Ειδήσεις:

Το φτιάχνουμε ακόμα.. υπομονή ...

Main Menu

Αρτιότητα Οικοπεδων

Ξεκίνησε από PoiSoN_GiRL, Αυγούστου 23, 2005, 08:33:39 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

PoiSoN_GiRL

1. Οικοπεδο που εχει ενταχθει στο σχεδιο πολης θεωρειται αρτιο και οικοδομησιμο αν εχει τα ελαχιστα ορια εμβαδου και προσωπου και αν μεσα στο οικοδομησιμο τμημα του μπορει να εγγραφει κατοψη κτιριου.

2. Οικοπεδο που βρισκεται σε ρυμμοτομικο σχεδιο θεωρειται αρτιο και οικοδομησιμο :
α) αν εχει δημιουργηθει πριν απο αυτον τον νομο και εχει τα ελαχιστα ορια εμβαδου και προσωπου.

β) αν εχει δημιουργηθει μετα το νομο αυτο και εχει τα ελαχιστα ορια εμβαδου και προσωπου, αν αυτα ειναι μεγαλυτερα και αν συγχρονως μπορει να εγγραφει κατοψη κτιριου με ελαχιστη επιφανεια 50,00 τ.μ. και ελαχιστη πλευρα 5,00 μ.

3. Οικοπεδα που εχουν προσωπα σε δυο (2) ή και περισσοτερους κοινοχρηστους χωρους θεωρουνται αρτια αν εχουν τα μικροτερα απο αυτα ορια εμβαδου και προσωπου.

4. Γωνιακα οικοπεδα που εχασαν την αρτιοτητα τους ως προς το εμβαδον λογω αποτμισης κατα την επιβολη στοων, θεωρουνται αρτια και οικοδομησιμα.

gon

Γενικός οικοδομικός κανονισμός.
'Αρθρο 244
Αρτιότητα οικοπέδων που παραχωρήθηκαν από το Κράτος.
(άρθρο 29 παρ. 4 ν. 1577/1985)
 
1. Οικόπεδα που βρίσκονται μέσα σε εγκεκριμένο σχέδιο και έχουν παραχωρηθεί από το Κράτος μέχρι τη 18.12.1985 (ημερομηνία δημοσίευσης του ν. 1577/1985), για οποιοδήποτε λόγο, με αποφάσεις ή παραχωρητήρια, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα με όποιες διαστάσεις και εμβαδόν παραχωρήθηκαν ή με τις τυχόν μικρότερες που έχουν στην πραγματικότητα, εφόσον η μείωση αυτή δεν οφείλεται σε μεταβιβάσεις.

2. Αν η μείωση οφείλεται σε ρυμοτομία, τα παραπάνω οικόπεδα, όπως έχουν απομείνει μετά τη ρυμοτομία, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα, εφόσον έχουν τα ελάχιστα όρια αρτιότητας που προβλέπονται, κατά τον κανόνα ή κατά παρέκκλιση, από τις διατάξεις που ισχύουν για την περιοχή, ή εκείνα που προβλέπονται από το άρθρο 245.

3. Οικόπεδα που δημιουργούνται από κατάτμηση παραχωρηθέντος οικοπέδου, που έγινε ύστερα από έγκριση της αρμόδιας για την παραχώρηση αρχής, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα, εφόσον είναι άρτια, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν στην περιοχή.