Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Θέματα - larus audouinii

#1
Οικονομικές λύσεις θέρμανσης. Αληθινά Σενάρια Ετ3

<iframe frameborder="0" width="560" height="315" src="http://www.dailymotion.com/embed/video/xtzr46"></iframe>
#2
Η μυρωδιά και η γεύση του ψωμιού υπάρχει πλέον σε λίγους και καλούς φούρνους.
Είναι εύκολο και σήμερα να υπάρχει στο σπίτι αλεσμένο αλεύρι παραγωγής. Εύκολο είναι και η επιλογή καλής ποιότητας της πρώτης ύλης από την αγορά. Με τον καιρό μαθαίνει κανείς να χρησιμοποιεί και διάφορους τύπους απο αλεύρι.

Βασική συνταγή και μάλλον παλιά σχετικά, από την Βέφα Αλεξιάδου.

8 κούπες αλεύρι χωριάτικο.
3/4 κούπες χλιαρό νερό.
50 γρ μαγιά.
2 κούπες νερό.
1/4 κούπας γάλα.
2 κουταλιές μέλι (αν δεν υπάρχει ζάχαρη)
1/4 κούπας καλαμποκέλαιο.
1 κουταλιά αλάτι
λίγο σουσάμι



(μαγιά για ψωμί δίνουν και οι φούρνοι και ανάλογα με την ποσότητα από το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσουμε. Διατηρείται στο ψυγείο. Η ξηρή δεν θέλει διάλυση, υπάρχει στα σούπερ μάρκετ. Ένα φακελάκι ειναι για 500 γρ αλεύρι, εδώ θέλει 2)
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιάρο νερό. (Η ξηρή μπάινει κατευθείαν στο αλεύρι) Ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό και ρίχνουμε μέσα το μέλι το λάδι και το αλάτι. Διαλύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να γίνει χλιαρό. Τότε ρίχνουμε και την μαγιά και ανακατευουμε για να διαλυθεί καλά.
Εν τω μεταξύ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Ρίχουμε μέσα στο μείγμα με το χλιαρό γάλα το μισό αλεύρι ώστε να γίνει ένας λείος χυλός.  Ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλύρι και ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
Αν υπάρχει κουζινομηχανή (πιο χρήσιμο και βολικό από αρτοπαρασκεαστή ίσως) βάζουμε στον κάδο στο χλιαρό μείγμα με το γάλα και ζυμώνουμε με τον ειδικό γάτζο ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι. Όταν είναι έτοιμη και καλά ζυμωμένη ξεκολάει από τα τοιχώματα του μεταλικού μπώλ και γίνεται μια μπάλα. Αν ζυμώνουμε με τα χέρια η ζύμη είναι έτοιμη όταν είναι ούτε πολύ σκληρή αλλά ούτε πολύ μαλακή. Συπληρώνουμε πολύ λίγο νερό ή πολύ λίγο αλέυρι για το απαιτούμενο αποτέλεσμα. Βάζουμε την ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ αφού έχουμε ρίξει στην βάση του καλαμποκάλευρο.Ρίχνουμε λίγο καλαμποκάλευρο και στην επιφάνεια της ζύμης.
Την σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε μια ώρα την ζύμη να φουσκώσει. (Εναλλακτικά χρησιμοποιώ και μείγμα από 7 κούπες από αλεύρι καλής ποιότητας για ψωμί και μια κίτρινο. (όχι καλαμποκάλευρο) Αλείφω την βάση της λεκάνης με λίγο ελαιόλαδο. Βάζω για μια ώρα ή όσο θέλει την λεκάνη με το υλικό στον φούρνο αφου φροντίζω να μην καίει, απλά να είναι ελάχιστα ζεστός, για ευκολία.) Θέλει περίπου μια ώρα ώστε να διπλασιαστεί ο όγκος της ζύμης.
Αφού φουσκώσει πατάμε την ζύμη να καθήσει.Ξαναζυμώνουμε για πέντε λεπτά. Αν υπάρχουν φόρμες για ψωμί στο σπίτι, εδώ θέλει 4, ή ταψί τις αλέιφουμε με λίγο καλαμποκέλαιο. (Προτείνω ανάλογα με την διάθεση για γεύση να περαστούν με ένα πινέλο με ελαιόλαδο. Το λάδι γενικά κάνει τραγανή και πιο νόστιμη την βάση.) Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 ρολά ανάλογα με τις φόρμες. Αν δεν υπάρχουν την χωρίζουμε στα δύο. Θέλει προσοχή στο χώρισμα και στο ζύμωμα μόνο ώστε οι άκρες να ζυμώνονται και να γυρίζονται προς τα κάτω. Στο ταψί θέλει απόσταση μεταξύ τους.
Αλείψτε τις επιφάνειες από τις φρατζόλες με λίγο μέλι αραιωμένο με νερό. (Δίνει όμορφο χρώμα.Εναλλακτικά με λίγο ελαιόλαδο, κάνει το ψωμί πιο τραγανό στην επιφάνεια, στο κυριακάτικο τραπέζι δίνει άλλη γεύση) Πασπαλίστε με σουσάμι. Αφήνουμε τις φόρμες πάνω στην ηλεκτρική κουζίνα και ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς για 20-25λεπτά.
(Εναλλακτικά στο μείγμα με το γάλα μπορεί να προσθέσει κάποιος γλυκάνισο, μοσχοκάρυδο ή και σκόρδο. Προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει ως τώρα)
#3
Βασική συνταγή για 12 μερίδες. Του Παρλιάρου. Εύκολη.

( Ανάλογα με τις διατροφικές συνήθειες και τις γεύσεις θα μπορούσε να αφαιρεθεί κάποιος κρόκος αυγού από την κρέμα για τον έλεγχο της χοληστερόλης ή και ποσότητα ζάχαρης. Η γεύση της βασικής συνταγής σε αναλογίες είναι η τυπική ιδανικά)

Υλικά:

Για το παντεσπάνι

125 αλεύρι καλής ποιότητας για όλες τις χρήσεις
125 γρ ζάχαρης
5 αυγά βιολογικά κατά προτίμηση.
50 γρ αμύγδαλα λευκά αλεσμένα (ή σε μούλτι ή σε άλλο ειδικό εργαλείο, αφού τα βράσουμε λίγο και αφαιρέσουμε την φλούδα τους)

Το παστεσπάνι θα ήταν καλό να φτιαχτεί από την προηγούμενη μέρα, ώστε να σταθεί στο ψυγείο και να κόβεται καλύτερα. Αν δεν υπάρχει χρόνος με προσοχή κόβεται επίσης καλά με ένα μεγάλο μαχαίρι αφού το αφήσουμε να στεγνώσει καλά πάνω σε σχάρα εκτός φούρνου.
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Μέσα στον κάδο της μηχανής της κουζίνας ή του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά. Ρίχνουμε την ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά με το μεγάλο σύρμα. Σταματάμε το χτύπημα όταν αφρατέψει τέλεια και έχει ασπρίσει. Αφαιρούμε τον κάδο με το μείγμα.Όσο δουλεύει το μίξερ παίρνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας και κοσκινίζουμε πάνω της το αλεύρι. Ρίχνουμε και την αμυγδαλόσκονη στο αλεύρι. Δίνουμε στην λαδόκολα το σχήμα χωνιού, στρίβοντας την μία άκρη της, Ρίχουμε το μίγμα με το αλεύρι λίγο λίγο στα αυγά με την ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρα το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης ή παρόμοια ώστε να ενσωματωθεί και να μην ξεφουσκώσει, να παραμείνει βελούδινο. Αδειάζουμε στο ειδικό τσέρκι για παντεσπάνι αφού το τυλίξουμε με αλουμινόχαρτο γύρω-γύρω ξεκινώντας φτιάχνοντας την βάση του. Αν δεν έχουμε στην κουζίνα τσέρκι  επίσης καλά ψήνεται σε ταψάκι 24 εκατοστών αφού το βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε με την τεχνική του κέικ. (δεν αφήνουμε παραπανίσιο αλεύρι πάνω του). Ψήνεται σε 25-30 λεπτά.

Σιρόπι για το παντεσπάνι
Υλικά

200 γρ ζάχαρη
200 νερό
Βράζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα την ζάχαρη με το νερό. Όταν αρχίζει να κοχλάζει το σιρόπι το αφήνουμε για δυο λεπτά το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. (προαιρετικά αρωματίζω φυσικά το σιρόπι ελαφρά)


Κρέμα
 
700 γρ γάλα πλήρες (εναλλακτικά καλή γίνεται με λίγα λιπαρά όμως)
300 γρ κρέμα γάλακτος με περίπου 35 % λιπαρά. (εναλλακρικά κρέμα γάλακτος φυτική ειδική για γλυκά σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
Ξύσμα από ένα ακέρωτο λεμόνι. Οι έμποροι συνήθως για να διατηρηθούν στα ράφια κερώνουν την φλούδα.
160 γρ ζάχαρη.
80 γρ κορν φλάουρ
2 αυγά ολόκληρα
8 κρόκοι αυγών ( η ποσότητα ενός αυγού εννοείται πως αναφέρεται για μεσαίο μέγεθος αυγού)
 

Όσο κρυώνει το σιρόπι για το παντεσπάνι, δουλεύουμε την κρέμα.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Το βάζουμε στην φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αυγά, ολόκληρα και τους κρόκους. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αβγογδάρτη.
Λίγο πριν πάρει βράση το μείγμα της κατσαρόλας με το γάλα και την κρέμα το βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το 1/3 από αυτό στο μπόλ με τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια καλά. Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα του μπολ με τα αυγά στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα μαζί με την κρέμα. Το βάζουμε στη φωτιά μέχρι να πήξει. Δεν θέλει πολυ δυνατή θερμοκρασία για να μην κολήσει. Όταν δέσει και αρχίζει να κοχλάζει, αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σκεπάζουμε την επιφάνεια με σελοφάν. (Έτσι δεν κάνει κρούστα στην επιφάνεια της κρέμας.)


Συναρμολόγηση

Με προσοχή κόβουμε το παντεσπάνι σε 4 φέτες ομοιόμορφα. Βοηθάει το πριονωτό μαχαίρι του ψωμιού κρατώντας σταθερά με το άλλο χέρι την επιφάνεια και κόβοντας κυκλικά.Κόβεται εύκολα αν και οι δίσκοι θα είναι πολύ λεπτοί και θέλει προσοχή για να μην κοπούν στο κόψιμο.
Τώρα χρειάζεται ένα τσέρκι 24 εκατοστών. Το τσέρκι ουσιαστικά είναι ένα ταψάκι χωρίς βάση. Η περιφέρεια του όμως είναι απαραίτητη για μείνουν σταθερές οι βάσεις και η κρέμα, το σχήμα της τούρτας. Αν δεν έχουμε στην κουζίνα χρησιμοποιείστε ένα καθαρό χαρτόνι δίνοντας του το ανάλογο σχήμα που θα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο.
Στην κάτω επιφάνεια θέλει μια μικρή βάση για τις τούρτες(υπάρχουν και σε ζαχαροπλαστεία) ή μικρή λαμαρίνα. Αν δεν υπάρχει χρησιμοποιείστε κατευθείαν μια γυάλινη πιατέλα στις ίδιες διαστάσεις.
Βάζουμε την μια βάση από παντεσπάνι στο τσέρκι και με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής το μουσκεύουμε με σιρόπι. Αδειάζουμε το 1/3 της κρέμας όσο είναι χλιαρή. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν οι δίσκοι και η κρέμα. Στην δεύτερη στρώση της κρέμας θέλει την μισή από αυτή που έχει μείνει. Μουσκεύουμε καλά όλους τους δίσκους με το παντεσπάνι. Ο τελευταίος σκεπάζει την κρέμα.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες και καλύτερα μέσα στην ειδική συσκευασία για ψυγείο.

Για την επικάλυψη
Γαλλική κρέμα μαρέγκα

120 γρ ασπράδια (περίπου από 4 αυγά)
240 ζάχαρη
50 νερό

Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Παράλληλα χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη πολύ καλά. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει στους 124-126 βαθμούς. Εμπειρικά αν δεν υπάρχει θερμόμετρο για το σιρόπι στην κουζίνα είναι έτοιμο όταν αρχίζει να κάνει καλά φούσκες και με ένα κουταλάκι αν πάρουμε λίγο από το σιρόπι και το ρίξουμε σε ένα ποτήρι με νερό, όταν πέφτει μένει κόμπος, δεν διαλύεται. Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο δυναμώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι στην μαρέγκα. Έτσι ψήνεται η κρέμα από τα ασπράδια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κρυώσει ο κάδος και να γίνει σφικτή και γυαλιστερή η μαρέγκα. Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα το γλυκό ή ανάλογα την συσκευασία που έχουμε χρησιμοποιήσει. Ξεφορμάρουμε τα πλαϊνά τοιχώματα.
Με το κορνέ, σακούλα ζαχαροπλαστικής, ότι υπάρχει στο σπίτι αρχίζουμε την επικάλυψη της μαρέγκας από τα πλαίνά τοιχώματα κάνοντας όρθια μπαστουνάκια με το κορνέ όπως συνήθως γύρω-γύρω σε τούρτες. Μια δοκιμή για την επιλογή του κατάλληλου ανταλλακτικού πρώτα ίσως βοηθήσει για το καλύτερο αποτέλεσμα οπτικά. Στην επιφάνεια θέλει ροζέτες μαρέγκας αρχίζοντας από εξωτερικά σε κύκλους.
Η επικάλυψη με γαλλική μαρέγκα είναι μια καλή επιλογή γιατί αποφεύγουμε τις βαριές και γλυκές σαντιγύ με κάτι πιο ελαφρύ και εκλεπτυσμένο στην γεύση. Καλό θα ήταν να υπάρχει στο σπίτι το ειδικό φλόγιστρο ζαχαροπλαστικής. Έτσι καψαλίζεται ελαφρά εξωτερικά η μαρέγκα χαρίζοντας οπτικά ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Αν δεν υπάρχει, την αφήνουμε λευή και την διακοσμούμε με φαντασία. Προτείνω υλικά. Λίγο ξύσμα λεμονιού, 2-3 φυλλαράκια λεμονιάς, ροζέτα σαν λουλούδι από ζαχαρωμένη φλούδα λεμονιού.
#4
Cafe / Καλά Χριστούγεννα
Δεκεμβρίου 24, 2012, 09:28:04 ΠΜ
Χρόνια Καλά σε ΟΛΟΥΣ με Υγεία, Χαμόγελα, Ελπίδα και Τύχη. Αγκαλιάστε όσους αγαπάτε. Καλά Χριστούγεννα, Καλές Γιορτές.

[align=center]

[/align]
#5
460 ευρώ. Χωρίς σχόλια .. το μεταφέρω.

Σε είκοσι χιλιάδες άνεργους νέους όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων δίνει την ευκαιρία να κάνουν πρακτική άσκηση το νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο ξεκινάει τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και θα απευθύνεται σε κλάδους όπως ο αγροτοδιατροφικός τομέας, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, οι νέες τεχνολογίες, η ενέργεια, η ναυτιλία, οι υπηρεσίες φροντίδας.

Το σχέδιο περιλαμβάνει πεντάμηνη άσκηση με 460 ευρώ τον μήνα. Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης θα ξεκινήσει μάλιστα διάλογο με τα πολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους ώστε να ενισχυθεί το πρόγραμμα.

Το σχέδιο είναι ύψους 160 εκατ. ευρώ και εκτός από πρακτική άσκηση περιλαμβάνει κίνητρα διατήρησης θέσεων εργασίας και κατάρτιση ανέργων.

Απευθύνεται σε νέους ηλικίας 19 έως 29 ετών, αποφοίτους τριτοβάθμιας, υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν 20.000 νέοι άνεργοι και σε δεύτερη φάση 25.000 άνεργοι σε επιχειρήσεις ιδιωτικού τομέα με πλήρη ή μερική απασχόληση


Πηγή: 20.000 άνεργοι μπαίνουν σε πρόγραμμα πρακτικής άσκησης με 460 ευρώ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/78577#ixzz2DPxUXiD3
#6
Cafe / Η νέα καμπάνια των ΓχΣ
Νοεμβρίου 22, 2012, 11:55:25 ΠΜ
Αγοράζοντας από το φαρμακείο ένα κουτί με καραμέλες  με μέλι και θυμάρι των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, στην αξία των 1.60 ευρώ, το ένα ευρώ συμβάλλει στην ανακούφιση του πόνου του συμπολίτη μας που δεν διαθέτει τους πόρους για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

http://pastilies.gr/

#7
[img align=right]http://3.bp.blogspot.com/-Kn8AOTOnV6s/T9tZijiyoQI/AAAAAAAAHPY/Rs6w_aCrjbk/s320/1.gif[/img]«ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ» ανέβηκε στις 22 Ιουνίου του 1973 στο θέατρο «Αθήναιον». H Τζένη Καρέζη και ο Κώστας Καζάκος αποφάσισαν να ανεβάσουν ένα αλληγορικό έργο που θα διηγιόταν την ιστορία και τις ταλαιπωρίες του ελληνικού κράτους από τον ερχομό του Όθωνα το 1833 μέχρι την Κατοχή(στη δεύτερη παράσταση έφτανε μέχρι και την εξέγερση του Πολυτεχνείου), με σκοπό να παραπλανήσουν τη λογοκρισία της Χούντας , κατορθώνοντας ωστόσο να περάσουν μηνύματα αφύπνισης στον ήδη αγανακτισμένο ελληνικό λαό.
Είπαν την ιδέα τους στον Καμπανέλλη, εκείνος άρχισε να γράφει. Η μουσική επένδυση ανατέθηκε στον Σταύρο Ξαρχάκο, ο οποίος είχε την έμπνευση να ζητήσει από τον αξέχαστο Νίκο Ξυλούρη να παίξει το ρόλο του τραγουδιστή -- τελάλη. Την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Κώστας Καζάκος.
Τα σκηνικά της παράστασης ήταν του Ευγένιου Σπαθάρη και στο θίασο πρωταγωνιστικούς ρόλους είχαν ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, ο Σπύρος Κωνσταντόπουλος, ο Νίκος Κούρος, ο Τίμος Περλέγκας και ο Χρήστος Καλαβρούζος. Η παράσταση ήταν μια μεγάλη εισπρακτική επιτυχία ( περίπου 400.000 εισιτήρια ) αλλά συγχρόνως στάθηκε και μία βασική αφορμή επανάστασης. Συνθήματα όπως «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και «ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ -- ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ» , γνωστά από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, είχαν πρωτοεμφανιστεί στην παράσταση.
Η Καρέζη πέρασε ένα μήνα στα κρατητήρια της Ασφάλειας με αποτέλεσμα να διακοπούν οι παραστάσεις από τα μέσα Οκτωβρίου ως τα μέσα Νοεμβρίου του 1973 και να ξαναρχίσουν μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, με παρουσία αστυνομικών . Ο Καζάκος καλέστηκε κι ο ίδιος από τη Χούντα και φυλακίστηκε .
Ερμηνευτής, συνθέτης και μουσικοί δέχονταν σχεδόν καθημερινά τις «επισκέψεις» των οργάνων της χούντας.

#8
Hellas Never Die.
Είχα πρωτακούσει για το θέμα το καλοκαιράκι από έναν συνομιλλητή μου σε επαγγελματικό επίπεδο φοβερά αγανακτισμένο. "Υπάρχει λύση", μου είχε πει, "αλλά δεν τους αφήνουν, ούτε θα τους αφήσουν".
Τον κοιτούσα περίεργα,είναι και αυτός ο καύσωνας..., στην μέση του καλοκαιριού μιας οικονομίας στην εντατική και που δεν φαινόταν να έχει προοπτικές να ζεσταθεί και αυτή. Τελικά το θέμα, επανήλθε και έγινε γνωστό από φυλλάδες του κίτρινου τύπου, ενώ φαίνεται λογικό το ό,τι επίσημη ενημέρωση δεν ακούστηκε ποτέ. Σήμερα διαβάζοντας την έκθεση της αμερικάνικης citygroup που αναφέρει πως οι πιθανότητες της Ελλάδας εξόδου από το euro στο άμεσο μέλλον είναι 90%, το ξαναθυμήθηκα γιατί έχει κυκλοφορήσει πλέον ευρύτερα έξω.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν απτά τον λόγο που αν δεν χρηματοδοτηθούν οι τράπεζες σύντομα, θα πτωχεύσουν, βάση ποιού παλιού ομόλογου που χρωστά η Ελλάδα και οι λύσεις που προτείνουν. Συνεχίζοντας και σύμφωνα με αυτά η End National Debt προσπάθησε να δώσει τέλος στο Ελληνκό πρόβλημα αλλά ..και στο πρόβλημα της Κύπρου.

Η ομάδα Ελλήνων ομογενών -κυρίως από τις ΗΠΑ- εξέφρασε τη βούληση να εξαγοράσει το συνολικό χρέος.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης, Μανόλης Λαμπράκης, υποστηρίζει ότι βρίσκονται ήδη κατατεθειμένα σε τράπεζες του Καναδά αμερικανικά ομόλογα, ύψους 600 δισ. δολαρίων, που προορίζονται για την εξαγορά του συνόλου του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, τα ευρωπαϊκά κράτη αλλά και τους ιδιώτες πιστωτές.
Φυσικά, οι επίδοξοι ευεργέτες θέτουν δύο απαράβατους όρους:

να αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση την εξαγορά του χρέους που βρίσκεται στα χέρια οργανισμών και κρατών από τρίτους και να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας και να προκηρυχθούν νέες εθνικές εκλογές.
Ο ίδιος, μάλιστα, συμπλήρωσε ότι σε έναν δεύτερο λογαριασμό έχουν συγκεντρωθεί 50 δισ. για το χρέος της Κύπρου.

Χωρίς καπνό δεν υπάρχει φωτιά

Τον Απρίλιο του 2010 οι δικαιούχοι είχαν έλθει σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο Διοικητής της κ. Προβόπουλος είναι απόλυτα ενήμερος γι' αυτό. Μετά από συζητήσεις η Κεντρική Τράπεζα πρότεινε συμβιβασμό (συμφωνία) ύψους 1,5 δισ. ευρώ για 10 μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής».

Οι δικαιούχοι αιφνιδιάστηκαν όταν άκουσαν τους νομικούς συμβούλους να προτείνουν μία «παράξενη διαδρομή» ώστε να καταβληθεί το 1,5 δισ. μέσω μία βρετανικής εταιρείας. Είχε πλέον καταστεί σαφές πώς οι δύο τράπεζες, η Κεντρική και η Εθνικής ήθελαν πάση θυσία να αποφύγουν την ευθεία εμπλοκή τους σε μία τραπεζική πράξη ώστε να μην υφίσταται κίνδυνος να εκτεθούν απέναντι σε άλλους ενδιαφερόμενους για την ίδια υπόθεση.

Οι δικαιούχοι αρνήθηκαν να υιοθετήσουν αυτήν την «παράξενη διαδρομή». Στράφηκαν αλλού και ίδρυσαν μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, την «END», με έδρα την Ελλάδα στην οποία πρόεδρος είναι ο γνωστός καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης και αντιπρόεδρος ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης.

Η οικογένεια Σώρρα προχωρεί και σε ένα ακόμη βήμα. Δωρίζει 4 μετοχές στην «END» και καταθέτει την δήλωση φόρου δωρεάς στην Γ' Δ.Ο.Υ. Πατρών. Ο στόχος είναι σαφής. Το ελληνικό κράτος υποχρεούται να εκδώσει διπλότυπο είσπραξης του ανάλογου φόρου δωρεάς που για τις Μ.Κ.Ο. είναι της τάξης του 0,5% και να εισπράξει φόρο της τάξης των 13,5 δισ.. Η Εφορία παραπέμπει το θέμα στο υπ. Οικονομικών.

Τα χρήματα αυτά επαρκούν για τον μηδενισμό του δημοσίου και του ιδιωτικού χρέους

Το σκεπτικό των μελών της «END» αλλά και της οικογενείας Σώρρα είναι ξεκάθαρο. Η αξία των 4 μετοχών επαρκεί για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους αλλά και του σωρευμένου χρέους σε τράπεζες των ελλήνων πολιτών αλλά και για την ύπαρξη ενός μεγάλου αποθεματικού για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Είναι προφανές πώς το τραπεζικό σύστημα της χώρας αλλά και το ευρωπαϊκό στο σύνολο του δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει στο σύνολο του αυτό το ποσό που συνεπάγεται η αξία των μετοχών. Τι μένει λοιπόν; Ο συμβιβασμός ή αλλιώς μία συμφωνία ή πιο απλά μία συμπεφωνημένη από όλα τα μέρη Σεισάχθεια (παραγραφή του χρέους).

Ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο κ. Ευ. Βενιζέλος και ο κ. Γ. Προβόπουλος είναι πλήρως ενημερωμένοι. Ωστόσο δεν έχει ανιχνευθεί καμία ακόμη αντίδραση τους. Δεν απομένει παρά να πληροφορηθεί τα περί της «Τράπεζας της Ανατολής» και τους αποθεματικού της σε χρυσό, τότε το 1932 και η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ.

Ναι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Προκειμένου να γελάσει και το χείλι του κάθε πικραμένου.

Πηγή

Στο τελευταίο βίντεο, ο δημοσιογράφος Τριανταφυλλόπουλος, μεταξύ των άλλων, δείχνει την επιταγή των 670 δις ευρώ, το χρέος (ολικό) της ΅Ελλάδας.
Αξίζει να το δει κάποιος...

Μπορεί να βρει κάποιος υλικό στο διαδίκτυο (και αρχίζοντας με τις λέξεις,  Αρτέμης Σώρρας,Θ. Καρυώτης)
#9
Cafe / Χρόνια Πολλά
Αυγούστου 15, 2012, 04:10:45 ΜΜ
και καλά για τους εορτάζοντες, όμορφα και δημιουρικά. Να είναι πάντα η Παναγιά στο πλευρό μας.
Μαράκι να σε χαιρόμαστε!
#10
Η μικρή Ιωάννα είναι 9 μηνών περίπου και έχει ένα δικό της θαυμάσιο blog! Όπως λέει η μητέρα της, η Βίκυ, "όταν δεν μπορούμε να προσθέσουμε μέρες στη ζωή μας, τότε προσθέτουμε ζωή στις μέρες μας".
Η Βίκη και ο Σπύρος, οι δύο υπέροχοι γονείς αυτού του πανέμορφου πλάσματος, αντιμετώπισαν και εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ένα από τα δυσκολότερα προβλήματα της ζωής με περίσσεια αξιοπρέπεια, αγάπη και σεβασμό. Θέλησαν, μιας και το πλασματάκι αυτό, η Ιωάννα, δεν ξέρουν για πόσο καιρό θα είναι στη ζωή τους να αφιερώσουν μια ιστοσελίδα στη ζωή της. Θέλουν μέσα από το παράδειγμά τους να πάρουν και άλλοι άνθρωποι θάρρος, δύναμη, να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε μπορεί να τους βασανίζει. Θέλουν επίσης να διαδώσουν τη γνώση.
 (protagon)

Σε λινκ η ενημέρωση για το SMA
#12
Cafe / Χρόνια Πολλά Χρήστο και Χριστίνα
Δεκεμβρίου 25, 2011, 03:29:34 ΜΜ
Εγκάρδιες ευχές ! Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένα!
#13
Cafe / Ζηλεύω....
Σεπτεμβρίου 21, 2011, 05:54:53 ΜΜ
Ζήλεψατε κάτι ;
Μέσα στο μουντό της καθημερινότητας, θα έλεγα και της ελληνικής σχιζοφρένειας που προκαλεί η ενημέρωση ας αφεθούμε για λίγο να ζηλέψουμε.

Το κείμενο είναι από το περιοδικό επίκαιρα, του Γιάννη Τριάντη. Τον ζήλεψα !

• Ζηλεύω τις μοναχικές απότιστες νεραντζιές, που ξεφυτρώνουν ξαφνικά μπροστά στα μάτια σου και προσδίδουν μεθυστική χοϊκότητα στα σκονισμένα και ταπεινά δρομάκια της καθημαγμένης πόλης. Και όταν οι καρποί τους κυλάνε στις άκρες των δρόμων και συνθλίβονται από τους τροχούς των αυτοκινήτων δίνουν υπόσταση στην πιο αγνή και ευωδιαστή θυσία...

• Ζηλεύω τη δεινότητα των συγγραφέων όταν μιλούν για αποβάθρες και φάρους, για ερημικά ακρωτήρια και ασήμαντους δρόμους, και βλέπεις όλα αυτά να ζωντανεύουν μπροστά σου και να φαντάζουν καλύτερα από τα πραγματικά...

• Ζηλεύω τη σπιρτάδα και το αεικίνητο των μυρμηγκιών, που υπενθυμίζουν –μαζί με τόσα άλλα– το απαράμιλλο μεγαλείο του Δημιουργού, που άλλοι τον λένε Θεό και άλλοι ονομάζουν Φύση...

• Ζηλεύω τους «αναρχικούς» της Δεξιάς και τους «συντηρητικούς» της Αριστεράς, που δεν ενσωματώνονται και εννοούν να δυσκολεύουν τις εύκολες κατατάξεις και να διαλύουν τη συμπαγή λογική των παρατάξεων...

• Ζηλεύω το ύφος σχεδόν όλων των γυναικών που εργάζονται στην αποκομιδή των σκουπιδιών. Επαγγελματική συνέπεια και ακομπλεξάριστο ύφος...

• Ζηλεύω τον φίλο –μέλος της παρέας– που ομολογεί ανοιχτά ότι δεν μπορεί να απαλλαγεί από ορισμένα συμπλέγματα που τον κατατρύχουν. Αξιοθαύμαστη ωριμότης, προϊόν δουλεμένης αυτογνωσίας και δημιουργικού συμβιβασμού...

• Ζηλεύω τα μανάβικα που ξενυχτάνε, τους κώδικες των παρανόμων (της νύχτας) –η τήρησή τους θυμίζει την αφοσίωση των μοναχών στο γράμμα και το πνεύμα των ιερών κανόνων–, τις σκιές που «περιπολούν» τις νύχτες δίχως προφανή λόγο, αλλά και τους ταμένους της Ανατολής, που ξυπνάνε χαράματα για να μην χάσουν την τελετουργία της ανάδυσης του ήλιου...

• Ζηλεύω τα μικρά «όχι» της καθημερινότητας από ανθρώπους που δεν το περιμένεις, καθώς και τις κοφτές, λιτές κουβέντες των «απλών ανθρώπων» για μείζονα ζητήματα. Εκθέτουν ανεπανόρθωτα την αναλυσιακή φλυαρία των ειδημόνων με τα υψωμένα φρύδια...

• Ζηλεύω τους ανθρώπους που «σε βάζουν στη θέση σου» χωρίς να γίνονται αγενείς. Αν έχεις τους πόρους ανοιχτούς και δεν επιστρατεύεις νευρωτικές άμυνες, θα καταλάβεις το γόνιμον ενός υψηλού παιδευτικού ήθους...

Χίλια δυο έχω ζηλέψει στη ζωή μου. Κάποια τα κατέκτησα. Κάποια άλλα τα έβαλα στην εσωτερική προθήκη με τα τιμαλφή έργα των άλλων. Και δεν το κρύβω, ένιωσα ωραία τις φορές που κατάφερα να αναχαιτίσω τη ζήλια μου όταν έφτανε στο όριο της ζηλοφθονίας... Όσο για τον ωκεανό της ερωτικής ζήλιας, αφήστε το καλύτερα. Απαιτεί πολλές σελίδες το εγχείρημα... 
#14
Καλλιτεχνικός καφενές / Garry Moore 1952-2011
Φεβρουαρίου 07, 2011, 10:07:43 ΜΜ
Ο γνωστός και αγαπημένος σε όλους κιθαρίστας Gary Moore πέθανε όπως έγραψε το bbc.
Ο μάνατζερ των Thin Lizzy, Adam Parsons, είπε στο πρακτορείο ότι ο Gary Moore πέθανε στον ύπνο του
σήμερα τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή ,ύστερα από την εξέταση του διάσημου κιθαρίστα της ροκ και μπλουζ μουσικής Gary Moore ο οποίος βρέθηκε νεκρός χθες σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ισπανία όπου περνούσε τις διακοπές του με την φίλη του, ο θάνατός του οφείλεται σε φυσικά αίτια.

Ο τραγουδιστής με τεράστιες επιτυχίες στο ενεργητικό του («Still got the blues», «Loner», «Walking by myself») δεν έφερε κανένα τραύμα στο σώμα του.

Η βρετανική εφημερίδα «Sun», έγραψε σήμερα ότι ο κιθαρίστας έπαθε αναρρόφηση την ώρα που κοιμόταν όντας τελείως μεθυσμένος αφού νωρίτερα είχε καταναλώσει αρκετή ποσότητα σαμπάνιας και μπράντι.


Με την καριέρα του να ξεπερνά τα σαράντα χρόνια, 11 τραγούδια στο βρετανικό Top 40, από τα οποία 2 στο Top 10, πάνω από 30 δισκογραφικές κυκλοφορίες, ιστορικές συνεργασίες και μια μοναδική ικανότητα να αφομοιώνει διαφορετικά είδη μουσικής, ο Gary Moore έχει κατακτήσει τον τίτλο του θρύλου της κιθάρας.
Αναγνωρισμένος ως ένας από τους πιο ταλαντούχους Βρετανούς κιθαρίστες της γενιάς του, καλλιτέχνης απρόβλεπτος και ανατρεπτικός, ο Gary Moore ταξίδεψε στη μουσική, από το rock και την jazz, στην blues και την country, στο παραδοσιακό electric blues, το hard rock, το heavy metal κι ακόμα παραπέρα. Σε μια καριέρα που ξεκινά από τη δεκαετία του 60, δραστήρια, μέχρι χτες, συνεργάστηκε με θρυλικά συγκροτήματα και μουσικούς, όπως οι Thin Lizzy, οι Skid Row, οι Colosseum II, ο Philip Lynott, ο Peter Green, ο Dr. Strangely Strange, ο Ginger Baker, οι Beach Boys, ο Ozzy Osbourne, οι Traveling Wilburys (George Harrison, Jeff Lynne, Tom Petty και Bob Dylan) και ο Andrew Lloyd Webber.

http://www.gary-moore.com/

Τουλάχιστον μένουν ανέπαφες οι αναμνήσεις από τα λάιβ που μας έχει δώσει
#15
Magazino a33 e-pi παντός e-pi στητού / Γκαντεμιά
Ιανουαρίου 01, 2011, 06:50:02 ΜΜ
Ας μην το γκαντεμιάσω μέρες που είναι,
αλλά είναι και ο ποιητής που αναρρωτιέται ακόμη, πότε θα κάνει ξαστεριά σε κάποιους άλλους τόπους Τι το θελε
Φταίει και το ότι γκρινιάζω κάπου κάπου και φαλτσάρω...(;)
Αν με ρωτήσετε για συνταγές του ψησίματος πουλερικών, Βασιλόπιτας και διαφόρων άλλων εδεσμάτων, έχω (ωραίες) απαντήσεις σε ανάλογες ενότητες
Μου φταίει μήπως,... το ότι ένας δημόσιος υπάλληλος π.χ στην εφορία (που βρήκε και τη θέση μέσω "κουμπαριάς") αμοίβεται με 4000 ευρώ τον μήνα καθαρά; Αν ακούσεις απάντηση από τους εκπαιδευτικούς ή κλάδους άλλων επαγγελμάτων του δημοσίου,  γκρινιάζουν πιο πολύ από μένα (Χωρίς να αναφέρω την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα)
Μήπως μου φταίει το ό,τι αρχίζει ένα δύσκολο 2011 για την ελληνικη οικονομία και τον πολίτη ;
(δεν πολυβλέπω, ούτε και πολυπιστεύω την τηλεόραση)
Το ό,τι με τους δικούς μου κουμπάρους έχω αναπτύξει άλλες ιδιαίτερες σχέσεις ;  :evil:  :razz:  :grin:
Μήπως τελικά το γεγονός πως πρόσφατα γνωστός δημοσιογράφος υπέγραψε τις επιταγές για την αγορά ενός μεγάλου ακινήτου, (τσεκαρισμένο ιδίοις όμασσις), από γνωστή εταιρία πολυμάρκετ και εμπορικών κέντρων;
Ίσως κάπου να έχω μπερδευτεί, λογικό
Παλαιότερα υπέγραψε την γενιά των κάποιων λίγων ευρώ και ο Κούλογλου, αν θυμάμαι καλά, είχε κάνει ζούμ στο παγκόσμια αποκλειστικό του
Γενικότερα, είναι άλλο το να μιλάς για την γενιά των 500-600-700 ευρώ, άλλο να γράφεις, και άλλο να ανήκεις σε αυτή τη γενιά Εδώ σε θέλω Οι σωτήρες εκλείπουν!
Θα μου πεις, είχες και την τύχη ένδοξε έλληνα πολίτη λίγο πριν κλείσει ο χρόνος με τo (κρύο;;;) χιούμορ σου να δεις υπο γωνία στην απογευματινή ζώνη τουλάχιστον βέβαια,  και το αυθεντικό γκρι σλιπάκι του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης, μέσα  σε φάκελο του Υπουργείου, σταλμένο από κει  ..Που έλεγε κάποτε να "πούμε πως φύσιξε ο άνεμος και έπεσε η σημαία;"  :shock:
Μήπως φταίει το χιούμορ μου..Μήπως δεν πάει καλά και να το κοιτάξω λίγο ;

Ενα είναι σίγουρο πάντως Και συμβουλή μου Ας δουλέψει ο καθένας από μας χωρίς "τους κουμπάρους" και στα δύσκολα Δεν μασάμε οι λαοί, μάθαμε Ειδικά όταν υπάρχει αλληλεγγύη
(Και αν μου ζητηθεί για την υπεράσπιση της χώρας μου να στείλω κανά γιό, ...κρατάω μια γερή απάντηση στον κάθε ειδικό στο χιούμορ ένθεν και "αποκείθεν" ~)
#16
http://posiliving.gr/

http://www.emergencyservices.gr/

Αναδημοσίευση
Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου η Τράπεζα Τροφίμων χρειάζεται τη βοήθειά σου για τη συλλογή τροφίμων και την ενημέρωση του κοινού σε σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.
Οι εθελοντές και εθελόντριες που θα συμμετέχουν, θα ενημερώνουν τους καταναλωτές με σχετικό έντυπο για τις δραστηριότητες της Τράπεζας Τροφίμων και θα ζητούν από τους πελάτες των καταστημάτων τη συνεισφορά τους σε τρόφιμα. Τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν, θα διανεμηθούν στη συνέχεια δωρεάν σε συσσίτια απόρων και ιδρύματα που φιλοξενούν ηλικιωμένους, εγκαταλελειμμένα παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες κ.ά.


Όσοι από εσάς επιθυμείτε και μπορείτε να διαθέσετε έστω και λίγες ώρες στις 3 Δεκεμβρίου 2010 για να βοηθήσετε στην ενημέρωση των πελατών και στη συγκέντρωση τροφίμων απλά επικοινωνήστε με το Ίδρυμά στα τηλέφωνα: 210 6220059  και 210 6220025 και δηλώστε την ώρα και την περιοχή που σας εξυπηρετεί!
#17
Υγεία / Φυσικά καλλυντικά
Νοεμβρίου 15, 2010, 12:17:47 ΠΜ
Ο άνθρωπος από τους αρχαίους ακόμη πολιτισμούς χρησιμοποιούσε διάφορα προϊόντα και συστατικά,
ώστε να θεραπεύσει ή να βελτιώσει την φυσική του εμφάνισή  
Ανακάτευαν τα φυτά που περιέχουν φυτικές χρωστικές και έμαθαν πως να παίρνουν τα διάφορα εκχυλίσματα, τα μέταλλα που χρησιμοποιούνται ως σήμερα
Ο πολιτισμός κάθε κουλτούρας προσδιόρισε τα ήθη και τα έθιμα της και τις μεθόδους για την χρήση τους
Στην Αίγυπτο βρέθηκαν οι πρώτες συνταγές παρασκευασμάτων ομορφιάς μέσα σε τάφους, ο κάθε Αιγύπτιος έπαιρνε μαζί του τα καλλυντικά και το μακιγιάζ των ματιών του Οι έμπειροι κοσμετολόγοι ήταν οι ιερείς τους όπως είναι αυτονόητο
Στην Παλαιστίνη σύμφωνα με την βίβλο χρησιμοποιούσαν τα αρώματα Οι Φοίνικες πήραν τις συνήθεις από τους Εβραίους με την διαφορά ότι εφάρμοζαν και το ταταουάζ για να διώχνουν τα πνεύματα
Στην αρχαία Ελλάδα η υγιεινή ήταν πολύ ανεπτυγμένη Στην εποχή του Μ Αλεξάνδρου αρχίζει η χρήση των αρωμάτων από την χλιδή της μέσης ανατολής Η προτίμηση της ομορφιάς εκείνη την εποχή ήταν προς το λευκό δέρμα και τα ξανθά μαλιά
Στην αρχαία Ρώμη η προσωπική φροντίδα θα βρει την μεγάλη άνθηση
Τον δέκατο ένατο αιώνα η Γαλλία πρωτοστατεί σε αυτό τον τομέα, ακολουθώντας η Ιταλία με τις αρχαίες και δοκιμασμένες συνταγές που είχαν διασώσει οι μονές Βοτανοθεραπεία, αρωματοθεραπεία, καλλυντικά Στον εικοστό αιώνα με την εξέλιξη της βιομηχανίας η συνθέσεις τροποποιούνται και βελτιώνονται, υπάρχει συστηματικός έλεγχος και οι σχετικοί κλάδοι πλέον γίνονται επιστήμη
Το πρόβλημα της εποχής μας σε ότι έχει σχέση με τα καλλυντικά, είναι ότι παρά το γεγονός πως υπάρχουν συνεχώς νέα βελτιωμένα προϊόντα, η ρύπανση του περιβάλλοντος αναδυκνείει τον προβληματισμό για την ποιότητα των πρώτων υλών
Οι χημικές προσθήκες, τα συντηρητικά  και τα διάφορα έλαια που έχουν πιθανά αλλοιωθεί με επιβλαβείς ουσίες λόγω και της μόλυνσης του περιβάλλοντος
Ένα καλλυντικό θα περιέχει τα εξής βασικά συστατικά: τα ενεργά, που είναι και τα απαραίτητα Τα ανενεργά, που σταθεροποιούν τα συστατικά και τα δίνουν μεγαλύτερη ημερομηνία λήξεως, χρώμα, άρωμα κλπ
Καλό θα είναι να γνωρίζει κανείς πως να αναγνωρίζει τα συστατικά ενός προϊόντος, είτε πρόκειται για φυτικό προϊόν είτε όχι
Επίσης ότι επιλέγουμε να είναι πιστοποιημένο
Οι βιολογικές καλλιέργειες στην κοσμετολογία, κάτι το νέο στην ιστορία τους, είναι κάτι σημαντικό για τον λόγο της ποιότητας των συστατικών και της αποτελεσματικότητας

Σύμφωνα με επισημάνσεις επίσης, οι γυναίκες που βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης θα πρέπει να αποφεύγουν, ιδιαίτερα το πρώτο τετράμηνο της κύησης, την επαφή με τα αιθέρια έλαια (σε κάποιες περιπτώσεις προκαλεί συσπάσεις της μήτρας)
Αντίθετα κάποια έλαια βοηθούν τον τοκετό (ελάχιστες σταγόνες λεβάντας, γιασεμί)
Τα ροφήματα από φασκόμηλο σταματάνε το γάλα Τα παιδιά δεν θα πρέπει να αναπνέουν δυνατά αρώματα
Αυτές είναι μερικές συμβουλές, που κάποιες μαθαίνω και εγώ, και άρα καλό θα ήταν να ρωτάμε τον γιατρό μας ή κάποιον ειδικό για όποια απορία υπάρχει
Τα φυτικά προϊόντα περιέχουν επίσης κάποια υλικά που είναι πιθανόν κάποιος να είναι αλλεργικός σε αυτά Πάντα είναι καλό να βλέπουμε προσεκτικά τα συστατικά σε ότι και αν αγοράζουμε, όπως και την ημερομηνία λήξεως και κατάστασης

 Κ Αλτάνης, μυστικά ομορφιάς (φαρμακοποιός,γεωπόνος,ειδικός στην κοσμετολογία, συγγραφέας)
#18
Ξεκινώντας από το φαρμακείο
Ένα καλά αποθηκευμένο φαρμακείο στο σχολείο από τους γυμναστές, στα γυμναστήρια, κλπ, θα πρέπει να περιλαμβάνει τα βασικά τουλάχιστον

Αποστειρωμένα γάντια
Γυαλιά προστασίας για προσωπική χρήση

(Κινητό τηλέφωνο)
Λίστα με τους χρήσιμους αριθμούς τηλεφώνων

Μάσκα προσώπου  Ή *αμπού πιο εξειδικευμένα,για ΚΑΡΠΑ ή τον έλεγχο του αερισμού και αεραγωγών
Αντιβακτηριακό σαπούνι (ή σφουγγάρια)
Αντιβακτηριακή κρέμα
Πλαστικό σφουγγάρι
Νάρθηκα χεριού ( σε περίπτωση σταθεροποίησης από τραυματισμό των οστών, των μυών κλπ)
Αθλητική ταινία
Ψαλίδι επιδέσμων
Επίδεσμους ταξινομημένους σε διάφορα μεγέθη
Τριγωνικούς επίδεσμους
Αποστειρωμένες γάζες τετράγωνες
Αποστειρωμένες γάζες σε ρολό
Ελαστικά καλύμματα
Καρφίτσες ασφάλειας
Κολλητική ταινία και αφαιρετικό
Τσιμπιδάκια
Σετ αιμόστασης
Στυλεούς από βαμβάκι
Ζελατίνα (σελοφάν)
Κουτάκι για φακούς επαφής
Αλατούχο διάλυμα για τα μάτια
Οφθαλμικό επίδεσμο
Γλωσσοπιέστρες ,παιδιατρικές ή ενηλίκων  *(Η μέθοδος εισαγωγής με γλωσσοπίεστρο για την άμεση ανύψωση της γλώσσας, είναι πιθανότερα η πιο ασφαλής μέθοδος γιατί αποκλείει το πιθανό κόψιμο ή τρύπημα των γαντών ή του δέρματος)
Καθρέφτης
Ψαλίδι νυχιών
Σετ προστατευτικών καλυμμάτων των δοντιών
Παραβάν για τον ήλιο(δείκτης προστασίας =30 ,+)
Θρμόμετρο στόματος-
-Θερμόμετρο ορθού (Περιβαλλοντολογικά τραύματα-Θερμότητα,ψύχος Υποθερρμία, διαταραχές λόγω ζέστης)
Σετ για τσιμπήματα εντόμων
Εργαλείο απομάκρυνσης μάσκας προσώπου (όπου απαιτείται)
Κουβέρτα πρώτης ανάγκης

Από το επίσημες οδηγίες του NFHS Coaches Education Program

Πρόσθεσα την αμπού όπου αναφέρεται ως μάσκα προσώπου (τσέπης κλπ)
Επιπλέον αναφέρω τουλάχιστον,
το παλμικό οξύμετρο, εφόσων ο κάτοχός του γνωρίζει τον τρόπο χειρισμού για την εξασφάλιση της ακρίβειας των μετρήσεων
Μπατονέτες αποστειρωμένες (για αφαίρεση κάποιου σκουπιδιού από τα μάτια, εκεί που επιτρέπεται)
Οι βασικές οδηγίες δεν αναφέρουν επιπλέον εξοπλισμό
#19
Αρχείο ανακοινώσεων / Μαράκι, Σπελ .....
Αυγούστου 26, 2010, 09:51:06 ΜΜ
και τα υπόλοιπα παρθενάκια
να τα εκααααααααατοστήσετε !!!
Δεν ξεχνάω και τον λέοντα βεβαίως, έστω και αναδρομικά  ;-)  ;-)
Μαράκι ΜΟΥ έχεις γενέθλια σήμερα ωρέ ; Και ούτε ένα τηλέφωνημα .....
Στην Σπελ όμως τα δίνω προκαταβολικά  :grin:  :grin:  :grin:
Πολλά φιλιά ....και την αγάπη μου ...και τα λέμε :lol:  (όχι από δανεικούς υπολογιστές)  ;-)  ;-)
#20
Φιλοσοφία / Ο χρόνος
Ιουνίου 21, 2010, 05:47:20 ΜΜ
Και κάνω την αρχή....
με κόπυ!  :oops:

Ευχαριστώ τον Κωσταντίνο

Ευρισκόμενος στα πρόθυρα του θανάτου, ο Μέγας Αλέξανδρος συγκάλεσε τους στρατηγούς του και τους κοινοποίησε τις τρεις τελευταίες επιθυμίες του:

1] Να μεταφερθεί το φέρετρό του στους ώμους από τους καλύτερους γιατρούς της εποχής.
2] Τους θησαυρούς που είχε αποκτήσει [ασήμι, χρυσάφι, πολύτιμους λίθους] να τους σκορπίσουν σε όλη τη διαδρομή μέχρι τον τάφο του.
3] Τα χέρια του να μείνουν να λικνίζονται στον αέρα, έξω από το φέρετρο, σε θέα όλων.

Ένας από τους στρατηγούς, έκπληκτος από τις ασυνήθιστες επιθυμίες, ρώτησε τον Αλέξανδρο ποιοι ήταν οι λόγοι. Ο Αλέξανδρος του εξήγησε:

1] Θέλω οι πιο διαπρεπείς γιατροί να σηκώσουν το φέρετρό μου, για να μπορούν να δείξουν με αυτό τον τρόπο ότι ούτε εκείνοι δεν έχουν, μπροστά στο θάνατο, τη δύναμη να θεραπεύουν!
2] Θέλω το έδαφος να καλυφθεί από τους θησαυρούς μου, για να μπορούν όλοι να βλέπουν ότι τα αγαθά που αποκτούμε εδώ, εδώ παραμένουν!
3] Θέλω τα χέρια μου να αιωρούνται στον αέρα, για να μπορούν οι άνθρωποι να βλέπουν ότι ερχόμαστε με τα χέρια άδεια και με τα χέρια άδεια φεύγουμε, όταν τελειώσει για εμάς ο πιο πολύτιμος θησαυρός που είναι ο χρόνος!