Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 178
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 183
  • Total: 184
  • Leon

ΜΕΖΕΔΕΣ - ΚΑΝΑΠΕ

Ξεκίνησε από sevenseas, Αυγούστου 05, 2007, 01:09:38 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

sevenseas

Ως καθημερινός θαμωνας των μπαρ
εχω απκτησει μια πειρα
στα προεορτια των ποτων
που σερβιρουν διαφοροι μπαρμεν

δεν μιλαω για πιατα που σερβιρονται σε μπαρ,
αλλα για τους λεγομενους μεζεδες

γραφω λιοπον για τους μεζεδες των διαφορων μπαρ
ονοματιζοντας τα
και θα ηθελα
το ιδιο να καντε και σεις
αλα και ιδκες σας συνταγες
για μεζεδες, που συνοδευουν ποτα

sevenseas

galaxy (Σταδιου 10)

η λεγομενη φρυγανιτσα
μια φετα ψωμι του τοστ
καλα φρυγανισμενη στην τοστιερα
αφου την βγαλουμε απο την τοστιερα
την αλοιφουμε με βουτυρο
και μτεα την αλατιζουμε και την βαζουμε ριγανη
την κοβουμε σε 8 κομματια
η .φρυγανιτσα σερβιρεται με λιγς ελιες (σε αλλο παιτακι) , μικρα κομματακια γραβιερας (σε αλλλο πιιστακι) και λιγη μουσταρδα


μεζες για ουσικυ

sevenseas

Cellier
Πανπιρημιου και Βουκουρεστιου

μαυρη σικλατα

βραχακια μαυτης σοκολατας πασπαλισμενα με μαυρο πιπερι


για malt whiskies

sevenseas

tlow profile
Λυκαβηττου

σολωμος

φρυγανισμενη σε τοστιερα μα φετα τοστ μαυρο (πολυσπορο ή σικαλεως)
την βουτυρωνουμε οταν την βγαλουμε
και της βαζουμε επανω μια λεπτη φερα καπνισου σολωμου

την πιπερώνουμε και βαζουμε επανω μια λεπτη φετα λεμονι

για διαφορα ποτα
περισσοτερο whiskie περισσοτερο malt

sevenseas

galaxy
Σταδίου 10

ροκφορακι

μια φετα ψωμι του τοστ

βαζουμε επανω μια λεπτη φετα ντοματας
κι επανω μια οχι τοσο λεπτη φετα blue cheese
το βαζουμε στην τοστιερα , ετισ ωστε η πανω πλακα να μην ακουμπαει στο τυρι
οταν λιωσει το τυρι
το βγαζουμε
και ριχνουμε κοκκινο πιπερι
το κοβουμε στα 8 και σερβιρουμε

sevenseas

sunset - hotel-bar restaurant
Κινι
Συρος

πελτες - παξιμαδια

σε ενα μεγαλο πιατο ή πιατελα

βαζουμε στο κεντρο της πελτε αναμεμειγμενο με λιγο ταμπασκο,λιγο λαδι , αλάτι
γυρω, γυρω βαζουμε παξιμαδάκια Κρητης
και σερβιρουμε

μεζες για ουζο,τσιπουρο

sevenseas

galaxy
Σταδιου 10

ρωσσικη

σε ενα πιατο βαζουμε ρωσσικη σαλατα σε σχημα μπαλας
στρωνουμε πανω από την ρωσσικη σαλατα μουσταρδα

και σερβιρουμε με φρυγανισμενο ψωμι τοστ

sevenseas

ΝΗΣΙΑ
Μητροπολεως (αν δεν απατωμαι )
Θεσσαλονικη


βαζουμε να ψηθει σε τοστιερα μια ψιλη φετα μελιτζανα

την βαζουμε σε ενα μακροστενο πιατο και ριχουμε ξυδι,ελαχιστο λαδι, αλατοπιπερο και λιγο σκορδο
αφηνουμε να κρυωσει στο ψυγειο
και σε μιση ώρα ειναι ετοιμη


μεζες για ουζο-τσιπουρο

sevenseas

Δικη μου συνταγη
που εκανα στο σπιτι μου σε κοκτεηλ:


Φετες του τοστ που τις κοβουμε στρογγυλες με το ειδικο κοφτήρι

τις βουτυρωνουμε ελαφρα και βαζουμε επανω μια στρογγυλη φετα ζαμπον και μια στρογγυλη φετα τυρι του τοστ, κομμενες με τον ιδιο τροπο

τις βαζουμε σε ενα ρηχο ταψι και στον φουρνο, τις βγαζουμε οταν αρχισει να λιωνει το τυρι

τις πασπαλιζουμε με κοκκινο πιπερι και σερβιρουμε αμεσως

μπορουμε να μην τις βαλουμε στον φουρνο
στην περιπτωση αυτή θα τις βαλουμε στην συντηρηση του ψυγειου και πριν τις σερβιρουμε βαζουμε σε καθε ενα καναπε μια σταγονα μουσταρδα αντι για κοκκινο πιπερι


για κοκτεηλ στο σπιτι

183 Επισκέπτες, 1 Χρήστης