Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 192
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 223
  • Total: 224
  • Leon

Κορμός σοκολάτας με χυμό πορτοκάλι

Ξεκίνησε από ChEf, Μάρτιος 06, 2010, 11:01:36 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf

Συστατικά  
 
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
2 αυγά (μόνο τους κρόκους)  
1 συσκευασία μαργαρίνη πλάκα  
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι  
6 κουταλιές της σούπας κακάο  
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη  
1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ  
Τρούφα όσο πάρει  
1 λαδόκολλα

 
Οδηγίες

Σε μια μεγάλη λεκάνη σπάμε με τα χέρια τα μπισκότα σε με γάλα κομμάτια, ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε τα υλικά μας, για να μαλακώσουν τα μπισκότα.

Αφήνουμε στην άκρη το σκεύος με τα μπισκότα και το χυμό και παίρνουμε ένα άλλο μπολ, μέσα στο οποίο βάζουμε τη μαργαρίνη, τους κρόκους των αυγών και την άχνη ζάχαρη. Τα χτυπάμε στο μίξερ όλα μαζί, μέχρι να γίνουν ένα, και να αποκτήσουν ένα ασπρουδερό χρώμα.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα στη λεκάνη με τα μπισκότα, προσθέτουμε και το κακάο με το κονιάκ και ανακατεύουμε και ανακατεύουμε! Στο τέλος, ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο λαδόκολλας και πάνω του αδειάζουμε το μείγμα. Τυλίγουμε τη λαδόκολλα σαν ένα μεγάλο μπαστούνι που το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ.

Την επόμενη μέρα ποιός είδε τον κορμό και δεν τον λιμπίστηκε...

223 Επισκέπτες, 1 Χρήστης