Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 401
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 226
  • Total: 227
  • cuba

Baileys Irish Cream

Ξεκίνησε από pixie, Μαΐου 16, 2010, 08:16:59 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie





Συστατικά

400γρ. ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
375γρ. carnation ή γάλα εβαπορέ
1 1/2 φλυτζάνι σκοτσέζικο ουίσκι
2 κουτ.γλ.  βανίλια
2 κουτ.γλ. γλυκερίνη  
1 κουτ.σούπας στιγμιαίος καφές
1 κουτ.σούπας βραστό νερό


Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, το σοκολατούχο ή εβαπορέ, το ουίσκι, τη γλυκερίνη και τη  βανίλια. Ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το ζαχαρούχο και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στη  συνέχεια αποσύρουμε απο τη  φωτιά και προσθέτουμε τον Νες καφέ τον οποίο έχουμε διαλύσει στο βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε σε γυάλινη φιάλη και αφού κρυώσει, βάζουμε στο ψυγείο.
Συντηρούμε 30 με 40 ημέρες.

ΥΓ.  Πριν από το κάθε σερβίρισμα, ανακινούμε καλά την φιάλη να δέσουν ξανά οι γεύσεις. Επίσης η γλυκερίνη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς είναι αυτή που συντηρεί το ποτό μας έτσι ώστε να μην διαχωριστούν οι φάσεις του και χαλάσει.

226 Επισκέπτες, 1 Χρήστης