Ειδήσεις:

Το φτιάχνουμε ακόμα.. υπομονή ...

Main Menu

Mate Green

Ξεκίνησε από pixie, Μαΐου 23, 2010, 07:18:34 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Το τσάι Mate είναι πολύ δημοφιλές στη Νότια Αμερική και φτιάχνεται από ξερά φύλλα και κλαδάκια του φυτού Yerba Mate και οχι απο το φυτό Camellia sinensis που προέρχεται το πράσινο τσάι. Ιδιαίτερα διεγερτικό καθώς περιέχει καφείνη, είναι λιγότερο δυνατό από τον καφέ και πιο μαλακό για το στομάχι. Επίσης έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο. Το Mate έχει χαρακτηριστική, ώριμη γεύση, μεταξύ γλυκού και πικρού όπως αυτή του μαύρου ή του πράσινου τσαγιού. Είναι γνωστό ως τσάι διαίτης επειδή κόβει την όρεξη.


Οδηγίες Προετοιμασίας:
 
1 κουταλιά, 6-8 Λεπτά, 80°-95° Κελσίου


To mate λόγω της καφείνης που περιέχει έχει γίνει πολύ γνωστή εναλλακτική λύση αντί του καφέ. Η συγκεκριμένη κοπή του φύλλου του, το κάνει εύχρηστο σε οποιαδήποτε μηχανή του καφέ ή εσπρέσο. Σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε ως «mate ole» με αφρό γάλακτος.

Χρησιμοποιείστε μια κουταλιά για κάθε φλιτζάνι. Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό για το ρόφημα σας αντί βρασμένο νερό. Αφήνοντας το στο ζεστό νερό για 5-6 λεπτά θα πάρετε ένα φλιτζάνι διεγερτικό ενώ αν το αφήσετε περισσότερο θα ελευθερωθούν περισσότερες τανίνες και το ρόφημα σας θα γίνει πιο χαλαρωτικό.