Ειδήσεις:

Το φτιάχνουμε ακόμα.. υπομονή ...

Main Menu

Σοκολατάκια τύπου Μotzart

Ξεκίνησε από pixie, Μαΐου 09, 2010, 12:19:03 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Συστατικά

1 φλιτζάνι ασπρισμένα αμύγδαλα
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 κ.σ γάλα ή κρέμα γάλακτος
½ κ.σ βούτυρο
75γρ κουβερτούρα
1 κ.σ λικέρ “motzart” η όποιο λικέρ της αρεσκείας σας θέλετε ή μαύρο ρούμι
προαιρετικά αποξεραμένα φρούτα, δαμάσκηνο, βερίκοκο


Οδηγίες

Βάζετε στο μούλτι τα αμύγδαλα και τα αλέθετε καλά, βάζετε την ζάχαρη άχνη και ξαναλέθετε το μείγμα. Συνεχίζετε ρίχνοντας μέσα το λικέρ και χτυπάτε ξανά και τέλος ρίχνετε το ένα κουτάλι της σούπας γάλα ή κρέμα γάλακτος και ξανά χτυπάτε. Έτσι έχουμε ετοιμάσει την αμυγδαλόπαστα.
Παίρνουμε από το μείγμα μικρά κομμάτια και τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, προαιρετικά αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και αποξηραμένα φρούτα, τα οποία έχουμε μουλιάσει πριν σε χλιαρό νερό για 20’. Στην περίπτωση αυτή, κόβουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα σε 4 κομμάτια. Παίρνουμε ένα κομμάτι και το πιέζουμε στο κέντρο της μπάλας από αμυγδαλόπαστα και ξανά πλάθουμε η αντίθετα, μπορούμε να γεμίσουμε το δαμάσκηνο η το βερίκοκο με αμυγδαλόπαστα.
Σε μπεν μαρι λιώνουμε την κουβερτούρα, με το βούτυρο και το γάλα ή την κρέμα γάλακτος. Βουτάμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα ένα - ένα τα μπαλάκια αμυγδαλόπαστα, τα οποία μπορούμε να βγάλουμε τρυπώντας τα με ένα καλαμάκι, και τα ακουμπάτε σε μια λαδόκολλα. Βάλτε τα σοκολατάκια για λίγη ώρα στο ψυγείο για να σφίξει η σοκολάτα.


 
Μυστικά

Τρυπώντας τα με το καλαμάκι, επειδή δεν βγαίνει από μόνο του ή απλά κουνώντας το, μπορείτε με μια οδοντογλυφίδα να το σπρώχνετε να βγει πάνω στην λαδόκολλα. Για να μην φαίνεται η τρύπα στην κορυφή από τα σοκολατάκια, παίρνετε λίγη σοκολάτα με το καλαμάκι και την στρώνετε στην τρύπα.

Επίσης μπορείτε την αμυγδαλόπαστα πριν βάλετε το λικέρ και το γάλα, να βγάλετε τη μισή και να χτυπήσετε χωριστά με διαφορετικά λικέρ ακόμα και να τις χρωματίσετε με χρώμα ζαχαροπλαστικής, δημιουργώντας δυο στρώσεις γέμισης δηλαδή έχουμε δυο μείγματα πράσινο και κίτρινο, παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από το πράσινο και φτιάχνουμε μια μικρή μπάλα, αντίθετα από το κίτρινο παίρνουμε μεγαλύτερη ποσότητα αμυγδαλόπαστας και την πλάθουμε πατώντας την μέσα στις παλάμες και μέσα κλείνουμε την πράσινη μπάλα και το πλάθουμε όλο σε μπαλάκι. Όταν η κιτρίνη πάστα φτάσει στη μέση, αντιστρέφουμε την σειρά, μικρή ποσότητα από το κίτρινο και περισσότερη από την πράσινη.