ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Ξεκίνησε από aiollus, Οκτωβρίου 30, 2010, 03:04:52 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

aiollus

Ø      Σε κοιτάζουν, σε παρακολουθούν, σε καταγράφουν, σε κατευθύνουν.

Ø      Ξέρουν για σένα, όσα εσύ δεν ξέρεις για τον εαυτό σου.

Ø      Το πότε και το τι έφαγες, Πότε και τι είδες. Που και πως ντύνεσαι. Τι βιβλίο και περιοδικό διάβασες.

Ø      Σε ποιους και τι έγραψες.

Ø      Με ποιους επικοινωνείς.

Ø      Τι σου αρέσει.

Ø      Ποια τα γούστα σου.

Ø      Όλα για την υγεία σου.

Ø      Που και πως δουλεύεις και ποια η απόδοση σου.

Ø      Έχεις προοπτικές, ή καλύτερα να έχεις ή να μην έχεις προοπτικές.

Ø      Που και πως ξοδεύεις αυτά που σε αφήνουν να έχεις αμοιβή του κόπου σου.

Ø      Ποιοι είναι οι γνωστοί και ποιοι οι φίλοι σου.

Ø      Ξέρουν το παρελθόν σου, ξέρουν και το μέλλον σου, που εσύ δεν ξέρεις.

Ø      Το ξέρουν, γιατί σου το ετοιμάζουν.

Ø      Αν κάτι δεν ξέρεις για σένα, αν κάτι ξέχασες, μη στεναχωριέσαι, είναι απλό. ..Ρώτα τους.

Ø      'Όλα αυτά τα καλά, που έφτιαξαν για σένα, που παλεύεις να τα αποκτήσεις, που τα αποκτάς και τα χαίρεσαι, μην γελιέσαι, δεν είναι για σένα. Είναι γι αυτούς.

Ø      Γιατί εσύ είσαι σκλάβος, δικός τους και αυτών που νομίζεις ότι απέκτησες.

Ø      Σε παραπληροφορούν και σου κρύβουν άπειρα πράγματα. Γιατί δεν πρέπει να ξέρεις. Σε έδωσαν στην αποχαύνωση των μέσων. Δεν πρέπει να έχεις και πολύ χρόνο για να σκέπτεσαι. Σε έκαναν χειροκροτητή.

Ø      Δεν είσαι μηχανή, ένα μικρό και ασήμαντο εξάρτημα ενός τμήματος της μηχανής είσαι.

Ø      Δεν είσαι πρόσωπο -άτομο αν θες-είσαι μια λογιστική μονάδα.

Ø      Ευδαιμονείς ; Ξεγελιέσαι. Υποφέρεις; Ναι, αφού αυτοί το θέλουν και στο επέλεξαν.

Ø      Είσαι ένας αριθμός, παραγωγής. Είσαι μια χοάνη που πρέπει να καταναλώνει, αυτά που οι άλλοι αριθμοί και συ παράγεις. Είσαι ελλειμματικός του πολλαπλάσιου που δικαιούσαι.

Ø      Της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας, του να ενεργείς σκεπτόμενος, του να δημιουργείς, της ποιότητας, του δικαιώματος να είσαι άνθρωπος, του να Υπάρχεις.Αν θέλεις να εφαρμοστούν όλα τα παραπάνω στο άτομό σου και στους οικείους σου αγνόησε  το.


i
Αλλιώς

Υπόγραψε εδώ:[/b]

pixie
'Ερχεται η ''Κάρτα του Πολίτη''!
Θα έχει σχήμα πιστωτικής και θα περιέχει ένα ''έξυπνο'' τσιπ, στο οποίο θα ενσωματωθούν ο αριθμός δημοτολογίου, το ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ, καθώς και ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητας [στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να αντικαταστήσει τις παλιές αστυνομικές ταυτότητες]. Στη μία όψη της κάρτας θα υπάρχει φωτογραφία του κατόχου, καθώς και δακτυλικό αποτύπωμα.


Η έκδοση της κάρτας θα γίνει σε δύο φάσεις. Στην πρώτη θα εκδοθεί για πολίτες άνω των 18 ετών και στη δεύτερη φάση για τις ηλικίες 12 έως 18 ετών. Κατά προτεραιότητα, στο πλαίσιο Κοινοτικού Κανονισμού θα εκδοθεί η Κάρτα του Μετανάστη, μέχρι τον Μάιο του 2011.

Η προετοιμασία θα γίνει από το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και η έκδοση θα υλοποιηθεί στις υποδομές του υπουργείου Προστασίας Πολίτη.
Το κόστος έκδοσης κάθε κάρτας υπολογίζεται στα 5 ευρώ.

Αρμόδια στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρουν στο 'Εθνος ότι η Κάρτα του Πολίτη θα αποτελέσει διαβατήριο στον ψηφιακό κόσμο. Οπως προβλέπεται, με την εισαγωγή του σειριακού αριθμού και του κωδικού πρόσβασης που θα τη συνοδεύει, θα επιτρέπεται στον πολίτη, μέσω Διαδικτύου, η πρόσβαση στον ιατρικό του φάκελο, στα στοιχεία που αφορούν την περιουσία του κτλ.

Στόχος της κυβερνητικής εξαγγελίας είναι η δημιουργία μιας Κάρτας η οποία να χρησιμοποιείται για όλες τις δυνητικές χρήσεις (ως κάρτα δημότη, ως κάρτα ασφαλισμένου, ως κάρτα αγρότη, ως κάρτα ασθενούς, ως κάρτα μετανάστη, ως κάρτα νέου κ.λπ.).Πληροφ. από το ΕΘΝΟΣ