Σοκολατάκια με άρωμα Αμυγδάλου

Ξεκίνησε από ChEf, Ιουνίου 24, 2010, 11:35:42 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf

Συστατικά

240 γρ ζάχαρη άχνη
20 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
30 ml γάλα εβαπορέ
Επικάλυψη
225 γρ. μαύρη σοκολάτα (κομμένη σε μικρά κομμάτια)

 

Οδηγίες

Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε όλα τα υλικά αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα (μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας) και στη συνέχεια σε πιο υψηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα γυάλινο μπολ και αφού το σκεπάσουμε με μεμβράνη το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Αφού περάσει η μισή ώρα, βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και σχηματίζουμε μικρές μπαλίτσες τις οποίες τοποθετούμε σε μια πιατέλα με αντικολλητικό χαρτί. Καλύπτουμε με μεμβράνη και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και αφού ρίξουμε μέσα μια-μια τις μπαλίτσες, τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε έτσι μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
Διατηρούνται στο ψυγείο σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.