Ειδήσεις:

Το φτιάχνουμε ακόμα.. υπομονή ...

Main Menu

Το κρασί Semeli

Ξεκίνησε από pixie, Σεπτεμβρίου 25, 2013, 09:35:44 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Το εμβληματικό κρασί της εταιρείας Semeli Μαντινεία Νασιάκος 2012, απέσπασε μια σπουδαία διάκριση ξεχωρίζοντας ανάμεσα στα 10 κορυφαία του κόσμου, όπως παρουσιάστηκαν στον Αμερικάνικο Τύπο.


   Δημοσιογράφοι οίνου, που αρθρογραφούν στις μεγαλύτερες εφημερίδες της Αμερικής και περιλαμβάνουν στην ύλη τους σελίδες για το κρασί και τη γεύση, έκαναν την επιλογή των κρασιών.
 
Το κρασί Semeli Μαντινεία είναι το μόνο ελληνικό κρασί που φιγουράρει μέσα σε αυτή την top-10 λίστα, στην οποία χαρακτηρίζεται ως ''εξαιρετικό'' και απολαμβάνοντας τα τρία στα τρία αστέρια που του αποδίδονται. Συγκεκριμένα, περιγράφεται ως ένα ''λαμπερό και φρουτώδες κρασί, με αρώματα ώριμων φρούτων που αφήνουν στο στόμα τη γεύση του ήλιου...'', ενώ το σχόλιο καταλήγει με την διαπίστωση ότι ''κάθε γουλιά προκαλεί και ένα χαμόγελο''.
 
Το κρασί Semeli Μαντινεία Νασιάκος, ποικιλία Μοσχοφίλερο, θεωρείται ως μία από τις πιο αξιόλογες Μαντινείες που κυκλοφορούν στην Ελλάδα και έχει αποσπάσει πολλά βραβεία σε αναγνωρισμένους διεθνείς διαγωνισμού οίνου.
Τα φίνα και δυνατά αρώματά του, χαρακτηριστικά της ποικιλίας του Μοσχοφίλερου, και η φρουτώδης γεύση του, το καθιστούν ως ένα από τα πιο αγαπημένα λευκά κρασιά. Συνοδεύει ψάρια με έντονες γεύσεις, θαλασσινά και νοστιμιές της ελληνικής κουζίνας, ενώ μπορεί κάλλιστα να σερβιριστεί και με φρούτα ή ως απεριτίφ, στους 8ο – 10ο C.


in.gr