Ειδήσεις:

Το φτιάχνουμε ακόμα.. υπομονή ...

Main Menu

Κινητά τηλέφωνα...

Ξεκίνησε από black_velvet, Ιανουαρίου 17, 2006, 01:45:13 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

black_velvet

Πόσο τα χρησιμοποιείτε;

Μήπως μιλάτε "με τις ώρες";

Γνωρίζετε τις επιπτώσεις αυτής της κατάχρησης;

Δείτε τα νεότερα που κυκλοφορούν]

"Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας χρηματοδότησαν με 28.000.000 $ μια ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον DR.GEORGE KARLOS για να δειξάγουν έρευνα σχετικά με την επίδραση των κινητών τηλεφώνων στον ανθρώπινο οργανισμό.
Μετά από έναν χρόνο έρευνας, τα πρώτα αποτελέσματα δεν άρεσαν....... Διέκοψαν τη χρηματοδότηση και προσπάθησαν να μην δημοσιευτούν τα αποτελέσματα.

Οι ερευνητές συμφώνησαν μεταξύ τους να γνωστοποιήσει ο καθένας μεμονωμένα τα αποτελέσματα από την δική του έρευνα, και όχι σαν ομάδα, για την αποφυγή κυρώσεων.

Τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν ραδιενέργεια σε απόσταση 7 εκατοστών όταν η κεραία είναι σηκωμένη. Η μεγαλύτερη ποσότητα ενέργειας εκπέμπεται στην περιοχή γύρω από την κεραία.

Απαγορεύεται η χρήση κινητών σε παιδιά ηλικίας μέχρι 18 χρονών (οπότε "ολοκληρώνεται" η ανάπτυξη).

Όταν το κινητό χρησιμοποιείται από παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών, η ραδιενέργεια επηρεάζει το 100% του εγκεφάλου με βαρύτατες βλάβες (καρκίνο εγκεφάλου, ρήξη του ακουστικού νεύρου, μείωση ακοής κλπ).

Όταν χρησιμοποιείται από παιδιά 13 ετών μέχρι 18 ετών, η ραδιενέργεια επηρεάζει το 50% του εγκεφάλου.

Εάν ένα παιδί χρησιμοποιεί κινητό από την ηλικία των 16 ετών, μετά 10 χρόνια (δηλαδή σε ηλικία 26 ετών) θα εμφανιστούν συμπτώματα καρκίνου με ποσοστό 70% στους ενήλικες.

Η ραδιενέργεια επηρεάζει το 1/4% του εγκεφάλου (καρκίνο, ρήξη ακουστικού κλπ).

Όταν κρεμάμε το κινητό, συνήθως στο γοφό, τότε η ραδιενέργεια περνάει από το κόκαλο της λεκάνης στο νωτιαίο μυελό, περνά στην κοιλιακή χώρα και διασπά το DNA το οποίο δεν το αφήνει να επανασυνδεθεί. Το ίδιο συμβαίνει και στον εγκέφαλο, αφού το DNA επανασυνδέεται μόνο σε αυτές τις δύο περιοχές του σώματος. Αυτό δημιουργεί καρκίνο στον εγκέφαλο, καρκίνο στα οστά, καρκίνο στο έντερο, καρκίνο στο συκώτι.... ]
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

l Y k O s

velvet ,
όντως τα στοιχεία της μελέτης είναι συγκλονιστικά . Θα ήθελα να πληροφορηθώ εάν οι παρενέργειες αυτές υπάρχουν και στην κατάσταση πο το τηλέφωνο δεν είναι σε κατάσταση συνομιλίας ( όταν λειτουργεί δηλαδή μόνο σαν δέκτης ) .

black_velvet

lyke,

δεν έχω κάτι συγκεκριμένο υπόψη μου που να απαντά στην ερώτησή σου.  Δεν ξέρω αν θα μπορούσε κάποιος άλλος από δω να μας το πει...  Αν βρω κάτι σχετικό πάντωε, θα επανέλθω.

Ξέρω, όμως, πολύ καλά ότι το κινητό επικοινωνεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα (κάθε μερικά λεπτά - δεν ξέρω πόσα) με τη βάση για να ελέγξει το σήμα του. Τις στιγμές αυτές, η εκπομπή είναι αρκετά δυνατή...

Αυτός, νομίζω, είναι και ο λόγος που έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς άρθρα ή/και μελέτες που συστήνουν να μην έχουμε τα κινητά μας πάρα πολύ κοντά στο σώμα μας. Π.χ. οι θήκες ζώνης που κυκλοφορούν για ορισμένα μοντέλα κινητών τηλεφώνων, οι τσέπες παντελονιών, σακακιών κοκ ... γενικά, ό,τι φέρνει το κινητό σε σχεδόν άμεση επαφή με το σώμα, δεν ενδείκνυται.

Κάτι που απομακρύνει τη συσκευή, επομένως και την κεραία, από το κεφάλι μας τουλάχιστον την ώρα που μιλάμε, είναι τα hands free ή/και το bluetooth.
Εάν, λοιπόν, δεν πρόκειται να το αποφύγει κανείς, ίσως είναι καλό να προσπαθήσει τουλάχιστον να μειώσει κατά το δυνατόν την ακτινοβολία που δέχεται...

κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

gbyzf1000

Προκειμένου να σας λυθούν πολλές απορείες ας γίνουν τα ερωτηματικά σας σε λίστα

κατόπιν θα απαντήσω σε ΟΛΑ αναλυτικά και μεθοδικά προκειμένου να σας κατατοπίσω.

Γίωργος 1000 :D