Ειδήσεις:

Το φτιάχνουμε ακόμα.. υπομονή ...

Main Menu

Οι εκτυπωτές βλάπτουν την υγεία!

Ξεκίνησε από --AIXMHROS--, Αυγούστου 15, 2007, 04:47:37 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

--AIXMHROS--

Σύμφωνα με Αυστραλούς επιστήμονες, ο απλός εκτυπωτής γραφείου Laser προκαλεί ενδεχομένως βλάβες στους πνεύμονες, σχεδόν όπως και τα σωματίδια του καπνού του τσιγάρου.

Έρευνα σε διάφορα μοντέλα εκτυπωτών έδειξε ότι σχεδόν το 1/3 αυτών εκπέμπει σωματίδια τόνερ σε επίπεδα τα οποία αποτελούν πιθανώς κίνδυνο για την υγεία.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία κάλεσαν τους αρμόδιους υπουργούς να περιορίσουν αυτές τις εκπομπές.

Τόνισαν επίσης ότι ορισμένα μοντέλα εκτυπωτών θα πρέπει να συνοδεύονται από προειδοποίηση για πρόκληση πιθανών προβλημάτων υγείας.

Οι ερευνητές έλεγξαν πάνω από 60 εκτυπωτές, το 1/3 των οποίων αποκαλύφθηκε ότι εκπέμπει μικροσωματίδια τόνερ τόσο μικροσκοπικά που μπορούν να εισέλθουν στους πνεύμονες και να προκαλέσουν πολλά προβλήματα υγείας, από αναπνευστικά προβλήματα μέχρι χρόνιες ασθένειες.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα επίπεδα των μικροσωματιδίων πενταπλασιάζονταν στις ώρες λειτουργίας γραφείου, λόγω της αυξημένης χρήσης των εκτυπωτών.

Το πρόβλημα φαινόταν να επιδεινώνεται όταν γινόταν αντικατάσταση της μελάνης, καθώς και όταν χρειάζονταν μεγαλύτερες ποσότητες τόνερ για γραφικά και εικόνες.

Οι ερευνητές κάλεσαν τις αρμόδιες αρχές να ορίσουν νομοθετικό πλαίσιο για την ποιότητα του αέρα στους κλειστούς χώρους εργασίας, όπως είναι τα γραφεία.

Ζήτησαν επιπλέον από τις εταιρείες να διασφαλίσουν ότι οι εκτυπωτές τοποθετούνται σε θέσεις που αερίζονται σωστά, προκειμένου να επιτυγχάνεται μεγαλύτερη διασπορά των επιβλαβών σωματιδίων.