Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 228
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 201
  • Total: 201

Μαγειρίτσα με Συκωτάκια πουλιών

Ξεκίνησε από pixie, Απριλίου 02, 2010, 12:55:37 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie






Συστατικά

1 πακέτο συκωτάκια πουλιών (θα τα βρείτε στα κατεψυγμένα)
12 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνιθο, πλυμμένο και ψιλοκομμένο (ποσότητα κατα βούληση)
1 κ.τσ. ξηρό δυόσμο τριμμένο
1 κύβο λαχανικών
1 φλυτζανάκι ρύζι
50 γρ. μαργαρίνη
ελαιόλαδο
 
Για το αυγολέμονο:

2 αυγά
το χυμό 2 λεμονιών


Οδηγίες

Ξεπαγώνουμε τα συκωτάκια, τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε για 40' σε μπόλικο νερό, με λίγο αλάτι.
Όταν βράσουν, τα στραγγίζουμε κρατώντας το ζουμί μέσα στο οποίο βράσανε, ψιλοκόβουμε τα συκωτάκια σε μέγεθος νυχιού και καθαρίζουμε απο τυχόν ίνες.
Σε βαθιά κατσαρόλα, κατα προτίμηση πήλινη, βάζουμε λάδι για να καλύψει τον πάτο, λυώνουμε μέσα και 50 γρ. μαργαρίνη και όταν "κάψει", σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρέας με τα κρεμμυδάκια, τον άνιθο και το δυόσμο.
Προσθέτουμε το ζουμί απο τα συκωτάκια και έναν κύβο ζωμο λαχανικών και γεμίζουμε την κατσαρόλα κατα τα 2/3.
Δυναμώνουμε τη φωτιά, το αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε αμέσως τη φωτιά και το αφήνουμε μία ώρα να σιγοβράσει.
Προσθέτουμε το ρύζι, δυναμώνουμε τη φωτιά και το βράζουμε για 15'. Αλατοπιπερώνουμε κατα βούληση, σβήνουμε τα φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Για το αυγολέμονο: Χτυπάμε τα αυγά με ένα πηρούνι, αναμειγνύουμε το χυμό λεμονιού και, χτυπώντας συνεχώς, προσθέτουμε σιγά-σιγά 2 κουταλιές μεγάλες σπο το ζωμό της μαγειρίτσας.
Βάζουμε στην κατσαρόλα όλο το μείγμα και ανακατεύουμε (δε ξαναβράζουμε για να μην "κόψει" το αυγό
Σκεπάζουμε μέχρι την ώρα που θα σερβίρουμε.

201 Επισκέπτες, 0 Χρήστες