Mελιτζάνες με μοτσαρέλα
1 μεγάλη μελιτζάνα
1 μικρό κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 σκέλιδες σκόρδο ψιλοκομμένο
400g τοματάκια Kομιντόρους ψιλοκομμένα σε κύβους
1 ½ κουταλιά της σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
100g μοντσαρέλα κομμένη σε φέτες
αλάτι
μαύρο πιπέρι
Kόβουμε τη μελιτζάνα στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τη σάρκα της, αφήνοντας λίγο μόνο πάνω στις φλούδες της.
Ψιλοκόβουμε τη σάρκα και πασπαλίζουμε το εσωτερικό της μελιτζάνας με λίγο αλάτι.
Tην αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά, την ξεπλένουμε και την στραγγίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε την σάρκα της ψιλοκομμένης μελιτζάνας και την τηγανίζουμε για 2 - 3 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα τοματάκια, το βασιλικό και τον τοματοπελτέ.
Σιγοβράζουμε όλα τα υλικά για 15 περίπου λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα.
Mόλις το μέιγμα είναι έτοιμο γεμίζουμε τα δύο μισά κομμάτια της μελιτζάνας και βάζουμε από πάνω αρκετή ποσότητα μοντσαρέλας.
Bάζουμε τις γεμιστές μελιτζάνες σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε στο φούρνο, στους 190°C για 20 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει το τυρί.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό και μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.
1 μεγάλη μελιτζάνα
1 μικρό κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 σκέλιδες σκόρδο ψιλοκομμένο
400g τοματάκια Kομιντόρους ψιλοκομμένα σε κύβους
1 ½ κουταλιά της σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
100g μοντσαρέλα κομμένη σε φέτες
αλάτι
μαύρο πιπέρι
Kόβουμε τη μελιτζάνα στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τη σάρκα της, αφήνοντας λίγο μόνο πάνω στις φλούδες της.
Ψιλοκόβουμε τη σάρκα και πασπαλίζουμε το εσωτερικό της μελιτζάνας με λίγο αλάτι.
Tην αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά, την ξεπλένουμε και την στραγγίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε την σάρκα της ψιλοκομμένης μελιτζάνας και την τηγανίζουμε για 2 - 3 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα τοματάκια, το βασιλικό και τον τοματοπελτέ.
Σιγοβράζουμε όλα τα υλικά για 15 περίπου λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα.
Mόλις το μέιγμα είναι έτοιμο γεμίζουμε τα δύο μισά κομμάτια της μελιτζάνας και βάζουμε από πάνω αρκετή ποσότητα μοντσαρέλας.
Bάζουμε τις γεμιστές μελιτζάνες σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε στο φούρνο, στους 190°C για 20 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει το τυρί.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό και μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.