Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Μηνύματα - Ntama

#1
Mελιτζάνες με μοτσαρέλα          
 
 
 1 μεγάλη μελιτζάνα
 1 μικρό κρεμμύδι χοντροκομμένο
 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
 2 σκέλιδες σκόρδο ψιλοκομμένο
 400g τοματάκια Kομιντόρους ψιλοκομμένα σε κύβους
 1 ½ κουταλιά της σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
 100g μοντσαρέλα κομμένη σε φέτες
 αλάτι
 μαύρο πιπέρι


Kόβουμε τη μελιτζάνα στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τη σάρκα της, αφήνοντας λίγο μόνο πάνω στις φλούδες της.
Ψιλοκόβουμε τη σάρκα και πασπαλίζουμε το εσωτερικό της μελιτζάνας με λίγο αλάτι.
Tην αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά, την ξεπλένουμε και την στραγγίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε την σάρκα της ψιλοκομμένης μελιτζάνας και την τηγανίζουμε για 2 - 3 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα τοματάκια, το βασιλικό και τον τοματοπελτέ.
Σιγοβράζουμε όλα τα υλικά για 15 περίπου λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα.
Mόλις το μέιγμα είναι έτοιμο γεμίζουμε τα δύο μισά κομμάτια της μελιτζάνας και βάζουμε από πάνω αρκετή ποσότητα μοντσαρέλας.
Bάζουμε τις γεμιστές μελιτζάνες σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε στο φούρνο, στους 190°C για 20 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει το τυρί.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό και μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.
#2
Μελιτζανομπουκίτσες με μορταδέλα Negroni          
 

 2 μελιτζάνες, μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες και λεπτοκομμένες κατά    μήκος
 αλάτι
 αλεύρι
 1/4 φλιτζανιού παρθένο ελαιόλαδο
 1 φλιτζάνι τυρί ρικόττα
 3/4 φλιτζανιού φρεσκοτριμμένο πεκορίνο
 1 αυγό
 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο θυμάρι
 φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 8 ψιλοκομμένες φέτες μορταδέλα negroni
 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
 1/4 φλιτζανιού μικρά κομματάκια μοτσαρέλα

 
Τοποθετείτε τις φέτες μελιτζάνας στο σουρωτήρι, τις αλατίζετε και τις αφήνετε για 30 λεπτά. Σφουγγίζετε και τις αλευρώνετε.
Σε ένα τηγάνι προθερμαίνετε σε χαμηλή φωτιά το ελαιόλαδο και προσθέτετε τις μελιτζάνες. Τις τηγανίζετε και απο τις δύο πλευρές μέχρι να χρυσίσουν. Στη συνέχεια τις βγάζετε και τις τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι.
Προθερμαίνεται το φούρνο στους 350 βαθμούς.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε τη ρικόττα, το μισό φλιτζάνι πεκορίνο, το αυγό και το θυμάρι. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά.
Βάζετε τις μελιτζάνες σε μία ίσια επιφάνεια κουζίνας και σε κάθε φέτα προσθέτετε από μία φέτα μορταδέλα. Από πάνω προσθέτετε απο μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα με τη ρικόττα και τα τυλίγετε σε ρολά.
Περιχύνετε το ταψάκι με μισό φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας και από πάνω τοποθετείτε τα ρολά μελιτζάνας. Τα περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας καθώς και με τα μικρά κομματάκια μοτσαρέλα και το υπόλοιπο μείγμα πεκορίνο.
Το βάζετε στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς, για 15 περίπου λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
Καλή σας όρεξη!
#3
Tομάτες γεμιστές με τυριά και μυρωδικά          
 
 
 4 μεγάλες τομάτες ώριμες και σφιχτές
 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
 1 πιπεριά ψιλοκκομένη σε μικρούς κύβους
 200g τυρί φέτα κομματιασμένη
 100g κεφαλογραβιέρα τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
 100g μοντσαρέλα τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
 10 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι κομμένες στη μέση
 2 - 3 κουταλιές της σούπας ανάμεικτα αρωματικά χόρτα (ρίγανη, θρούμπι)
 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
 ½ φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη ψίχα ψωμιού ή παξιμάδι κριθαρένιο τριμμένο
 αλάτι
 πιπέρι

 
Προαιρετικά αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω τριμμένη φρυγανιά.
      

Kόβουμε το καπάκι από κάθε τομάτα και αδειάζουμε προσεκτικά τη σάρκα τους.
Aφαιρούμε τους σπόρους και ψιλοκόβουμε τη σάρκα.
Tη στραγγίζουμε σε σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά.
Zεσταίνουμε 4 κουταλιές της σούπας λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε τη σάρκα της τομάτας και βράζουμε για 10 λεπτά.
Bγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κάππαρη.
Τα αρωματικά χόρτα.
Την τριμμένη ψίχα ψωμιού.
Τα τυριά, την πιπεριά, τις ελιές και το αλατοπίπερο.
Γεμίζουμε με το μείγμα τις τομάτες και τις κλείνουμε με τα καπάκια τους.
Tις αλείφουμε εξωτερικά με το υπόλοιπο λάδι και τις τυλίγουμε με αντικολλητικό χαρτί.
Δένουμε το χαρτί με σπάγκο και ψήνουμε στους 200°C για 20 λεπτά.
Aνοίγουμε προσεκτικά τα χαρτιά και σερβίρουμε.
#4
Γεμιστά          
 
 
 11/2 τομάτες ώριμες
 1kg πιπεριές ώριμες
 1/2kg κολοκυθάκια χοντρά
 3-4 μελιτζάνες στρογγυλές μικρές
 1/2kg πατάτες
 3/4 φλιτζανιού λάδι
 λίγη φρυγανιά τριμμένη
 Για τη γέμιση
 1/2kg ρύζι για γεμιστά
 1 φλιτζάνι λάδι
 3 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
 1 ματσάκι μαϊντανό
 1 ματσάκι δυόσμο
 το εσωτερικό από τις μελιτζάνες ψιλοκομμένο
 αλάτι και πιπερι


Πλένουμε και στραγγίζουμε όλα τα λαχανικά.
Κόβουμε τα καπάκια από τις τομάτες και με ένα κουτάλι αφαιρούμε το εσωτερικό τους.
Αδειάζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια αφαιρώντας τα καπάκια και ανοίγουμε τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες.
Τοποθετούμε τα λαχανικά σε μεγάλο ταψί και τα αλατίζουμε.
Τρίβουμε τη σάρκα από τις τομάτες, ένα μικρό κολοκυθάκι, μια πατάτα και τα κρεμμύδια σε ψιλό τρίφτη και κόβουμε μια πιπεριά σε μικρά κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ένα φλιτζάνι λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμμύδια και το ψαχνό από τις μελιτζάνες ψιλοκομμένο.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα 3/4 από τα τριμμένα υλικά, το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο ψιλοκομμένο και τον μαϊντανό.
Μόλις πάρουν βράση, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
Το ρύζι να μη βράσει και η γέμιση να είναι αρκετά ζουμερή.
Γεμίζουμε τα λαχανικά, φροντίζοντας κάθε ένα να περιέχει 1/4 ρύζι και 3/4 ζουμί.
Κλείνοντας τα καπάκια των λαχανικών, βάζουμε από πάνω λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες με την υπόλοιπη τριμμένη τομάτα, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετούμε τις πατάτες στο ταψί στα κενά που αφήνουν τα λαχανικά.
Ρίχνουμε στα κενά την υπόλοιπη τριμμένη τομάτα, το υπόλοιπο λάδι και ένα φλιτζάνι νερό.
Ψήνουμε για μιάμιση ώρα στους 200ο C.
#5
Λαδερά - Σούπες / Σπανάκι Σωτέ
Μαΐου 12, 2006, 01:41:31 ΜΜ
ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΩΤΕ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ  



-1 κιλό φρέσκο και τρυφερό σπανάκι
-1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
-ώριμες τομάτες
-250 γρ. ανθότυρο
-250 γρ. φέτα
-λίγο ελαιόλαδο
-λίγοι σπόροι κόλιανδρου, κοπανισμένοι
-μερικά φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου, ψιλοκομμένα
-αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-βαλσαμικό ξίδι
-1 ποτήρι κόκκινο, ξηρό κρασί



1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι, το οποίο έχουμε πρώτα καθαρίσει και χοντροκόψει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε το σπανάκι να μαγειρευτεί για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
2. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε να σοταριστούν γαι 3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Τέλος, προσθέτουμε τις τομάτες ψιλοκομμένες, αφού πρώτα τις έχουμε ξεφλουδίσει και ξεσποριάσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με λάδι ελιάς και βαλσαμικό ξίδι.
3. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα τυριών: ρίχνουμε σε ένα μπολ τη φέτα, το ανθότυρο, λίγο λάδι, βαλσαμικό ξίδι, πιπέρι και τους σπόρους του κόλιανδρου.
4. Σερβίρουμε το σοταρισμένο σπανάκι με την κρέμα τυριών και πασπαλίζουμε με τα φυλλαράκια του φρέσκου κόλιανδρου
#6
ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ  



- 1/2 κιλό αμπελόφυλλα
- 1/2 κιλό ρύζι (καρολίνα)
- 10 φρέσκα κρεμμυδάκια
- Ανηθο ψιλοκομμένο
- Δυόσμο
- Μαϊντανό
- 1 1/2 κούπα λάδι
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 λεμόνια
- Αλάτι
- Πιπέρι



1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό και όταν αρχίσει να βράσει ρίχνουμε τα αμπελόφυλλα λίγα-λίγα και τα αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά περίπου και τα αφήνουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν.
2. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε 1 κούπα λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1/2 κούπα νερό.
3. Αφήνουμε το ρύζι να βράσει για 10 λεπτά περίπου και όταν κρυώσει λίγο βάζουμε από ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση σε κάθε αμπελόφυλλο και το τυλίγουμε προσεκτικά.
4. Τοποθετούμε τα ντολμαδάκια κυκλικά σε μία κατσαρόλα που στον πάτο της έχουμε τοποθετήσει 3-4 ξυλάκια από σουβλάκι και από πάνω έχουμε στρώσει μερικά αμπελόφυλλα (για να μην κολλήσουν τα ντολμαδάκια), προσθέτουμε 2 κούπες περίπου ζεστό νερό και το λεμόνι.
5. Πάνω από τα ντολμαδάκια βάζουμε ένα βαρύ πιάτο για να μην διαλυθούν και σιγοβράζουμε το φαγητό για 50 λεπτά περίπου (μέχρι να μαλακώσει το ρύζι). Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό.
#7
ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ  



-6 φέτες από τραγανό ψωμί
-1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
-4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
-6 μέτριες τομάτες, καθαρισμένες, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένες
-αλάτι και πιπέρι
-1/4 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο, φρέσκο βασιλικό
-1 κουτ. της σούπας ξίδι




1. Τοποθετούμε τις φέτες του ψωμιού σε σχάρα φούρνου ή σε ένα μικρό ταψάκι και τις ψήνουμε και από τις δύο μεριές, μέχρι να πάρουν ελαφρά χρώμα.
2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο σκόρδο με 3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο. Μοιράζουμε το μίγμα αυτό πάνω στα ψωμάκια, αλείφοντάς τα καλά.
3. Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις τομάτες και ζεσταίνουμε για 1 έως 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ζεσταθεί καλά όλο το μίγμα.
4. Τέλος, προσθέτουμε στο κατσαρόλι το ξίδι και τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Περιχύνουμε τα ψωμάκια με το μίγμα της τομάτας και σερβίρουμε.
#8
Ορεκτικά - Σαλάτες / Σκορδαλιά
Μαΐου 12, 2006, 12:12:53 ΠΜ
ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ



400 γρ. πατάτες
3-5 σκελίδες σκόρδο, ανάλογα με το πόσο πικάντικη θέλουμε τη σκορδαλιά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι



1. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό για 40 λεπτά. Τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις κάνουμε πουρέ. Περνάμε τον πουρέ από σίτα για να αποκτήσει βελούδινη όψη και υφή.
2. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το λιώνουμε. Το ρίχνουμε στον πουρέ μαζί με το ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού και λίγο αλάτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Ανακατεύουμε καλά. Για ακόμη πιο πικάντικη γεύση, προσθέτουμε έξτρα αλάτι και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε και πάλι.
#9
Ορεκτικά - Σαλάτες /
Μαΐου 12, 2006, 12:02:53 ΠΜ
ΣΑΛΤΣΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ



1/3 φλιτζανιού σπορέλαιο
1/4 φλιτζανιού ξίδι από κόκκινο κρασί
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα άσπρο πιπέρι



Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ, αναμιγνύοντας καλά όλα τα υλικά σε ένα σέικερ ή μπώλ. Το κλείνουμε καλά και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα. Αν αναμίξουμε τα υλικά σε μπώλ, φροντίζουμε για πολύ καλο ανακάτεμα.Τοποθετούμε τη βινεγκρέτ στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
#10
Ορεκτικά - Σαλάτες /
Μαΐου 12, 2006, 12:02:28 ΠΜ
ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ



-1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο, φρέσκο μαϊντανό
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-2/3 φλιτζανιού κουκουναρόσπορους κοπανισμένους
-2 κουτ. της σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού
-2/3 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
-1 πρέζα άσπρο πιπέρι
-3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο





Ετοιμάζουμε τη σάλτσα πέστο ρίχνοντας όλα τα υλικά της στο μπλέντερ και τα δουλεύουμε για 2 λεπτά. Η σάλτσα είναι έτοιμη. Τη διατηρούμε κατά μέρος στο ψυγείο, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
#11
Cafe / ΑΥΡΙΟ....
Οκτωβρίου 31, 2005, 09:40:05 ΜΜ
[size=24]Κ Α Λ Ο   Μ Η Ν Α   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/size]




 :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D
#12
Cafe / ΑΥΡΙΟ....
Οκτωβρίου 31, 2005, 09:37:49 ΜΜ
ΑΥΡΙΟ...

             ... 1η Νοεμβρίου...

... Μπαίνει πιά και επίσημα ο χειμώνας...

... Εύχομαι σε όλους/όλες τους/τις φίλους/φίλες...

... Που δεν ξέχασα και δεν με ξέχασαν ποτέ...


               [size=24]Ο Λ Ο Ψ Υ Χ Α  Κ Α Λ Ο  Μ Η Ν Α  !!!! [/size]
#13
Παιχνίδια λέξεων / γλωσσοπλαστική
Οκτωβρίου 31, 2005, 09:30:55 ΜΜ
... μπαγλαμάς...  ]
#14
Σχέσεις / ψεμμα
Οκτωβρίου 31, 2005, 09:29:25 ΜΜ
Παράθεση από: "freak"μια χαρα, μια χαρα !!!!


 :wink:  :wink:  :wink:  :wink:  :wink:  :wink:  :wink:  :wink:
#15
Παιχνίδια λέξεων / παιχνίδια
Οκτωβρίου 31, 2005, 09:28:19 ΜΜ
χαρτί σόφτεξ για την τουαλέττα σε χρώμα ροζάκι ]