Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 202
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 202
  • Total: 202

Aγάπη θα πει...

Ξεκίνησε από vasilis, Δεκεμβρίου 12, 2004, 01:04:21 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

vasilis

Aγάπη θα πει να σε νοιάζει μόνο η ευτυχία του άλλου... Και τότε μπορείς να δώσεις και τη ζωή σου για εκείνον... Βάζεις το κορμί το δικό σου μπροστά για να χτυπήσει εσένα το άσπρο αμάξι... Παίρνεις το τσιγάρο από τα χείλη του και το πετάς πολύ μακριά, τόσο που να μην μπορεί να τον βλάψει... Και όταν είναι τρομαγμένος τον κρύβεις στην αγκαλιά σου.
Χαϊδεύεις τα μαλλιά και τον κρατάς σφιχτά απ' το χέρι σαν να είναι μικρό παιδί, που πρέπει να προστατεύσεις... Και όταν γελάει κανείς δεν μπορεί να σε πληγώσει. Η ευτυχία του είναι ελπίδα και η ελπίδα ζωή... Τότε όλα μοιάζουν σαν έναν ήλιο που μόλις βγαίνει, σαν ένα μικρό που γελά όταν του ψιθυρίζουνε στο αυτί του "σ' αγαπώ."

Nasia9

αγάπη θα πει...να δέχεσαι τον άλλον όπως είναι,και να μη προσπαθείς να τον αλλάξεις...

γιατί αν το κάνεις αυτό σημαίνει ότι αγαπάς μόνο τον εαυτό σου...και ότι απλά ψάχνεις ένα κουστουμάκι στα μέτρα σου ]

Enia

λοιπόν, χιλιομασημένη η καραμελίτσα και θα αρχίσω να διαφωνώ μου φαίνεται...  :roll:

γιατί και το να ονειρεύεσαι το καλύτερο για κάποιον και να του δείχνεις τον δρόμο προς τα εκεί που εσύ κοιτάς, δεν είναι συνώνημο του 'θέλω να σε αλλάξω'?  :roll:
ή όταν έχει μόνος του παραδεχτεί σημεία του χαρακτήρα του που τον ενοχλούν, αλλά δεν βρίσκει το θάρρος ή τη δύναμη να τα αλλάξει κι εσύ επεμβαίνεις και τον καθοδηγείς, 'θέλω να σε αλλάξω' δεν είναι κι αυτό?

δεν αναφέρομαι σε εκβιασμούς και πιέσεις... αναφέρομαι στο να ανοίγεις τον δρόμο γι'αυτούς που νοιάζεσαι πραγματικά...

Όπως έχω ξαναπεί και πιστεύω ακράδαντα: Αγάπη είναι να γίνεσαι ο καλύτερός σου εαυτός. ...άρα να αλλάζεις...  8) ...αλλά προς το καλύτερο! :wink:

Nasia9

Κάτι που μπορεί να θεωρείς εσύ, ότι είναι ''καλύτερο''.. ο άλλος μπορεί να θεωρεί το αντίθετο. Όταν λέω ''αλλάξεις'' εννοώ να μη προσπαθούμε με το ζόρι,να αλλάξουμε τους ανθρώπους γύρω μας..
όταν συμβαίνει αυτό θεωρείται ότι εμείς έχουμε το δίκιο,και έτσι, καλό είναι να ακολουθήσουν τη θεωρία μας, οι γύρω μας..
(γιατί απλά εμείς έχουμε πάντα δίκιο ) Αυτό δεν είναι αγάπη...αυτό είναι υπεροψία .

Ένια...

κάτι το οποίο.. θεωρώ  (εγώ ) καλύτερο για εσένα...

εσύ μπορεί να το θεωρείς χειρότερο... να διαφωνείς δηλαδή..

Ειδικά αν θέλω να σου το επιβάλλω ,απλά επιθυμώ να ικανοποιήσω τον εγωισμό μου,και φυσικά δε σου δείχνω αγάπη με αυτό που κάνω.  > (με το να σε υποχρεώνω να γίνεις όπως θέλω εγώ )

Αν σε δεχτώ,έτσι όπως είσαι,έτσι όπως έχεις επιλέξει εσύ να είσαι,τότε συμβαδίζω μαζί σου,αποδέχομαι αυτό που θεωρείς ''σωστό'',και αφού το αγαπήσω,αρχίζω να αγαπώ και εσένα.  ]

Enia

κώστας

Παρατηρώ ότι ταυτίζεται σε γενικές γραμμές η έννοια της "αγάπης" με τον "άλλον".
Διαφωνώ.
Όποιος αγαπά, αγαπά πρώτα τον εαυτό του.
eLe

Athinoula

ax agaph agaph ..8imaste to tragoudi tou Pariou????

Nasia9

Εγώ δεν αναφέρομαι στο στάδιο που κάποιος πρέπει να αγαπήσει τον εαυτό του. Οι κινήσεις που ανέφερα παραπάνω, διαμορφώνονται  από εκεί και πέρα. Εννοείται πως πρώτα κανείς... αγαπά τον εαυτό του,και έπειρα προθυμοποιείται να δώσει την αγάπη του στους γύρω του. Φυσικά ...είναι μεγάλη προϋπόθεση να αγαπήσουμε πρώτα τον εαυτό μας .

κώστας

eLe

Nasia9

Άμα δεν αγαπήσεις πρώτα τον εαυτό σου,κάνεις μία τρύπα στο νερό

και έληξε

loco

αγάπη είναι όταν θες να πεις ΑΡΑΠΗ και ψευδίζεις το Ρ.

κώστας

Θα κεντήσω, πάνω στου αλόγου σου τη σέλλα
με διαμαντόπετρες σωρό,
του φεγγαριού το πήγαιν' έλα
στο πελαγίσιο το νερό.

Αγόρι μου, αγόρι μου
αγόρι μου να σε χαρώ.

Θα κεντήσω στ' ασημοπίστολα σου πλάι
της χελιδόνας το φτερό
κι έναν σταυρό να σε φιλάει
τις νύχτες που σε καρτερώ.

Θα κεντήσω πάνω στο δίκοπό σου λάζο
το βλέμμα σου το καθαρό
αυτό το βλέμμα το γαλάζιο
που δε χορταίνω να θωρώ.

Αφιερωμένο σε όλες όσες αγαπούν...  ]
eLe

Enia

Νάσια, συμφωνώ σε όλα! :thumleft:

Κώστα, έχω κουραστεί μαζί σου να κάνεις πάντα και μόνο τον δικηγόρο του διαβόλου. Φάσκεις και αντιφάσκεις πάλι. Θα μας πεις ποτέ καμμιά ολοκληρωμένη, παγιωμένη και εμπεριστατωμένη άποψη...? :roll:

(και ευχαριστώ για την αφιέρωση  :lol: )

κώστας

...Enia σε λένε...ή Κώστα;  ]
eLe

saliara

Αγάπη νομίζω είναι μία έννοια που δεν μπορείς να την προσδιορίσεις..Υπάρχει φιλική αγάπη,ερωτική αγάπη,στοργική αγάπη..
Όσον αφορά την ερωτική αγάπη ο καθένας λέει το Σ'αγαπώ εννοώντας άλλα πράγματα..Πόσοι έχουν πεί Σ'αγαπώ και δεν το εννοούν..Πόσοι λένε Σ'αγαπώ και μετά χωρίζουν..Για μένα αγάπη είναι αυτό που έχουν οι γονείς μου..Μπορεί να έχει χαθεί ο έρωτας αλλά η αγάπη μένει και το βλέπω..Άρα αγάπη είναι να μένεις με τον άλλον,να του συμπαραστέκεσαι και πάνω απ'όλα να μη σκέφτεσαι το εαυτό σου..Για να εκφράσεις την αγάπη σου,πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη!!!

202 Επισκέπτες, 0 Χρήστες