Ειδήσεις:

Το φτιάχνουμε ακόμα.. υπομονή ...

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Θέματα - KiSSeS

#1
Χιούμορ / Ο Κρητίκαρος...
Οκτωβρίου 30, 2007, 10:05:00 ΠΜ
Πηγαίνει στην Κρήτη ένας τύπος με πολλά λεφτά και μαγεύεται από τις ομορφιές της.
Κάποια στιγμή συναντάει έναν ντόπιο ο οποίο κρατά ένα Κρητικό μαχαίρι.

"Φίλε" του λέει "πόσα θέλεις για να μου δώσεις το μαχαίρι σου;"

"Δεν το δίνω", απαντά ο κρητικός
"θα σου δώσω όσα θες" λέει πάλι ο πλούσιος.

"Οι" ξαναλέει ο κρητικός.

"Να, θα σου δώσω το χρυσό μου ρόλεξ" λέει με λαχτάρα ο πλούσιος.

"Σου πα, δεν σου τη δίνω τη μαχαίρα".

"Μα γιατί" ρωτά ο πλούσιος.

"Γροίκα, θα να δεις" του λέει ο κρητικός "Αν μου δώκεις το ρόλεξ τσε σου δώκω τη μάχαιρα, τσε πάω στο χωριό, τσε κάτσω στον καφενέ, τσε πιω δυο ρατσιά, τσε με πιάκει ο πεντοζάλης, τσε έρθει κάποιος τσε μου πει "/τσι μάνας σου το.....  " εγώ ήντα θα πω;    Εννέα παρά τέταρτο;;;"
#2
Χιούμορ / Ελλαδάρα!
Οκτωβρίου 23, 2007, 11:29:28 ΠΜ
Ένας Έλληνας πεθαίνει και φτάνει στη ρεσεψιόν της Κόλασης και ο υπάλληλος του ανακοινώνει ότι επειδή είναι υπήκοος χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μπορεί να διαλέξει μία  από τις κολάσεις των χωρών-μελών. Σκέφτεται λίγο και αποφασίζει να πάει στη Γερμανική. Οργανωμένη χώρα σου λέει, τόσα χρόνια στην Ελλάδα τί κατάλαβα, μου βγάλανε το λάδι. Τουλάχιστον, ας πάρω μυρωδιά του τί σημαίνει Ευρώπη, έστω και στην κόλαση.

Φτάνει λοιπόν μπροστά στην πύλη της γερμανικής κολάσεως. Μαύρο μάρμαρο, καλογυαλισμένο, σιδερένια πύλη και ψηλά γράφει με μεγάλα γράμματα ΚΟΛΑΣΗ στα γερμανικά. Χτυπάει.... Του ανοίγει ένας άψογα ντυμένος υπάλληλος και τον ρωτά τι θέλει.
-Να δω, του απαντά εκείνος πώς είναι.
- Ούτε να το σκέφτεστε, του απαντά ο υπάλληλος! Όλη την ημέρα μας δέρνουνε με κάτι τεράστια μαστίγια και το βράδυ μας βάζουνε σε κάτι τεράστια βαρέλια γεμάτα σκατά!! Φρίκη! Φρίκη!

Όπου φύγει-φύγει ο ρωμιός...... Δοκιμάζει τις υπόλοιπες κολάσεις, τα ίδια.

Έτσι, απογοητευμένος, καταφεύγει στην έσχατη λύση, την ελληνική κόλαση!

Φτάνει λοιπόν έξω από την πύλη. Μία πύλη εγκαταλειμμένη, βρώμικη όπου στο ψηλότερο σημείο της υπάρχει με μεγάλα φωσφορίζοντα γράμματα η λέξη ΚΟΛΑΣΗ. Το Κ και το Λ φυσικά δεν ανάβουν. Έτσι η επιγραφή γράφει: -Ο-ΑΣΗ.
-Ελληνική ανοργανωσιά....μουρμουρίζει.

Όσο πλησιάζει, ακούει κάτι περίεργους θορύβους...... Μοιάζουν με μουσική. Πλησιάζει περισσότερο. Η μουσική πλέον ακούγεται ολοκάθαρα. Μπουζούκια, μπαγλαμάδες κλπ. Χτυπάει... Του ανοίγει ένας τύπος κρατώντας μία μπουκάλα στο χέρι, εντελώς φέσι και τον ρωτά τι θέλει.
- Ήρθα να δω πώς είναι του λεει και βάζει το κεφάλι του μέσα...
Τραπέζια, κάπνα, κάτι γκόμενες χορεύουν πάνω στα τραπέζια, τσιφτετέλια, νταούλια..... Γενικώς, μπάχαλο.

Τρελαίνεται ο τύπος.... τί γίνεται εδώ, ρωτά.
- Ασε φίλε, χάλια του λεει ο μεθυσμένος. Η κατάσταση είναι δραματική εδώ πέρα. Μας δέρνουν όλη μέρα με κάτι τεράστια μαστίγια και το βράδυ μας βάζουν σε κάτι τεράστια βαρέλια με σκατά.
- Πλάκα μου κάνεις, ρωτά ο πεθαμένος. Εδώ πίνετε και γλεντάτε......
- Εεε, ξέρεις πώς είναι εδώ στην Ελλάδα . Τη μία δεν έχουμε σκατά, την άλλη χαλάνε τα μαστίγια......






#3
Λαδερά - Σούπες / Κεφτέδες με Κολοκύθια
Οκτωβρίου 18, 2007, 04:35:46 ΜΜ
ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ

Υλικά


1 κιλό κολοκύθια μέτρια

1/4 κούπας λάδι

1/4 κούπας τριμμένο κρεμμύδι

1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι γλυκό

3/4 κούπας τριμμένη φρυγανιά

3/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3 αυγά

1/4 κούπας ψιλοκομμένο άνηθο ή δυόσμο

αλάτι

πιπέρι

λάδι για τηγάνισμα

Ατομα: Γίνονται 40 κεφτέδες

Χρόνος προετοιμασίας: 30'

Χρόνος ψησίματος: 30'
 
 
Εκτέλεση

Πλύντε τα κολοκύθια και τρίψτε τα στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Πασπαλίστε τα με 1/2 κουταλάκι αλάτι κι αφήστε τα να στραγγίσουν λίγο σε τρυπητό. Πρέπει να είναι 4 κούπες κολοκύθι. Σωτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι στο λάδι. Ανακατέψτε τα κολοκύθια με τα υπόλοιπα υλικά σ' ένα μπολ. Ρίξτε κι ανακατέψτε το σωταρισμένο κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Σ' ένα τηγάνι, ζεστάνετε μπόλικο λάδι και ρίξτε κουταλιές από το μίγμα. Τηγανίστε τις, να ροδίσουν κι από τις δυο πλευρές. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια ζεστά, συνοδεύοντάς τα με τζατζίκι ή σκορδαλιά.

Η συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλίο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ.
#4
Διεθνής Κουζίνα / Mechouia [Τουρκία]
Οκτωβρίου 18, 2007, 04:00:06 ΜΜ
ΤΟΥΡΚΙΑ - Mechouia


Υλικά:  
2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
2 μεγάλα κρεμμύδια
4 μέτριες πατάτες
1 μικρή καυτερή πιπεριά
3 κουταλιές της σούπας φρέσκος χυμός λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κονσέρβα τόνου
2 αυγά σφιχτά, κομμένα
αλάτι και πιπέρι  


Εκτέλεση:
Ψήνετε τις πιπεριές, τις τομάτες και τα κρεμμύδια στο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία (180°C-200°C), τις γυρνάτε μια φορά και τις αφήνετε μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζετε από το φούρνο για να κρυώσουν. Βγάζετε τους σπόρους από τις πιπεριές και κόβετε σε κομματάκια όλα τα λαχανικά. Βάζετε τα λαχανικά σε μια πιατέλα. Χτυπάτε απαλά το χυμό λεμονιού, το λάδι, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Για να απολαύσετε αυτό το πιάτο, μπορείτε να βάλετε από πάνω τόνο και βρασμένα αυγά.
#5
Μήπως γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να μετατρέψω αρχεία .vob (αρχεία dvd) σε αρχεία .mpeg ???


Φιλικά,
KiSSeS
#6
Εδώ και 2 ώρες προσπαθώ να κοιμηθώ, αλλά μόλις με πάρει ο ύπνος πετάγομαι τρομαγμένη. Η ώρα έχει περάσει, νυστάζω, αλλά δε μπορώ να σταματήσω τη σκέψη μου να τρέχει... Και τρέχει γρήγορα και δεν την προλαβαίνω. Η καρδιά μου από την άλλη χτυπάει αργά. Σαν κουρασμένη. Κουρασμένη από τα δάκρυα που την μούσκεψαν νωρίτερα. Νιώθω ένα βάρος στο στήθος μου. Δυσκολεύει την ανάσα μου. Η ματιά μου κολλάει στο κενό και διάφορες εικόνες περνάνε αστραπιαία από μπροστά της. Που και που μουσκεύει και θολώνει. Και το βάρος γίνεται μεγαλύτερο. Λες και θέλει να απλωθεί σε όλο μου το σώμα... Προσπαθώ να πάρω μια ανάσα. Σκουπίζω το δάκρυ από το μάγουλο μου και δείχνω στον καθρέφτη μου ότι είμαι δυνατή. Ότι δεν πονάω πια.. Μα να οι εικόνες πάλι, σβήνουν το είδωλο μου μπροστά στα μάτια μου. Και το δευτερόλεπτο γίνεται ώρα. Ο χτύπος της καρδιάς μου πιο αδύναμος. Η ανάσα μου εξασθενεί. Μόνο τα δάκρυα κυλάνε γρήγορα. Σαν να βιάζονται να πάνε κάπου... Μα δε ξέρω που...  Και όλα με ενοχλούν... Μα όλα μου λείπουν... Κλείνω τα μάτια μου ξανά, μήπως και σταματήσει η σκέψη μου να ταξιδεύει. Μα δε μπορώ. Όλα αρχίζουν πάλι από την αρχή κι εγώ νιώθω αβοήθητη μέσα σε μια δύνη από συναισθήματα και εικόνες... Και περιμένω... Μουδιασμένη... Απλά περιμένω... Να ξημερώσει μήπως και το φως του ήλιου φανεί πιο δυνατό και ρίξει φως στις σκοτεινές γωνιές του μυαλού μου...




#7
Χιούμορ / DOS Vs Windows
Οκτωβρίου 24, 2006, 08:42:18 ΠΜ
Όλες οι λειτουργίες που σε DOS ήταν αργές και πολύπλοκες, στα Windows είναι γρήγορες και απλές και προκειμένου να σας το αποδείξω, θα αναφέρω μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:
 

Επιλογή φακέλλου:

Σε DOS:
Γράφουμε:
cd docοκτώβριοςκείμεναεργασία

Σε Windows:
Ανοίγεις το My Computer
Ανοίγεις το C:
Ψάχνεις ανάμεσα στα πολλά εικονίδια τον φάκελο "Doc"
Aνοίγεις το φάκελο "Doc"
Ψάχνεις ανάμεσα στα πολλά εικονίδια τον φάκελο "Οκτώβριος"
Ανοίγεις το φάκελο "Οκτώβριος"
Ψάχνεις ανάμεσα στα πολλά εικονίδια τον φάκελο "Κείμενα"
Ανοίγεις το φάκελο "Κείμενα".
Λες "άντε #$@#$@#, πάρα πολλά παράθυρα ανοιχτά".
Κλείνεις το My Computer
Κλείνεις το C:
Κλείνεις το Doc
Ξανανοίγεις τον φάκελο "Κείμενα" που εν τω μεταξύ είχες κλείσει κατά λάθος.
Ψάχνεις ανάμεσα στα πολλά εικονίδια τον φάκελο "Εργασία"
Κλείνεις το φάκελο "Οκτώβριος"
Κλείνεις το φάκελο "Εργασία"
Ξαναπροσπαθείς γιατί ο φάκελος δεν κλείνει
Πατάς CTRL-ALT-DEL
Παρουσιάζεται σφάλμα στον explorer και φτου κι απ' την αρχή.



Διαγραφή φακέλου:

DOS:
deltree c: Temp

Windows:
Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να διαγράψεις το φάκελο TEMP? Ναι
Μα στ' αλήθεια θες να διαγράψεις το φάκελο TEMP? Ναι
Μπορώ να μιλήσω με τους γονείς σου πρώτα; Όχι
Αδύνατο να διαγραφτεί το αρχείο PR2~~11.TMP. Το αρχείο χρησιμοποιείται από τον Explorer. Θέλετε να κλείσει ο Explorer;
....
Τώρα μπορείτε να κλείσετε τον υπολογιστή σας.



Επεξεργασία κειμένου
 
DOS:
edit text.txt

Windows
Start => Programs => Accessories => Νοtepad
File => open=> Text.txt
To αρχείο είναι πολύ μεγάλο για το notepad. Θέλετε να ανοίξει με το WordPad? Ναι.
Το WordPad δεν είναι εγκατεστημένο. Το αρχείο θ' ανοίξει με το Word...
(10 λεπτά αργότερα)
Είναι απαραίτητη η εγκατάσταση φίλτρου για τη μετατροπή του αρχείου σε μορφή doc. Τοποθετήστε το CD του Office.
(Μισή ώρα αργότερα)
Θέλετε να μετατρέψετε το απλό κείμενο σε μορφή doc; Nαι
(Μετά από 20 λεπτά ξεκινάς)


Εκτύπωση περιεχομένου φακέλου:

DOS:
dir >LPT1:

Windows:
Ή πρέπει να εγκαταστήσεις κάποια ειδική utility ή πρέπει να πας σε DOS καθ' ότι η εκτύπωση του περιεχομένου φακέλου είναι αδύνατη σε Windows.



Εκτύπωση οθόνης:

DOS:
Πατάς PrintScreen

Windows:
Πατάς PrintScreen
Ανοίγεις ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας (αν δεν έχεις δεν μπορείς να κάνεις τίποτα)
Edit => Paste => New immage
File => Print
Παρακαλώ περιμένετε να εκτυπώσω, παρακαλώ περιμένετε να εκτυπώσω, παρακαλώ περιμένετε να εκτυπώσω, παρακαλώ περιμένετε να εκτυπώσω, παρακαλώ περιμένετε να εκτυπώσω,


Κλείσιμο του υπολογιστή:

DOS:
τον σβήνεις και αυτό ήταν

Windows:
Start => Shut down=> shut down
To αρχείο Text.txt άλλαξε. θέλετε να σώσετε τις αλλαγές; Ναι
Το αρχείο είναι σε μορφή doc. Θέλετε να το μετατρέψετε σε απλό κείμενο; Ναι
(περιμένετε 40 λεπτά)
It's impossibel to close the program automatically. Do you want to close anyway? Yes
(περιμένετε 5 λεπτά)
SYSTRAY has performed an illegal operation and will shut down.
(περιμένετε 15 λεπτά)
ScanDisk: Scan C:
Φεύγεις; Σε 27,3 λεπτά, αν δεν ανοίξει το screen saver, ο υπολογιστής θα κλείσει από μόνος του.
#8
Τι λέει μία γυναίκα

«Το σπίτι είναι χάλια Γιώργο,
Πρέπει να το καθαρίσουμε μαζί,
Έλεος, όλα τα πράγματα σου είναι στο πάτωμα,
Μην παραπονιέσαι αύριο αν μείνεις χωρίς ρούχα,
Θα πρέπει να βάλω πλυνήριο τώρα!»



 

Τι ακούει ο άντρας

Μπλα, μπλα, μπλα, μπλα ΓΙΩΡΓΟ
Μπλα, μπλα, μπλα, μπλα ΜΑΖΙ
Μπλα, μπλα, μπλα, μπλα ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ
Μπλα, μπλα, μπλα, μπλα ΧΩΡΙΣ ΡΟΥΧΑ
Μπλα, μπλα, μπλα, μπλα ΤΩΡΑ!







 ][/color]
#9
Καλησπερα σας!!

Τι μου κανετε? Ευχομαι ολα καλα! Εχω παρα πολυ καιρο να κανω post εδω κι ελπιζω να με συγχωρεσετε! :P

Ψαχνω να βρω, οσο περιεργο κι αν σας φανει, παλιες θαυμαστριες των ΤΑΚΕ ΤΗΑΤ, οι οποιες παρ'ολα τα 10 χρονια που εχουν περασει απο την διαλυση του συγκροτηματος, να αγαπουν ακομα την μουσικη τους.

Ο λογος του θεματος μου ερχεται βασικα απο την επανασυνδεση του γκρουπ, η οποια δεν εχει γινει τοσο γνωστη εδω στην Ελλαδα (κι εγω εντελως τυχαια το εμαθα μεσω Internet) και την κυκλοφορια 2 νεων dvd κι ενος cd, τα οποια βεβαια ουτε καν εχουν κυκλοφορησει εδω. Το γκρουπ εκανε περιοδια σε Αγγλια, Γερμανια και Ιρλανδια, με αρκετες εμφανισεις απο τον Απριλιο μεχρι τον Ιουνιο. Ουτε οι ιδιοι δεν περιμεναν οτι θα υπαρχουν ακομα θαυμαστριες που θα τρεξουν να τους δουν (ακομα και με τις οικογενειες τους τωρα πια). Νιωθω τυχερη που καταφερα να τους δω Live, για πρωτη φορα, εστω και μετα απο τοσα χρονια, μεσα σε εναν χωρο με 60.000 περιπου ατομα στο Milton Keynes της Αγγλιας. Η αισθηση του ενθουσιασμου και η διαθεση του κοσμου ηταν εκπληκτικα!!! Και το καλυτερο ειναι οτι συμφωνα και με δηλωσεις των TAKE THAT, θα κυκλοφορησουν νεο album και ακομα ενα dvd απο την Ultimate Tour που εκαναν.

Για αυτο λοιπον, εαν καπου εδω τριγυρω, υπαρχουν ατομα που ακουγαν την μουσικη τους, μεγαλωσαν με αυτην οπως κι εγω, την αγαπουν ακομα και ενδιαφερονται να μαθαινουν νεα του γκρουπ, παρακαλω επικοινωνηστε μαζι μου. Θα χαρω πολυ να σας γνωρισω!

Φιλικα,

KiSSeS


[img]http]


[size=18]'Cause we... NeVeR FoRGeT!!!![/size]
#10
Υλικά
8 μέτρια κρεμμύδια
200 γρ λουκάνικα (με πράσα)
300 γρ σπανάκι κατεψυγμένο ή 500 γρ φρέσκο
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
4 φέτες ψωμί του τοστ
½ μάτσο μαϊντανό
1/3 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
½ κουταλάκι γλυκού δενδρολίβανο
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
αλάτι & πιπέρι


Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε προσεκτικά τα κρεμμύδια προσέχοντας να μη κόψουμε τις άκρες τους και τα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό μισή ώρα περίπου. Τα στραγγίζουμε καλά και τα κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε με ένα κουταλάκι το εσωτερικό τους και το κρατάμε για τη γέμιση.

Ψιλοκόβουμε τα λουκάνικα και τα σωτάρουμε στο βούτυρο, προσθέτουμε το σπανάκι καλά στραγγισμένο και το εσωτερικό των κρεμμυδιών που ήδη έχουμε αφαιρέσει.

Αφήνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά 10-15 λεπτά μέχρι να στεγνώσει από τα πολλά υγρά, προσθέτουμε το γιαούρτι, το μοσχοκάρυδο, το δενδρολίβανο και αλατοπιπερώνουμε.

Τρίβουμε το ψωμί στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ψίχουλα και προσθέτουμε το μισό στο μείγμα με τα λουκάνικα και το σπανάκι. Γεμίζουμε τα κρεμμύδια και τα πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα ψίχουλα.

Ψήνουμε τα κρεμμύδια στους 180º C 15 – 20 λεπτά περίπου και τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
#11
Υλικά
8 μέτριες μακρόστενες μελιτζάνες
3 μέτρια κρεμμύδια
5 αυγά
1 ντομάτα (προαιρετικά)
2 φλιτζάνια του τσαγιού μυζήθρα τριμμένη
μπόλικος μαϊντανός
αλάτι, πιπέρι, 1 κύβος
1 κοφτή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
λίγο ελαιόλαδο για να λαδώσουμε το ταψί


Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος και τις βράζουμε (χωρίς όμως να τις αφήσουμε να λιώσουν) σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Τις αφήνουμε για λίγη ώρα να κρυώσουν και αδειάζουμε με ένα κουταλάκι το εσωτερικό τους (την ψίχα τους) προσέχοντας να μην κόψουμε το φλοιό τους. Φυλάμε την ψίχα σε μια λεκάνη και λαδώνουμε καλά ένα ταψί. Πολτοποιούμε μια ντομάτα και τη ρίχνουμε μέσα στο ταψί αφού προσθέσουμε αλάτι, ζάχαρη και πιπέρι. Τοποθετούμε από πάνω τις άδειες μελιτζάνες, τις γεμίζουμε με τη γέμιση που περιγράφουμε παρακάτω και τις πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένη μυζήθρα. Ψήνουμε σε ένα προθερμασμένο φούρνο (200°C) για περίπου μισή ώρα.

Γέμιση: Αφαιρούμε τα πιο πολλά σπόρια από την ψίχα της μελιτζάνας και την κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια με το μαχαίρι. Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ελαιόλαδο (δεν πρέπει να κάψει) και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια που τα έχουμε πριν πολτοποιήσει.
Προσθέτουμε την ψίχα της μελιτζάνας και τον κύβο, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να τηγανιστούν μέχρι να πιουν όλο το νερό τους. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά, προσθέτουμε 1,5 φλιτζάνι του τσαγιού τυρί (το υπόλοιπο το φυλάμε στην άκρη για να πασπαλίσουμε τις μελιτζάνες αφού τις γεμίσουμε) και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε λίγο αλάτι, ζάχαρη, πιπέρι και γεμίζουμε με αυτό τις μελιτζάνες
#12
Λαδερά - Σούπες / Μπάμιες Λαδερές
Μαΐου 13, 2006, 07:12:41 ΜΜ
Υλικά
3/4 φλιτζανιού (180 ml) ελαιόλαδο
1 κιλό μπάμιες
2 μεγάλες πατάτες κομμένες στα τέσσερα
3 φλιτζάνια νερό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλες ώριμες τομάτες σε κυβάκια
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
χυμός ενός λεμονιού
αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση

Καθαρίζετε και ξεπλένετε καλά τις μπάμιες. Αν είναι μεγάλες, τις κόβετε στη μέση κατά μήκος. Τσιγαρίζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το κρεμμύδι, αφού έχετε ζεστάνει το λάδι μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Προσθέτετε τις πατάτες μαζί με 2 φλιτζάνια νερό. Σιγοβράζετε το φαγητό για 25 λεπτά. Ρίχνετε και 1 φλιτζάνι νερό, μπάμιες, μαϊντανό και τομάτες. Τις μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 15 λεπτά.

Δυναμώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να γίνει για άλλα 15-20 λεπτά. Πέντε λεπτά πριν σβήσετε το μάτι, προσθέτετε το χυμό του λεμονιού. Κουνάτε το τσουκάλι, χωρίς όμως να χρησιμοποιήσετε κουτάλι. Αφήνετε το φαγητό να "ξεκουραστεί" για 8 λεπτά πριν το σερβίρετε. Αν θέλετε να το σερβίρετε κρύο, πρέπει να το βάλετε προηγουμένως στο ψυγείο.
#13
Υλικά
1 συκωταριά αρνίσια
1 κεφαλάκι
1 κιλό κρεμμύδια φρέσκα
4 σκόρδα φρέσκα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο
1/2 κιλό λάχανα ή σπανάκι ή 7-8 μαρούλια
200 γρ. βούτυρο
3 φέτες ψωμί
αλάτι & πιπέρι
1/2 κιλό κρασί άσπρο Ζίτσας ή κόκκινο Μετσόβου



Εκτέλεση
Βράζετε το κεφαλάκι και κρατάτε το ζωμό. Ζεματάτε τη συκωταριά και την κόβετε σε κομματάκια. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.

Τα τσιγαρίζετε όλα μαζί με το βούτυρο και τα σβήνετε με το κρασί. Στη συνέχεια ρίχνετε το ζωμό από το κεφαλάκι και 3 κουταλιές βούτυρο και, στα μισά, χονδροκομμένα τα χορταρικά.

Όταν βράσουν και μείνει λίγος ζωμός, ξεψαχνίζετε το κεφαλάκι, ρίχνετε το κρέας του στο σύνολο και κόβετε, αν θέλετε με αυγολέμονο. Αλλά και σκέτος ο μεζές είναι εξαιρετικός.
#14
Κρεατικά / Κεφτεδάκια
Μαΐου 12, 2006, 12:32:26 ΠΜ
Υλικά
700 γρ κιμά
2 φλιτζάνια ψίχα ψωμί
2-3 κρεμμύδια μέτρια
3-4 κουταλιές μαϊντανό
Λίγο δυόσμο
2-3 κουταλιές γαλέτα ψιλή
2-3 κουταλιές αλεύρι


Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά και τον ανακατεύουμε με τα υλικά που αναφέρουμε πιο πάνω. Ετοιμάζουμε τον κιμά με τον γνωστό κλασικό τρόπο.

Το μυστικό για τους σμυρναίικους κεφτέδες είναι ο κιμάς να είναι κομμένος δύο φορές από την ειδική μηχανή.

Αφού ετοιμάσουμε τη ζύμη μας, πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα ψήνουμε. Κατόπιν τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα σερβίρουμε
#15
Λαδερά - Σούπες / Κολοκυθοκεφτέδες
Απριλίου 11, 2007, 09:43:22 ΠΜ
Υλικά
1300 γρ. κολοκυθάκια
2-3 κρεμμύδια μέτρια
1 φλιτζάνι γαλέτα ψιλή
μισό φλιτζάνι τυρί τριμμένο
αλάτι, πιπέρι, αλεύρι


Εκτέλεση
Αφού ξύσουμε πρώτα τα κολοκυθάκια και αφαιρέσουμε το περισσότερο εξωτερικό μέρος τους τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και ανάλογο αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν.

Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη όπου και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε τα αυγά, την γαλέτα, το τυρί, το αλάτι, το πιπέρι και το κρεμμύδι (αφού πρώτα το έχουμε τσιγαρίσει με λίγο βούτυρο).

Αφού ανακατέψουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί, αλευρώνουμε το μίγμα και το πλάθουμε όπως κάνουμε με τους κεφτέδες.


Τip
Τους τηγανίζουμε με βούτυρο και αυτό είναι που τους κάνει να ξεχωρίζουν
#16
Ορεκτικά - Σαλάτες / Beurre de fromage de chevre
Μαΐου 12, 2006, 12:27:02 ΠΜ
Υλικά
100 γρ. ψιλό τρίμμα φέτας
150 γρ. γιαούρτι ή ελαφρύ τυρί "κότατζ" 100 γρ. κόκκινες πιπεριές (φλασκιές ή Φλωρίνης) που έχετε βράσει, ξεφλουδίσει και καθαρίσει από τους σπόρους τους (αν θέλετε, μπορείτε να τις βρείτε και έτοιμες στο εμπόριο)
μια πρέζα καυτερό κόκκινο πιπέρι


Εκτέλεση
Χτυπάτε το γιαούρτι και τις πιπεριές στον πολυκόφτη, τα ανακατεύετε με το τρίμμα της φέτας και είναι έτοιμη να την δοκιμάσετε
#17
Θαλασσινά / Θαλασσινά με Σπαγγέτι
Μαΐου 12, 2006, 12:26:23 ΠΜ
Υλικά

100 ml ελαιόλαδο
300 γρ. καθαρισμένα καλαμαράκια, κομμένα σε ροδέλες, μαζί με τα πλοκάμια τους
350 γρ. αγγελόψαρο (ρίνα), σε κομματάκια
2 κομμένες σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλη τομάτα αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη
μισό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα ή κόκκινο πιπέρι
18 ωμές μεγάλες γαρίδες ωκεανού με το κέλυφός τους
300 γρ. σπαγγέτι, που έχετε σπάσει στη μέση
1,5 λίτρο ζεστός ζωμός ψαριού

Για την καρύκευση

2 καθαρισμένες σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός


Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι για παέγια ή σε ένα ανάλογο, πλατύ σκεύος και τηγανίζετε τα καλαμαράκια και το αγγελόψαρο για 5 λεπτά. Ρίχνετε και το σκόρδο, την τομάτα, την πάπρικα και λίγο αλάτι και τα αφήνετε να σιγοψηθούν για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτετε τις γαρίδες και τα μύδια και τα αφήνετε να γίνουν για ακόμη 3-4 λεπτά. Βάζετε στη συνέχεια και τα μακαρόνια μαζί με το ζεστό ζωμό και τα σιγοβράζετε, χωρίς το καπάκι, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια, ενώ βγάζετε κι όσον αφρό έχει μαζευτεί με μια τρυπητή κουτάλα.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε και το καρύκευμα με το σκόρδο και το μαϊντανό χτυπώντας τους στο γουδί. Αναμειγνύετε το καρύκευμα αυτό στο σκεύος της παέγια και ψήνετε το φαγητό για 5 λεπτά έτσι ώστε η επιφάνειά του να γίνει ελαφρώς τραγανιστή.[/quote]
#18
Υλικά

½ κιλό μανιτάρια φρέσκα μεγάλα
1 κρεμμύδι
½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα
2 αυγά
3 κουταλιές γαλέτα
2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
4 κουταλιές κρασί σαμιώτικο
πιπέρι πράσινο


Εκτέλεση

Καθαρίζετε και πλένετε τα μανιτάρια. Τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και αφαιρείτε τα κοτσάνια. Μέσα σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και σωτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για 2 λεπτά, ώσπου να μαραθεί.

Προσθέτετε τα κοτσάνια των μανιταριών επίσης ψιλοκομμένα και σωτάρετε για λίγα ακόμα λεπτά. Σε ένα μπολ ρίχνετε την τριμμένη κεφαλογραβιέρα, τα αυγά χτυπημένα, τη γαλέτα, τα σωταρισμένα κοτσάνια των μανιταριών, λίγο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Τοποθετείτε στη συνέχεια τα μανιτάρια γυρισμένα ανάποδα, σε βουτυρωμένο ταψί και τα γεμίζετε με το μείγμα.

Τα περιχύνετε με 4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο μαζί με το κρασί και τα ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια ανάβετε το γκριλ και τα αφήνετε για λίγα λεπτά να ροδίσουν. Σερβίρονται ζεστά.
#19
Κρεατικά / Μπιφτέκια Σνίτσελ
Μαΐου 12, 2006, 12:24:49 ΠΜ
Υλικά για 3-4 άτομα :
750γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 αυγά
τριμμένη γαλέτα
4 μεγάλες πατάτες
1 λεμόνι
1 κλωνάρι μαϊντανό
λάδι για τηγάνισμα
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση :

Αλατοπιπερώνετε τον κιμά και πλάθετε λεπτά μικρά μπιφτέκια. Βουτάτε στα χτυπημένα αυγά, μετά στη γαλέτα και, αφού τα τινάξετε για να φύγει η περιττή γαλέτα, τηγανίζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και από τι δύο πλευρές. Βράζετε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε κύβους. Τηγανίζετε τους κύβους σε μέτρια φωτιά και στο τέλος προσθέτετε πολύ ψιλοκομμένο τον μαϊντανό και το αλάτι. Λιώνετε το βούτυρο με το χυμό λεμονιού και περιχύνετε τα σνίτσελ. Σερβίρετε με τις ζεστές πατάτες.
#20
Χιούμορ / 11 Απίθανες ατάκες Διασήμων!!!
Απριλίου 30, 2006, 04:58:04 ΠΜ


1. Βίκυ Κουλιανού:

Οκτώ στους δέκα Έλληνες πιστεύουν ότι τα μοντέλα είναι χαζά.Τους υπόλοιπους τρεις όμως, που πιστεύουν πως είμαστε έξυπνες δεν τους ακούμε.
(τους υπόλοιπους 2 τι θα τους κανετε?)


2. Μανώλης Μαυρομάτης:
Ο Ronaldo ξεχύνεται σαν εμετός στην επίθεση
(και πάνω που τρώγαμε το πέμπτο κομμάτι πίτσα!)


3. Νίκος Χατζηνικολάου:
Το πρωτοφανές αυτό γεγονός, συμβαίνει για δεύτερη φορά.
(έτσι είναι τα πρωτοφανή γεγονότα, συμβαίνουν μόνο 2 φορές!)


4. Ελένη Δήμου:
Η ηχογράφηση έγινε στο σπήλαιο των Πετραλώνων όπου βρέθηκε ο πρώτος εν ζωή σκελετός.
(...μπρρρρρ!!!)


5. Αννα Βίσση:
Ο Αντώνης Σαμαράς με βοήθησε να ξεπεράσω το χωρισμό μου με τον Νταλάρα. Πως ήταν οι μέρες μου με τον Νταλάρα; Αν σας πω ότι δεν θυμάμαι θα με πιστέψετε;
(τυφώνας ο Σαμαράς, όλα τα σαρώνει, ακόμη και τη μνήμη!)


6. Ράνια Λυκούδη:
Θα το θεωρούσα ΑΓΕΝΕΙΑ αν ένας άντρας από το πρώτο ραντεβού μου ζητούσε να κάνουμε πρωκτικό σεξ!!!
(...αν σας ζητούσε στοματικό θα ήταν τουλάχιστον ευγενικό? Αχ τι σου είναι αυτοί οι άντρες!)


7. Τόλης Βοσκόπουλος (Σε συνεντευξη στον Ν. Χατζηνικολάου):
Όταν τους ζήτησα την ανάγκη τους δεν μου την έδωσε κανείς
(...και τι σας έδωσε?)


8. Η Αντζελα θέλει να τραγουδήσει ένα τραγούδι εκτός προγράμματος:
Παρακαλώ να χαμηλώσουν τα φώτα, γιατί τώρα θα πω ένα τραγούδι off the record
(απλώς ασχολίαστο, Άντζελα είναι αυτή και είναι... άσφαλτος!)


9. Αννα Φόνσου:
Δόξα τω Θεώ, είμαι άθεη.
(και εγώ, μα τον Μανιτου, το Δία και τον Αλλάχ, πιστεύω εις έναν Θεό, Πατέρα, Παντοκράτορα!)


And last but not least, και τελευταίοι και καλύτεροι:


10. Σχολιαστής στίβου κατά την διάρκεια αγώνα ανώμαλου δρόμου γυναικών:
Και οι ανώμαλες μπαίνουν στα τελευταία 1000 μέτρα...
(Βρε τι σου είναι αυτές οι ανώμαλες!)


και ακόμη ένα για να "σκάσει" λίγο ακόμη το χειλάκι μας...


11. Εκφωνητής ποδοσφαιρικού αγώνα στην τηλεόραση:
Και ναι...μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή...την βγάζει και την παίζει...
(...!!!?!...εγώ φταίω τώρα που το μυαλό μου πάει στο πονηρό?)