Ειδήσεις:

Το φτιάχνουμε ακόμα.. υπομονή ...

Main Menu

Circle Crop

Ξεκίνησε από JohnRock, Αυγούστου 08, 2010, 01:32:14 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

JohnRock

Circle Crop, ένα φαινόμενο το όποιο ακόμα δεν έχει εξηγηθεί, είναι γεγονός αυτά τα εντυπωσιακά σχέδια σε πολλές καλλιέργειες δημητριακών ανά τον κόσμο τα οποία δεν έχουν καμία σχεδιαστική ατέλεια. Αναφορές για τα circle crop έχουμε από τον μεσαίωνα, τότε απέδιδαν την δημιουργία τους σε χορό των ξωτικών ή κάτι παρόμοιο, τώρα αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι δημιουργούνται από εξωγήινους χωρίς να υπάρχει κάποια τέτοια ένδειξη,   ανάλογα με την εποχή έδιναν και μία διαφορετική εξήγηση του φαινομένου αυτού. Παλαιότερα αρκούνταν σε απλούς κύκλους ενώ μεταγενέστερα σε πολυσύνθετα σχέδια. Ένα άλλο εξακριβωμένο στοιχείο είναι ότι αυτά γίνονται σε ένα μόνο βράδυ, τόσα χρόνια και δεν μπόρεσαν μέχρι τώρα να δουν με σιγουριά τι ή ποιος τα προκαλεί. Ίσως  οι πιο πειστικές ενδείξεις  προέρχονται από μερικές βίντεο λήψεις που δείχνουν μικρές φωτεινές σφαίρες με άσπρο φως στο εσωτερικό και κοντά στους Κύκλους στο σιτάρι. Πραγματοποιήθηκαν επιστημονικές αναλύσεις στα  φυτά  παρμένα από εσωτερικό των Κύκλων στο σιτάρι. Η δουλεία του βιοφυσικού δόκτορα  William Levengood των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής φαίνεται να υπονοεί την ανάμιξη  μιας ενεργείας  όμοιας με εκείνη του φούρνου με μικροκύματα στη διαμόρφωση των Κύκλων στο σιτάρι.
Κάποια από τα σχέδια έχουν κάποιους συμβολισμούς και κάποια μηνύματα, ʽόπως αυτό
το οποίο μέσα στον δίσκο είναι γραμένο ένα μύνημα σε κωδικοποίηση ASCII (ο τρόπος που κοδικοποιούνται τα δεδομένα σε μονάδες δίσκου). ένας πρόσφατος    με την ίδια κοδικοποίηση (22 Μαϊου 2010). Σύμβολα από το ημερολόγιο τον Μάγια      και πολά άλλα σχέδια απολαύστε
                 

rain

βρε σεις έβλεπα ένα ντοκιμαντέρ ένα βράδυ που στο τέλος έδειχνε ότι πολλά από αυτά τα σχέδια τα έκαναν αγρότες της περιοχής και γινόταν παιχνίδι.
Μετά αποκοιμήθηκα και δεν θυμάμαι το τέλος.

pixie

Λοιπόν, εδώ είναι η φωτό από ένα σχήμα - μαθηματικό θεώρημα στην Αγγλία, που έχει προβληματίσει πολλούς:

 


''Πιστεύω ακράδαντα οτι περιέχει ένα δυαδικό αριθμητικό σύστημα που αντιπροσωπεύει τις αριθμητικές τιμές 0 και 1. Εάν ενωθούν τα σχήματα όλα, τότε λογικά θα βρεθούμε μπροστά σε ένα μυστικό που μέχρι σήμερα αγνοούμε.

Θα μπορούσε να περιλαμβάνει ακόμα και μια μελωδία. Ιστορικά όλα αυτά τα χρόνια οι εν λόγω κύκλοι έχουν συσχετιστεί με τη λεγόμενη διατονική κλίμακα. Δηλαδή μια οκτάβα. Ίσως να είναι συχνότητες που κωδικοποιούνται σε κάθε κύκλο που καταλαμβάνει τις καλλιέργειες. Κατά καιρούς στην ίδια περιοχή έχουν βρεθεί και άλλα αγρογλυφικά. Εάν λάβουμε υπόψη τα σχήματα όλων, μικρών και μεγάλων, ίσως συγκεντρώσουμε τις απαραίτητες πληροφορίες για να συμπληρώσουμε το αινιγματικό παζλ..." αυτά λέει η Lucy Pringle, ερευνήτρια αγρογλυφικών, σε μια προσπάθεια να αποκωδικωποιήσει το μήνυμα αυτού του σχήματος.

pixie

'Οπως και νάχει τα αγρογλυφικά είναι πολύ εντυπωσιακά, χειροτεχνήματα που σίγουρα δηλώνουν καλλιτέχνες.

Τα σχήματα των αγρογλυφικών φαίνονται αρκετά σύνθετα, τόσο που κάποιοι λένε πως δεν έγιναν από ανθρώπινο χέρι και μιλούν για παραφυσικά φαινόμενα και εξωπραγματικές παρουσίες όπως ξωτικά ή πνεύματα στον τρόπο δημιουργίας τους.

Στην ουσία, αν το σκεφτεί κανείς, είναι απλή γεωμετρία! 'Ολα ξεκινούν πάντα από κύκλους και στη συνέχεια πιέζουν - με κάποιο τρακτέρ ή και με το σώμα τους έχω ακούσει - όπου χρειάζεται τα φυτά [συνήθως σιτάρι], ώστε να λυγίζουν κατά 90 μοίρες, δλδ. παράλληλα στο έδαφος, ώστε να δημιουργηθεί το σχήμα.

Νομίζω είναι τέχνη πάνω απ΄όλα...

Ξέρει κανείς κάτι περισσότερο?