Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 448
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 317
  • Total: 318
  • Leon

Τι έχεις κάνει στη ζωή σου?

Ξεκίνησε από pixie, Απριλίου 03, 2011, 07:09:12 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Δεν είναι λίγες οι φορές που το ερώτητα αυτό ξυπνάει μέσα μας, κυρίως σε στιγμές κρίσης ή σε στιγμές που πιεζόμαστε ψυχολογικά και φτάνουμε στα όριά μας.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι καταστάσεις μας στήνουν στον τοίχο και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την υπαρξιακή αγωνία, έναν αναπόφευκτο χωρισμό ή μια κοινωνική ρήξη.

Νομίζω πως το συγκεκριμένο ερώτημα αντιπροσωπεύει όμως και τη φάση εξέλιξης! Κάνοντας έναν προσωπικό απολογισμό μπαίνεις στη διαδικασία της συνειδητοποίησης, και, ρίχνοντας ένα βλέμμα προς τα πίσω, αναμετράς τις εμπειρίες σου. Αναγνωρίζεις λάθη, συνεκτιμάς τα καλά στοιχεία, επαναπροσδιορίζεις τα όρια, αναθεωρείς, και βέβαια σχεδιάζεις τα βήματα που έρχονται με την έννοια πως η ζωή μας είναι μια πορεία που οδηγεί μπροστά.

Νομίζω, λοιπόν, πως το ερώτημα αυτό είναι πολύ σημαντικό να το θέτουμε στον εαυτό μας, θεωρώντας το ως κομμάτι μιας δημιουργικής διαδικασίας που σίγουρα βοηθά στο να κατανοήσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τον κόσμο.

Αλήθεια... Τι έχεις κάνει εσύ στη ζωή σου?  :smile:

katinaki

το σίγουρο είναι πολλά λάθη και πισωγυρίσματα, που αν δεν τα είχα κάνει δε θα ήμουν όπως είμαι τώρα πιστευω

KostasD33

[quote user="pixie"]...
Αλήθεια... Τι έχεις κάνει εσύ στη ζωή σου?  :smile:[/quote]

μερικά κτηριάκια
μερικά μουσικά κοματάκια
μερικά σαϊτάκια
και δύο παιδάκια

να βάλω κι άλλα .....

pixie

[quote user="KostasD33" post="346392"]
να βάλω κι άλλα .....[/quote]

Ναι! Να κάτσω αναπαυτικά και πέστα όλα!  :mryellow:

kuria

να αναφερθω σε αυτα που δεν εχω κανει και ειναι ελαχιστα;
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

pixie

[quote user="kuria" post="346425"]να αναφερθω σε αυτα που δεν εχω κανει και ειναι ελαχιστα;[/quote]

Κάνε καλύτερα τον απολογισμό σου επί των πεπραγμένων ξεκάθαρα και με απόλυτη διαφάνεια, κι εμείς εδώ είμαστε, σ΄ακούμε! :smile:  ;-)

black_velvet

[quote user="pixie" post="346371"]

Αλήθεια... Τι έχεις κάνει εσύ στη ζωή σου?  :smile:[/quote]

Όλα όσα χρειάζεται η ψυχή μου ώστε να κοιμάμαι ήσυχη τα βράδια.

Εσύ;  :smile:
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

pixie

Μεταφέρω εδώ, αφού σ' αυτό το θέμα αφορά, την ερώτηση σου cna και απαντώ...

''Πάντως είναι μοιραίο το να μην είμαστε ποτέ ο εαυτός μας, εκτός και εάν καταφύγουμε στις ερημιές. Όσο ζούμε εντός της κοινωνίας τόσο ο εαυτός μας αλλάζει. Σε άλλο θέμα ρωτάς για τον απολογισμό της ζωής του καθενός. Κοιτώντας εσύ πίσω πόσες διαφορετικές pixies θα αναγνωρίσεις άραγε;''

Πολλές!!! Στο ξεκίνημα όλα ήταν πολύ αγνά, αυθόρμητα και ελπιδοφόρα... αλλά, όπως λες ζούμε εντός κοινωνίας - και μάλιστα ολοκληρωτικής - οπότε έρχεται απειλητικά η συλλογικοποίηση και μοιραία ο κίνδυνος της απορρόφησης... κι έτσι, όσο κι αν αντιστέκεσαι, όσο κι αν ονειρεύεσαι, όσο κι αν θέλεις να μπεις στη διαδικασία της φυγής, αλλάζει ο χαρακτήρας αφού πλέον συνειδητοποιείς πως είσαι μέλος της μάζας και πρέπει να προσαρμοστείς ανάλογα. Κάθε στάση και μια συνειδητοποίηση λοιπόν...

Υπήρχαν και υπάρχουν βέβαια πάντοτε πολλές στιγμές μόνωσης - δημιουργίας - εσωτερισμού - τέχνης - που μένω έξω από τις απαιτήσεις που ορίζει ο μηχανισμός του συστήματος... στιγμές που γεύομαι τη γοητεία κάποιας επιλογής... στιγμές που πληρώνω κάποιο προσωπικό μου τοκοχρεωλύσιο... στιγμές καμωμένες από χρυσάφι...

kapoia_za

δεν τους καταλαβαίνω αυτούς τους απολογισμούς..
όσα κι αν έχεις κάνει στη ζωή σου, μπορεί να μην έχεις πάρει είδηση

ό,τι κι αν έχεις κάνει, ενδέχεται να το αναιρέσεις με μια νέα σου κίνηση

το θέμα είναι τι κάνεις (το τί έκανες γίνεται θέμα των άλλων  :smile:  )

..έγω αυτή τη στιγμή δε βρίσκω ύπνο, εσύ;

KostasD33

[quote user="kapoia_za"].....

..έγω αυτή τη στιγμή δε βρίσκω ύπνο, εσύ;[/quote]

κι εγω εκείνη την στιγμή σε έβλεπα στον ύπνο μου.....

kuria

... και που να δεις τι εχω κανει στις ζωες των αλλων...  :lol:
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

pixie

[quote user="kuria" post="346504"]... και που να δεις τι εχω κανει στις ζωες των αλλων...  :lol:[/quote]

Να με σκάσεις θες τώρα?  :evil:

Δεν φτάνει που έχω αρχίσει να βλέπω στον ύπνο μου θυμιατά και τον Άγιο Πατάπιο?

Μίλα, λέμε!!! :mad:  :lol:

Michael_Design

cna

[quote user="pixie" post="346509"]
[/quote]

Αν αληθεύει αγνόησέ το. Οι εξηγήσεις σε πμ αν θέλεις... :)

black_velvet

[quote user="pixie" post="346509"][quote user="kuria" post="346504"]... και που να δεις τι εχω κανει στις ζωες των αλλων...  :lol:[/quote]

Να με σκάσεις θες τώρα?  :evil:

Μίλα, λέμε!!! :mad:  :lol:[/quote]

Χεχε! Ξεκίνα να διαβάζεις τα άπαντα της kuriaς στον α33.
Θα μάθεις πολύ περισσότερα απ' όσα θα 'θελε ακόμη κι η ίδια να πει!  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

317 Επισκέπτες, 1 Χρήστης