Έξι «πράγματα» που ξεχωρίζουν τους εξαιρετικούς από τους μεγάλους ηγέτες.

Ξεκίνησε από KostasD33, Μαΐου 30, 2013, 12:54:26 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KostasD33

Ποιά είναι τα 6 πράγματα που οι εξαιρετικοί ηγέτες κάνουν καλύτερα από τον μέσο όρο, σύμφωνα με τον συνιδρυτή εταιρειών παιδικών προϊόντων, Peter Gasca...

Ο Peter Gasca, συνιδρυτής του WildCreations.com και του Jumpoff.co, εταιρειών που είναι στοχευμένες σε παιδικά προϊόντα και υποστηρίζουν επιχειρηματίες που ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο, αναλύει 6 βασικά πράγματα που οι εξαιρετικοί ηγέτες κάνουν καλύτερα από τον μέσο όρο.

1. Οι μεγάλοι «ηγέτες» είναι τόσο καλοί ακροατές όσο και συνομιλητές. Οι εξαιρετικοί «ηγέτες» γνωρίζουν πολύ καλά πότε πρέπει απλά να σωπάσουν και να ακούσουν. Το να μπορεί κάποιος να δίνει κίνητρο και να επηρεάζει θετικά τους άλλους, αποτελεί σαφέστατα εξαιρετικό χαρακτηριστικό για έναν ηγέτη. Οι εξαιρετικοί ηγέτες παρά ταύτα είναι συνηθέστερα τα άτομα που κάνουν τις περισσότερες ερωτήσεις. Αυτό σαφέστατα δεν γίνεται ούτε μαζικά ούτε τυχαία. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι γνωρίζουν πολύ καλά και το τι αλλά κυρίως το ποιόν να ρωτήσουν για το κάθε τι. Μοιραία λοιπόν οι εξαιρετικοί ηγέτες είναι παραδοσιακά εξαιρετικοί συνομιλητές όχι επειδή είναι άρτιοι ακροατές αλλά κυρίως επειδή κατανοούν ακριβώς με ποιόν μιλούν.

2. Οι μεγάλοι «ηγέτες» είναι εξαιρετικοί οραματιστές. Οι εξαιρετικοί «ηγέτες» είναι εξαιρετικοί στο να αναγνωρίζουν τα λάθη τους. Οι μεγάλοι «ηγέτες» συχνά βρίσκονται πίσω από εξαιρετικά καινοτόμες και μοναδικές στα χρονικά επιχειρήσεις. Οι εξαιρετικοί «ηγέτες» δεν διαφέρουν σε αυτό μόνο που στη δική τους περίπτωση οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις διαθέτουν και διάρκεια, στοιχείο που σαφέστατα κάνει τη διαφορά.

3. Οι μεγάλοι «ηγέτες» είναι εξαιρετικά οργανωτικοί και αναλυτικοί. Οι εξαιρετικοί «ηγέτες» είναι καλύτεροι στο να αναθέτουν. Οι μεγάλοι ηγέτες «οφείλουν» να έχουν στη «φαρέτρα» των δυνατοτήτων τους υψηλά επίπεδα οργάνωσης και αναλυτικής σκέψης ώστε να κατανοούν σε απόλυτο βαθμό τα πολύπλοκα σύγχρονα επιχειρηματικά δεδομένα. Ένας εξαιρετικός ηγέτης προτιμά να δημιουργήσει γύρω του ένα «πλέγμα» ανθρώπων με εξαιρετικό ταλέντο και ικανότητες στους οποίους θα αναθέτει το κάθε ζήτημα.

4. Οι μεγάλοι «ηγέτες» είναι εξαιρετικοί στο να αποσαφηνίζουν την εστία ενός προβλήματος.
Οι εξαιρετικοί ηγέτες είναι μοναδικοί στην επίλυση ενός προβλήματος. Ένας μεγάλος ηγέτης διαθέτει το «χάρισμα» του να μπορεί μέσα από το σύμπλεγμα καταστάσεων να εντοπίζει την εστία που προκαλεί ένα πρόβλημα. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό κάθε άλλο παρά εύκολο είναι να το συναντήσουμε σήμερα. Οι εξαιρετικοί ηγέτες είναι μοναδικοί στο να εντοπίζουν το πρόβλημα και να οργανώνουν και τα ανάλογα μέτρα ώστε να το αντιμετωπίζουν. Για τους εξαιρετικούς ηγέτες η εύρεση και η επίλυση ενός ζητήματος εντάσσονται απλά στην ίδια ομάδα ενεργειών και αυτό απλά είναι εξαιρετικά σπάνιο.

5. Οι μεγάλοι ηγέτες λαμβάνουν αποφάσεις με εξαιρετική αποφασιστικότητα. Οι εξαιρετικοί ηγέτες προτιμούν να μοιράζουν εύσημα... Ένας μεγάλος ηγέτης συχνά διοικεί και εξελίσσει με τις αποφάσεις του μία εξαιρετική εταιρεία... ένας εξαιρετικός ηγέτης δεν διοικεί και δεν χρειάζεται να λαμβάνει καθημερινά εξαιρετικές αποφάσεις, γιατί πολύ απλά έχει επιλέξει άλλους να το κάνουν.

6. Οι μεγάλοι ηγέτες είναι εξαιρετικά ευφυείς. Οι σπουδαίοι ηγέτες είναι μοναδικοί στον να καταφέρνουν σε κάθε περίσταση να μην είναι «οι ανόητοι»... Το να αποφεύγει κανείς την ανοησία, στον σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο είναι μία από τις σπανιότερες αρετές. Και για να γίνουμε ξεκάθαροι, με τον όρο αποφεύγω την ανοησία εννοούμε πως ένας άνθρωπος έχει τη δυνατότητα και κυρίως τη δυναμική να «διαβάζει» τις καταστάσεις πριν να είναι αργά. Ένας άνθρωπος που διαθέτει τέτοια χαρακτηριστικά και την ανάλογη ωριμότητα δεν μπλέκει ούτε ο ίδιος προσωπικά, ούτε η εταιρεία που διοικεί κατ' επέκταση σε περίεργα «παιχνίδια» τα οποία μπορεί να έχουν «επίπονα» αποτελέσματα...Και το ερώτημα είναι.
  Οι δικοί μας ηγέτες και ειδικά αυτοί οι ηγέτες στους οποίους έχουμε εναποθέσει τις τύχες και τη μοίρα της πατρίδας μας κι όλων υμών , σε ποια κατηγορία ηγετών, πιστεύεται ότι, ανήκουν?

Nikos Apomakros

[quote user="KostasD33" post="373548"]
Και το ερώτημα είναι.
  Οι δικοί μας ηγέτες και ειδικά αυτοί οι ηγέτες στους οποίους έχουμε εναποθέσει τις τύχες και τη μοίρα της πατρίδας μας κι όλων υμών , σε ποια κατηγορία ηγετών, πιστεύεται ότι, ανήκουν?[/quote]

Στους ανεπανάληπτους... ;

saliara

Και μπαίνω για να ξεφύγω λίγο από το διάβασμα μου σχετικά με ηγεσία και μάνατζμεντ και πέφτω στο θέμα...


Όλα στημένα ρε φίλε!!! :roll:

papadia

......λαθος ..μα τελειως λαθος διατυπωση...

   σε ποια κατηγορια ανηκουν οι δικοι μας

   οι ηγετες???


   Τςςςςςςς

   Ποιοι ηγετες καλε???

   Διαφωνω οριζοντιως κ καθετως με τον ορο

   οι δικοι μας ΗΓΕΤΕΣ

   ΗΓΕΤΗΣ ειναι αυτος που χαρασσει πορεια

   αυτος που διαμορφωνει ομαδα που θα

   τον βοηθησει στο εργο του

   ΗΓΕΤΗΣ ειναι αυτος που σεβεται το λαο του

   Ισως καλυτερα να μιλαγαμε για ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ

   που βαδιζουν στη πορεια που χαρασσει ο ΗΓΕΤΗΣ

   κ που βεβαια εξαρτωνται παντα απο τους

   εντολοδοχους τους ..μα παντα..

   Εγω αυτους θα τους ελεγα ανιστορητους..

   τελειως ομως ανιστορητους

   και βεβαια απροβλεπτους κατ'αντιθεση

   με το "κυβερναν εστι προβλεπειν" κατα τον

   Αλκιβιαδη

   η καλυτερη προβλεψη ισως που μπορουν να κανουν

   ειναι αυτη του καιρου...

   Συγχωρηστε με αλλα τα πηρα ...κοινως...στο κρανιο

   
   ηγετες...χαχαχαχα...

   ηγετες δεν υπαρχουν πια τους πατησε το τραινο   :lol:  :lol: μονο μαγκες υπαρχουν... :lol:  :lol:

   καλη σας μεραα


   χαχαχα   :lol:  :lol:  
...οσο μπορω...οταν μπορω...

larus audouinii

Τον γάτο αν του βάλεις να φάει κάτι ζεστό θα το πειράζει με το πόδι του έως ότου νοιώσει πως μπορεί να το φάει.
Ακόμη και όταν είναι χλιαρό, δεν έχει συνηθίσει το ζεστό φαγητό.
Απεναντίας εμάς ως πειραματόζωα μας έχουν εξ'αρχής στημένους στον τοίχο κάτω από το κάδρο της λέξης προσαρμογή.