Σούπα Βouneschlupp από το Λουξεμβούργο

Ξεκίνησε από ChEf, Ιανουαρίου 28, 2010, 07:47:49 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf

Συστατικά


300 γρ. φασολάκια πράσινα
3 μεγαλούτσικες πατάτες
1 κρεμμύδι
1 κύβος λαχανικών
λίγο βούτυρο
μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
λίγη κρέμα γάλακτος


Οδηγίες

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα φασολάκια σε κομμάτια περίπου 2 εκατοστών. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι σε καυτό βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα φασολάκια και τις πατάτες και τα σωτάρουμε για κάμποση ώρα.
Βάζουμε τόσο νερό ώστε να καλυφθούν τα υλικά και προσθέτουμε και τον κύβο λαχανικών. Τοποθετούμε το καπάκι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Λίγο πριν σβήσουμε το μάτι, ρίχνουμε τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και λίγη κρέμα γάλακτος (εγώ βάζω το πολύ 2 κουταλιές).
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή και αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο επιπλέον γάλα στο πιάτο μας.