Φασόλια με Μπέϊκον

Ξεκίνησε από ChEf, Μαΐου 02, 2010, 09:33:30 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf

Συστατικά:

.2 φλιτζάνια ξερά άσπρα, μέτρια φασόλια
.6 φλιτζάνια κρύο νερό
.1 κουτ. του γλυκού αλάτι
.1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
.1/2 φλιτζανιού χοντροκομμένο και τηγανισμένο τραγανό μπέικον
.1/4 φλιτζανιού καφέ ζάχαρη
.1/2 φλιτζανιού μελάσα
.1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
.1/4 κουτ. του γλυκού πιπέρι
.1 κουτ. του γλυκού αλάτι


 
 
Εκτέλεση:

-Πλένουμε καλά τα φασόλια, τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη, προσθέτουμε το κρύο νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για όλο το βράδυ.
-Την επομένη τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, μαζί με το νερό που τα μουλιάσαμε και 1 κουταλάκι αλάτι.
-Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση, κατόπιν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
- Σουρώνουμε τα φασόλια διατηρώντας κατά μέρος το ζουμί τους.
-Ρίχνουμε τα μισά φασόλια σε ένα βαθύ ταψί και σκορπίζουμε από πάνω το κρεμμύδι και το μπέικον.
-Αναμιγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά με 2 φλιτζάνια από το ζωμό του βρασίματος και αδειάζουμε το μίγμα αυτό πάνω από τα φασόλια, στο ταψί.
-Το υγρό πρέπει να καλύπτει τα φασόλια.
-Σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε στους 125 °C για 6 έως 7 ώρες, προσθέτοντας και άλλο από το ζωμό, αν χρειάζεται.
-Tριάντα (30) λεπτά πριν από το τέλος του ψησίματος αφαιρούμε το καπάκι του σκεύους και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
-Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, γαρνιρισμένο με τηγανισμένες, ολόκληρες φέτες μπέικον.