Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 214
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 167
  • Total: 168
  • Leon

Τυρομουσακάς

Ξεκίνησε από ChEf, Μαΐου 08, 2010, 11:03:42 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf






Υλικά

2 – 3 κολοκύθια μεσαίου μεγέθους
3 μελιτζάνες (εγώ έβαλα άσπρες, πιστεύω και με μωβ το ίδιο θα είναι)
3 κρεμμύδια ξερά μεγαλούτσικα
4 – 5 πατάτες
3 πιπεριές κέρατο
1 πιπεριά κόκκινη
2 κονσέρβες μανιτάρια
2 – 3 ώριμες ντομάτες
½ κιλό ανθότυρο
100 – 150 gr φέτα
1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 gr
1 αυγό
λάδι
αλάτι, πιπέρι
δυόσμο (ή και άνηθο)
φρυγανιά τριμμένη
κεφαλοτύρι τριμμένο



Ετοιμασία

Κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια, τις πατάτες, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες.
Κόβουμε τις πιπεριές σε φέτες.
Μαραίνουμε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια, τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια ώστε να χάσουν μεγάλο μέρος από τα υγρά τους. (μπορούμε επίσης να τα τηγανίσουμε όπως γίνεται ο κλασσικός μουσακάς, εγώ δεν το κάνω έτσι γιατί έχω ένα στομάχι που διαμαρτύρεται…)Όσο ετοιμάζονται τα λαχανικά μας, εμείς ετοιμάζουμε τη γέμιση του τυριού.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ανθότυρο, την φέτα, το γιαούρτι, το αυγό, το δυόσμο, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί. Αν τελειώσουμε πριν να έχουν γίνει τα λαχανικά φυλάμε το μπολ στο ψυγείο.
Λαδώνουμε το πυρέξ και βάζουμε:
1η στρώση: κολοκύθια – μελιτζάνες – πατάτες
2η στρώση: μανιτάρια – κρεμμύδια – πιπεριές
3η στρώση: μείγμα τυριών
Επαναλαμβάνουμε 1η και 2η στρώση και από επάνω βάζουμε ντομάτα σε φέτες. Πασπαλίζουμε με φρυγανιά και κεφαλοτύρι και ρίχνουμε κατά τόπους 4 – 5 κουταλιές λάδι.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα και αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 1 ώρα.

167 Επισκέπτες, 1 Χρήστης