Μαροκινό Ταζίν

Ξεκίνησε από Lady D, Μαΐου 03, 2010, 08:56:10 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Lady D

Υλικά
200 γραμ. μοσχάρι φιλέτο
1 κούπα τσαγιού Αράβικο κους-κους
50 γραμ. λευκό κρασί
1 κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά τσίλι
4 βερίκοκα
4 δαμάσκηνα
αλάτι, πιπέρι
κόλιανδρο
σαφράν
ελαιόλαδο
20 γραμ. βούτυρο
λίγο γιαούρτι
50 γραμ. σάλτσα ντομάτα

Τρόπος παρασκευής
Σε ένα τηγάνι, σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το φιλέτο, που έχουμε κόψει σε λεπτές μακρόστενες φέτες.
Μόλις ροδοκοκκινίσει το κρέας, προσθέτουμε τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα, το τσίλι, και την πράσινη πιπεριά.
Όταν πάρουν χρώμα, τα σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε το φαγητό να τραβήξει τα υγρά του.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κόλιανδρο.
Στη συνέχεια, το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 45 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα δεύτερο τηγάνι ετοιμάζουμε το κους-κους.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, στο ελαιόλαδό και μόλις πάρει χρώμα το σβήνουμε με κρασί.
Προσθέτουμε το κους-κους, 2 κούπες νερό, το σαφράν και τα αφήνουμε να βράσουν.
Μόλις πιει τα υγρά του βάζουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο βούτυρο για να γυαλίζει.
Τέλος, αφού έχει ψηθεί το κρέας, σερβίρουμε βάζοντας το κους-κους στην μέση και τα φιλετάκια πάνω του.
Γαρνίρουμε με λίγη ντομάτα και λίγο γιαούρτι.

καλή επιτυχία!