Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 209
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 192
  • Total: 192

Στο μοντέλο του Ανοιχτού Γάμου...

Ξεκίνησε από pixie, Ιουνίου 25, 2009, 11:21:33 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Τίποτα... Ο ανοιχτός γάμος, επειδή ξεφεύγει από το καθιερωμένο πανηγύρι με τους ρόλους κλπ. μάλλον είναι ουτοπία!

Κι όσοι το παλεύουν, μέσα στο γάμο, να κρατήσουν ακέραιο ένα κομμάτι που να αφορά στον προσωπικό τους χώρο, βράσε όρυζα... :sad:

Ο γάμος στην Ελλάδα απαιτεί μετά την κουλούρα, να αποκτούμε κοινή ταυτότητα ζευγαριού!

Τώρα, πώς είναι δυνατόν δυο ξεχωριστοί άνθρωποι, δυο ξεχωριστές προσωπικότητες μέχρι χθες, να απαρνηθούν όσα στοιχεία έχουν διαμορφώσει, τα γούστα, τους φίλους, τα όνειρα, την ατομική τους ανάπτυξη... και να ενσωματώσουν τα θέλω τους σε μια κοινή συμπεριφορά - του κλειστού γάμου - αυτό δεν το κατάλαβα ποτέ!!!

NoName

Τίποτε δεν είναι ουτοπία αρκεί να τηρηθεί η αρχή στους τρεις τέταρτος δεν χωρεί !!!

pixie

[quote user="NoName" post="333424"]Τίποτε δεν είναι ουτοπία αρκεί να τηρηθεί η αρχή στους τρεις τέταρτος δεν χωρεί !!![/quote]

Σωστός! Κι εγώ στους τρείς έμεινα... Γάμους, εννοείται...

Τον τέταρτο τον άφησα στην εκκλησία!  :razz:

NoName

Για αυτό τις αποφεύγεις πια, μη και τον συναντήσεις να περιμένει στημένος ακόμα

pixie

[quote user="NoName" post="333433"]Για αυτό τις αποφεύγεις πια, μη και τον συναντήσεις να περιμένει στημένος ακόμα[/quote]

:razz:  :razz:  :razz:  :razz:  :mrgreen:

heinrich

[quote user="NoName" post="333417"]Αποφεύγω και τα βαφτίσια ακόμα, εσύ?[/quote]

σε πήρε ξώφαλτσα...  :mryellow:
για την pixie πήγαινε

pixie

[quote user="heinrich" post="333438"][quote user="NoName" post="333417"]Αποφεύγω και τα βαφτίσια ακόμα, εσύ?[/quote]

για την pixie πήγαινε[/quote]

E, βέβαια, πού αλλού θα πήγαινε η ερώτηση... :razz:

Δεν κωλώνω, heinrich, θα σου απαντήσω: 'Οχι! 'Οχι! 'Οχι!
Δεν σκέφτομαι τον γάμο ούτε ως πλάκα ξανά!!! :evil:

NoName

pixie

[quote user="NoName" post="333443"]Παραλίγο να πάθω την ζημιά[/quote]

Τι εννοείς? Σε κυνηγούσανε οι νύφες με ακροβολιστικά πυρά?  :razz:

pixie

Είναι άραγε η ειλικρίνεια η καλύτερη πολιτική σε ένα γάμο?
Κάποιοι λένε και επιμένουν πως δεν πρέπει να λέγονται όλα, ότι η ειλικρίνεια πληγώνει ή λειτουργεί καταστροφικά στη σχέση γιατί πολλές φορές η αλήθεια είναι σκληρή και δεν αντέχεται.

Σαφώς υπάρχει η ατομική εικόνα του καθένα για την αλήθεια, αλλά όπως και νάχει η ειλικρίνεια είναι ο μοναδικός δρόμος για τη θεμελίωση της εμπιστοσύνης στη σχέση.

ΥΓ. Τώρα βέβαια ο καθένας - όντας ειλικρινής - υποθέτει ότι ο τρόπος που βλέπει την αλήθεια του είναι και ο σωστός, ίσως και να νομίζει πως κι ο άλλος βλέπει το ίδιο πράγμα, αλλά είναι λογικό, κάθε μέλος του ζευγαριού, να έχει ένα διαφορετικό πλαίσιο αντίληψης...

titica

Μακάρι να γινότανε να μπορούσε να διατηρείται ο προσωπικός χώρος και μετά την τελετή του γάμου. Και μπορεί να είμαι γυναίκα αλλά συνήθως οι γυναίκες είναι εκείνες που σφίγγουν μια θηλιά στο σβέρκο του άντρα και απαιτούν να γίνονται όλα όπως θέλουν. 'Εχω δει άντρες παντρεμένους να κάνει κουμάντο η γυναίκα κι αυτοί να είναι ηθοποιοί σε έναν ρόλο, όπως ειπώθηκε. Και αντί να έχουν πρώτα την ευθύνη απέναντι στον εαυτό τους κοιτάζουν πώς να είναι εντάξει στις αξιώσεις αυτού του ρόλου. Και νομίζω πως γρήγορα τα παρατούν με ένα 'δε βαριέσαι' όλα και προσαρμόζονται στις απαιτήσεις των γυναικών για να μην χαλάσουν το γάμο τους.

pixie

Δυναμικό το τέλος αυτού του καλοκαιριού για μένα αφού, εν τω μέσω βασικών αναθεωρήσεων και υποτροπών, βρέθηκα να ανήκω και πάλι στο club των παντρεμένων... Δεν ξέρω ακόμα αν η απόφασή μου αυτή θα συνεχίσει να δικαιώνεται με επιχειρήματα του τύπου ανοιχτής αντίληψης, αλλά σίγουρα θα παραμείνει σε ελεύθερα πλαίσια η απέραντη κλίμακα της προσωπικής έκφρασης από τη στιγμή που οι συμπεριφορές είναι απαλλαγμένες από την ακαμψία των ρόλων και γενικά τα άκαμπτα πρότυπα.

Ποντάρω στο ότι είμαστε μάλλον ένα τολμηρό - στην αναζήτηση και σε κάθε επίπεδο πρόκλησης - ζευγάρι, διατηρώντας μεταξύ μας άφθονη κατανόηση, ελαστικότητα, μια ατμόσφαιρα παιχνιδιού, μια χιουμοριστική προσέγγιση σε θέματα κριτικής κι έναν τρόπο με διάθεση διαπραγμάτευσης σε σοβαρά λάθη χωρίς ίχνη ειρωνείας ή κακίας...

Ευελιξία, λοιπόν... Επίσης, αν με ρωτούσε κάποιος... Ο γάμος θα μπορούσε να γίνει ένα διαρκές ταξίδι ανακαλύψεων! Νέες διαστάσεις υπάρχουν πάντα και αν δεν πέσεις στην παγίδα της καθημερινής στασιμότητας και του προδιαγεγραμμένης κοινωνικής αντίληψης επί του θέματος του γάμου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ζεις ουσιαστικά με τον σύντροφό σου και όχι απλά να είσαι δίπλα του.

kuria

[quote user="pixie" post="333441"][quote user="heinrich" post="333438"][quote user="NoName" post="333417"]Αποφεύγω και τα βαφτίσια ακόμα, εσύ?[/quote]

για την pixie πήγαινε[/quote]

E, βέβαια, πού αλλού θα πήγαινε η ερώτηση... :razz:

Δεν κωλώνω, heinrich, θα σου απαντήσω: 'Οχι! 'Οχι! 'Οχι!
Δεν σκέφτομαι τον γάμο ούτε ως πλάκα ξανά!!! :evil:[/quote]
[quote user="pixie" post="354437"]Δυναμικό το τέλος αυτού του καλοκαιριού για μένα αφού, εν τω μέσω βασικών αναθεωρήσεων και υποτροπών, βρέθηκα να ανήκω και πάλι στο club των παντρεμένων... Δεν ξέρω ακόμα αν η απόφασή μου αυτή θα συνεχίσει να δικαιώνεται με επιχειρήματα του τύπου ανοιχτής αντίληψης, αλλά σίγουρα θα παραμείνει σε ελεύθερα πλαίσια η απέραντη κλίμακα της προσωπικής έκφρασης από τη στιγμή που οι συμπεριφορές είναι απαλλαγμένες από την ακαμψία των ρόλων και γενικά τα άκαμπτα πρότυπα.

Ποντάρω στο ότι είμαστε μάλλον ένα τολμηρό - στην αναζήτηση και σε κάθε επίπεδο πρόκλησης - ζευγάρι, διατηρώντας μεταξύ μας άφθονη κατανόηση, ελαστικότητα, μια ατμόσφαιρα παιχνιδιού, μια χιουμοριστική προσέγγιση σε θέματα κριτικής κι έναν τρόπο με διάθεση διαπραγμάτευσης σε σοβαρά λάθη χωρίς ίχνη ειρωνείας ή κακίας...

Ευελιξία, λοιπόν... Επίσης, αν με ρωτούσε κάποιος... Ο γάμος θα μπορούσε να γίνει ένα διαρκές ταξίδι ανακαλύψεων! Νέες διαστάσεις υπάρχουν πάντα και αν δεν πέσεις στην παγίδα της καθημερινής στασιμότητας και του προδιαγεγραμμένης κοινωνικής αντίληψης επί του θέματος του γάμου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ζεις ουσιαστικά με τον σύντροφό σου και όχι απλά να είσαι δίπλα του.[/quote]

πως σε τουμπαρε τωρα αυτος μπορεις να μου πεις;
ελπιζω μονο ο συμβιος σου να τα πιστευει πραγματικα αυτα τα περι ανοιχτου γαμου και να μην τα υποστηριζε μεχρι να σε τυλιξει...   :lol:  :lol:  :lol:

καλη δυναμη κοριτσι μου, υγεια, αγαπη, ευτυχια!
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

black_velvet

[quote user="pixie" post="354437"]Δυναμικό το τέλος αυτού του καλοκαιριού για μένα αφού, εν τω μέσω βασικών αναθεωρήσεων και υποτροπών, βρέθηκα να ανήκω και πάλι στο club των παντρεμένων... Δεν ξέρω ακόμα αν η απόφασή μου αυτή θα συνεχίσει να δικαιώνεται με επιχειρήματα του τύπου ανοιχτής αντίληψης, αλλά σίγουρα θα παραμείνει σε ελεύθερα πλαίσια η απέραντη κλίμακα της προσωπικής έκφρασης από τη στιγμή που οι συμπεριφορές είναι απαλλαγμένες από την ακαμψία των ρόλων και γενικά τα άκαμπτα πρότυπα.

Ευελιξία, λοιπόν... Επίσης, αν με ρωτούσε κάποιος... Ο γάμος θα μπορούσε να γίνει ένα διαρκές ταξίδι ανακαλύψεων! Νέες διαστάσεις υπάρχουν πάντα και αν δεν πέσεις στην παγίδα της καθημερινής στασιμότητας και του προδιαγεγραμμένης κοινωνικής αντίληψης επί του θέματος του γάμου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ζεις ουσιαστικά με τον σύντροφό σου και όχι απλά να είσαι δίπλα του.[/quote]

Ωωωωω! Να 'τα και τα ευχάριστα!!!  :grin:

Πολλά πολλά συγχαρητήρια! Να ζήσετε και να διατηρήσετε όλη αυτή την κατανόηση που έχετε βρει αλλά και που προσφέρετε ο ένας στον άλλον. Καλό σας ταξίδι στη νέα σας ζωή και να βρίσκετε πάντα όμορφους προορισμούς μέσα από ωραίες διαδρομές.  :smile:

Φιλικά,
Κ.
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

kapoia_za

α ρε μάγια!ξεπέρασες κάθε ρεκόρ...
σας εύχομαι κάθε ευτυχία

192 Επισκέπτες, 0 Χρήστες