Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 209
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 200
  • Total: 200

Μετανάστες

Ξεκίνησε από NoName, Ιανουαρίου 18, 2010, 01:16:38 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

NoName

Νομίζω πως είναι και ώριμο και σωστό και προς το συμφέρον της χώρας μας οι όποιοι ξένοι υπήκοοι που επιθυμούν να έχουν μόνιμα έγραφα στην Ελλάδα να μπορούν να τα αποκτήσουν
Εδώ και δεκαετίες είμαστε χώρα με υπογεννητικότητα.

Τι σημασία θα έχει αν μετά από 100 χρόνια θα βλέπεις έλληνες λευκούς και έλληνες μαύρους. Καμαρώνουμε και σήμερα όταν βλέπουμε τον μαύρο Έλληνα Σκορτσιανίτη να βάζει καλάθια στο μπάσκετ για την Εθνική Ελλάδος
Θα έχει όμως σημασία αν μετά από 100 χρόνια η Ελλάδα με την συνεχόμενη υπογεννητικότητα της παύσει να υπάρχει
Αυτό οι ακροδεξιοί που ουρλιάζουν κατά των μεταναστών κάνουν πως το ξεχνούν και μιλούν για καθαρότητες και άλλες ηλιθιότητες που οι ίδιοι δεν έχουν

Όταν ένας μετανάστης έχει μόνιμη κατοικία και έχει μάθει τα βασικά της ελληνικής γλώσσας να μπορεί να κάνει αίτηση για έγραφα ταυτοποίησης του

Όταν ένα παιδί γεννιέται στην Ελλάδα να μπορεί να πάρει αυτόματα την Ελληνική υπηκοότητα αρκεί να το επιθυμούν και οι γονείς του. Οι γονείς με παιδί που έχει πάρει ελληνική υπηκοότητα να μπορούν άμεσα να πάρουν και οι ίδιοι ελληνική υπηκοότητα αν το επιθυμούν. Η ελληνική υπηκοότητα είναι κάτι περισσότερο από την ταυτοποίησης που ανέφερα πριν

Γενικά η Ελλάδα μπορεί να επενδύσει και να οργανώσει σωστά το θέμα των οικονομικών μεταναστών.
Από πρόβλημα που είναι σε πολλές περιπτώσεις στον ελληνικό οικονομικό και κοινωνικό ιστό να μπορέσει να γίνει η λύση του προβλήματος.

Το πρόβλημα δεν είναι οι μετανάστες αλλά όσοι το φοβούνται και το εξορκίζουν.
Η λύση δεν είναι η εκδίωξη (που είναι αδύνατη να γίνει) αλλά η σωστή οργάνωση και σωστή αξιοποίηση για το καλό της Ελλάδας αλλά και των μεταναστών.
Να μη είναι ξένοι σε ξένη χώρα εφ όρου ζωής αυτοί και τα παιδιά τους
Να μη κάνουμε στους άλλους αυτό που δεν θέλαμε να κάνουν σε εμάς όταν ήμασταν οικονομικοί μετανάστες

rain

άντε τώρα να γίνεις ρατσιστής και να μη θες αυτά τα ουρί να γίνουν ελληνίδεςςςςςς

μαυράκια  

σιμπιζάκια  

Αυτός ο Ινδός να μη γίνει, θα μας τις φάει όλες
Στα διάλα όταν τους πλένεις αλλάζουν

[align=center] [/align]

heinrich

εγώ λέω πως αφού έχουμε υπογεννητικότητα και οι ξένοι είναι η λύση στο πρόβλημα, να στήσουμε και κώλο. Εγώ προσωπικά μέχρι και περίοδο θα αποκτήσω για να μπορεσω επιτέλους να φέρω ένα μουσουλμανάκι στον κόσμο.
Μην τα μπερδευετε όλα στο μυαλό σας. Δεν είναι τόσο εύκολο να σμίξουνε λαοί με διαφορες αιώνων στην κουλτούρα. Για βγες στην σωκράτους ή στην μενάνδρου και πες γαμώ το πουστη τον Αλλάχ στη γλώσσα τους όπως ρίχνουμε τα γαμωσταυρίδια στην γλώσσα μας και τα ξαναλέμε. Εδώ έγινε το έλα να δεις, που? στην ΔΑΝΙΑ, για κάμποσα σκιτσάκια.
Οταν οι ξένοι θα αποτελούν το 30% της χώρας σου τότε η λυση δεν θα είναι η ένταξη. Η Ελλάδα δεν επένδυσε στο ζητημα της μεταναστευσης όπως δεν έχει επενδύσει σε κανένα άλλο κοινωνικό ζήτημα. Η λύση θα έρθει με βίαιο τρόπο και θα είναι κοινή απόφαση των ευρωπαικων κρατών.

NoName

Το ένα άκρο του νήματος είναι να εξορκίζουν τους ξένους στην Ελλάδα σαν το Μέγα πρόβλημα, το άλλο άκρο είναι να στήνεις κώλο
Τουλάχιστον στη δεύτερη περίπτωση, δικός σου είναι και τον κάνεις ότι θες
Συμφωνώ μαζί σου ότι δεν εύκολο να σμίξουν λαοί
Συμφωνώ μαζί σου ότι η Ελλάδα δεν έχει επενδύσει σε κανένα κοινωνικό ζήτημα
Ούτε καν στον Ήλιο, που τον έχει σε αφθονία
Νομίζω και εγώ ότι θα βγει κάποια κοινή απόφαση των ευρωπαϊκών κρατών διότι 2 δις κόσμου πιέζει για την επιβίωση του. Η δύναμη της επιβίωσης είναι ακαταμάχητη
Δεν μπορώ να καταλάβω όμως τι εννοείς με βίαιο τρόπο? Εχεις κάτι συγκεκριμένο κατά νου?

heinrich

μιλάμε για κοινωνικές αναταραχές. βία όπως το λέει η λέξη. Θα αρχίσουμε να βαράμε ο ένας τον άλλον.
Και αν φερ' επείν, πάνω στο πανικό, φάει και μια ξώφαλτση η γυναίκα μου ή το παιδί μου τότε εγώ θα αντιδράσω πολύ πιο βίαια και θα δεις πόσο μαγική είναι η συμβίωση. Και με αυτό τον τρόπο γεννιούνται σαν τα κεφάλια  της λερναία ύδρας  και κινούνται τα μυαλά και οι συμπεριφορές.
Υπάρχουν πολλά άτομα εκεί έξω που αν τους έλεγες πως με έναν μαγικό τρόπο θα έφευγαν οι ξένοι αύριο από την Ελλάδα τότε θα πέταγαν από τη χαρά τους. Ενα μικρό γκάλοπ στην παρέα σου θα σε εκπλήξει.

NoName

Καμία αντίρρηση και σε αυτές τις σκέψεις
Ας πάμε λίγο ανάποδα την συλλογιστική  αυτή
Ας πούμε ότι δια μαγίας  αύριο όλοι μα όλοι οι ξένοι οικονομικοί μετανάστες βρίσκονται εκτός Ελλάδος
Θα υπάρχει έστω και ένας έλληνας εργάτης στις αγροτικές καλλιέργειες? Όλοι μα όλοι οι έλληνες είναι στο καφενείο
Θα υπάρχουν εργάτες οικοδομών. Νομίζω πως η πλειοψηφία πια των εργατών οικοδομής δεν είναι έλληνες και αρχίζουν να σπανίζουν και οι έλληνες μικροεργολάβοι
Χαμάληδες στις μεταφορικές εταιρίες θα βρεις έλληνες?
Χιλιάδες εργάτες σε κάτι βιοτεχνίες της πλάκας γεμάτες με πακιστανούς τις έχεις δει?
Καθαρίστριες ελληνίδες και έλληνες που θα βρεις?
Ότι αν φύγουν από την εμπορική αγορά 1 ή 2 εκατομμύρια στόματα (όσοι είναι οι μετανάστες) με όση ανέχεια και να έχουν, με όσο λιγότερους πόρους σε σχέση με τους έλληνες να έχουν, ψωνίζουν για να φάνε για να ντυθούν κλπ. Το εμπόριο αντέχει μείωση τουλάχιστον 20% - 30% του τζίρου του και αύξηση της χοντρικής αγοράς άλλα 20% (κόστος μεταφορών κλπ)
Ότι η ντομάτα θα πάει 3 ευρώ και το γάλα άλλα τρία το αντέχουν?
Και το πιο σημαντικό απ όλα. Απ όσο έχω διαβάσει σε οικονομική εφημερίδα (χωρίς να είμαι σίγουρος) οι Τράπεζες εδώ και 3 περίπου χρόνια έχουν ως μεγαλύτερο ποσοστό οικογενειακών καταθέσεων από αλβανούς υπηκόους και όχι έλληνες.
Να τα πάρουν και να φύγουν?
Δεκάδες τα παραδείγματα της αλληλουχίας αν χαθούν 2 εκατομμύρια ενεργού πληθυσμού σε μια χώρα. Όσο εξαθλιωμένη και να είναι η περίπτωση αρκετών απ αυτών σήμερα παράγουν «έργο» και «καταναλώνουν» προϊόντα. Με χρήματα που απέχτησαν δουλεύοντας σε δουλειές που έλληνες δεν πάνε πια

Οπότε ναι ξέρω ότι πολλοί θα χαρούν αν αύριο ξυπνήσουν χωρίς έναν οικονομικό μετανάστη.
Μεθαύριο όμως δεν ξέρω αν θα συνεχίσουν να χαίρονται

Για αυτό σωστά προείπες να μη τα μπερδεύουν όλα στο μυαλό τους

Pappas10

Τα κατατεθημένα λεφτά στις τράπεζες απλά αυξάνουν το αποθεματικό τους και τους επιτρέπουν να δανείζουν με χαμηλότερο risk σε υψηλότερο κόστος.

Πέρα από αυτό, υπάρχει διαφορά μεταξύ της δουλειάς των μεταναστών και της χρησιμότητας της και της απόδοσης αυτής της δουλειάς στο Ελληνικό κράτος και την Ελληνική οικονομία. Ο Μετανάστης που δουλεύει ανασφάλιστος, προσφέρει μόνο στο αφεντικό του και τον εαυτό του. Ούτε ατομικά ούτε συλλογικά ευνοείται κανείς. Δηλαδή πριν τους μετανάστες πως λειτουργούσε η Ελληνική παραγωγή;;; Ή μήπως η Ελληνική παραγωγή γνώρισε τίποτα εκρηκτικές αυξήσεις με την άφιξη των μεταναστών;;;;

Πλάκα κάνουμε τώρα;

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν είμαι κατά των μεταναστών από τη στιγμή που ενστερνίζονται, σέβονται και ακολουθούν τα όποια πολιτιστικά, πολιτισμικά, κοινωνικά και κρατικά πρότυπα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.  Ούτε θεωρώ ότι οι μετανάστες είναι το πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας και της ανεργίας. Σίγουρα όμως δεν είναι ούτε η λύση του.

Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχει αναπτυχθεί - ούτε καν προταθεί - κάποια σοβαρή πολιτική αφομοίωσης των μεταναστών (οι βρετανόπουστες το λένε Imigrant Intergration) με αποτέλεσμα το "άναρχο" της Ελληνικής Κοινωνίας και πολιτείας να έχει άμεση ανταπόκριση ΚΑΙ στο άναρχο της "λειτουργίας" των εν Ελλάδι μεταναστών.

Για να το συνοψίσω όσω μπορώ είναι τεράστια κουβέντα, προσωπικά, θεωρώ ότι υπάρχουν πολλοί περισσότεροι μετανάστες απ' όσους χρειάζεται η Ελλάδα και το δημογραφικό της πρόβλημα. Επίσης - κι εδώ είναι η ευθύνη ΜΑΣ - η μετουσίωση τους σε "Έλληνες" (όπως θέλει ο καθένας να το ορίσει αυτό) παρουσιάζει μεγάλες δυσκολίες.

Με αυτές τις δύο παραδοχές, η απλή "νομιμοποίηση" των μεταναστών δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Αντίθετα μάλλον δημιουργεί μία Ελλάδα με σαφείς κοινωνικούς, θρησκευτικούς και πολιτισμικούς ή πολιτισμικούς "διχασμούς". Είμαστε που είμαστε διχασμένοι από τη φύση μας... βρασ' τα κι ασ' τα μα μεν.

Και μία τελευταία παρατήρηση. Η Ελλάδα ΟΥΔΕΠΟΤΕ στην σύγχρονη ιστορία υπήρξε αποικιοκρατική χώρα ή χώρα που η κοινωνία της δημιουργήθηκε από μετανάστες. ΗΘΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ή ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ δεν έχουμε απέναντι σε κανέναν ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ. Καμία σχέση δηλαδή με Αγγλία (που χρωστάει ένα μεγάλο μέρος της ύπαρξης της και της οικονομικής της ευμάρειας στις αποικίες) ή Αμερική (που είναι εξ' ορισμού χώρα εποίκων και μεταναστών).

Για όλα αυτά, συμφωνώ περισσότερο με τον Χέιν. Το μεταναστευτικό θα έχει βία στον μέλλον αν δεν ληφθούν μέτρα ΚΑΤΑ - δυστηχώς - των μεταναστών.

Και για να προλάβω άλλη μία παρεξήγηση, δεν γράφω τι θέλω. Γράφω τι πιστεύω ότι θα γίνει.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

rain

Καταχθόνιο σχέδιο Ν1
Δίνουμε ελληνικές ταυτότητες σε όλους τους μετανάστες με συνοπτικές διαδικασίες.
Παράβολο για ένα μήνα 340 ευρώ
3.000.000 τρέχουν και βγάζουν ταυτότητα Έλληνα πολίτη
Το κράτος εισπράττει τσάκα τσάκα 1 δις

Η πλειοψηφία των μεταναστών επειδή δεν είναι τρελοί σαν εμάς φεύγουν για άλλες χώρες της ΕΟΚ.
Το πολύ 1 εκατομμύριο θα μείνει εδώ που έχει οικογένειες και παιδιά, τα άλλα 2 θα φύγουν.
Οι χώρες της ΕΟΚ δεν μπορούν να αρνηθούν την είσοδο σε πολίτες της Ευρώπης με νόμιμο έγγραφο ταυτότητας

Βάζουμε και ένα τέλος ταξιδιού για ένα μήνα να μαζέψουμε και από εκεί ότι προλάβουμε
Μεγάλος τζίρος γίνεται και στα αεροπορικά εισιτήρια καράβια, λεωφορεία ταξί κλπ

2 εκατομμύρια πολύχρωμοι έλληνες  :mryellow:  :mrgreen:  :mrblue:  :mrorange: κατακλύζουν την Ευρώπη
Η Ελλάδα λύνει το μεταναστευτικό της  :razz:
Οι ευρωπαίοι τρελαίνονται  :twisted:  και μας τάζουν ότι θέλουμε για να κόψουμε τις μαλακίες  :mrviolet:

heinrich

θα συμφωνήσω στα περισσότερα με τον βάζελο.
Οι μετανάστες εντάχθηκαν με λάθος τρόπο στην ελληνική κοινωνία. Τους πρώτους μετανάστες, τους αλβανούς τους εκμεταλεύτηκαν προς όφελός τους, μειώνοντας τα μεροκάματα στο ελάχιστο με αποτέλεσμα να χάσουν τη δουλειά τους οι έλληνες εργάτες. Αργότερα έκαναν το ίδιο με τους Πακιστανούς διώχνοντας τους αλβανούς. Αρα δε μπορούμε να μιλησουμε για καλωσόρισμα και δεν νομίζω πως στο μυαλό του Ελληνα υπάρχει ισότιμος Αλβανός και Πακιστανός. Υπάρχει ο ξένος προς εκμετάλευση.  Ο έλληνας προτιμά να στείλει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο διότι θεωρεί πως φοιτωντας στο δημοσιο μαζί με τα ξένα παιδιά θα μείνει «πίσω» στις σπουδές του. Και εν μέρει δεν έχει άδικο. Το πράγμα όμως έγινε όπως το αβγό με την κότα. Από την μία μεριά έχουμε το: Οι έλληνες ήταν αυτοί που πήραν «φθηνούς» ξένους για να έχουν μεγάλο κέρδος, και από την άλλη μεριά: Αν δεν υπήρχαν οι «φθηνοί» ξένοι δεν θα μιλάγαμε για ελληνική ανεργία άρα φταίνε οι ξένοι που ήρθανε και κατέβασαν τις τιμές. Το ερώτημα «Η κότα έκανε το αβγό ή το αυγό την κότα» λέγεται, αγαπήτέ μου, πολιτική. Και θα την βρούμε συντόμως μπροστά μας. Το μεταναστευτικό και η οικονομική κρίση θα έχουν άμεση σύγκλιση και κάποιοι επιτήδειοι, όπως οι ακροδεξιοί και ο κωλοτούμπας ο Καρατζαφέρης, θα το εκμεταλευτούν.

κώστας

Πάω (ή μάλλον με πάνε) σε κάτι γειτονιές, κοντά στου ψυρρή ίσως,
δεν είμαι και σίγουρος (το 70% της αθήνας, ίδιο μου φαίνεται), δεν έχει και σημασία,
πήχτρα στο μελανούρι και στη βρώμα.
Με πιάνει η ψυχή μου.
Πάω και στα εξάρχεια...τα ίδια και χειρότερα:
λείπουν τα μελανούρια αλλά
διασταυρώνω βλέμμα...με κάτι φάτσες...με κάτι εκφράσεις...αγριεύω.
Τα οποία εξάρχεια, από ότι μου έχουν διηγηθεί παλιότεροι,
εκεί γύρω στο '60 ήταν η καλύτερη συνοικία
μιας πανέμορφης πόλης.

Τι θέλω να πω; Ίσως όλοι αυτοί οι κακόμοιροι
μας εμφάνισαν αντανακλαστικά την εικόνα του άσχημου.
Υπήρχε και από νωρίτερα όμως. Η άσχημη εικόνα.
Μήπως πλησιάζει η ώρα να τη δούμε στο σύνολό της;
eLe

pixie

[quote user="κώστας" post="333493"]
Ίσως όλοι αυτοί οι κακόμοιροι
Μήπως πλησιάζει η ώρα να τη δούμε στο σύνολό της;[/quote]

Η ασχήμια, όπως λες, ήταν, είναι και θα είναι ένα αδιαφιλονίκητο κομμάτι της πραγματικότητας!

Και με αναρίθμητα πέπλα να την τυλίξουμε, και τις αισθήσεις μας να κάνουμε μπιχλιμπίδια για να ξεγελάσουμε το άθροισμα των εντυπώσεων, η ουσία παραμένει η ίδια.

Και φυσικά δεν είναι λύση να αρνιόμαστε το αυτονόητο...

Pappas10

[quote user="κώστας" post="333493"]Πάω (ή μάλλον με πάνε) σε κάτι γειτονιές, κοντά στου ψυρρή ίσως,
δεν είμαι και σίγουρος (το 70% της αθήνας, ίδιο μου φαίνεται), δεν έχει και σημασία,
πήχτρα στο μελανούρι και στη βρώμα.
Με πιάνει η ψυχή μου.
Πάω και στα εξάρχεια...τα ίδια και χειρότερα:
λείπουν τα μελανούρια αλλά
διασταυρώνω βλέμμα...με κάτι φάτσες...με κάτι εκφράσεις...αγριεύω.
Τα οποία εξάρχεια, από ότι μου έχουν διηγηθεί παλιότεροι,
εκεί γύρω στο '60 ήταν η καλύτερη συνοικία
μιας πανέμορφης πόλης.

Τι θέλω να πω; Ίσως όλοι αυτοί οι κακόμοιροι
Μήπως πλησιάζει η ώρα να τη δούμε στο σύνολό της;[/quote]

Δεν διαφωνώ στην εστίαση σου σχετικά με την ύπρξη γηγενούς ασχήμιας ιδίας με αυτήν των μεταναστών, αλλά ως απάντηση είναι ψιλοάσχετη με το θέμα.

Διότι οποιοσδήποτε μπορεί να σου απαντήσει "... εντάξει ρε φίλε.. την δικιά μου ασχήμια να την κοιτάξω... του αφγανού γιατί να με ενδιαφέρει δηλαδή;..." Ή ακόμα καλύτερα "... σωστός... γι' αυτό να πάρουν την ασχήμια τους και να πάνε πίσω στη χώρα τους... τους δικούς μας θα τους φροντίσουμε εμείς να γίνουν πιο όμορφοι..."

Σε τελική ανάλυση, η ασχήμια είναι ασχήμια. Υπάρχει λόγος να την αυξάνουμε με εξωγενείς παρεμβάσεις;;

Επαναλαμβάνω και σ' εσένα προς αποφυγή παρεξηγήσεων... δεν γράφω ΚΥΡΙΩΣ αυτό που πιστεύω αλλά αυτό που συμβαίνει.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

κώστας

Ναι, δεν ξέρω αν είναι σχετική
ή άσχετη η απάντηση και
αν σου φάνηκε ως τέτοια
θα μπορούσες απλά να
την αγνοήσεις.

Να προσθέσω μόνο ότι
μία απάντηση δεν προκύπτει
άσχετη
επειδή μπορεί να δωθεί
εύκολα απάντηση σ' αυτή.

Όσο για την παρεξήγηση...
θεωρώ ότι πιο χρήσιμο θα ήταν
να γράφουμε ό,τι πιστεύουμε.
eLe

mazdaden

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ με χθεσινό ανακοινωθέν του καλεί την Ελληνική Πολιτεία να θέσει υπό την κρίση του Ελληνικού λαού αν επιθυμεί να λάβουν Ιθαγένεια οι λαθρομετανάστες.
Είναι βέβαιος πως για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αυτή είναι απαράδεκτος ενέργεια. Εξηγεί τους λόγους γιατί δεν πρέπει να αλλάξει ο Κώδικας Ιθαγένειας και αναλύει διεξοδικά τους κινδύνους για το γένος από αυτή την ενέργεια. Επικαλείται παλαιότερη δήλωση του τότε Πρωθυπουργού της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ, για το τουρκικό σχέδιο «ειρηνικής επέλασης μουσουλμανικών πληθυσμών στην Ελλάδα» για την υλοποίηση των τουρκικών διεκδικήσεων εις βάρος μας:
«Παγία αρχή του κανονικού δικαίου αλλά και του Ευαγγελικού Νόμου είναι η μη ανάμειξις των εκκλησιαστικών προσώπων εις θέματα και δράσεις της εκτελεστικής εξουσίας. Η Εκκλησία ως σώμα του Τρισαγίου Θεού κινείται εις την σφαίραν του πνεύματος, τα μέλη Της όμως δρουν εντός του κόσμου και υποχρεούνται να έχουν γνώση και άποψη για τα κοινά του βίου πράγματα.

NoName

Και για το Ορθόδοξοι χριστιανοί στις ταυτότητες, πάλι  οι ίδιοι άνθρωποι και οι ίδιοι παπάδες, ζητούσαν να γίνει δημοψήφισμα
Αφού λοιπόν ο Μητροπολίτης Πειραιώς εμπιστεύεται την κρίση του Ελληνικού λαού και βγάζει ανακοινωθέντα (λες και τον ρώτησε κανείς) προς την Ελληνική πολιτεία, ας ζητήσει δημοψήφισμα και για την εκκλησιαστική περιουσία και το χρυσάφι από τα τάματα που έχουν καταχωνιάσει.
Ρευστοποίηση και απόδοση σε όσες οικογένειες έχουν εισόδημα λιγότερα από 30.000 ευρώ (π.χ.), των ακινήτων που δεν χρησιμοποιεί η εκκλησία για ίδιους σκοπούς και τους τόνους από χρυσάφι από τάματα που έχουν μαζέψει και δεν υπάρχει κανένας ανεξάρτητος έλεγχος τι γίνεται με αυτό.

Η Εκκλησία ως σώμα του Τρισαγίου Θεού κινείται εις την σφαίραν του πνεύματος

Μόνο που έχει την τυχαία συνήθεια να επιλέγει  εδώ και πολλά χρόνια το δεξιόστροφο πνεύμα

Την πολιτική αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιούσιας για το καλό του ποιμνίου της, πρόσφατα την εμπεδώσαμε στις αξιοποίησεις που έκανε η Μονή Βατοπεδιου, με το μισό υπουργικό συμβούλιο παρέα .
Απλή κορυφή του παγόβουνου ήταν.

Ο Εφρέμ και οι πέριξ αυτού, εις την σφαίρα του πνεύματος είχαν κινηθεί, για να μη τους πάρουν είδηση. Τώρα κρύβονται από τους προβολείς των ΜΜΕ χωρίς όμως να απεμπολήσουν τίποτα από όσα απέκτησαν. Ελεύθεροι αντί να είναι στον κορυδαλλό.
Ευκαιρία άριστη λοιπόν, η μετάθεση των προβλημάτων, με την αναμόχλευση της υπαρκτής ξενοφοβίας που κυριαρχεί στην Ελληνική κοινωνία
Η παρέα ήταν και είναι η ίδια
Τα χρήματα που καρπώθηκαν πολλά
Η στατιστική υπηρεσία ακόμα τα ψάχνει

200 Επισκέπτες, 0 Χρήστες