Ειδήσεις:

Το φτιάχνουμε ακόμα.. υπομονή ...

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Μηνύματα - tziger

#1
Απο σένα το πρωτοάκουσα, σε σένα το αφιερώνω.

#2
KostaD33

Συμφωνώ απόλυτα σε ότι λές. Αυτό που ψάνω/ψάχνουμε πως θα αλλάξει όλο αυτό. Δεν μπορούμε να μείνουμε έτσι και να λέμε..ότι λέμε. Κάτι πρέπει να αλλάξει..κάτι πρέπει να κάνουμε
#3
Κώστα,απολογούμε για το λάθος με τον συνονόματο σου KostasD33.

θα σου πώ για την Κύπρο και την πίστη μου οτι θα ανακάμψει και μάλιστα πιο γρήγορα απ εμάς.
Στο νησί η γενιά που έζησε την εισβολή ειναι ζωντανη και πολλοί οικονομικά ενεργόί. Έχουν εμφυσήσει την δύναμη της επιβίωσης και το να σηκωθούν γρήγορα στα πόδια τους και πάλι. Επίσης,η νέα γενιά με λαμπρές σπουδές στο εξωτερικό,άξιοι μαθητές του χρηματοπιστωτικού συστήματος που κυβερνά.

Για την DB, έχεις δίκιο για τα νούμερα που αναφέρεις,δεν έχουν αξία οταν τα παραθέτεις έτσι ξερά. π.χ. πόσο είναι το ΑΕΠ της Γερμανίας,πόσες οι εξαγωγές τις, και άλλα πολλά. Αλλιώς πετάς πυροτεχνήματα.

Για τους ΔΥ,εσύ το απομόνωσες,εγώ μίλησα για λαμόγια επιχειρηματίες και κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα. Δεν βγάζω τον εαυτό μου απ έξω έχω κάνει μπόλικη αυτοκριτική.στο τι έκανα και τι όχι,στο τι ψήφισα.
Επουδενί δεν βάζω ταμπέλες,ούτε έβαλα ποτέ μου (αναμάσημα μαλακίας.νεοναζί,δωσίλογοι..) και κυρίως είχα μάθει απο νωρίς να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου,και να μην κατηγορώ διαρκώς τους άλλους. Κάπως έτσι αντιλαμβάνομαι την πραγματικότητα μου.

Για το ΦΑ στα ανέφερα στην προηγούμενη απάντηση ,το ακούω χρόνια..χωρίς κάτι χειροπιαστό όμως. Το μόνο χειροπιαστό ο υψηλός μας δανεισμός απ το 1821.Αλλά φταίνε οι ξένοι ή εμείς που το μόνο που κάνουμε καλά είανι να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας? Πολλά τα ιστορικά παραδείγματα.
Φυσικά οι πολιτικοί μας μας εξώθησαν,αλλά εμείς δεν τρέχαμε να μας διορίσουν,να πάρουμε γεωργική επιδότηση για ενα καλύτερο αυτοκίνητο,να πάρουμε ΕΣΠΑ..κ.α.?
#4
KostasD33

Ζώντας σε έναν κόσμο,show me the money, η Κύπρος "αναπτύχθηκε" μεσω του τραπεζικού της συστήματος και χαμηλής εταιρικής φορολογίας. Επίσης λόγω της ανθρώπινης απληστίας,κάποιοι το εκμεταλευθηκαν για ίδιον όφελος,π.χ θαλασσοδάνεια ,διαγραφές δανείων κ.λπ. Αυτό όμως δεν είναι οικονομική ανάπτυξη,γιατί όπως ήρθαν αυτά τα κεφάλαια,κάποια στιγμή εντελώς ξαφνικά,με κάποιον τρόπο θα φύγουν. Και είναι φυσικό να σου μείνουν μόνο οι παραλίες.'Οσο για τους φυσικούς πόρους,φροντίζεις να είσαι δυνατός οικονομικά και κατ επέκταση διπλωματικά ώστε να τους πουλήσεις απο θέση ισχύος.
Λίγη ασχολία με βασικά οικονομικά ,είχες μυριστεί οτι η Ελλάδα αλλά και η Κύπρος οδεύουν στα βράχια,παρόλες τις διαβεβαιώσεις περι θωρακισμένης οικονομίας και τέτοιες μπούρδες. Το ότι η χώρα μας δανειζόταν για να στηρίζει τους όλο και περισσότερους ΔΥ, ή τις λαμογιες στα νοσοκομεία,ή τον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα,ποιός φταίει? Πάντως όχι η Μέρκελ και ο Σοιμπλε. Το ότι η Κύπρος είχε γίνει το παγκόσμιο πλυντήριο μαυρων κεφαλαίων απ Ρωσία,ήταν επιλογή Κυπρίων πολιτικών,και δεν φταίει η Μερκελ και ο Σοιμπλε.

Προσωπικά πιστεύω οτι οι Κύπριοι θα ανακάμψουν πολύ πιο γρήγορα απ εμάς, έχουν αξιόλογο οικονομικό και πολιτικό προσωπικό με παραστάσεις δυτικού κόσμου (Αγγλία) σε αντίθεση με εδώ που ψάχνουμε να απαντήσουμε στο ερώτημα, που ανήκουμε,ανατολή ή δύση?
Στην Κύπρο επίσης έχει βρεθεί ΦΑ και έχουν ήδη αρχίσει προεργασίες εξόρυξης. Στην Ελλάδα..το ακούω απο μικρό παιδί για τον ορυκτό πλούτο που έχουμε και θέλουν να μας τον πάρουν οι κακοί ξένοι.Αλήθεια γιατί τέτοιο παγκόσμιο μίσος για τον Ελληνισμό απο το 1821 και πέρα...? Απάντηση δεν έχω πάρει..
#5
Όλες αυτές τις μέρες διάβασα απίστευτες ανοησίες για το θέμα της Κύπρου από ανθρώπους που οριακά γνωρίζουν αν η Λευκωσία έχει θάλασσα. Σχολιάζει ο Σταύρος Κοντακτσής.
Αυτό φυσικά δεν τους εμπόδιζε να γράφουν εδώ περισπούδαστες αναλύσεις λες και κατανοούν έστω και στο ελάχιστο ούτε τα πολιτικοοικονομικά δεδομένα της υπόθεσης (τα οποία εγώ αρνούμαι να δηλώσω πως κατανοώ πλήρως απλά διαβάζω τις πληροφορίες όπως όλοι) αλλά κυρίως δεν έχουν εικόνα του τρόπου ζωής της Κύπρου και των ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών που απέκτησαν οι Κύπριοι με τα χρόνια.

Προσωπικά πέρα από την καταγωγή μου - εκ της μητρός μου και έχω βγάλει το Λύκειο στο νησί - έχω πολύ στενούς φίλους και συνεργάτες εκεί. Δραστηριοποιούμαι εδώ και 2 χρόνια επαγγελματικά στη Κύπρο με αποτέλεσμα να έχω περάσει πάνω από 150 μέρες στο νησί την τελευταία διετία ζώντας την επαγγελματική και προσωπική καθημερινότητα. Αν χωράει κάτι σε ανάλυση είναι πως στη Κύπρο είχαν "βαρύνει" υπερβολικά από το πολύ χρήμα και την ευμάρεια.

Έβλεπαν την καταστροφή να έρχεται εδώ και δύο χρόνια και δεν έκαναν τίποτα για αυτό. Έλεγαν "κουμπάρε εμείς δεν έχουμε ανάγκη δεν είμαστε σαν εσάς τους καλαμαράδες. Ο Κύπριος είναι δουλευταράς και άξιος και έχουμε και τους Ρώσους που ρίχνουν λεφτά. Θα έρθουν και οι Κινέζοι θα φύγει και ο Χριστόφιας και όλα καλά" Μάταια τους έλεγα πως και εμείς το 2009 και το 2010 τα ίδια λέγαμε.

Αλλά είναι δύσκολο να βγάλεις από το μικρόκοσμο του κάποιον που ξέχασε πως έφτασε εκεί. Πολλοί λίγοι έβλεπαν πέρα από το εκκεντρικό lifestyle με τις 100.000 οικιακές βοηθούς, τα ακριβά αυτοκίνητα που πρακτικά είχαν εξαφανίσει τα μεσαία από την αγορά και τα σε βαθμό γελοιότητας glamour μαγαζιά που σερβίρανε μαζί με το ποτό sushi αντί για φιστίκια.

Θυμάμαι τις μέρες του '11 που ζούσα την υπόθεση με την αποχώρηση του ΓΑΠ και την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Παπαδήμο τους Κυπρίους να μου λένε με μία φωνή: "Μα καλά είστε ηλίθιοι; Γιατί αντιδράτε πρέπει να τους αφήσετε να σας σώσουν. Θα πτωχεύσει η Ελλάδα με αυτά που κάνετε. Γιατί δεν καταλαβαίνει ο κόσμος και αντιδρά;".

Τα θυμήθηκα την Τετάρτη και την Πέμπτη που τους είδα να πανηγυρίζουν ακόμα το ΟΧΙ στην αρχή και να κομπορρημονούν στα κανάλια για την "μαγκιά του Κυπρίου που έτριξε τα δόντια στην Μέρκελ και στον ¨σακάτη" (ναι έτσι τον αποκαλούν και αυτοί)". Τα θυμήθηκα δυστυχώς και την Πέμπτη όταν είδα τις ουρές στα ATM της Λαϊκής και άκουσα τους ίδιους που την Τετάρτη έλεγαν για το μάγκικο ΟΧΙ να μου λένε: "Καλά μαλ***ς είναι; Γιατί είπαμε ΟΧΙ. Να σωθούμε πρέπει".

Τα θυμήθηκα όταν μου έλεγαν να "τα πουλήσουμε όλα στους Ρώσους να σωθούμε" θαρρείς και είναι σε ζυγαριά η προσωρινή ένταξη σε μνημόνιο με την οριστική παραχώρηση εδαφών για βάσεις και η οριστική παραχώρηση του Φυσικού Αερίου για να συντηρηθεί ένα μοντέλο που απέτυχε. Τα θυμήθηκα όταν άκουσα τα γελοία επιχειρήματα του στυλ "Γιατί δεν τους ενοχλεί το Λουξεμβούργο και η Μάλτα;" αγνοώντας πως αυτές οι δύο χώρες δεν έχουν πτωχεύσει.

Τώρα λοιπόν που ο κύβος ερρίφθη και η Κύπρος διαπίστωσε την οδυνηρή αλήθεια που αρνιόταν να δει κατάματα επί 2+ χρόνια θα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε πως όπως και στην δική μας περίπτωση το μοναδικό πράγμα που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα είναι η αλλαγή νοοτροπίας συνολικά, η προσπάθεια για αυτοβελτίωση και η επιστροφή σε αυτά που μας επέτρεψαν να δημιουργήσουμε τα όσα απολαύσαμε για λίγο καιρό αλλά χωρίς τα λάθη.

Τα δικά μας ήταν ο διαρκής δανεισμός και το τεράστιο κράτος. Το δικό τους ήταν τα στραβά μάτια έναντι χρημάτων στην αγορά. Σιγά σιγά όλα θα επανέλθουν και ειλικρινά είμαι πιο αισιόδοξος για την Κύπρο πως θα ανακάμψει από ότι είμαι για την δική μας ικανότητα. Έχουν το Φυσικό Αέριο μπροστά τους, έχουν τη δυνατότητα με δουλειά και προσπάθεια να μειώσουν στο ελάχιστο τα χρόνια της ύφεσης και να δημιουργήσουν εκ νέου ανάπτυξη.

Όμως ανεξάρτητα από αναλύσεις το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν όλοι τους είναι να δούνε κατάματα την αλήθεια και να θυμηθούν πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα σημάδια ήταν όλα και εκεί και αρνιόντουσαν όλοι να τα δουν.

Ο αναγνώστης του 24Η και φίλος Σταύρος Κοντακτσής δημοσίευσε το παραπάνω κείμενο στο προφίλ του στο Facebook.


http://24h.com.cy/epikairotira/22866-gramma-apo-thn-ellada.html
#6
Καλλιτεχνικός καφενές / Re: τι ακούς τώρα?
Δεκεμβρίου 26, 2012, 07:47:18 ΜΜ
#7
Καλλιτεχνικός καφενές / Re: τι ακούς τώρα?
Δεκεμβρίου 22, 2012, 08:49:49 ΜΜ
#8
Cafe / Re: Τι σκέφτεστε αυτή τη στιγμή?
Δεκεμβρίου 18, 2012, 08:24:07 ΜΜ
Κουράγιο,την Παρασκευή τελειώνει ο κόσμος και μαζι τα βάσανα σου :lol:
#10
Καλλιτεχνικός καφενές / Re: τι ακούς τώρα?
Νοεμβρίου 23, 2012, 08:02:10 ΜΜ
#11
Παιχνίδια λέξεων / Re: ΚΡΕΜΑΛΑ
Νοεμβρίου 04, 2012, 09:06:24 ΜΜ
ΕΝΑΛΛΑΞΙΜΟΣ
#12
Παιχνίδια λέξεων / Re: ΚΡΕΜΑΛΑ
Νοεμβρίου 04, 2012, 09:01:25 ΜΜ
:cry: οχι Σ
#13
Παιχνίδια λέξεων / Re: ΚΡΕΜΑΛΑ
Νοεμβρίου 04, 2012, 08:57:49 ΜΜ
Ε_ _ Λ Λ _ _ Ι_ _Σ

Αυτό είναι σίγουρα σωστο,και όχι δεν υπάρχει Τ  :roll:
#14
Παιχνίδια λέξεων / Re: ΚΡΕΜΑΛΑ
Νοεμβρίου 04, 2012, 08:12:23 ΜΜ
ΟΧΙ Ρ  :oops:
#15
Παιχνίδια λέξεων / Re: ΚΡΕΜΑΛΑ
Νοεμβρίου 04, 2012, 08:01:42 ΜΜ
ΟΧΙ Π