Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 448
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 313
  • Total: 314
  • Leon

Ελληνική αντισεισμική ευρεσιτεχνία για το περιβάλλον

Ξεκίνησε από seismic, Μάρτιος 29, 2010, 10:52:05 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

seismic

[quote user="KostasD33" post="346825"][quote user="seismic" post="346819"]Εγώ έχω τελειώσει την σχολή πολέμου.

.....

.....[/quote]

Εξηγούνται πολλά έτσι. Μη ξεχάσεις να το αναφέρεις κι αυτό στον ψυχολόγο.....  

Και μη ξαναβάλεις εμαιλ που και αν είναι γνήσια αφορούν προσωπικά δεδομένα άλλων και μπορούν να φτιαχτούν.
Άσε που πάλι ήταν παραπλανητικά και επί ασχέτου βάσεως.[/quote]

Ότι απαντήσεις έδωσες εσύ σε αυτά που γράφω, άλλες τόσες μου έδωσαν στο άλλο φόρουμ.
Εδώ που δεν είναι φόρουμ, αλλά πανεπιστήμιο, γιατί γράφουν άρθρα μου? http://science.duth.gr/modules.php?name=Stories_Archive&sa=show_all

cna

Ελεύθερη διακίνηση ιδεών λέγεται αλλά δεν σημαίνει πάντα ότι οι διακινούμενες ιδέες είναι σωστές. Αυτό που εννοεί ο Κώστας είναι το εξής: επιστημονικό σύγγραμα υπάρχει που να υποστηρίζει την ιδέα σου; Αποτελέσματα πειραμάτων; Απόφαση συνεδρίου που να εγκρίνει την ορθότητα του επιστημονικού συγγράματος που αποδεικνύει ότι η ιδέα σου είναι σωστή; Αν δεν υπάρχουν ακόμα τότε τσάμπα μιλάμε. Όπως είπε και ο Κώστας έχουν γεμίσει τα διάφορα φόρουμ με αποδείξεις που την απορρίπτουν. Δεν μπορεί 300+ δομοστατικοί μηχανικοί στο michanikos.gr και πόσοι άλλοι στα υπόλοιπα φόρουμ να μην ξέρουν τί  λένε και να έχεις μόνο εσύ δίκιο...

seismic

[quote user="cna" post="346831"]Ελεύθερη διακίνηση ιδεών λέγεται αλλά δεν σημαίνει πάντα ότι οι διακινούμενες ιδέες είναι σωστές. Αυτό που εννοεί ο Κώστας είναι το εξής: επιστημονικό σύγγραμα υπάρχει που να υποστηρίζει την ιδέα σου; Αποτελέσματα πειραμάτων; Απόφαση συνεδρίου που να εγκρίνει την ορθότητα του επιστημονικού συγγράματος που αποδεικνύει ότι η ιδέα σου είναι σωστή; Αν δεν υπάρχουν ακόμα τότε τσάμπα μιλάμε. Όπως είπε και ο Κώστας έχουν γεμίσει τα διάφορα φόρουμ με αποδείξεις που την απορρίπτουν. Δεν μπορεί 300+ δομοστατικοί μηχανικοί στο michanikos.gr και πόσοι άλλοι στα υπόλοιπα φόρουμ να μην ξέρουν τί  λένε και να έχεις μόνο εσύ δίκιο...[/quote]

Γρήγορα θα πάρουν την απάντηση του πανεπιστημίου.
Θα χάσουν την δουλειά τους οι 300+ μηχανικοί με τα προκατασκευασμένα που προωθώ.
Και δεν ήταν όλοι οι μηχανικοί αρνητικοί.
Σε ψηφοφορία που έβαλα για την ευρεσιτεχνία, το 70% των μηχανικών ψήφισε θετικά.
Ξεπέρασα μάλιστα και τα αντισεισμικά εφέδρανα, τα οποία είναι 50 χρόνια στο εμπόριο.
Τι μου εξήγησαν οι μηχανικοί? Απάντηση δεν πείρα μετά από 80000 επισκέψεις εκεί μέσα.
Για δείξε μου μία απάντηση που κατέρριπτε την ευρεσιτεχνία?

cna

Οι απαντήσεις έχουν δοθεί επαρκέστατα. Τώρα εάν εσύ αρνείσαι πεισματικά να τις δεις γιατί δεν σε βολεύουν δεν είναι δικό μου θέμα. Επίσης μπορείς να κάνεις όσα ΠΡΟΚΑΤ θέλεις, πάλι σε εμένα και τον Κώστα θα έρθεις για τις μελέτες της άδειας οπότε όπως καταλαβαίνεις, ό,τι και να κάνεις, όχι μόνο δεν θα μείνουμε από δουλειά αλλά θα μας πληρώνεις κιόλας. Όπως καταλαβαίνεις κανείς μηχανικός δεν πρόκειται να χάσει την δουλειά του. Μην σου πω ότι μερικούς θα τους λαδώνεις κιόλας για να προωθήσουν τα ΠΡΟΚΑΤ σου. Σκληρά μεν αυτά που είπα αλλά έτσι έχουν τα πράγματα στον κόσμο...

seismic

[quote user="cna" post="346833"]Οι απαντήσεις έχουν δοθεί επαρκέστατα. Τώρα εάν εσύ αρνείσαι πεισματικά να τις δεις γιατί δεν σε βολεύουν δεν είναι δικό μου θέμα. Επίσης μπορείς να κάνεις όσα ΠΡΟΚΑΤ θέλεις, πάλι σε εμένα και τον Κώστα θα έρθεις για τις μελέτες της άδειας οπότε όπως καταλαβαίνεις, ό,τι και να κάνεις, όχι μόνο δεν θα μείνουμε από δουλειά αλλά θα μας πληρώνεις κιόλας. Όπως καταλαβαίνεις κανείς μηχανικός δεν πρόκειται να χάσει την δουλειά του. Μην σου πω ότι μερικούς θα τους λαδώνεις κιόλας για να προωθήσουν τα ΠΡΟΚΑΤ σου. Σκληρά μεν αυτά που είπα αλλά έτσι έχουν τα πράγματα στον κόσμο...[/quote]

Αόρατες απαντήσεις?
Δεν ξέρεις, δεν καταλαβαίνεις, ο Γιάννης δεν είναι μηχανικός και μην τον παρεξηγείται, αυτά ξέρω να τα λέω και εγώ, χωρίς να πάω πανεπιστήμιο.

Μία εταιρεία προκάτ, πόσους μηχανικούς διαθέτει? ....και πόσα σπίτια φτιάχνουν με αυτούς τους μηχανικούς?

cna

seismic μην το κουράζουμε το θέμα. Αν με το καλό βγει επιστημονικό σύγγραμα, αναγνωρισμένο από τη διεθνή κοινότητα, που να αποδεικνύει την ιδέα σου μπορείς να μας το τρίψεις στη μούρη. Μέχρι τότε μόνο σελίδες θα γεμίζουμε. Για όποιον θέλει το αντίστοιχο θέμα υπάρχει στο www.michanikos.gr και μπορεί να μπει και να δει τις απαντήσεις. Τα αντίστοιχα link:
1) http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=12040
2) http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=8379

Όποιος έχει όρεξη ας κάτσει να διαβάσει και ας βγάλει τα όποια συμπεράσματά του.

seismic

[quote user="cna" post="346836"]seismic μην το κουράζουμε το θέμα. Αν με το καλό βγει επιστημονικό σύγγραμα, αναγνωρισμένο από τη διεθνή κοινότητα, που να αποδεικνύει την ιδέα σου μπορείς να μας το τρίψεις στη μούρη. Μέχρι τότε μόνο σελίδες θα γεμίζουμε. Για όποιον θέλει το αντίστοιχο θέμα υπάρχει στο www.michanikos.gr και μπορεί να μπει και να δει τις απαντήσεις. Τα αντίστοιχα link:
1) http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=12040
2) http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=8379

Όποιος έχει όρεξη ας κάτσει να διαβάσει και ας βγάλει τα όποια συμπεράσματά του.[/quote]

Υπάρχει αναγκαιότητα σχεδιασμού, για απόλυτες αντισεισμικές κατασκευές, με μικρότερο κόστος κατασκευής.
Ο σχεδιασμός των κατασκευών σήμερα, είναι σχεδιασμός μερικής αντισεισμικής προστασίας, λόγο κόστους.
Μπορεί να σχεδιαστεί να παρέχει πλήρη προστασία, με μεγαλύτερο κόστος.
Είναι ουτοπία όμως, και ανέφικτο να πιστεύουμε ότι σήμερα υπάρχει απόλυτος αντισεισμικός σχεδιασμός.

Σε αυτόν τον απόλυτο αντισεισμικό σχεδιασμό, ο οποίος δεν υφίσταται σήμερα, ευελπιστώ να βοηθήσω με την αντισεισμική ευρεσιτεχνία μου, και μάλιστα με λιγότερο κατασκευαστικό κόστος του υφιστάμενου.

Όταν εγώ σας τα έλεγα  τα ακούγατε παράλογα, τώρα σας τα λένε και οι καθηγητές του άρθρου στο link, και μάλιστα με τύπους?

Χρήσιμο άρθρο, που δείχνει την αναγκαιότητα σχεδιασμού, για απόλυτες αντισεισμικές κατασκευές, με μικρότερο κόστος κατασκευής.

http://users.auth.gr/~avram/publications/%5B6%5D.pdf

cna

Βρε άνθρωπε του Θεού γιατί δεν εννοείς να καταλάβεις ότι άλλο αυτό που λέει το άρθρο και άλλο αυτά που λες εσύ; Σου είχα πει και στο άλλο φόρουμ ότι όποιος θέλει μπορεί να αποκτήσει πλήρη αντισεισμική προστασία χωρίς την δική σου κατασκευή. Άλλωστε το άρθρο μιλά για κατασκευές που καλύπτονται από τον Ελληνικό Αντισεισμικό Κανονισμό. Την δική σου πρόταση σε ποιό άρθρο του ΕΑΚ μπορώ να την βρω; Άσε, δεν χρειάζεται να απαντήσεις, δεν υπάρχει πουθενά. Τα υπόλοιπα που αφορούν την αστοχία της κατασκευής σου ας τα δει όποιος θέλει στα θέματα του michanikos.gr .

black_velvet

[quote user="seismic" post="346830"]...

Εδώ που δεν είναι φόρουμ, αλλά πανεπιστήμιο, γιατί γράφουν άρθρα μου? http://science.duth.gr/modules.php?name=Stories_Archive&sa=show_all[/quote]

Συγγνώμη κιόλας αλλά το Δ.Π.Θ. ΔΕΝ γράφει άρθρα κανενός.
Είναι ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και άρθρα γράφουνε οι διδάσκοντες σε αυτό, οι διδάκτορες, οι υποψήφιοι διδάκτορες κλπ.

Από κει και πέρα, η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δ.Π.Θ. δημιούργησε ένα portal όπου επιτρέπει να δημοσιεύει ο καθένας ό,τι θέλει, χωρίς έλεγχο της ορθότητας των δημοσιεύσεων αυτών (καλώς ή κακώς; αυτό είναι μια άλλη κουβέντα).

Αυτό για να μάθουμε τη διαφορά συγγραφής και δημοσίευσης.

Από κει και πέρα, στο portal τονίζεται ρητά πως ο φορέας αυτός αποποιείται κάθε ευθύνη για οτιδήποτε προκύψει στο αντίστοιχο Disclaimer (Αποκήρυξη):

[spoiler]Disclaimer

Η συντακτική ομάδα και η διαχείριση της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνη για το περιεχόμενο του υλικού που εγκρίνεται προς δημοσίευση, για το περιεχόμενο του οποίου υπεύθυνοι είναι οι συγγραφείς. Η δημοσίευση υλικού δεν σημαίνει απαραίτητα ότι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό εκπροσωπούν την γνώμη της συντακτικής ομάδας ή της διαχείρισης της ιστοσελίδας. Η συντακτική ομάδα και η διαχείριση της ιστοσελίδας δεν αναλαμβάνουν καμιά ευθύνη για ζημιές που τυχόν προκύψουν λόγω ανακριβών πληροφοριών που έχουν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα[/spoiler]
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

seismic

Για να γελάτε.

Υπάρχει αναγκαιότητα σχεδιασμού, για απόλυτες αντισεισμικές κατασκευές, με μικρότερο κόστος κατασκευής.
Ο σχεδιασμός των κατασκευών σήμερα, είναι σχεδιασμός μερικής αντισεισμικής προστασίας, λόγο κόστους.
Μπορεί να σχεδιαστεί να παρέχει πλήρη προστασία, με μεγαλύτερο κόστος.
Είναι ουτοπία όμως, και ανέφικτο να πιστεύουμε ότι σήμερα υπάρχει απόλυτος αντισεισμικός σχεδιασμός.

Σε αυτόν τον απόλυτο αντισεισμικό σχεδιασμό, ο οποίος δεν υφίσταται σήμερα, ευελπιστώ να βοηθήσω με την αντισεισμική ευρεσιτεχνία μου, και μάλιστα με λιγότερο κατασκευαστικό κόστος του υφιστάμενου.

Χρήσιμο άρθρο, που δείχνει την αναγκαιότητα σχεδιασμού, για απόλυτες αντισεισμικές κατασκευές, με μικρότερο κόστος κατασκευής.

http://users.auth.gr/~avram/publications/%5B6%5D.pdf

Ακόμα το άρθρο που παρέθεσα,
όταν αναφέρετε σε πλήρη αντισεισμικό σχεδιασμό, μετατρέπει μέρος της τοιχοποιίας σε ΟΣ, ( που το λέω και εγώ, και είναι απαραίτητο για την ευρεσιτεχνία ) κάνει λόγο για χαλαρά εδάφη κατηγορίας Χ (που τα προστατεύει, και βελτιώνει την αντοχή τους η ευρεσιτεχνία) και άκαμπτες κατασκευές.

Λέει όμως και ότι δεν υπάρχει απόλυτος αντισεισμικός σχεδιασμός, διότι οι συντελεστές που καθορίζουν την σεισμική συμπεριφορά των κατασκευών είναι πολυάριθμοι, και εν μέρη πιθανοτικού χαρακτήρα. ( Άγνωστη η διεύθυνση του σεισμού, άγνωστο το ακριβές περιεχόμενο των συχνοτήτων της σεισμικής διέγερσης, άγνωστη η διάρκειά της. ) Ακόμα η μέγιστες πιθανές επιταχύνσεις που δίδουν οι σεισμολόγοι, έχουν πιθανότητα υπέρβασης, μεγαλύτερης του σχεδιαζόμενου 10%
Η ποιότητα κατασκευής?

Εγώ συγκεκριμένα κάνω ότι κάνει ο ΕΑΚ όταν σχεδιάζετε με τον πλήρη αντισεισμικό κανονισμό, αλλά επιπλέον πακτώνω, ή προεντείνω την κατασκευή με το έδαφος.
Γιατί.....μα φυσικά για τους λόγους που ανάφερα, και αναφέρουν και οι καθηγητές στο link,
διότι υπάρχει κίνδυνος ανατροπής της ψιλής κατασκευής, γιαυτό λένε και οι ίδιοι, πρέπει να υπάρχει ενδεχομένως, λήψη μέτρων αγκύρωσης.

Αυτό λέω και εγώ.

Οι καθηγητές του link λένε ότι, στον πλήρη αντισεισμικό κανονισμό, σε ισχυρό σεισμό, δημιουργούνται ρογμές.

Σας εξήγησα γιατί.
Και γιατί η ευρεσιτεχνία είναι απόλυτο αντισεισμικό. Διότι μίλησα με ανάλυση δυνάμεων της δυναμικής των κατασκευών, που η ίδια η μηχανική στηρίζετε.

Ακόμα όταν στο άρθρο http://users.auth.gr/~avram/publications/%5B6%5D.pdf στην αρχή της σελίδας ( 6 ) οι καθηγητές λένε ότι, όταν υπάρχει κίνδυνος ανατροπής της ψιλής κατασκευής, πρέπει να υπάρχει ενδεχομένως, λήψη μέτρων αγκύρωσης, τι εννοούν?
Αγκύρωση μεταξύ εδάφους και κατασκευής?
Αν ναι, πως αγκυρώνετε η κατασκευή σήμερα?

Ακόμα γιατί η αγκύρωση πρέπει να γίνετε στα ψηλά άκαμπτα κτήρια?
Μήπως το ψηλό κτήριο, λόγο ακαμψίας έχει μεγαλύτερη ροπή?
Μήπως όταν το ψηλό κτήριο είναι άκαμπτο, πάει να σηκωθεί μονόπλευρα, και το κενό που αφήνει κάτω από τις σηκωμένες βάσεις, επηρεάζει με ροπές τους κόμβους, λόγο αδυναμίας στήριξης των βάσεων.
Πως οι βάσεις να παραλάβουν τα στατικά φορτία, χωρίς αντίδραση του εδάφους?
Αφού το ψιλό άκαμπτο κτήριο σηκώνετε μονόπλευρα λόγο ροπής?

Μήπως κατ αυτόν τον τρόπο, οι ρωγμές είναι λοξές, και όχι οριζόντιες όπως θα έπρεπε να είναι?

Χωρίς να είμαι μηχανικός, αυτά που σκέφτηκα μόνος μου και είπα μέχρι τώρα, συμβαδίζουν με τον πλήρη αντισεισμικό σχεδιασμό του ΕΑΚ.
Μόνο που εγώ προχώρησα πιο πέρα....

KostasD33

[quote user="seismic" post="347062"][size=24]Για να γελάτε.
[/size]
....
....
....
....
[size=18]Χωρίς να είμαι μηχανικός[/size], αυτά που σκέφτηκα μόνος μου και είπα μέχρι τώρα, συμβαδίζουν με τον πλήρη αντισεισμικό σχεδιασμό του ΕΑΚ.
Μόνο που [size=18]εγώ προχώρησα πιο πέρα[/size]....[/quote]

Γελάσαμε..........

Χαρτί από ψυχολόγο για τις εμμονές σου πήρες?
Διακρίνω μια ελαφρά επιδείνωση της κατάστασης με την φράση ότι προχώρησες παραπέρα......

Σε λίγο θα λες χωρίς να είσαι Θεός το προχωρας παραπέρα.....

Και στο site με τους μηχανικούς συνεχίζει το φτύσιμο
Αλλά είπαμε, πέρα βρέχει

seismic

[quote user="KostasD33" post="347065"][quote user="seismic" post="347062"][size=24]Για να γελάτε.
[/size]
....
....
....
....
[size=18]Χωρίς να είμαι μηχανικός[/size], αυτά που σκέφτηκα μόνος μου και είπα μέχρι τώρα, συμβαδίζουν με τον πλήρη αντισεισμικό σχεδιασμό του ΕΑΚ.
Μόνο που [size=18]εγώ προχώρησα πιο πέρα[/size]....[/quote]

Γελάσαμε..........

Χαρτί από ψυχολόγο για τις εμμονές σου πήρες?
Διακρίνω μια ελαφρά επιδείνωση της κατάστασης με την φράση ότι προχώρησες παραπέρα......

Σε λίγο θα λες χωρίς να είσαι Θεός το προχωρας παραπέρα.....

Και στο site με τους μηχανικούς συνεχίζει το φτύσιμο
Αλλά είπαμε, πέρα βρέχει[/quote]

Βάλε λίγο λάδι στην καρέκλα... αρχίζει να τρίζει  :mrgreen:
Πήγα στον ψυχολόγο, και μου ζήτησε να του χτίσω το σπίτι του.
Όσο για το φτύσιμο, κρατάω ομπρέλα :lol:

KostasD33

ευχαριστώ αγαπητέ, αυτό πράγματι ήταν χρήσιμη συμβουλή ....

seismic

Ο "τρελός του χωριού", τα 66.000 ευρώ και οι patent attorneys

Αναλυτικότερα, με βάση τα στοιχεία από τη μελέτη του EPO, η κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών από Έλληνες κατοίκους φαίνεται ότι παραμένει στάσιμη γύρω στις 20 ετησίως (σ.σ. εκ των οποίων μόνο οι μισές υπολογίζεται ότι είναι "τριαδικές", δηλαδή κατοχυρωμένες σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ιαπωνία), μετά την απότομη άνοδο του 2001-2002.

Η Ελλάδα κατοχύρωσε 24 πατέντες πέρυσι, όσες η Πορτογαλία και η Κύπρος, έναντι 28 το 2008, 15 το 2007, 30 το 2006, 15 το 2005, 28 το 2004, 27 το 2003, από 13 το 2002 και το 2001 και μόλις πέντε το 2000. Η έλλειψη χρηματοδότησης δεν αποτελεί, βέβαια, τον μοναδικό αποτρεπτικό παράγοντα για την κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών "πάνω" στις εφευρέσεις.

Εξίσου ισχυρό αντικίνητρο αποτελεί, η εσφαλμένη νοοτροπία που υπάρχει στην Ελλάδα για τους εφευρέτες (σε πολλές περιπτώσεις αντιμετωπίζονται ακόμη σαν "οι τρελοί του χωριού", ενώ οι κάτοχοι διεθνών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας δεν κινητροδοτούνται καθ΄οιονδήποτε τρόπο). Επίσης, το υψηλό κόστος κατοχύρωσης της τριαδικής πατέντας (μπορεί να ανέλθει μέχρι και στα 66.000 ευρώ από την αρχή μέχρι το τέλος της διαδικασίας), αλλά και η έλλειψη "patent attorneys", δηλαδή ειδικών συμβούλων-αντίκλητων, που συντάσσουν τα απαιτούμενα έντυπα και έγγραφα. Στο σχετικό εγχειρίδιο του ΟΟΣΑ επισημαίνεται ότι, με βάση έρευνα του 2004, το κόστος απόκτησης μιας "στάνταρντ" ευρωπαϊκής πατέντας (με απευθείας συμπλήρωση της αίτησης στο EPO ή επέκταση προϋπάρχουσας εθνικής αίτησης πατέντας), ανέρχεται σε 30.530 ευρώ. Στη δε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος ακολουθήσει την προτεινόμενη -και θεωρούμενη ως σωστότερη- διαδικασία μέσω του WIPO (Παγκόσμιου Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας), η απαιτούμενη δαπάνη φτάνει τα 46. 700 ευρώ.

Για την έγκριση από το αντίστοιχο αμερικανικό γραφείο (USPTO) θα πρέπει να πληρώσει άλλα 10.250 ευρώ, ενώ στην περίπτωση του ιαπωνικού οργανισμού (JPO) το αντίστοιχο ποσό είναι 5.460 ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζεται το υψηλό κόστος μετάφρασης (ακόμη και 400 ευρώ/σελίδα για τη μετάφραση στα ιαπωνικά.

http://educationingr.blogspot.com/2011/04/blog-post_07.html

KostasD33

Άντε πάλι τα ίδια
Σου συνιστώ να μη δώσεις ότι ένα ευρώ για την «πατέντα» σου..... πεταμένα λεφτά είναι
Αφού έχεις προχωρήσει πιο πέρα εσύ..... όπως είπες

[quote user="seismic"]....
....Πήγα στον ψυχολόγο, και μου ζήτησε να του χτίσω το σπίτι του.
Όσο για το φτύσιμο, κρατάω ομπρέλα :lol:[/quote]

να του πεις ότι τρελός παπάς τον βάφτισε lol

βρε συ πήγαινε σε ψυχολόγο όχι για τρέλα, εσύ τρελός δεν είσαι ... τον κόσμο τρελαίνεις με το κόλλημα σου

313 Επισκέπτες, 1 Χρήστης