Ειδήσεις:

Το φτιάχνουμε ακόμα.. υπομονή ...

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Θέματα - jcdenton

#1
Μέσα από τα μάτια ενός βιαστή. Συμβουλές προς όλους.

[img align=left]http://www.rompes.gr/media/k2/items/cache/461011bcaf5b5e723e897c33f049f169_L.jpg[/img]Μια ομάδα βιαστών που βρίσκονται πλέον πίσω από τα κάγκελα φυλακών της αμερικής
ερωτήθηκαν για το τι κοιτούν σε ένα πιθανό θύμα. Φαίνεται πως υπάρχει μία τακτική πίσω από την επιλογή του θυματος.

1] Το πρώτο πράγμα που οι άνδρες ψάχνουν σε ένα πιθανό θύμα είναι το χτένισμα.
Είναι πιο πιθανό να επιτεθεί σε μια γυναίκα με αλογοουρά.Χτενίσματα που πιάνονται εύκολα όπως μία πλεξούδα. Γυναίκες με μακρια μαλλιά είναι πιο πιθανοι στοχοι σε αντίθεση με τις γυναίκες με κοντά μαλλιά που δεν είναι κοινοί στόχοι.

2] Το δεύτερο πράγμα που οι βιαστές κοιτούν είναι το ντύσιμο. Γυναίκες που είναι ντυμένες με ρούχα που αφαιρούνται εύκολα είναι εύκολα θύματα. Πολλοί από αυτούς κουβαλούν ψαλίδια σε περίπτωση που φανεί χρήσιμο.

3] Κοιτούν επίσης τις γυναίκες που χρησιμοποιούν το κινητό τους, όσο και αν σας κάνει να αισθάνεστε ασφάλεια, κατι τέτοιο σας κάνει πιο εύκολο θύμα.. Επίσης, ότιδήποτε άλλο σας κάνει να είστε αφηρημένες, όπως το να ψάχνεις κάτι στην τσάντα σας.

4] Το νουμερο ένα μέρος όπου εχουν γίνει οι περισσότερες επιθέσεις είναι τα πάρκινγκ σε καταστήματα..

5] Νούμερο δύο είναι οι χώροι στάθμευσης στα γραφεία / γκαράζ.

6] Αριθμός τρία είναι οι δημόσιες τουαλέτες.

7] Αυτό που τους απασχολεί είναι να αρπάξουν μια γυναίκα και να μετακινηθούν γρήγορα την σε μια δεύτερη τοποθεσία, όπου δεν θα ανησυχούν μην να πιαστούν.

8] Αν προσπαθήσετε να τους αποθίσετε με οποιονδήποτε τρόπο, αποθαρρύνονται εύκολα γιατι δε χρειάζεται παραπάνω από ένα ή δύο λεπτά για να συνειδητοποιήσουν ότι δεν αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουν, διότι θα είναι χρονοβόρο.

9] Είπαν ότι δε θα διαλέξουν γυναίκες που έχουν ομπρέλες ή άλλα παρόμοια αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από απόσταση, στα χέρια τους.

10] Τα κλειδιά δεν είναι ένας αποτρεπτικός παράγοντας, διότι θα πρέπει να έρθεις  πραγματικά κοντά στον βιαστή για να τα χρησιμοποιήσεις ως όπλο.

Πράγματα που πρεπει να θυμάστε:

1] Αν κάποιος σας ακολουθεί σε ένα δρόμο ή σε ένα γκαράζ,ρωτήστε τον κάτι όπως τί ώρα είναι ή κάντε ένα σχόλιο, όπως κάνει ψύχρα σήμερα. Τώρα που έχετε δει τα πρόσωπά τους και θα μπορούσε να τους αναγνωρίσετε, θα πάψεται να είστε μια καλή επιλογή.

2] Αν κάποιος έρχεται προς το μέρος σας, φωνάξτε προς το μέρος τους Σταμάτα! ή Μην πλησιάζεις! Οι περισσότεροι από τους βιαστές που συμμετείχαν στη συνέντευξ δήλωσαν ότι άφηναν μια γυναίκα μόνο αν φώναζε ή έδειχνε ότι δε θα φοβόταν να αντεπιτεθεί. Και πάλι, αυτό που ψάχνουν είναι ένας εύκολος στόχος.

3] Εάν μεταφέρετε σπρέι πιπεριού το να φωνάξεις "έχω σπρέι πιπεριού" επιδεικνύοντας θα έταν ένας αποτρεπτικός παράγοντας.

4] Εάν κάποιος σε αρπάξει από τη μέση από πίσω, δεν είναι εύκολο να αντιδράσεις χτυπώντας τον αυτό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να τον τσιμπήσεις, είτε κάτω από το βραχίονα μεταξύ του αγκώνα και τη μασχάλη ή στον άνω εσωτερικό μηρό - Δυνατά!


Μια γυναίκα σε μια τάξη όπου δίδασκε αυτός που έκανε τη συνέντευξη είπε ότι χρησιμοποίησε το τσίμπημα της μασχάλης σε έναν άντρα ο οποίος προσπλαθησε να τη βιάσει και από τη δύναμη του έσχισε το μυ. Δοκιμάστε το στον εαυτό σας. Πονάει πραγματικά.

5] Μετά από το αρχικό χτύπημα, χτυπήστε στη βουβωνική χώρα. Είναι πραγματικά επώδυνο. Μπορεί να σκεφτείτε ότι κάτι τέτοιο θα έκανε κάποιον να θέλει να βλάψει περισσότερο, αλλά οι βιαστές που απάντησαν στις ερωτήσεις είπαν ότι θέλουν μια γυναίκα που δεν θα του προκαλέσει πολλά προβλήματα.

6] Όταν βάλει τα χέρια του πάνω σας, πιάστε τα δύο πρώτα δάχτυλα του και λυγίστε τα πίσω όσο το δυνατόν με τόση πίεση σπρώχνοντας τον προς τα κάτω. Χωρίς ιδιαιτερη πίεση μπορείς να καταλήξεις στο πάτωμα με τα γόνατα.

7] Φυσικά τα πράγματα που ακούμε πάντα εξακολουθούν να ισχύουν. Πάντα να δίνεις σημασία γύρω σου. Αν δείτε κάποια περίεργη συμπεριφορά, μην την αγνοείσεται. Μπορεί να αισθανθείτε
λίγο χαζή κατά τη χρονική στιγμή, αλλά θα αισθάνεστε πολύ χειρότερα αν ο τύπος είναι πραγματικά πρόβλημα.


Πηγή
#2
Ημερομηνία: 31/03/2013
Ώρα: 19:30
Τόπος: Στάδιο Καραϊσκάκη
Γεγονός: Ολυμπιακός - Π.Α.Ο.Κ. (αγώνας πρωταθλήματος)

Δεν θα ασχοληθώ με το αθλητικό κομμάτι του αγώνα. Υπήρξαν 3 γεγονότα που θέλω να επισημάνω.

Επίθεση σε δημοσιογράφο

Στα επίσημα του γηπέδου, γίνονται αντιληπτοί 2 φίλαθλοι του Π.Α.Ο.Κ. (από προσωπική πληροφορία). Στα επίσημα. Όχι στη θύρα 7 (όπου βρίσκονται οι φανατικοί οπαδοί του Ολυμπιακού. Όχι Στις διπλανές θύρες της 7. Στα επίσημα. Πέφτει το ξύλο της αρκούδας. Ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος, χρησιμοποιώντας το κινητό του, βιντεοσκοπεί τον ξυλοδαρμό. Κάποιοι του ζητάνε να σταματήσει κι αφού δεν το έκανε, ήρθε η σειρά του να τις φάει!

1) Ξυλοκοπείς 2 άτομα αντίπαλης ομάδας στα επίσημα (όπου η αντίπαλη ομάδα δεδομένα έχει δικά της άτομα, αφού δικαιούται 100 προσκλήσεις minimum). Είσαι πολύ...  μάγκας. Μπράβο.

2) Ξυλοκοπείς τον δημοσιογράφο, επειδή βιντεοσκοπεί τα καφριλίκια σου. Είναι η 3η επίθεση τη φετινή αγωνιστική περίοδο και 9η τα τελευταία 5 χρόνια, στο Καραϊσκάκη και στο Σ.Ε.Φ., εντελώς τυχαία από οπαδούς της ίδιας ομάδας.


Ρατσιστικά σχόλια

Στο 90ο λεπτό ο ποδοσφαιριστής του Π.Α.Ο.Κ. Αμπντούλ Καμαρά αποχωρεί από τον αγώνα, ως αλλαγή. Το φιλοθέαμον κοινό του Καραϊσκάκης αρχίζουν ρατσιστικά σχόλια και κραυγές. Δεν αναφέρομαι στο "γα***ται ο Π.Α.Ο.Κ. και η Θεσσαλονίκη". Παρόμοια ακούγονται παντού και είναι τοπικιστικά. Αλλά οι κραυγές πιθήκου και οι μπανάνες που κουνούσανε κάποιοι, είναι πρόβλημα.


Τέτοιες μα**κίες έχουν γίνει κι αλλού. Αλλού υπάρχουν στοιχεία κι αλλού θάβονται. Θέλω να καταλήξω πως αυτό το θέμα (που ισχύει αρκετά χρόνια) θα θαφτεί. Και εμάς μας πειράζει η αστυνομία που βαράει δημοσιογράφους (εμείς είμαστε μια χαρά), η Χρυσή Αυγή που είναι ρατσιστές και φασίστες (εμείς είμαστε καλύτεροι). Άραγε ο Κατίδης θα ξαναπαίξει Εθνική Ελλάδος; Που είναι η Παπαρήγα και ο Τσίπρας για το χθεσινό; Θα βγουν να πουν κάτι;
#3
[img align=left]http://4.bp.blogspot.com/-Xn6g7vnVRmo/UReRe7crxWI/AAAAAAAChuw/wOrpGhpEX7I/s640/6_xris.jpg[/img]
 Θα μπορούσε να είναι και συνέχεια ενός παλαιότερου άρθρου που είχε τίτλο «ποιος άφησε το κλειδί στην πόρτα», όμως εδώ το μήνυμα είναι όχι τόσο πολιτικό, όσο κοινωνικό, με προέκταση σίγουρα στην Παιδεία, αλλά κυρίαρχα στην οικογένεια...
Έχουμε χάσει το μέτρο. Όχι άλλο παραλήρημα «ιδεολογικής» πώρωσης, είτε αριστεροχαρούμενων σατίρων που βιάζουν την κοινή λογική με επιχειρήματα τύπου «δε φταίει ο x, y που έκανε το τάδε έγκλημα, φταίει η κοινωνία που τον έσπρωξε να το κάνει», είτε ακροδεξιών ηλιθίων που τραβάνε από την άλλη άκρη το σχοινί και χαίρονται όταν η επαναφορά της νομιμότητας και της δημοκρατικά απαραίτητης ασφάλειας προϋποθέτει βία και καταστολή...
Μας φταίει ο αστυνομικός που σάπισε τον αναρχικό ληστή πιτσιρικά. Φασίστας ο αστυνομικός. Κρεμάλα στον αστυνομικό. Άχρηστος ο Δένδιας. Άρρωστη η Δημοκρατία. Σάπιο το σύστημα. Ζήτω ο Λαζόπουλος.
Το παιδί αυτό μια μέρα πήρε τους φίλους του, βρήκε οπλισμό, όχι λοστούς και μαδέρια, αλλά κανονικά Καλάσνικοφ, επιτέθηκε σε τράπεζα, τη λήστεψε, διέφυγε, στη συνέχεια ενεπλάκη με τους αστυνομικούς, αντιστάθηκε, τραυμάτισε έναν και τις έφαγε, ευτυχώς χωρίς θύματα από καμία πλευρά. Οι προαναφερθέντες ακραίοι λένε οι μεν «όχι βία στο παιδί, αφήστε το να πυροβολήσει με το Καλάσνικοφ το φασίστα τον μπάτσο» και οι δε «έπρεπε να τον καθαρίσει τον τσόγλανο μαζί με τον πατέρα και τη μάνα του»...
Το πού βρήκε το Καλάσνικοφ δε θέλει και πολλή σκέψη. Μιλάμε για μια νέα γενιά τρομοκρατίας. Όταν φτάσεις στο τελικό στάδιο να αναζητήσεις Καλάσνικοφ και μολότοφ, θα βρεις. Όπως θα βρεις και ναρκωτικά, η αφετηρία είναι ίδια. Πότε ψάχνεις Καλάσνικοφ; Όταν χάσεις -ή δεν αποκτήσεις ποτέ- αρχές. Ο πιτσιρικάς αυτός, ίσως έχει μόνο ένα «δίκιο». Κάποιοι πολιτικοί τον έκαναν να μην πιστεύει σε πατρίδα και κράτος, κάποιοι παπάδες τον έκαναν να μην πιστεύει σε Θεό και κάποιοι δάσκαλοι να μην πιστεύει στην πρόοδο μέσω της αξιοσύνης και της δημιουργίας αντί μέσω της εκδίκησης και της καταστροφής. Ε λοιπόν, όμως, όχι, δεν έχει κανένα δίκιο.Χιλιάδες παιδιά μεγαλώνουν στην ίδια κοινωνία, με τα ίδια ερεθίσματα, τους ίδιους προβληματισμούς, την ίδια εκπαίδευση, τα ίδια όνειρα, αλλά δεν ολισθαίνουν στη βία μεπρόσχημα την ανάγκη ανατροπής ενός κατά τα άλλα υπαρκτού, σάπιου κατεστημένου.
Πριν αποτύχει ο πολιτικός, ο δάσκαλος ή ο παπάς, πρώτα έχει αποτύχει ο γονιός. Τα παιδιά αυτά, ναι, όπως θα ακούγαμε στο «προοδευτικό» αλ τσαντίρι σε ένα δακρύβρεχτο παραλήρημα αποθέωσης των νεανικών προβληματισμών και καταδίκης της άρρωστης δημοκρατίας, είναι θύματα. Όχι όμως θύματα αυτής της σάπιας κοινωνίας, ή κάποιας φασιστικής δημοκρατίας,αλλά των ίδιων των γονιών τους, που εκτός της πάγιας ευθύνης τους για το κατάντημα της κοινωνίας ως εκπρόσωποι της γενιάς που εξέθρεψε τα σημερινά κακώς κείμενα, έχουν τηνπρόσθετη ευθύνη για την κατάντια ειδικά των δικών τους παιδιών.
Παιδιά μορφωμένων, καταξιωμένων και ευκατάστατων ανθρώπων, απόφοιτοι των καλύτερων ιδιωτικών σχολείων, παιδιά που δε ζορίστηκαν ποτέ ούτε στο ελάχιστο, που είχαν αυτό που λέμε απλά «τα πάντα», φτάνουν λίγο μετά την ενηλικίωση να αναζητούν την «κοινωνική επανάσταση» μέσω της καταστροφής και της παρανομίας, υπό το καμουφλάζ και την πρόφασηκάποιας ανώτερης πολιτικής ιδέας.
Αντί να βγαίνει και να σπάει ο γιος του άνεργου, αντί να γίνεται αναρχικός ο γιος τουαπολυμένου, αντί να ληστεύει ο γιος του τίμιου μαγαζάτορα που έβαλε λουκέτο στους κόπους μιας ζωής, παραδόξως γίνεται αντιεξουσιαστής ο γιος του πολιτικού, ο γιος του επιχειρηματία, ο γιος του μεγαλογιατρού. Τα παραδείγματα ως προς το βιοτικό επίπεδο. Αντί να εντάσσεται σε αναρχοαυτόνομες ομάδες ο γιος του αγρότη που τίμια έκανε την επιδότηση παραγωγή και όχι τζιπ, γίνεται καταληψίας της βίλα Αμαλία ο γιος του μεγαλοσυνδικαλισταρά με τα κομματικά παράσημα που πήρε με τα ρέστα από το cayenne κι ένα τρακτέρ να το' χει για τα μπλόκα...
Άρα ιδέα δεν υπάρχει. Υπάρχουν μόνο απωθημένα μιας καταπιεσμένης ψυχολογίας, την οποίαοι γονείς ήταν και είναι ανίκανοι να καταλάβουν, παρόλο που οι ίδιοι την προκάλεσαν.Πίστευαν ότι εφόσον μπορούν να παρέχουν τα πάντα σε ύλη, περισσεύει η ουσία. Η ανατροφή παιδιών δεν έχει λειτουργία αυτόματου πιλότου. Όσοι το ρίσκαραν και δεν είδαν τα παιδιά τους είτε καταθλιπτικά, είτε χωρίς όνειρα, είτε ναρκομανείς, είτε μπάχαλους, είτε τρομοκράτες ή πορνοστάρ, είναι απλά τυχεροί.
Περιστατικά σαν αυτό της επίθεσης στο Βελβεντό, ή τα πρόσφατα περιστατικά σε σχολεία των ΗΠΑ, είναι αφορμή περισυλλογής και αυτοκριτικής, όχι υπό πολιτικά πρίσματα προς δημοσιογραφική και κομματική βρώση, αλλά υπό το θεμελιώδες πρίσμα της διαπαιδαγώγησης εντός της οικογένειας. Διαπαιδαγώγησης που στηρίζεται στην επικοινωνία και την κατανόηση ευαισθησιών και ιδιαιτεροτήτων και όχι αποκλειστικά στην επιβολή «πρέπει».
Όταν το παιδί σου δεν απορρίψει τις αξίες που θα προσπαθήσεις να του «περάσεις», έχεις πετύχει βασικά εσύ, όχι οι αξίες από μόνες τους. Αν τις απορρίψει, πάλι απέτυχες εσύ και όχι οι αξίες. Οι περισσότεροι σημερινοί μπάχαλοι είναι παιδιά που απέρριψαν αρχές, αφού πρώτα είχαν απορρίψει υποσυνείδητα την αφετηρία τους. Την ευθύνη για κάθε παιδί, την έχει πάντα αυτός που ήταν εκεί πριν απ' αυτό...

Τι κείμενο είναι αυτούσια μεταφορά από το Link και είναι παραγωγή του Χάρη Μπεκιάρη.Προσωπικό σχόλιο

Το κείμενο το διάβασα 2 φορές. Πραγματικά συμφωνώ με την κεντρική ιδέα περί ευθύνης των κηδεμόνων και διαπαιδαγωγέων των παιδιών. Από εκεί ξεκινούν όλα. Πιστεύω πως αξίζει λίγο από το χρόνο σας για να σκεφτείτε τη σχέση γονιού/κηδεμόνα - παιδιού.
#4
Στο Διοικητικό Συμβούλιο ξενοδοχείου ημιδιαμονής στην πλατεία Αττικής φιγουράρει και το όνομα του Νίκου Μιχαλολιάκου. Η επιχείρηση απασχολεί και... αλλοδαπούς!

[img align=left]http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20120430/engine/assets_LARGE_t_420_54058536_type12128.jpg[/img]    Παράλληλες... δραστηριότητες αναπτύσσει ο αρχηγός της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», καθώς αποδεικνύεται και συνιδιοκτήτης ροζ ξενοδοχείου. Εκτός από την «προστασία» που παρέχει η οργάνωσή του σε ηλικιωμένους, ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποδεικνύεται και... «προστάτης» του έρωτα, αφού στο ξενοδοχείο ημιδιαμονής της οδού Λιοσίων βρίσκουν καταφύγιο πολλά παράνομα ζευγάρια και... επαγγελματίες του σεξ. Μάλιστα, στην επιχείρηση απασχολούνται και αλλοδαποί εργαζόμενοι!

Το ξενοδοχείο, που φέρει το όνομα «New Dream» στην πλατεία Αττικής, είναι γνωστό σε όσους συνηθίζουν να περνούν λίγες ώρες χαλάρωσης με τρυφερή συντροφιά. Ως υπεύθυνη διαχείρισής του φέρεται η εταιρεία «ΛΥΔΙΑ - Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Ανώνυμος Εταιρεία», η οποία δηλώνει ως έδρα το ίδιο κτίριο της οδού Λιοσίων 121.

Συγκεκριμένα, όπως καταγράφεται στο τεύχος 10271 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (κοινώς ΦΕΚ) κατά την 6η Σεπτεμβρίου του 2007, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας που εξελέγη από γενική συνέλευση και θα διοικούσε την εταιρεία μέχρι τις 27/5/2012 είναι το εξής: πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο Αθανάσιος Ζαρούλιας του Βασιλείου, κάτοικος Αθηνών, αντιπρόεδρος η Ελένη Ζαρούλια του Βασιλείου κάτοικος Πεύκης και μέλος ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος του Γεωργίου, κάτοικος Πεύκης.


[img align=right]http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20120430/engine/assets_LARGE_t_420_54058491_type12128.jpg[/img]    Πρόκειται για τον ίδιο τον αρχηγό της «Χρυσής Αυγής», τη σύζυγό του και τον αδερφό της, όλοι τους μέλη του ΔΣ διοίκησης του «ροζ» ξενοδοχείου. Μάλιστα, ο πρόεδρος της εταιρείας έχει δηλώσει ως διεύθυνση αυτή της επιχείρησης. Το ζευγάρι έχει δηλώσει την ίδια διεύθυνση στην Πεύκη. Ως είθισται, την εταιρεία εκπροσωπεί και δεσμεύει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΣ της ανώνυμης εταιρείας.

Αλλά οι αποκαλύψεις δεν σταματούν εδώ. Τον Αύγουστο του 2010, στο ξενοδοχείο είχε σημειωθεί ληστεία σε βάρος του ρεσεψιονίστ που είχε βάρδια. Στο επίσημο αστυνομικό δελτίο της επόμενης μέρας (25 Αυγούστου 2010) σημειώνεται: «Δύο δράστες εισέβαλαν στο ξενοδοχείο επί της οδού Λιοσίων 121 και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τον αλλοδαπό υπάλληλο που βρισκόταν στην reception, άρπαξαν 600 ευρώ και διέφυγαν με μοτοσικλέτες».

Από το δελτίο της ΕΛΑΣ δεν φαίνεται αν ο συγκεκριμένος αλλοδαπός απασχολούνταν με ή χωρίς χαρτιά στην επιχείρηση ή ποιας εθνικότητας ήταν...

Στην ιστοσελίδα του το ξενοδοχείο υπόσχεται «ερωτική και ευχάριστη προδιάθεση που είναι διάχυτη σε όλα τα δωμάτια διακοσμημένα στις αισθησιακές αποχρώσεις των ροζ, μοβ και κόκκινων χρωμάτων, από τα οποία ο πελάτης μπορεί να διαλέξει αυτό που τον αντιπροσωπεύει». Διαθέτει 38 δωμάτια, η τρίωρη διαμονή κοστίζει 20 ευρώ και διαθέτει διακριτική είσοδο από την οδό Σεπολίων 14-16.

Δεν είναι τυχαίο που το ξενοδοχείο έχει κερδίσει την «έγκριση» των πελατών του που σε γνωστή ιστοσελίδα για οίκους ανοχής αναφέρουν πως: «για τα λεφτά του καλό είναι... δεν θα πήγαινα όμως εκεί με τη φίλη μου...»


Πηγή
#5
[img align=left]http://www.attikipress.gr/thumbnail?filepath=/contentfiles/eikones/politiki/PapandreouG050912.jpg&width=375[/img]Δε κατάφερε να μείνει και να απολαύσει το φαγητό του, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε γνωστό εστιατόριο του Βερολίνου στη Γερμανία. Μια ομάδα Ελλήνων φοιτητών, αντιλήφθηκε την παρουσία του, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη ένταση.

«Μας ξεφτιλίσατε, Μας ξεφτιλίσατε», «Φάτε, τσάμπα είναι, εμείς πληρώνουμε, μας διαλύσατε» φώναζαν οι φοιτητές με τους πελάτες να παρακολουθούν άναυδοι.

Ο πρώην πρωθυπουργός όπως αναφέρει το pheme.gr, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το εστιατόριο.


Πηγή
#6
[img align=left]http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/tenoros-swastika.png[/img]
Προ εκπλήξεως βρέθηκε ο διάσημος όσο και εκκεντρικός βαρύτονος Εβγκένι Νικίτιν, όταν ανακάλυψε ότι ένα από τα τατουάζ στάθηκε η αιτία για να τον αποκλείουν από μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις όπερας παγκοσμίως.

Το φεστιβάλ του Μπάγιερουθ επρόκειτο να ξεκινήσει σε λίγες ημέρες και ο Νικίτιν θα έπαιζε τον πρώτο ρόλο στον «Ιπτάμενο Ολλανδό», ένα από τα έργα του Βάγκνερ που συγκινούσαν ιδιαίτερα (και) τους υψηλόβαθμους ναζί.

Διάσημος λόγω των πολλών και εντυπωσιακών τατουάζ του, ο Νικίτιν μπήκε στο στόχαστρων πολλών γερμανικών ΜΜΕ, τα οποία ανακάλυψαν ότι ένα οκτάγωνο άστρο με ένα θηρεό που έχει στο στήθος του, κάποτε ήταν... διαφορετικό τατουάζ, πολύ γνώριμο στους Γερμανούς: μία σβάστικα.

Έτσι, το φεστιβάλ ζήτησε και πέτυχε ο Ρώσος Βαρίτανος να ζητήσει την «οικειοθελή» αποχώρησή του, ενώ σε σχετική δήλωσή του ο ίδιος είπε ότι «είχα αυτά τα τατουάζ από την νεανική μου ηλικία. Ηταν μεγάλο λάθος στη ζωή μου και εύχομαι να μην το είχα κάνει ποτέ. Δεν γνώριζα την οργή και τον πόνο που αυτά τα σύμβολα θα προκαλούσαν, ειδικά στο Μπάγιερουθ, δεδομένης και της Ιστορίας του φεστιβάλ».

«Η απόφασή του να επιστρέψει το ρόλο είναι ευθυγραμμισμένη με την απόρριψη οποιασδήποτε εθνικοσοσιαλιστικής προσέγγισης από την διοίκηση του φεστιβάλ», ανέφερε αντίστοιχη ανακοίνωση.

Η Ιστορία του φεστιβάλ είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον Βάγκνερ, ο οποίος το εμπνεύστηκε και από το 1876 ανεβαίνουν εκεί οι όπερές του: Τριστάνος και Ιζόλδη, Πέρσιφαλ, καθώς και η μνημειώδης τετραλογία του κύκλου Το Δαχτυλίδι των Νιμπελούγκεν. Την περίοδο του ναζισμού ο Χίτλερ άντλησε πολλά στοιχεία από τις θέσεις και ιδέες του Βάγκνερ, ενώ η διευθύντρια του φεστιβάλ και ανηψιά του, Βίνιφρεντ Βαγκνερ, υπήρξε στενή φίλη και θαυμάστρια του ηγέτη των ναζί μέχρι το θάνατό της το 1980.

Μάλιστα, λάτρης του εν λόγω φεστιβάλ, που τη δεκαετία του 1950 υπήρξε πυλώνας αναστήλωσης της εθνικής ταυτότητας των Γερμανών, είναι και η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ.


Πηγή
#7
[img align=left]http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSjeV0gAgm6rcNymY43PPgKsLUQtk-VqF4QNtZNCfng9K7xcBO7Fg[/img]  Σε συναγερμό τέθηκε η κυπριακή κυβέρνηση για το πρωτοφανές περιστατικό που αφορά στην «απαγωγή» τριών αστυνομικών που υπηρετούν στο Τμήμα Τροχαίας Λευκωσίας από τις κατοχικές δυνάμεις στη νεκρή ζώνη.

Ήδη η Κυπριακή Αστυνομία και τα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας βρίσκονται σε πλήρη επαγρύπνηση και αναμένουν τις ενέργειες των Ηνωμένων Εθνών.

Η είδηση έχει γίνει πρωτοσέλιδο στην Κύπρο, ενώ τα τουρκικά Μ.Μ.Ε. τηρούν χαμηλούς τόνους για το συμβάν.

Το χρονικό

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το μεσημέρι της Κυριακής, οι τρεις αστυνομικοί έκαναν σήμα σε ένα διερχόμενο ημιφορτηγό με πινακίδες του ψευδοκράτους. Ο οδηγός δεν σταμάτησε και αμέσως ξεκίνησε καταδίωξη στη νεκρή ζώνη και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ιδαλίου, όπου οι αστυνομικοί συνελήφθησαν παράνομα από δυνάμεις των κατοχικών δυνάμεων.

Το ημιφορτηγό καταδίωκαν αρχικά τέσσερις αστυνομικοί, οι δύο με περιπολικό και οι άλλοι δύο με μοτοσικλέτες, σε περιοχή στην οποία υπάρχουν ναρκοπέδια του κατοχικού στρατού.

Στη διάρκεια της καταδίωξης, ο οδηγός του ημιφορτηγού προσπάθησε να χτυπήσει αστυνομικό που επέβαινε σε μοτοσικλέτα. Ένας από τους τέσσερις αστυνομικούς κατόρθωσε να απομακρυνθεί από την περιοχή, όταν είδε ότι οι συνάδελφοί του είχαν συλληφθεί.

Οι αστυνομικοί, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν ένοπλοι, κρατούνται σε αστυνομικό σταθμό του ψευδοκράτους, στην κατεχόμενη Λουρουτζίνα. Οι κατοχικές Αρχές τούς αφαίρεσαν τον οπλισμό και τους ασυρμάτους τους, ενώ πήραν και τα οχήματά τους.

Μετά το συμβάν, ενημερώθηκε ο Αρχηγός της Αστυνομίας και συστάθηκε το κέντρο κρίσεως στον σταθμό της περιοχής, ενώ ενημερώθηκαν, μεταξύ άλλων, η Εθνική Φρουρά και η ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Η zougla.gr επικοινώνησε με την υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, η οποία ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες προκειμένου να λυθεί το θέμα σε πολιτικό επίπεδο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, μιλώντας στη zougla.gr, περιέγραψε με λεπτομέρειες το περιστατικό, ενώ εξήγησε πως είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην περιοχή. Ο ίδιος, όπως ανέφερε, επικοινώνησε στις 13.00 το μεσημέρι με τους αστυνομικούς, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, όμως από εκείνη την ώρα και μετά δεν έχει σταθεί εφικτή η επικοινωνία μαζί τους.

Όσον αφορά στην εξέλιξη της υπόθεσης, ούτε η υπουργός Εξωτερικών αλλά ούτε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας δεν ήταν σε θέση να κάνουν εκτιμήσεις.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Cihan, ζητήθηκε από Κύπριους διπλωμάτες η απελευθέρωση των αστυνομικών, όμως η απάντηση ήταν αρνητική. Παράλληλα, το πρακτορείο προσθέτει ότι θα τους παραπέμψουν σε δίκη.

Πηγή
#8
Cafe / 04 - 10 - 1999
Οκτωβρίου 04, 2012, 09:15:18 ΠΜ
[img align=left]http://2.bp.blogspot.com/_KZzUC6SyNHM/TKuxGfL1AMI/AAAAAAAAAVY/Pz3FQ68nI1o/s1600/paokaris310201001.jpg[/img] Πλέον βρισκόμαστε στην 4η Οκτώβρη. Ημέρα θλίψης, οδύνης αλλά και μνήμης. Έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ γυρνώντας από την Αθήνα έχασαν τη ζωή του στα Τέμπη. 4 Οκτώβρη του 1999. Κανείς δεν τους ξέχασε. Διαβάστε το αφιέρωμα του Συνδέσμου για τα έξι χαμένα αετόπουλα. Ας είναι αιώνια η μνήμη τους όπως το... επιμελήθηκαν τα παιδιά από τον ΣΦ Πολίχνης.

Το χρονικό της τραγωδίας Ο ΠΑΟΚ είχε μόλις αποσπάσει ισοπαλία από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με γκολ του Τζο Νάγκμπε στο 78 λεπτό και οι οπαδοί του αποχωρούσαν με το χαμόγελο στα χείλη από το ΟΑΚΑ. Όλα αυτά όμως, σταμάτησαν στις 4:30 τα χαράματα, δύο χιλιόμετρα μακριά από τα διόδια των Τεμπών. Το τουριστικό λεωφορείο της εταιρείας «Relax Travel» στο οποίο επενέβαιναν 77 οπαδοί του ΠΑΟΚ, συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγάκι και ανατράπηκε πέφτοντας σε χαντάκι σκορπώντας το θάνατο σε φιλάθλους καθώς και στον οδηγό του δευτέρου οχήματος. Λίγη ώρα νωρίτερα, στο Βελεστίνο έγινε στάση όπου αποβιβάστηκαν κάποιοι και σύμφωνα με τον οδηγό ΚΜ. Το λεωφορείο ανέλαβε να το οδηγήσει ο 19χρονος φαντάρος Γ. Ν. , γιος του ιδιοκτήτη του λεωφορείου. Δύο χιλιόμετρα πριν από τα διόδια Τεμπών, το λεωφορείο, προσπάθησε να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα με αποτέλεσμα να βρεθεί στο αντίθετο ρεύμα και να συγκρουστεί με φορτηγό που κατευθυνόταν προς τη Λάρισα. Από τα συντρίμμια του λεωφορείου ανασύρθηκαν νεκροί οι Χαράλαμπος Ζαπουνίδης 20 χρόνων, Δημήτριος Ανδρεαδάκης 25 χρόνων, Χριστίνα Τζιόβα 18 χρόνων, Αναστάσιος Θέμελης 22 χρόνων, Γεώργιος Γκανάτσιος 22 χρόνων, Κυριάκος Λαζαρίδης 17 χρόνων,, καθώς και Αστέριος Αγκζιώτης 68 χρόνων, ο οδηγός του μικρού φορτηγού που κατευθυνόταν προς τη Λάρισα. Και οι έξι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ ήταν μέλη του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Κορδελιού, ένα προάστιο της Θεσσαλονίκης, που βίωσε στον μέγιστο βαθμό τον πόνο από τον τραγικό χαμό των φιλάθλων της ομάδας. Λίγα λεπτά μετά την μοιραία σύγκρουση, ενημερώνονται ο Γιώργος Μπατατούδης (πρόεδρος της ΠΑΕ) και ο Θανάσης Ακριβόπουλος (αντιπρόεδρος της ΠΑΕ), οι οποίοι με τη σειρά τους μεταφέρουν τα νέα σε όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Στη Λάρισα σπεύδει αμέσως ο Σταύρος Καλαφάτης για να συμπαρασταθεί στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και να συναντήσει τους υπόλοιπους εκδρομείς του ΠΑΟΚ που στάθμευσαν στα Τέμπη. Συνολικά τραυματίστηκαν 33 φίλοι του ΠΑΟΚ οι οποίοι και διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Tα γραφεία της ΠAE κατακλύζονται από τηλεφωνήματα και τηλεγραφήματα. Μεταξύ άλλων τηλεγράφημα στέλνει ο σύνδεσμος φιλάθλων του Άρη, Super 3, που εκφράζει τα συλλυπητήριά του και δηλώνει ότι σε ένδειξη πένθους δεν θα κάνει τη ραδιοφωνική του εκπομπή.


[img align=right]http://lh3.ggpht.com/voriosanemos73/SOaQTbIjWOI/AAAAAAAAAtE/M5F3hV0hRD8/4-10-99_thumb%5B6%5D.jpg[/img] Δηλώσεις των ανθρώπων της ομάδας «Είμαι βαρύτατα συγκλονισμένος από την τραγωδία που έπληξε την οικογένειά μας. Τέτοιες ώρες η οδύνη είναι μεγάλη και κοινή για όλους μας, από τον πρόεδρο ως τον απλό φίλαθλο. Τέτοιες ώρες τα λόγια αποδεικνύονται ανίκανα να περιγράψουν τα συναισθήματα και είναι συνεπώς περιττά», λέει στη γραπτή του δήλωση ο Γιώργος Μπατατούδης, ενώ ο Θανάσης Ακριβόπουλος, διαβάζει μπροστά στα τηλεοπτικά συνεργεία που έσπευσαν στα Τέμπη, την ανακοίνωση της ΠAE, η οποία μιλά για την «απίστευτη τραγωδία» που ζουν, όλη η φίλαθλη Ελλάδα και ο ΠAΟK, για τη συμμετοχή στο πένθος, για «τη σωστή αντιμετώπιση από τα μέσα ενημέρωσης του γεγονότος, έτσι ώστε να αρμόζει στην τραγικότητα των στιγμών» κι ανακοινώνει την ανάληψη των εξόδων των κηδειών από την ΠAE.

Από νωρίς το πρωί με το άκουσμα της είδησης κόσμος πολύς μαζεύτηκε στη του Κορδελιού. Άνθρωποι όλων των ηλικιών. Νέα παιδιά, κορίτσια και αγόρια. Όλοι περίμεναν τα νεότερα και όλοι απεύχονταν να είναι τα ονόματα των δικών τους στον κατάλογο των νεκρών. Μέλη της διοίκησης του ΠΑΟΚ, οι κύριοι Ακριβόπουλος, Kαστανίδης (αντιπρόεδρος ΚΑΕ) και Γιδόπουλος (γενικός αρχηγός ΠΑΟΚ) σπεύδουν το επόμενο πρωί στο Κορδελιό, το σύνδεσμο που έκανε την για να εκφράσουν τα συλλυπητήρια. Την ίδια ώρα φτάνει στο Κορδελιό και ο Σπύρος Μαραγκός με τη γυναίκα του. για να συμπαρασταθούν στους σοκαρισμένους φίλους της ομάδας «Ήταν δικά μας παιδιά και θρηνούμε γι' αυτά», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Απόστολος Αλεξόπουλος, ενώ ο Θανάσης Κατσαρής τόνισε: «Μια τραγική Δευτέρα μετά από ένα χαρούμενο Σαββατοκύριακο. Είναι ημέρα οδύνης για όλους μας. Ήταν παιδιά της οικογένειάς μας» Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κ. Θανάσης Ακριβόπουλος, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου τονίζει: «Ζούμε τις τραγικότερες στιγμές της ιστορίας του συλλόγου» Ο Στράτος Γιδόπουλος προσπάθησε να σκεφτεί την επόμενη μέρα. «Σήμερα δεν είναι ώρα να μιλάμε για υπευθύνους. Σήμερα είναι μέρα πένθους. Θεωρώ όμως απαράδεκτο να μην υπάρχει δεύτερος οδηγός σε ένα λεωφορείο που διανύει πεντακόσια χιλιόμετρα, κάθεται τρεις ώρες στην Αθήνα και γυρίζει άλλα πεντακόσια χιλιόμετρα, με τον ίδιο οδηγό». Ο πρόεδρος του συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ Διοικητηρίου, κ. Ιορδάνης Μελετλίδης λίγες ώρες μετά το περαστικό δήλωνε: «Όταν γυρίζουμε από την Αθήνα, δεν μας αφήνουν να σταματήσουμε πουθενά για ξεκούραση. Πώς μπορεί ο οδηγός να οδηγήσει πεντακόσια χιλιόμετρα χωρίς ξεκούραση; Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα εδώ και τόσα χρόνια». Το κατά πόσο εισακούστηκαν τα λόγια τους, σας αφήνουμε να το κρίνετε εσείς... Δηλώσεις των φίλων της ομάδας που επέζησαν της σύγκρουσης.

«Κοιμόμασταν όλοι. Δεν καταλάβαμε τίποτα. Μόλις ντεραπάρισε το λεωφορείο ξυπνήσαμε και προσπαθήσαμε να συνειδητοποιήσουμε τι είχε συμβεί. Έπειτα από ώρα είδαμε τα συντρίμμια από το φορτηγάκι...».«'Ήμασταν τυχεροί που καθόμασταν στο κάτω μέρος. Αλλιώς μπορεί να είχαμε και εμείς την ίδια κατάληξη...». «Δεν καταλάβαμε τι έγινε. Όλοι σχεδόν κοιμόμασταν και ξυπνήσαμε από τον θόρυβο της σύγκρουσης και από τα σπασμένα τζάμια που νιώθαμε να πέφτουν πάνω μας. Δεν μπορέσαμε, όσοι τουλάχιστον ήμασταν στον επάνω όροφο, να δούμε τίποτα ούτε ποιος οδηγούσε. Ακούσαμε μόνο ότι οδηγούσε ο γιος του ιδιοκτήτη...».«Στα συντρίμμια του λεωφορείου επικράτησε πανικός, άνθρωποι καλούσαν σε βοήθεια, άλλοι έψαχναν να βρουν τους δικούς τους να δουν σε τι κατάσταση είναι...»

Ποιοι ευθύνονται; Τι σημασία έχει στην πραγματικότητα. Τα παιδιά που χάθηκαν δεν θα γυρίσουν πίσω. Μήπως επτά χρόνια μετά, άρχισαν να λαμβάνονται σοβαρά μέτρα για τις εκδρομές των οργανωμένων; Μήπως σταμάτησαν τα λεωφορεία να οδηγούνται από ανθρώπους που κάνουν δύο επτάωρα ταξίδια (από και προς την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, ανά περίπτωση) με διάλλειμα τρεις ώρες, παραβιάζοντας κάθε επαγγελματικό, αλλά και βιολογικό ωράριο; Μήπως έπαψαν να αντιμετωπίζονται οι οργανωμένοι σε «μαντρωμένα» ζώα; Μήπως έπαψαν να θεωρούνται αυτού του είδους οι εκδρομές ως η χαρά του τοξικομανή; Ειπώθηκαν πολλά, γράφτηκαν ακόμα περισσότερα όμως το επιμύθιο είναι πάντα το ίδιο: Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, να εύχεσαι να είναι βραχύς ο δρόμος
[align=center]
[/align]


[align=right]Πηγή[/align]
#9
Cafe / Θεσσαλονικιώτικο Meeting
Σεπτεμβρίου 11, 2012, 02:28:54 ΜΜ
Οι της Θεσσαλονίκης να κανονίσουμε για μια συνάντηση; Ακούω προτάσεις για μέρα και ώρα. Φυσικά είαι ευπρόσδεκτοι και τα μέλη της υπόλοιπης... Ελλάδας!
#10
Τέλος στα διατροφικά σκάνδαλα και τις ημερομηνίες λήξης των τροφίμων θέλει να βάλει επιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ποια είναι η μέθοδός τους.Η ερευνητική ομάδα του καθηγητή Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Μιχάλη Κοντομηνά, ανέπτυξε τεχνολογία που επιτρέπει τη διατήρηση των τροφίμων, όπως ψάρι και κοτόπουλο, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Την ίδια ώρα, σε τελικό στάδιο βρίσκεται μέθοδος, η οποία επιτρέπει σε βιομηχανίες και παραγωγούς, να καταστρέφουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων από οπωροκηπευτικά.

Όπως ανέφερε ο κ. Κοντομηνάς στον "Ελεύθερο Τύπο", η ερευνητική ομάδα, ασχολείται με τρία υποπεδία, στο γενικό πλαίσιο έρευνας με μη θερμικές μεθόδους διατήρησης τροφίμων.

"Το πρώτο υποπεδίο είναι η συσκευασία και το δεύτερο ο οζονισμός. Το τελευταίο,  η χρήση διαφορετικών επιλεγμένων αντιμικροβιακών μορίων. Όταν λέμε αντιμικροβιακά μόρια, εννοούμε μοριακές ενώσεις, οι οποίες έχουν αντιμικροβιακή δράση. Ουσιαστικά στόχος είναι να αξιοποιήσουμε αυτά τα μόρια, προκειμένου να επιμηκύνουμε τον χρόνο ζωής των τροφίμων", δήλωσε ο κ.  Κοντομηνάς.

Η τεχνολογία του οζονισμού έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στις ΗΠΑ, ενώ από το 2001 έχει εγκριθεί από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων.

Όπως σημείωσε ο καθηγητής, ο οζονισμός απευθύνεται περισσότερο στα φυτικά τρόφιμα, δηλαδή τα φρούτα και τα λαχανικά. Είναι μία τεχνολογία, που είναι ασφαλής και αρκετά οικονομική.

"Το πρωτότυπο της δουλειάς μας είναι πολύ περισσότερο στην αποικοδόμηση των τοξικών και λιγότερο στην εφαρμογή της τεχνολογίας ως μέθοδο συντήρησης", πρόσθεσε.

Σημειώνεται, ότι η τεχνολογία του οζονισμού έχει περάσει στην παραγωγή και ήδη χρησιμοποιείται σε ορισμένες μονάδες επεξεργασίας τροφίμων στην Πελοπόννησο.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είχαν παρουσιάσει πρόσφατα το πρώτο παριζάκι... θαλασσινών, για το οποίο βραβεύτηκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


ΠηγήΠροσωπικό σχόλιο:

Καλά βρε παιδιά, παριζάκι θαλασσινών; Σας πείραζε να κάνετε μια τσίχλα με γεύση παστίτσιο;  :mryellow:
#11
Το Νομοσχέδιο Υγειονομικής Φροντίδας προϋποθέτει το τσιπάρισμα όλων των αμερικανών ...

Το Νομοσχέδιο σχετικά με την Υγειονομική Φροντίδα στην Αμερική, ή εν συντομία το νομοσχέδιο H.R. 3200, μόλις εγκρίθηκε στο Κογκρέσο και ως εσωτερική του προϋπόθεση περιλαμβάνει το τσιπάρισμα όλων των Αμερικανών πολιτών!!! Τα σχέδια και οι ζυμώσεις για την νομοθετική και νομικά επικυρωμένη εμφύτευση μικροτσίπ στους αμερικανούς πολίτες είχαν ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2004.

Το κείμενο της Αρχής Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA (Food and Drug Administration) που χρονολογείται από τις 10 Δεκεμβρίου του 2004 ονομάζεται Αρχείο Ειδικής Κατεύθυνσης Τάξης Β : Εμφυτεύσιμο Σύστημα Μεταφοράς Ραδιοσυχνοτήτων για την Αναγνώριση των Ασθενών και την Υγειονομική Πληροφόρηση ( Class II Special Guidance Document: Implantable Radiofrequency Transponder System for Patient Identification and Health Information).

Το συγκεκριμένο έγγραφο δεν είχε νομική δεσμευτικότητα, αλλά έθεσε τις βάσεις για το τωρινό νομοσχέδιο-έκτρωμα και παρείχε το πλαίσιο για την ασφαλή τοποθέτηση των μικροτσίπ στους ασθενείς σύμφωνα με επίσημα πρότυπα ασφάλειας και υγειονομικών προϋποθέσεων!!!

Πλέον η διατύπωση του Νομοσχεδίου για την Υγειονομική Φροντίδα στην Αμερική δείχνει τις σαφείς προθέσεις της Νέας Τάξης Πραγμάτων:

Στην σελίδα 1001 του νομοσχεδίου βρίσκουμε τον Υπότιτλο Γ – Εθνικό Αρχείο Ιατρικών Συσκευών ( Subtitle C – National Medical Device Registry ) ο οποίος αναφέρει ότι:

Το Υπουργείο Υγείας θα καθιερώσει ένα εθνικό αρχείο ιατρικών συσκευών (σε αυτό το υποκεφάλαιο αναφερόμενο και ως το αρχείο ) με στόχο να διευκολύνει την ανάλυση την ασφάλεια από την εμπορική του εκμετάλλευση καθώς και των αποτελεσμάτων των δεδομένων σε κάθε συσκευή....η οποία είχε χρησιμοποιεί μέσα ή σε έναν ασθενή...

Με απλά λόγια, όποιος αμερικανός πολίτης τσιπαριστεί σύμφωνα με το Νομοσχέδιο περί Υγειονομικής Φροντίδας θα πρέπει να καταχωρηθεί στο Υπουργείο. Το Υπουργείο ορίζεται ως το Υπουργείο Υγείας και Ανθρώπινων Υπηρεσιών.

Η ημερομηνία κατά την οποία θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το αρχείο καταχωρήσεων (το απόλυτο φακέλωμα δηλαδή) περιέχεται στην σελίδα 1006 του νομοσχεδίου, δηλαδή 36 μήνες αφότου το Νομοσχέδιο περί Υγείας γίνει νόμος του αμερικανικού κράτους.

Έτσι, υπό τις ρυθμίσεις του Νομοσχεδίου σχετικά με την Υγειονομική Φροντίδα το οποίο εγκρίθηκε από το Κογκρέσο, το τσιπάρισμα των Αμερικανών πολιτών πρέπει να ξεκινήσει από το 2013........


Πηγή
#12
Μπροστά σε ένα ανατριχιαστικό θέαμα βρέθηκαν άντρες της κινεζικής αστυνομίας όταν εισέβαλαν στο σπίτι του 56χρονου Ζανγκ Γιονγκμίνγκ.
Τον 56χρονο συνέλαβε η κινεζική αστυνομία με την κατηγορία ότι κατακρεουργούσε ανθρώπους, πουλούσε τη σάρκα τους στην αγορά ως κρέας στρουθοκαμήλου και διατηρούσε τα μάτια τους μέσα σε βάζα στο σπίτι του.

Η αστυνομία εξέφρασε φόβους για μακάβριες ανακαλύψεις, καθώς 17 πρόσωπα έχουν εξαφανισθεί χωρίς να αφήσουν ίχνη πρόσφατα στην περιοχή, μερικά από τα οποία κατοικούσαν σε απόσταση μόλις μερικών εκατοντάδων μέτρων από το σπίτι του Ζανγκ. Οι ερευνητές μάλιστα ανακάλυψαν στην κατοικία του το κινητό τηλέφωνο και την τραπεζική κάρτα ενός από τα θύματα.

«Ο Ζανγκ Γιονγκμίνγκ είναι ένα καννιβαλιστικό τέρας», είπαν κάτοικοι του χωριού του, τους οποίους επικαλείται η ιστοσελίδα Guanxi News, προσθέτοντας ότι είχαν δει πλαστικές σακούλες να κρέμονται μπροστά από το σπίτι του, από τις οποίες έβλεπαν μερικές φορές να προεξέχουν οστά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ «Στάνταρντ», η αστυνομία ανακάλυψε στο σπίτι του ύποπτου «δεκάδες βολβούς ματιών διατηρημένους μέσα σε μπουκάλια οινοπνευματωδών». Βρήκε επίσης κομμάτια σάρκας, προφανώς ανθρώπινης, κρεμασμένα μέσα στο σπίτι για να ξεραθούν.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως είναι πιθανό ο Ζανγκ να έτρεφε τα τρία σκυλιά του με ανθρώπινη σάρκα, ένα μέρος της οποίας πωλούσε επίσης στην αγορά λέγοντας πως είναι κρέας στρουθοκαμήλου, αναφέρει η εφημερίδα.
Ο Ζανγκ έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για φόνο και έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης σχεδόν 20 ετών.

Πηγή
#13
Όλα όσα μας έμαθαν λάθος τα γυναικεία περιοδικά:


1. Δεν είστε όλοι ευγνώμονες αν σας ξυπνήσουμε με στοματικό σεξ. Μερικές φορές προτιμάτε να σας φτιάξουμε καφέ και να φύγετε τρέχοντας για δουλειά.


2. Δεν έχουμε καλύτερη μνήμη από εσάς. Απλά εσείς συγκρατείτε μονάχα τις πληροφορίες που θεωρείτε σημαντικές. Η επέτειός μας προφανώς δεν είναι μια από αυτές.


3. Ένα ζευγάρι σέξι εσώρουχα δεν είναι αρκετό για να σας ανάψουμε. Ένα σέξι κορμί ακόμη και μέσα στα πιο ασέξουαλ εσώρουχα, είναι.


4. Δεν είστε 24/7 διαθέσιμοι για σεξ. Υπάρχουν μέρες που θα θέλατε πολύ να υποκριθείτε εσείς πως έχετε πονοκέφαλο (αλλά ευτυχώς δεν χρειάζεται – όποιος έχει το πέος ορίζει το αν θα γίνει σεξ ή όχι)


5. Κεριά στο μπάνιο, χαμηλός φωτισμός και αρωματικά αφρόλουτρα δεν έφτιαξαν ποτέ κανέναν σας. Αλλά δεν σας χάλασαν κιόλας, οπότε μας αφήνετε να πιστεύουμε πως τα θεωρείτε τρομερά πρωτότυπες εκπλήξεις.


6. Δεν είστε απόγονοι των Οστρογότθων και δεν ψοφάτε όλοι για ζεστή μπριζόλα και κρύα μπύρα. Μερικοί γουστάρετε περισσότερο κρύο sushi και ζεστό σάκε.


7. Ναι, είστε σωματικοί ισχυρότεροι από εμάς, αλλά τι να το κάνεις; Οι μισοί κρυώνετε να μπείτε στη θάλασσα.


8. Δεν είστε όλοι τέρατα ακαταστασίας. Κάποιοι αδειάζετε στωικά τα τασάκια που εμείς γεμίζουμε με βαμβάκια με ασετόν.


9. Δεν είστε ετοιμοπόλεμοι να σαπίσετε στο ξύλο οποιονδήποτε καραγκιόζη μας γλυκοκοιτάζει. Ξέρετε πως δεν αξίζει τον κόπο, αλλά ψευτο-αγριεύετε για να υπερασπίσετε την τιμή σας.


10. Η περιοχή πίσω από τη βάση του πέους, ανάμεσα στους όρχεις και στον πρωκτό δεν είναι “το μυστικό σημείο ατελείωτης ηδονής κάθε άντρα".


11. Το κόκκινο κραγιόν δεν ταιριάζει σε όλες μας. Μερικές μοιάζουμε με ανήλικες βιετναμέζες πόρνες. Όχι πως αυτό σας ξενερώνει απαραίτητα.


12. Ένα σέξι μήνυμα την ώρα που είστε πηγμένοι στο γραφείο μάλλον δεν θα σας κρατήσει αναμμένους μέχρι να βρεθούμε το βράδυ.


13. Αν δεν κάνουμε σεξ στο πρώτο ραντεβού αλλά στο δεύτερο, δεν μας περνάτε για δύσκολες. Μας περνάτε για εύκολες που θέλουν να το παίξουν δύσκολες μέχρι το δεύτερο ραντεβού.


14. Στη συντριπτική σας πλειοψηφία, δεν έχετε «προβλήματα συναισθηματικής δέσμευσης». Απλά δεν έχετε βρει εκείνη που ψάχνετε.


15. Όταν μας χωρίζετε, πράγματι, δεν θα ξαναβρείτε κάποια σαν εμάς. Αλλά αυτός είναι και ο σκοπός - αλλιώς δεν θα μας χωρίζατε.


16. Δεν προτιμάτε πάντα να δείτε μπάλα. Προτιμάτε να δείτε μπάλα αντί για ένα βαρετό συμβατικό ραντεβού με εμάς.


17. Στη θέα μιας επιτυχημένης γυναίκας, δεν κομπλεξάρεστε όλοι. Μόνο οι πολύ αποτυχημένοι.


18. Το σεξ μετά από ένα χοντρό τσακωμό δεν είναι υπέροχο – συνήθως είναι ανύπαρκτο.


19. Οι κολλητοί σας δεν σας παρασέρνουν σε αταξίες. Είναι όμως ένα καλό άλλοθι.


20. Δεν φαντασιώνεστε όλοι τις αδερφές μας. Γιατί δεν έχουμε όλες σέξι γκομενάρες για αδελφές.


21. Δεν υπάρχουν «28 νέες καυτές στάσεις στο σεξ». Τρεις - τέσσερις βασικές υπάρχουν, με καμιά πενηνταριά παραλλαγές που εξαντλήσαμε γύρω στα 22 μας.


22. Δεν έχετε όλοι γαμάτο αντρικό μεταβολισμό. Μαζί τα φάγαμε, μαζί παχύναμε.


23. Η μοναδική περίπτωση ένα ζευγάρι ψηλά τακούνια να σας κάνουν να τρέχετε από πίσω μας είναι άμα σαβουριαστούμε στην κατηφόρα.


24. Ένα αισθησιακό μασάζ δεν ξυπνάει τον πόθο, συνήθως κοιμίζει αυτόν που το δέχεται.


25. Δεν έχετε όλοι οιδιπόδειο σύνδρομο με τη μάνα σας. Οι περισσότεροι δεν αντέχετε να της μιλάτε πάνω από 30ʼʼ στο τηλέφωνο.


26. Δεν γουστάρετε σαν τρελοί extreme sports και αθλοπαιδιές, στα όποια εμείς υποτίθεται πως ακολουθούμε υπομονετικά. Οι περισσότεροι θεωρείτε άθλο να πάτε από τον καναπέ στο ψυγείο.


27. Φαινόμαστε πιο πονηρές από εσάς γιατί καταναλώνουμε περισσότερο χρόνο, ενέργεια και φαιά ουσία απ' ό,τι εσείς στο να καταστρώνουμε σχέδια.


28. Δεν σας αποστομώνουμε με τα τρομερά μας επιχειρήματα και το σύνθετο τρόπο σκέψης μας. Απλά βαριέστε να τσακωθείτε.


29. Δεν έχουμε όλες "αλάνθαστη γυναικεία διαίσθηση". Κάποιες από εμάς μπορείτε να μας ταΐζετε κουτόχορτο για χρόνια.


30. "Που πήγαν όλοι οι άντρες"; Πουθενά δεν πήγατε. Απλά μερικές φορές σας ψάχνουμε σε όλα τα λάθος μέρη.


Πηγή
#14
Ας ξεκαθαρίσουμε εδώ τι τελικά είναι η μπουγάτσα. Τι το ιδιαίτερο έχει και διαφέρει από τις άλλες πίτες; Ποια είναι η προέλευσή της; Η μπουγάτσα είναι το αγαπημένο πρωινό για πολλούς από εμάς. Η διαδικασία κατανάλωσης αυτής της πίτας, αγγίζει τα όρια μιας ιεροτελεστίας! Γλυκιά η αλμυρή; Ποιοι μας την έφεραν στην Ελλάδα; Γιατί υπάρχει διαμάχη μεταξύ Βόρειας και Νότιας Ελλάδας;

[img align=left]http://3.bp.blogspot.com/-2dFsOomw6ws/T-I25lUdk1I/AAAAAAAADIs/_kVJZeM3aro/s200/%21.%21.%21.%21.%21.%21.%21.%21.jpg[/img]

Η μπουγάτσα είναι πίτα από φύλλο, ελαφρώς ροδοκοκκινισμένο, με γέμιση συνήθως από γλυκιά κρέμα, τυρί (μείγμα μυζήθρας και φέτας μαζί), σπανάκι, κρέμα κακάο, κιμά, πράσο και γενικά οτιδήποτε άλλο σκαρφιστεί ο δημιουργός της!

Σερβίρεται με πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη και μπόλικη κανέλα. Το όνομα της προέρχεται από την Τούρκικη λέξη πογάτσα (Pogaca = ζύμη). Βέβαια, όπως μας πληροφορούν τα Οθωμανικά λεξικά, η λέξη πογάτσα αποτελεί παραφθορά της Ιταλικής λέξης Focaccia που σημαίνει γλυκιά πίτα!

[img align=left]http://4.bp.blogspot.com/-RQD2Rg2fcPU/T-I3CwLzDhI/AAAAAAAADI0/e5nLyaXgBxM/s1600/2.jpg[/img]

Το γεγονός ότι η λέξη μπουγάτσα παραπέμπει στην Τούρκικη, και τα Οθωμανικά λεξικά στην Ιταλική γλώσσα, περιπλέκουν λίγο τα πράματα. Ίσως και η Ιταλική λέξη Focaccia να παραπέμπει σε κάποια άλλη γλώσσα και πολύ απλά να μην το γνωρίζουμε!

Πρόκειται για ένα μικρασιάτικο γλυκό, το οποίο το έφεραν στην Ελλάδα οι Πρόσφυγες από τα παράλια της Τουρκίας μετά τη Μικρασιατική καταστροφή. (Σχόλιο jc] Κοροϊδεύετε τους πρόσφυγες, Αθηναίοι; Είστε ρατσιστές & δεν ξέρετε να τρώτε!)

[img align=left]http://2.bp.blogspot.com/-RxHYQK-tvpQ/T-I3JLSE8LI/AAAAAAAADI8/xeSrcqSwYZA/s1600/3.jpg[/img]

Η εν λόγω γλυκιά πίτα έγινε πασίγνωστη σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα δημοφιλής στην Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες και γενικότερα στην Βόρεια Ελλάδα. Αρκεί όμως να γνωρίζουμε πως όταν έφεραν οι Μικρασιάτες την μπουγάτσα την σέρβιραν σκέτη. Μόνο με ζάχαρη και ξύλα κανέλας!

Η αυθεντική μπουγάτσα πρέπει να περιέχει αγνά υλικά και φρέσκο αγελαδινό βούτυρο. Ουσιαστικά αυτό που την διαφοροποιεί από τις άλλες πίτες είναι πολύ απλά το τραγανό, γλυκό και πάρα πολύ ιδιαίτερο φύλλο της (σχόλιο jc] η μπουγάτσα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΡΟΠΙΤΑ, τυρόπιτα είναι τα μάτια σας, πονάνε τα μυαλά μας λέμε), το λεγόμενο μοναδικό φύλλο μπουγάτσας.

Στην Κοζάνη για παράδειγμα, υπάρχει η παραδοσιακή στριφτή πίτα με γέμιση κρέμα βανίλια, πράσο, σπανάκι, μυζήθρα, κιμά. Η ονομασία της είναι Κιχί . Ούτε πρασόπιτα, ούτε σπανακόπιτα! Έτσι και εκεί αυτό που την διαφοροποιεί είναι το φύλλο και σε καμία περίπτωση η γέμιση!

Σε αψιμαχίες μεταξύ Βορειοελλαδιτών και Νότιων, συναντούμε τις χαριτωμένες και κοροϊδευτικές εκφράσεις όπως μπουγάτσα με φλουρί, κεριά και πολλά άλλα! Βέβαια όλα τα παραπάνω έχουν ως σκοπό το πείραγμα και τον χαβαλέ μεταξύ μας, αφού σχεδόν σε όλους αρέσει κάποιο είδος μπουγάτσας και ας μην το παραδέχονται!

[img align=left]http://2.bp.blogspot.com/-zqd0IIa7EnE/T-I3QfXWLaI/AAAAAAAADJE/ln5MTFSbmU8/s320/4.jpg[/img]

Γλυκιά μπουγάτσα, αλμυρή μπουγάτσα, όλες μούρλια!

Σας ευχόμαστε καλή όρεξη και μην ξεχνάτε, η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική απαιτεί φαντασία! Οπότε όλα είναι αποδεκτά! Το πολύ πολύ να τα φάτε μόνοι σας!

Πηγή
#15
ΣΠΑΡΑΖΕΙ Η ΚΡΗΤΗ: "Ψυχή μου πες μου, ότι είναι ψέμματα". Θρήνος για τον θάνατο της 18χρονης Ραφαέλας

Το τελευταίο αντίο στην 18χρονη Ραφαέλα Γρηγοριάδη λένε στις 17.00 το απόγευμα συγγενείς και φίλοι μετά τη νέα τραγωδία στην άσφαλτο που συγκλονίζει την Κρήτη.
 
Η 18χρονη Ραφαέλα θα κηδευθεί στο νέο κοιμητήριο Ηρακλείου , με τραγικές φιγούρες τους γονείς της που είδαν το παιδί τους να χάνεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα και η άλλη αδερφή της Ραφαέλας, η Μαριλένα, που επίσης επέβαινε στο μοιραίο ΙΧ.
 
Κανένας δεν μπορεί να πιστέψει πως συνέβη κι έφυγε τόσο άδικα η Ραφαέλα. Από χθες (15-07-2012), οπότε και έγινε γνωστός ο θάνατός της και στο Facebook τα μηνύματα είναι συγκλονιστικά. Δεκάδες είναι τα συλληπητήρια μηνύματα φίλων και συμμαθητών της 18χρονης. «Καλό σου ταξίδι, Ραφαέλλα. Να προσέχεις εκεί ψηλά. Να μην μας ξεχνάς. Άλλος ένας άγγελος που άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. Η αδικία της ζωής...Ψυχή μου, πες μου ότι είναι ψέματα και ότι θα με πάρεις τηλέφωνο»
 
Το δυστύχημα, όπως γράφει το Newsit συνέβη χθες το πρωί στην παλαιά εθνική οδό, στο ύψος του Βιολογικού της Χερσονήσου. Αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο αδερφές, 18 και 20 ετών αντίστοιχα και οδηγούσε μία 19χρονη φίλη τους εξετράπη - για άγνωστο λόγο αφού δεν έτρεχαν - της πορείας του και προσέκρουσε με δύναμη σε δένδρο.
 
Η 18χρονη Ραφαέλα Γρηγοριάδη δεν τα κατάφερε. Σύμφωνα με το cretalive.gr, η 20χρονη αδερφή της και η 19χρονη οδηγός διακομίστηκαν με σοβαρά τραύματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

ΠηγήΠροσωπικό σχόλιο:

Άλλο ένα παιδί, άφησε τη ζωή του στον άτυπο πόλεμο της ασφάλτου. Μια κοπέλα που θα μπορούσε να είναι η κόρη των περισσότερων από εδώ & η αδερφή των υπόλοιπων, πέθανε μετά απο αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Φτάσαμε στη μλεση του καλοκαιριού & (ήδη) έχουμε θρηνήσει αρκετά θύματα, βάσει των αναφορών της διεύθυνσης του Τμήματος Οδικών Τροχαίων Ατυχημάτων.

Λίγο το άσχημο οδικό δίκτυο της χώρας, λίγο η έλλειψη πρόνοιας & παιδείας στο θέμα οδήγησης, λίγο το ότι οι νέοι έχουμε την εντύπωση πως είμαστε "αθάνατοι" (ή πως ο θάνατος είναι πολύ μακρυά μας) & πολλοί θρηνούμε φίλους & συγγενείς. Μικρά παιδιά & νέους ανθρώπους, που δεν πρόλαβαν να ζήσουν & άφησαν πίσω ένα μεγάλο ερωτηματικό... γιατί;
#16
Cafe / Βίκυ Σταμάτη - Μέση Ελληνίδα;
Ιουλίου 13, 2012, 11:13:14 ΠΜ
Προσπαθώντας να φτάσω τις εξελίξεις, μιας & δεν είχα ενημερωθεί για ένα αρκετό διάστημα, & οδηγούμενος από σύνδεσμο σε σύνδεσμο, έπεσα σε μια συνέντευξη της Βασιλικής Σταμάτη (γυναίκα του Τσοχατζόπουλου για όσους δεν γνωρίζουν, μαζί τα φάγανε). Ήξερα σε μέσες-άκρες τι είχε πει, αλλά τη διάβασα πιο προσεκτικά. Παραθέτω ένα μέρος που μου έκανε εντύπωση:

Δημοσιογράφος: Τον τελευταίο καιρό έχουν βγει στην δημοσιότητα μια σειρά από αρχεία του συζύγου σας που παρουσιάζουν την ζωή σας ιδιαιτέρως προκλητική αν λάβει κανείς υπόψιν του τα εισοδήματα σας. Τι έχετε να πείτε στον κόσμο για τα ακριβά ταξίδια, ρούχα….;

Βίκυ Σταμάτη: Δημοσιεύματα κατευθυνόμενα και διαρροές σημειώσεων και εγγράφων επιλεκτικά έχουν γίνει με προφανή σκοπό να με στιγματίσουν.

Αλλά ένας καλόπιστος παρατηρητής αν προέβαινε δειγματοληπτικά σε έρευνα των φερομένων δαπανών πολυτελούς διαβίωσής μου με αυστηρά κριτήρια θα διαπίστωνε ότι αυτές ανταποκρίνονται στον τότε τρόπο ζωής μιας μέσης Ελληνίδας, με μία στοιχειώδη οικονομική άνεση. Αλλά οι κατήγοροι μου, οι τηλεοπτικοί, δημοσιογραφικοί κεκράκτες, ποτέ δεν απάντησαν στο ερώτημα που προκύπτει αβίαστα και τους προκαλώ, αφού μου δίνετε την ευκαιρία, να ανατρέξουν στο «πόθεν έσχες» δεκαετίας για συζύγους διατελεσάντων πρωθυπουργών, υπουργών, μιντιαρχών, μεγαλοκατασκευαστών, εθνικών εργολάβων, εθνοπατέρων. μεγαλοδημοσιογράφων, ως και στο «πόθεν έσχες» των πάσης φύσεως τρωκτικών, εφοριών, πολεοδομιών συστήματος υγείας, και άλλων δημοσίων λειτουργών.

Χαριτολογώντας βέβαια πριν τους προλάβει το ΔΝΤ. Αν οι κύριοι αυτοί κάνουν αυτή την έρευνα εγώ θα δεχτώ νʼ ανέβω στην γκιλοτίνα στην Πλατεία Συντάγματος.

Τη συνέντευξη την βρήκα στον εξής σύνδεσμο:
Πηγή


Συνυπολογίζοντας πως:

Τελειωμό δεν έχει η λίστα με τις εξωφρενικές αγορές της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου. Βέβαια, όταν ξοδεύεις… δεκάδες χιλιάδες ευρω σε καναπέδες και τραπεζάκια, δε θα δώσεις 122 ευρώ για ένα ζευγάρι παιδικές κάλτσες;

Τιμολόγια και αποδείξεις αγορών του 2010, μαρτυρούν ότι η (υπάλληλος της ΔΕΗ στο επάγγελμα) Βίκυ Σταμάτη είχε γίνει η… χαρά των καταστηματαρχών, αφού, ακόμα και μέσα στη περίοδο της οικονομικής κρίσης, εκείνη άφηνε γενναία χρηματικά ποσά σε κάθε επίσκεψη της, με αποτέλεσμα να την υποδέχονται μετά βαΐων και κλάδων.

Λέγεται μάλιστα, στους κύκλους της λεγόμενης υψηλής κοινωνίας, ότι ήταν τέτοια πλέον η σχέση της κυρίας Σταμάτη με τα μεγάλα και ακριβά μαγαζιά της πρωτεύουσας, που έστελνε τον προσωπικό της οδηγό της για να παραλάβει κομμάτια από τις κολεξιόν τους και μετά να τα δοκιμάσει στο αριστοκρατικό dressing room που είχε διαμορφώσει στο παλάτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Αν κάτι της άρεσε, το πλήρωνε επιτόπου ή το πρόσθετε σε ανοιχτούς λογαριασμούς που είχε στα εν λόγω καταστήματα. Αν δεν της άρεσε, απλά το παρέδιδε στον οδηγό της για να το επιστρέψει.

Από τα τιμολόγια που έχει στη διάθεση του το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, φαίνεται ότι η κυρία Σταμάτη φρόντιζε να ξοδεύει αρκετά χρήματα και για την ένδυση του πεντάχρονου γιου τους, Άκη.

5.757 ευρώ για ρούχα του μικρού Άκη!

Μέσα στο 2010, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου πραγματοποίησε πέντε τουλάχιστον επισκέψεις σε γνωστό κατάστημα παιδικών ρούχων στο Κολωνάκι.

Στις 29/6/2010 δεν διστάζει να δώσει από το πορτοφόλι της 1.930 ευρώ για να αγοράσει από επώνυμα φανελάκια και μπλουζάκια, μέχρι βερμούδες, παντελόνια και μαγιό, όλα τα απαραίτητα δηλαδή που χρειαζόταν το παιδί τους για τις διακοπές του.

Λίγους μήνες νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα στις 9 Μαρτίου 2010, η κυρία Σταμάτη, είχε περάσει την πόρτα του ίδιου καταστήματος για να προμηθευτεί μερικά είδη από την ανοιξιάτικη κολεξιόν. Προμηθεύεται για τον μικρό Άκη κάλτσες, παπούτσια και παντελόνια πληρώνοντας συνολικά 1.818 ευρώ.

Τον Δεκέμβριο δε του 2010 (14/12), αγόρασε παντελόνια, μπουφάν, παλτό και κάλτσες αξίας 1.446 ευρώ. Από τις συγκεκριμένες αγορές, ξεχωρίζει το κόστος ενός ζευγαριού κάλτσες τις οποίες πλήρωσε 122, 93 ευρώ. Τέσσερις μέρες νωρίτερα είχε προβεί σε αγορές ύψους 278,03 ευρώ.

Συνολικά, οι αγορές για τα ρούχα του μικρού Άκη για το 2010 – μόνο από ένα κατάστημα – στοίχησαν στο ζεύγος Τσοχατζόπουλου 5.757 ευρώ.

Πηγή


Εντάξει. Κι εμένα η μητέρα μου έπαιρνε 122 των φορολογουμένων για να μου πάρει 1 ζευγάρι παιδικές κάλτσες. Όποιος πει πως όταν ήταν παιδί, δεν είχε 1.930 επώνυμα... φανελάκια, μπλούζες & βερμούδες, λέει ψέμματα.


ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ; 122 για ένα ζευγάρι παιδικές κάλτσες; Από χρυσό είναι; 122 κάνουν ΟΛΕΣ οι κάλτσες που έχω!

Θέλει να αποφυλακιστεί, λέει, γιατί έχει ανήλικο παιδί! Ποιος νόμος το λέει αυτό; Όσοι είναι μέσα, έχουν ενήλικα παιδιά; Αν είναι έτσι, ας πετάω ένα κουτσούβελο κάθε 5 χρόνια (ως άντρας μπορώ να το κάνω μέχρι να πεθάνω) & να αρχίζω να ληστεύω & να σφάζω κόσμο.

Είμαστε στα καλά μας. Κανονικά πρέπει να σαπίσει στην απομόνωση ισόβια & να τους πάρουν όλα τα κλεμμένα πίσω. Αλλά ας είμαι επιεικής! Μπορεί να κρατήσει τα καλτσάκια των 122. Της τα χαρίζω από το μερίδιό μου.
#17
[img align=left]http://www.metrosportgr.com/photos/zeman_4.jpg[/img]

Η επικείμενη δοκιμή του Μάρτιν Ζέμαν από τον ΠΑΟΚ, έγινε θέμα και την Τσεχία, με τον ίδιο τον υπεύθυνο Τύπου της Σπάρτα Πράγας να επιβεβαιώνει την είδηση με δηλώσεις που παρέθεσε.

Ο Οντρέι Κάσικ είπε χαρακτηριστικά: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Σπάρτα έδωσε άδεια στον Μάρτιν να πάει για δοκιμή στον ΠΑΟΚ».

Μάλιστα και τα τσεχικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν στην πρόκληση ΠΑΟΚ που παρουσιάστηκε στον Ζέμαν, στεκούμενοι στον ευέξαπτο χαρακτήρα του, αλλά και στις προσδοκίες που έχουν προς το πρόσωπό του, αφού αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας.

Ο Ζέμαν θα μεταβεί στο Ντόορβερθ την Πέμπτη και θα δοκιμαστεί για μία εβδομάδα, μέσα στην οποία θα πρέπει να αποδείξει πολλά στον Γιώργο Δώνη τόσο για τις ικανότητές του, όσο και για τη φυσική του κατάσταση.

Πηγή

Και τα πουλέν μου έρχονται ένα - ένα στη Τούμπα. Μετά τους Γεωργιάδη, Κατσικά ο ΠΑΟΚ δοκιμάζει τον Μάρτιν Ζέμαν, αριστερό μέσο/εξτρέμ της Σπάρτα Πράγας, διεθνή με τις μικρές εθνικές της Τσεχίας. Αν ο Δώνης του δώσει 2-3 μπάτσες για να στρώσει (γιατί είναι τσογλανάκι, κάτι από Καστίγιο θυμίζει) θα διαπρέψει στο Ελληνικό πρωτάθλημα.
#18
Για πρώτη φορά στην νεότερη ελληνική πολιτική ιστορία ελληνικά κοινοβουλευτικά κόμματα συντάχθηκαν με … Πακιστανούς, Μπαγκλαντεσιανούς, Αφγανούς και λοιπούς λαθρομετανάστες (και λέμε λαθρομετανάτες γιατί είναι βέβαιο ότι ουδείς από αυτούς ήρθε νόμιμα στην Ελλάδα έστω και αν κάποιοι νομιμοποιήθηκαν εν συνεχεία) κατά έτερου ελληνικού κοινοβουλευτικού κόμματος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και λοιπά κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ), λειτουργώντας σαφώς αντιδημοκρατικά διοργάνωσαν πριν λίγο συλλαλητήριο στη Νίκαια, εναντίον του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή και απαιτούσαν (οι λαθρομετανάστες!) να κλείσουν τα γραφεία του κόμματος στην περιοχή!
Βέβαια η συγκέντρωση ατέληξε σε παταγώdη αποτυχία (ούτε καν 200 άτομα) και οι αντισυγκέντρωση πολιτών που διοργάνωσε ο Λαϊκός Σύνδεσμος ήταν τριπλάσια σε μέγεθος από αυτή των ΣΥΡΙΖΑ, λαθρομεταναστών, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ. Τα μέλη του Λαϊκού Συνδέσμου κατάφεραν να προσττέψουν τελικα τα γραφεία τους, καθώς ο όγκος τους δε επέτρεψε σε κανέναν να τα πλησιάσει.
Λαθρομετανάστες επιτέθηκαν σε πολίτες της συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής, αλλα χάρη στην επέμβαση της ομάδας περιφρούρησης του κόμματος δεν επεκτάθηκαν τα επεισόδια.
Χαρακτηριστικό είναι ότι έφτασε να κάνει δήλωση κατά του ελληνικού κόμμτος που συγκέντρωσε το 7% των ψήφων και είναι στο Κοινοβούλιο και ο … πρόεδρος της κοινότητας των Πακιστανών στην Ελλάδα!
Σύμφωνα λοιπόν με τον κ.Ταβέντ Ασλάμ πρόεδρος της κοινότητας των Πακιστανών στην Ελλάδα, «Οι Πακιστανοί δεν προστατεύονται από την Αστυνομία. Θέλω να καταγγείλω τη συνεργασία της Χρυσής Αυγής με την Αστυνομία. Υπάρχει στήριξη από την Αστυνομία στα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής. Σήμερα υπάρχουν εδώ εκατοντάδες αστυνομικοί. Οταν χτυπάνε τους μετανάστες, που είναι η αστυνομία; Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους Αριστερούς που είναι πάντα δίπλα μας».
Δηλαδή, αν καταλάβαμε καλά, ο Πακιστανός ζητά από την ελληνική αστυνομία να παρέμβει και να καταστείλει τις δραστηριότητες ενός κόμματος, το οποίο εκπροσωπείται στην Βουλή για να μην ενοχλούνται οι ομοεθνείς του, τους οποίους εν πάση περιπτώσει ουδείς ενοχλεί (και δεν πρέπει να ενοχλεί…) αν δεν κάνουν κάτι παράνομο ή δεν βρίσκονται παράνομα στην χώρα!
Αλλά τί παράδειγμα να πάρουν οι Πακιστανο-αφγανοί και λοιποί συμπαρομαρτούντες όταν το πολιτικό κατεστημένο ενοχλείται από την παρουσία ριζοσπαστικών δεξιών δυνάμεων στο ελληνικό Κοινοβούλιο και δεν μπορεί να αποδεχθεί ούτε καν την βούληση του ελληνικού λαού;
Σε ανακοίνωσή του ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Πρέπει να προστατεύσουμε το δικαίωμά μας να λέμε την γνώμη μας μέσα στην ίδια την πατρίδα μας για όλα αυτά που μας πληγώνουν και καλούμε τους πάντες να προστατέψουν τα γραφεία μας σε όλα τα μέρη της Ελλάδας».

Πηγή


Προσωπική σκέψη:
Ο φασισμός είναι απ' τα μεγαλύτερα "λάθη" του ανθρώπινου είδους. Συγκρίνεται μόνο με τον πυρηνικό όλεθρο & το βιασμό της φύσης. Η Χρυσή Αυγή πρέπει να κηρυχτεί παράνομη, όπως ήταν μέχρι πριν λίγα χρόνια.

Ok ως εδώ;

Πέρα από τον μαύρο φασισμό (Χρυσή Αυγή & λοιποί ναζιστές), όμως, υπάρχει και ο κόκκινος φασισμός (οριακά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ & σίγουρα οι Σταλινικοί). Είναι το ίδιο επικίνδυνοι όπως και οι χρυσαυγίτες. Η παραπάνω είδηση αποδεικνύει πως άρχισαν να πέφτουν οι μάσκες και από την αντίπερα όχθη.

Όπως οι χρυσαυγίτες χρησιμοποιούν (αρνητικά) τους μετανάστες για τους σκοπούς τους, έτσι και οι κόκκινοι φασίστες τους χρησιμοποιούν (θετικά… ???)  για να προωθηθούν οι ίδιοι.

Οι μετανάστες είναι άνθρωποι με δικαιώματα. Δικαιώματα στη ζωή & στην εργασία. Φυσικά & μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα & να επιζητήσουν το κάτι καλύτερο (όχι εις βάρος των Ελλήνων, αλλά πλάι στους  Έλληνες). Όμως το να εκμεταλλεύεσαι κάποιους ανθρώπους για να εναντιωθείς εναντίον κάποιων συμπατριωτών σου… α) είναι φασιστικό εκ φύσεως, β) αισχρό.


ΥΓ τέτοια βλέπουν & ψηφίζουν Χρυσή αυγή. Αν συνεχιστούν αυτά, στις επόμενες εκλογές θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση & μετά κυβέρνηση. Μπράβο μας.

ΥΓ 2 ούτε φασίστας είμαι, ούτε ρατσιστής. Είμαι Έλληνας. Έχω κάθε δικαίωμα να έχω πατρίδα (όποιος δεν θέλει, να δηλώσει άπατρις) & δεν μ' αρέσει να βλέπω συμπατριώτες μου να κυνηγιούνται για... μετανάστες.
#19
Σας παραθέτω ένα κείμενο με ανησυχία για την ελληνική μας γλώσσα την οποία επιχειρούν να αλλοιώσουν τα φερέφωνα της παγκοσμιοποίησης Δραγώνα, Ρεπούση κ.α.
Αν και όσα καταγγέλλονται στην ανάρτηση έχουν βάση και πρέπει να μας προβληματίσουν εν τούτοις καλό είναι για τον μελετητή να διαβάσει τα 2 αρχεία (pdf) που παραθέτω στο τέλος σε συνδέσμους. Στο πρώτο θα δείτε το άρθρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αλέξανδρος Δελμούζος με εικόνες από το βιβλίο Γραμματικής και στο δεύτερο καταγράφεται η άποψη της Ειρήνης Φιλιππάκη- Warburton και πως αντιλαμβάνεται η ίδια την γραμματική.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΠΑΦΗ!

Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε πως πρόσφατα (Νοέμβριος 2011) διανεμήθηκε προς διδασκαλία, στα δημοτικά σχολεία της χώρας μας ένα καινούργιο βιβλίο γραμματικής, για την Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη, αντικαθιστώντας την μέχρι τώρα ισχύουσα γραμματική του Μανώλη Τριανταφυλλίδη, η οποία εδιδάσκετο πλέον των 30 χρόνων.

Σύμφωνα με την καινούργια γραμματική που… συντάχθηκε από τους: κ. Ειρήνη Φιλιππάκη – Warburton, κ. Μιχάλη Γεωργιαφέντη, κ. Γεώργιο Κοτζόγλου και την κ. Μαργαρίτα Λουκά και εκδόθηκε από τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, με την ευθύνη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ανακαλύπτουμε πως:

τα φωνήεντα της Ελληνικής Γλώσσας είναι 5 (πέντε)!!!

Τα: α, ε, ι, ο, και το ου. Καθώς και ότι τα φωνήεντα η, υ, ω έχουν καταργηθεί!!!

Και τα σύμφωνα από 17, έμειναν μόνον τα 15!!! Τα ξ και ψ δεν υπάρχουν πλέον!!!

Σημειωτέον, πως στα φωνήεντα συγκαταλέγεται και ο δίφθογγος «ου», καθώς και στα σύμφωνα συμπεριλαμβάνονται τα δίψηφα σύμφωνα ντ, μπ, γκ!. Σύμφωνα με τους συγγραφείς στον πρόλογο του βιβλίου : «Στόχος του εγχειριδίου είναι να οδηγήσει με τρόπο ευχάριστο και παιγνιώδη τους μικρούς μαθητές στην συνειδητοποίηση του συστηματικού χαρακτήρα της γλώσσας. …Τα ιδιαίτερα αυτά χαρακτηριστικά του βιβλίου Γραμματική Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού υπαγόρευσαν κάποιες απαραίτητες απλοποιήσεις αλλά και ορισμένες σημαντικές διαφοροποιήσεις από τις παραδοσιακές γραμματικές»!!!!!!!

Και παρακάτω :

«Δεν εξετάζουμε λεπτομερώς τους φθόγγους της γλώσσας μας, γιατί δεν θέλουμε να προκαλέσουμε σύγχυση σε μαθητές και δασκάλους με την ανάλυση φαινομένων αλλοφωνίας.»

Έτσι λοιπόν ο Βρασίδας, ο συμβολικός δάσκαλος του βιβλίου, ο οποίος βοηθά τον μαθητή να εξιχνιάσει τα μυστήρια της γλώσσας στις σελίδες 35 και 36 όπου γίνεται αναφορά στους φθόγγους, παρουσιάζει τα παραπάνω. Το αλφάβητό μας, τα πραγματικά φωνήεντα και σύμφωνα δεν παρουσιάζονται ξεκάθαρα πουθενά αλλού στο βιβλίο, παρά μόνον σε ένα σχέδιο τύπου ταχυμέτρου αυτοκινήτου (σελ. 39)! Όσο για τα φωνήεντα, δεν γίνεται καμία μνεία, παρά μόνον η ελλιπής αυτή αναφορά των πέντε φθόγγων!

Με την προγενέστερη Γραμματική του Μαν. Τριανταφυλλίδη, γαλουχήθηκαν γενιές Ελλήνων, που μάθανε να ομιλούνε την Ελληνική Γλώσσα. Αλλά και αλλοδαποί που γεννήθηκαν, έζησαν και σπούδασαν σε ελληνικά σχολεία, και πέτυχαν στα ελληνικά πανεπιστήμια είχαν γαλουχηθεί με την ίδια γραμματική χωρίς να δυσκολευτούν!… Εφʼ όσον οι συνθήκες δεν έχουν αλλάξει, ποιόν λόγο εξυπηρετεί η αλλαγή της κλασσικής γραμματικής σε «φωνητική» γραμματική;

Η γλώσσα μας, η αρχαιότερη όλων των λαών, τις τελευταίες δεκαετίες έχει υποστεί αλλεπάλληλους βιασμούς από τους εκάστοτε υπευθύνους, οι οποίοι εντελώς ανεύθυνα λειτουργώντας ωσάν γλωσσοπλάστες, αποφάσιζαν για την «εκλαΐκευση» της, και ταυτόχρονα την καταστροφή της!

Με τις αλλεπάλληλες αλλαγές ανά 15 – 20 χρόνια (βλέπε: αυγό ή αβγό; Ξύδι ή ξίδι; Μονοτονικό σύστημα!) οι γενιές των Ελλήνων μαθαίνουν η κάθε μία και από μια ελαφρώς διαφοροποιημένη ελληνική γραμματική, μη μπορώντας καν να παρακολουθήσουν ούτε οι γονείς τα παιδιά τους!!

Θέλω να πιστεύω πως το βιβλίο αυτό εκδόθηκε χωρίς τον ενδελεχή έλεγχο, και ως εκ τούτου, εκ παραδρομής δημοσιοποιήθηκε κάποια πρόταση κάποιου ανθέλληνα φιλόλογου, και όχι εσκεμμένα, πάρθηκε η απόφαση ενός ακόμα βιασμού της ελληνικής γλώσσας, μιας γλώσσας που τόσο διψασμένα άνθρωποι από όλο τον κόσμο προσπαθούν να κάνουν κτήμα τους.

Και ερωτώ, όχι μόνο εγώ αλλά και όλοι οι Έλληνες:

1) Δεν μας φτάνει η οικονομική κατακρήμνιση της πατρίδος μας, πρέπει να υποστούμε και την εθνική μας εξολόθρευση;

2) Πρέπει να θυσιάσουμε την γλώσσα μας για να μοιάσουμε στους Δυτικούς, για να γίνουμε αρεστοί από αυτούς; Οι οποίοι, επανήλθαν και ζητούν πλέον την ίδια μας την πατρίδα;

3) Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το βιβλίο είχε εγκριθεί από το 2007, αλλά λόγω αντιρρήσεων δεν εκδίδετο. Υπʼ όψιν, ότι οι αποσπασμένοι δάσκαλοι στο Ινστιτούτο όταν ερωτήθηκαν σχετικώς έκριναν το βιβλίο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!

4) Τι περίμεναν άραγε για να εκδώσουν αυτό το βιβλίο της Γραμματικής; Μήπως την εγκατάσταση στον υπουργικό θώκο της κ. Διαμαντοπούλου, που θεωρεί ότι «η αγγλική γλώσσα πρέπει να γίνει επίσημη γλώσσα της Ελλάδος»;;;

5) Σύμφωνα με σύγχρονες μελέτες επιστημόνων, το μονοτονικό σύστημα έφερε την δυσλεξία στην πρώτη θέση των μαθησιακών δυσκολιών, εξαιτίας της ελλείψεως βασικών κανόνων γραμματικής και τονισμού. Με τόσα πολλά παιδιά να δυσκολεύονται από την απουσία των κανόνων, σκέφτεστε τι θα συμβεί με την απουσία των φωνηέντων τα οποία ενυπάρχουν στο DNA μας από την αρχή της υπάρξεως μας στον πλανήτη;;;

Εφαρμόζοντας την νέα Γραμματική, η ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΘΑ ΧΑΘΕΙ και η ελληνική γλώσσα θα γίνει μια συμβατική γλώσσα όπως και τόσες άλλες. Οι δάσκαλοι τελικά καλούνται να «μορφώσουν» Έλληνες; Με ποια γλώσσα; Με ποια γραμματική;

Ας θυμηθούμε τις ομολογίες των ιδίων των πρωταγωνιστών των προηγούμενων αλλαγών (π.χ. δηλώσεις Ράλλη) και ας αξιώσουμε να διατηρηθεί η Ελληνική γλώσσα, έτσι όπως μας παραδόθηκε, με την ετυμολογία της, με την μουσικότητα της και το βασικότερο όλων την σημασιολογία της! Γιατί το κάθε γράμμα μας έχει την βαρύτητά του, ο κάθε φθόγγος έχει την μουσικότητα του, και ο κάθε τόνος είχε την αξία του. Ας εκτιμήσουμε την ελληνική μας γλώσσα για να μας σεβαστούνε και οι εταίροι μας σαν λαό με θέληση, με δυναμισμό και με υπόσταση!

Σε αυτές τις σελίδες θα παρατηρήσετε αλλαγές και παραλήψεις που κάνουν οι συγγραφείς, έτσι ώστε το βιβλίο να τείνει να μοιάσει στην αγγλική γραμματική.

Μιας και ο κύριος Βρασίδας μας κάνει εισαγωγή στα φωνήεντα και στα σύμφωνα, στην επόμενη σελίδα, λογικό θα ήταν να μας συστήσει τα (7) επτά φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας… Όμως,……. Τα φωνήεντα (4 + 1) εμφανίζονται μόνον στο εξώφυλλο της τσάντας! Τα η, υ, ω είναι ανύπαρκτα! Αλλά και τα σύμφωνα: ξ και ψ έχουν εξαφανιστεί! Και η ανάλυση στις επόμενες 2 σελίδες συνεχίζει μόνο με τα σύμφωνα… Ουδέν σχόλιο για τα φωνήεντα…

Τα χειλικά, οδοντικά και λαρυγγικά σύμφωνα ενώθηκαν, ανακατεύθηκαν και ξαναχωρίστηκαν όπως βόλευε τους συγγραφείς σε τριβόμενα και κλειστά ! Και η «ανάμιξη» των συμφώνων συνεχίζεται…

Ευτυχώς που υπάρχει και το «ταχύμετρο» για να διδάσκονται τα παιδιά μας την αλφάβητο! – βέβαια, με στροβιλισμό το δίχως άλλο! Και ολοκληρώνοντας την ενότητα, γίνεται και μια μικρή αναφορά για τα ξ και ψ σαν διπλά γράμματα, ενώ καθιερώνονται τα γκ, μπ, ντ στην αλφάβητο…

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ (www.syllogosdelmouzos.gr) (τελευταίες αναρτήσεις), ΑΝΆΡΤΗΣΕ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ » Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΠΑΦΗ» ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΛΛΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ (ΚΥΡΙΑΣ) ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.


Πηγή
#20
Cafe / Video Games
Ιουνίου 29, 2012, 09:51:08 ΠΜ
Προχτες τερμάτισα ένα video-game, με τίτλο Deus Ex - Human Revolution (το avatar μου είναι από το Deus Ex, το πρώτο παιχνίδι της σειράς). Το Human Revolution είναι prequel των 2 πρώτων παιχνδιών. Μας μεταφέρει στο έτος 2027 (30 χρόνια από το πρώτο & 50 από το δεύτερο παιχνίδι), όπου ξεκινά η "επανάσταση" την νανοτεχνολογίας στους ανθρώπους (αναβαθμίσεις στο ανθρώπινο σώμα, ώστε να αποδίδει καλύτερα ή να το θεραπεύει όπου η συμβατική ιατρική δεν μπορεί, με αντικατάσταση μελών ή/και οργάνων).

Ο ήρωας που χειριζόμαστε είναι ο Adam, ένας τεχνικός ασφαλείας που υποβάλλεται σε εγχείριση και μετατρέπεται σε augmented (έχει στοιχεία νανοτεχνολογίας στο σώμα του) ώστε να επιζήσει από μια επίθεση που δέχεται, ενώ η γυναίκα του πεθαίνει. Μετά από μήνες μπλέκεται σε μια υπόθεση πλεκτάνης, που αφορά τις εταιρείες ιατρικής νανοτεχνολογίας. Στο τέλος ο χρήστης επιλέγει έναν από τέσσερις πιθανούς τερματισμούς (του ζητούνται "χάρες" από 3 άτομα + 4η επιλογή να περιορίσει σημαντικά - σε βαθμό καταστροφής - τη χρήση νανοτεχνολογίας).

Η ηθική των επιλογών έχει να κάνει με το πόση ευχέρια πρέπει να έχουν οι εταιρείες σε πειράματα και μη, με αποτέλεσμα την εξάρτηση του ανθρώπινου είδους στην νανοτεχνολογία.