Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 448
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 315
  • Total: 316
  • Leon

Εξωτερίκευση συναισθημάτων...

Ξεκίνησε από saliara, Δεκεμβρίου 21, 2007, 06:23:41 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

saliara

Γιατί να μη μπορούμε να μιλήσουμε ελεύθερα???Γιατί όταν όλα έχουν τελιειώσει μερικές φορές ξαναζητάμε πίσω αυτό που έχουμε χάσει???
Και γιατί μερικές φορές ενώ έχουμε ξεχάσει κάτι όταν γυρίζει μας πονάει ακόμη περισσότερο και απ'την πρώτη φορά???Τελικά τι είναι προτιμότερο??Να εξωτερικεύεις τα συναισθήματά σου αλλά ίσως πληγώνοντας κάποιον,ή να τα κρατάς μέσα σου και να μη πείς ποτέ αυτό που νιώθεις  αφήνοντας τον άλλον να είναι ευτυχισμένος???..... ]

P_Panos

Παντα οταν εχουμε κατι δεν το εκτιμαμε. Πρεπει να το χασουμε για να καταλαβουμε την αξια του. Και οταν, οπως λες, ολα εχουν τελειωσει ξαναζηταμε πισω αυτο που εχουμε χασει και πιθανον να το εχουμε διωξει εμεις οι ιδιοι.

Και οταν ξαναγυρναει μας ποναει ακομα περισσοτερο! Και εκει ειναι το δευτερο λαθος μας! Δεν πρεπει  να επιτρεψουμε να ξαναγυρισει!

[size=18]Το ποταμι πισω δεν γυριζει![/size]

Ειναι οτι το χειροτερο να γυριζεις πισω σε μια τελειωμενη σχεση γιατι σιγουρα θα πονεσεις ακομα περισσοτερο γιατι ξανα θα υπαρξουν οι αντιπαραθεσεις που για δευτερη φορα θα σε οδηγησουν στον χωρισμο!
Αν δεν τα βρεις την πρωτη φορα ειναι απειροελαχιστες οι πιθανοτητες να τα βρεις την δευτερη φορα!
Οπως και να το κανουμε οταν ραγισει το γυαλι δεν φιαχνει με τιποτα!
Βεβαια παντα υπαρχει η δευτερη ευκαιρια αλλα εχει αποδειχθει οτι πρεπει να συμβιβαστεις και να πιεστεις στην σχεση σου για να την διατηρησεις.

Και οσο για την εξωτερικευση των συναισθηματων ειμαι απολυτα καθετος το να λεμε στον αλλο το τι αισθανωμαστε οσο και αν το πληγωσουμε!
Ειναι εκατο φορες χειροτερο και θα τον πληγωσουμε εκατο φορες περισσοτερο οταν μαθει οτι ειμαστε μαζι του απλα για να τον κανουμε ευτυχισμενο χωρις εμεις οι ιδιοι να αισθανωμαστε ευτυχισμενοι μαζι του.

Μη κραταμε τιποτα μεσα μας και να αφηνουμε τους αλλους να ζουν σε μια πλανη!

minoraki

δεν υπαρχει παροιμιο θεμα στο "καφε"?
ή κανω λαθος

P_Panos

Minoraki δεν ειμαι ο καταλληλος να αποφασισω αν το θεμα που αναφερεσαι στον "καφε" "κι η χαρα δεν την αφηνει" ειναι παρομοιο με αυτο που εβαλε η φιλη μας η saliara, αλλα η γνωμη μου ειναι οτι το θεμα της kurias ειναι πιο γενικο και αναφερετε γενικως στα συναισθηματα που δημιουργουνται σε ολους τους τομεις του ανθρωπου ειτε επαγγελματικους ειτε προσωπικους.

Η saliara αναφερεται καθαρα στα συναισθηματα που δημιουργουνται μεσα απο μια σχεση οταν αυτη φτανει στο τελος της αν πρεπει να τα εξωτερικευσουμε και επεκτεινεται και στον πονο μιας επανασυνδεσης ( Και γιατί μερικές φορές ενώ έχουμε ξεχάσει κάτι όταν γυρίζει μας πονάει ακόμη περισσότερο )

Εχουνε βεβαια σχεση που εχει να κανει με την εξωτερικευση των συναισθηματων αλλα η saliara εξειδικευεται και επεκτεινεται!

Ας αποφασισουν οι moderator του forum.

Μια γνωμη εξεφρασα και τιποτα παραπανω.

saliara

Αυτό ακριβώς ήθελα να πώ κι εγώ...Δεν ξέρω αν υπάρχει στο καφέ..Εγώ το έβαλα στις σχέσεις γιατί για σχέση και συναισθήματα επρόκειτο... :wink:

minoraki

θενκς για  την διευκρινιση πανο.....
σορρυ σαλιαρα..... ]

saliara

Μη ζητάς sorry κοινώς συγγνώμη :P ..χιχιχι..Δεν είπαμε τπτ..Όποτε βάζω θέμα εγώ..πράγμα πάρα πολύ σπάνιο :lol: ,να ξέρεις πως δεν έχω διαβάσει και πάρα πολλά topic,γιατί είναι αδύνατο εώς και ακτόρθωτο για'μένα,μιας και σπουδάζω εκτός Αθήνας και δεν έχω internet..Οπότε από τα 10 topic που θα βγούν άντε να διαβάσω το 1!!Που καταλλήγω???Αν βγάλω ένα θέμα και είναι ίδιο με κανέναν άλλο..μη μου φωνάζετε... :cry:  :cry: απλά διαγράψτετο.. :wink: η μεταφέρετέ το...ok??? Kisses.. :wink:

boubou

Παράθεση από: "saliara"Γιατί να μη μπορούμε να μιλήσουμε ελεύθερα???Γιατί όταν όλα έχουν τελιειώσει μερικές φορές ξαναζητάμε πίσω αυτό που έχουμε χάσει???
Και γιατί μερικές φορές ενώ έχουμε ξεχάσει κάτι όταν γυρίζει μας πονάει ακόμη περισσότερο και απ'την πρώτη φορά???Τελικά τι είναι προτιμότερο??Να εξωτερικεύεις τα συναισθήματά σου αλλά ίσως πληγώνοντας κάποιον,ή να τα κρατάς μέσα σου και να μη πείς ποτέ αυτό που νιώθεις  αφήνοντας τον άλλον να είναι ευτυχισμένος???..... ]
Σαλιάρα μου ο τρόπος που διαλέγω εγώ είναι η ειλικρίνεια.
Θεωρώ οτί τα άτομα που έχω διαλέξει να έχω δίπλα μου είναι αρκετα έξυπνα ωστε να αντιλαμβάνονται την διακαολογία από την πραγματικότητα. Συν τοις άλλοις τα σέβομαι και τα εκτιμώ αρκετά ωστε να τους αξίζει η αλήθεια όσο ωμή και πικρή και αν είναι. Έτσι ουτε αυτά ζουν με αυταπάτες και εγώ έχω την συνείδησή μου καθαρή. Πίστεψε με, αυτός ειναι ο πιο δύσκολος και επίπονος δρόμος και για τους δύο. Τον έχω βαδίσει και ξέρω, αλλά δεν μετανίωσα ποτέ και μπορώ να αντικρύσω τον άλλο στα μάτια (εαν τύχη και συναντηθούμε ξανα). Αν έπραττα διαφορετικά θα κουβάλαγα πάντα μια ενοχή κρυμμένη μέσα μου! Ελπίζω να σε βοήθησα!!

saliara

Ναι..δίκιο έχεις..Αλλά ενώ όλοι λέμε πες μου την αλήθεια..που δε συμβαίνει μόνο στις ερωτικές σχέσεις αλλά και στις φιλικές,όταν λές στον άλλον την αλήθεια παρεξηγείτι κι έρχεσαι σε δύσκολη θέση..Οπότε ήπως πρέπει να τα φέρουμε κάπου στη μέση??

P_Panos

Πιστευω saliara οτι οταν λες την αληθεια δεν προκειται να παρεξηγηθεις!!

[size=18]Με την αληθεια εξηγεισαι!! Δεν παρεξηγεισαι!![/size]

Με τα μισολογα και με την μεση λυση σιγουρα θα παρεξηγηθεις!

Το να μην αποδεχεται ο αλλος την αληθεια ειναι δικο του προβλημα και οχι δικο σου!!

Αστο να το λυσει μονος του!!

minoraki

εγω παλι πιστευω οτι η αληθεια ειναι πικρη και ποναει.....
δεν ξερω εαν προκειται να παρεξηγηθεις ή οχι, παντως σιγουρα δεν θα ειναι ανωδυνη μια καταθεση αληθειας.....

 ]

315 Επισκέπτες, 1 Χρήστης