Ειδήσεις:

Το φτιάχνουμε ακόμα.. υπομονή ...

Main Menu

Καλύτερα άθεος παρά Χρυσαυγίτης

Ξεκίνησε από kapoia_za, Οκτωβρίου 23, 2012, 05:52:36 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

kapoia_za

Αλλη η Ορθοδοξία της Εκκλησίας και άλλη η "Ορθοδοξία" της Χρυσής Αυγής, διαμηνύει ο μητροπολίτης Σισανίου Παύλος, ο οποίος με δεύτερη παρέμβασή του εξαπολύει νέα «πυρά» κατά της ακροδεξιάς οργάνωσης.
Απαντώντας στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, η οποία του καταλογίζει ότι «πολιτικολογεί εναντίον συγκεκριμένου κόμματος, ενώ δεν λέει λέξη για κόμματα και πολιτικούς που δηλώνουν ευθέως άθεοι», ο μητροπολίτης τονίζει πως «είναι προτιμότερο να είσαι άθεος από το να μπερδεύεις ή να χρησιμοποιείς την πίστη και την Εκκλησία για να παγιδεύεις τους ανθρώπους».

«Ο Θεός είναι αγάπη», επισημαίνει και παραπέμπει τους χρυσαυγίτες σε σχετική περικοπή του Ευαγγελιστή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου: «Αυτός που λέει ότι αγαπά τον Θεό και μισεί τον αδελφό του είναι ψεύτης. Πώς μπορείς να αγαπάς τον Θεό που δεν τον είδες και να κακοποιείς τον αδελφό σου που τον βλέπεις καθημερινά;».

Ο μητροπολίτης Παύλος ξεκαθαρίζει ότι η Εκκλησία είναι του Χριστού και όχι του έθνους. «Μια εθνική Εκκλησία που μπορεί να μάχεται τα μέλη μιας άλλης Εκκλησίας λόγω του χρώματος των μελών της είναι μια αιρετική Εκκλησία», τονίζει και διερωτάται ποια σχέση έχουν οι διδαχές της Εκκλησίας και του Ευαγγελίου με τις πρακτικές και τις συμπεριφορές της Χρυσής Αυγής. «Εχει καμία σχέση η "Ορθοδοξία" της Χ.Α. με την πίστη, το βίωμα και την Ορθοδοξία του Ευαγγελίου; Είναι ευθέως αντίστροφες και αλληλοαποκλειόμενες».

Απάντηση
Αναφερόμενος στην πρώτη του παρέμβαση, που έγινε με αφορμή τα πρωτοφανή γεγονότα κατά του θεατρικού έργου Corpus Christi και προκάλεσε αίσθηση, υποστηρίζει πως ήταν απαραίτητη γιατί οριοθετούσε την αληθινή ευαγγελική αλήθεια από την πλάνη και αποκάλυπτε το γιατί δεν συμβιβάζεται η ορθόδοξη πίστη με τις απόψεις και τις πρακτικές της Χ.Α.

«Το παραμύθι περί πολιτικολογίας καιρός είναι να σταματήσει από όλους», ξεκαθαρίζει, και σημειώνει: «Δεν πολιτικολογώ απέναντι ενός ορισμένου κόμματος, όπως με κατηγορείτε, αλλά θεολογώ υπερασπιζόμενος την αληθινή Ορθοδοξία».

Ο μητροπολίτης Σισανίου εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή αποδοκιμάζει τις απειλές και τις χυδαιολογίες που εκδηλώθηκαν σε βάρος του, για τις οποίες όπως λέει «δεν με φοβίζουν, αλλά εκθέτουν όσους τις εξακοντίζουν».


πηγή: ethnos.gr

larus audouinii

Τα γεγονότα που έλαβαν χώρο στο εν λόγω θεατρικό έργο μόνο ως τσίρκο θα μπορούσα να τα χαρακτηρίσω. Παραπέρα οτιδήποτε άλλο περιττεύει πέρα του δραματικού χιούμορ.Προχτές μόλις είδα σκηνές στον Σκάι.
Όσο για την εκκλησία, από όσο γνωρίζω, άλλες φορές στην ιστορία πήρε μέρος στους αγώνες του έθνους για την δημοκρατία και μέρος της τις ίδιες στιγμές (μαύρες) άλλες θέσεις.Τον ρόλο έχουν οι εκάστοτε χαρακτήρες που απαρτίζουν την θέση και τις απόψεις τους στα γεγονότα. Ενώ, προσωπική άποψη, η εκκλησία δεν έχει κανένα δεσμό με την πολιτική σκήνη εξ ορισμού.

Nikos Apomakros

φαντάσου δλδ να είσαι και άθεος και Χρυσαυγίτης...
δεν θα πας στη κόλαση, θα έρθει εκείνη
για να περιλάβει την περίπτωσή σου.

Συμφωνώ με τον κύριο μητροπολίτη, διαφωνώ με την όλη σκέψη περί "καλύτερα".
Για την ακρίβεια θα έπρεπε να θίγομαι, αλλά δε βαριέσαι και το να διαφωνώ πολύ
μεγάλη ενασχόληση είναι.
Σιγά μη φορέσω και το περιβόητο εκείνο μπλουζάκι, για να βγω στους δρόμους
και να φωνάξω "Καλύτερα θεϊστής παρά Χρυσαυγίτης... νομίζω".


ΥΓ: Προς θεού...  :mryellow:

larus audouinii

χαχαχαχα
Η Ρεπούση στολισμένη τι το ήθελε εκείνη την μέρα ;  :smile:

pixie

Πολύ προχωρημένες έως τολμηρές οι απόψεις του μητροπολίτη. Σωστός!  

Εκτιμώ βεβαίως το θάρρος και τις αποδοκιμασίες του για τη Χρυσή Αυγή, δεν παύω όμως να είμαι αντίθετη με το εκκλησιαστικό κατεστημένο το οποίο, ας μην ξεχνάμε, εκπροσωπεί.


ΥΓ. Αλλά γιατί πρέπει να τεθεί ένα τέτοιο δίλημμα?

kapoia_za

[quote user="Nikos Apomakros" post="370849"]..."Καλύτερα θεϊστής παρά Χρυσαυγίτης... νομίζω"
[/quote]

[quote user="pixie" post="370853"]
...ΥΓ. Αλλά γιατί πρέπει να τεθεί ένα τέτοιο δίλημμα?[/quote]

μπα...το δίλημμα περισσότερο μοιάζει με "Μητροπολίτης ή άθεος; Όταν..."
Δε νομίζω πως συγκρίνει ή ζυγίζει κάτι.
Όμως έχετε δίκιο για τον τίτλο.

rain

[quote user="Nikos Apomakros" post="370849"]φαντάσου δλδ να είσαι και άθεος και gay trans και Πακιστανός και Χρυσαυγίτης...
δεν θα πας στη κόλαση, θα έρθει εκείνη
για να περιλάβει την περίπτωσή σου.

[/quote] Το TOP 1  :mryellow:  :mryellow:  :mryellow:

pixie

Και γιατί να είσαι όλα αυτά μαζί βρε rain? Δεν είναι ολίγον διαστροφική αυτή η σκέψη? :razz:

Λοιπόν... τελικά νομίζω ότι από τη στιγμή που και οι δυο πλευρές - μητροπολίτης και Χ.Α - υπερασπίζονται την εκκλησία και τον Χριστό, αλλά το κάνουν με διαφορετικό τρόπο διαφωνώντας ιδεολογικά ή και πρακτικά μεταξύ τους, ε, απλώς ευτελίζονται και ευτελίζουν και το θέμα αυτό.


ΥΓ. Ίσως η εκκλησία μας θέλει ως μια υπάκουη μάζα και ενοχλείται. 'Ισως η Χ.Α λειτουργεί αντιχριστιανικά και αντικληρικά. Ας εκλείψει όμως επιτέλους αυτή η αλλαζονεία και η ευτέλεια στο όνομα της Αγάπης! Κουραστήκαμε ακόμα κι εμείς ως απλοί παρατηρητές της ανθρώπινης βλακείας...