Ειδήσεις:

Το φτιάχνουμε ακόμα.. υπομονή ...

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Μηνύματα - titica

#1
Καλλιτεχνικός καφενές / Re: τι ακούς τώρα?
Αυγούστου 21, 2013, 01:09:29 ΠΜ
#3
[quote user="larus audouinii" post="372647"]Συνεχίζοντας την πορεία, αναφέρομαι στην γυναίκα γιατί εδώ έχω γνώμη, εξελίσσεται, γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, φροντίζει τον εαυτό της κλπ Η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός, το κτίσιμο κερδίζονται άξια,η αντοχή στον χρόνο και στην ευτυχία δεν πέφτουν από τον ουρανό.[/quote]
Μίλησες για γυναίκα................................. για σεβασμό....................................
Και πες μου, αν μία γυναίκα δεν υπολογίζει ούτε σέβεται τη θέση μιας άλλης γυναίκας που κόπιασε επί χρόνια στο πλευρό ενός άντρα για την οικογένειά της, αν μάλιστα ως τρίτη μπήκε ανάμεσα διεκδικώντας και απαιτώντας τη δική της θέση μόνο, αδιαφορώντας παγερά για τον πόνο που δίνει σε έναν άλλο άνθρωπο, τι διάολο γυναίκα είναι; Να τη φτιάξει την ευτυχία της, ποιός λέει το αντίθετο, αλλά πώς; Πατώντας πάνω στη ζωή ή τη δυστυχία μιας άλλης και αδιαφορώντας για τις συνέπειες;
Αυτό είναι γυναίκα; :twisted:
Και ευτυχία είναι να πετάμε τον έρωτά μας στα μούτρα του κάθε πικραμένου και κουρασμένου από τα καθημερινά προβλήματα δημιουργώντας πάθη και σκοτεινές φαντασιώσεις που μοιραία δεν ζει μέσα στον γάμο του ώστε να τον χωρίσουμε και να τον κρατήσουμε κοντά μας; :razz:
#4
[quote user="κώστας" post="372640"]

titica μα άμα θέλει να δουλέψει αφιλοκερδώς η γυνα΄κα;   Τι κακό έχει το να βοηθάς τον συνάνθρωπό σου;...χαχαχαχα[/quote]
Δεν το δέχομαι!!! Είναι 'φιλανθρωπία' του χειρίστου είδους. Κι άμα θέλει τόσο να δουλέψει αφιλοκερδώς, αντί να την πέφτει στους άντρες των άλλων γυναικών, ας πάει σε κανένα ίδρυμα να πέφτει στα πατώματα για κανά παρκέ και κανά 2-3 μαλαστούπες ημερησίως να της φεύγει το άχτι κι από δω πάνε κι άλλοι!!! :evil:
#5
Για μένα είναι θλιβερή και ασήμαντη κάθε γυναίκα που χώνεται ανάμεσα σε ένα ζευγάρι κι αντί να συναισθανθεί τι κακό κάνει ζητάει θέση στη ζωή του άντρα!!!
Μα δεν ήταν ευτυχισμένος μαζί της, ισχυρίζεται................................... :razz:
Μα και τι σε νοιάζει εσένα, η Παναγιά η ελεούσα είσαι? :razz:
#6
Φιλοσοφία / Re: Στην Παλιόψαθα της Ευτέλειας...
Φεβρουαρίου 19, 2013, 01:43:36 ΜΜ
Είπα να μη μπω σ' αυτό το θέμα γιατί το μόνο που μου βγαίνει είναι άρνηση για όλα όσα ζούμε. Συγκεκριμένα μου έρχεται να βρίζω από το πρωί ως το βράδυ. Αγαπημένες μου λέξεις Αλήτες, Τέρατα!!! Ναι, γιατί ένα ανθρώπινο περίβλημα δεν σε κάνει Άνθρωπο. Ξεγελάει η ανθρώπινη εμφάνιση αλλά έχουμε να κάνουμε με τέρατα χωρίς ανθρώπινη συνείδηση.
Και εμείς βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας τις μαριονέτες του συστήματος να ολοκληρώνουν θρασύτατα το καταστρεπτικό τους έργο αλλά από το σοκ είμαστε σαν υπνωτισμένοι που περιμένουν μια νεκρανάσταση. Σκουπίδια τα όνειρά μας γίνανε ένα είδος χωρίς αξία.
#7
Καλλιτεχνικός καφενές / Re: Αποχρώσεις
Φεβρουαρίου 18, 2013, 05:03:41 ΜΜ
Copy από το αρχείο μου. :smile:


Τη λάτρευα την Ταχύτητα από μικρή! Πρώτα ένα Λευκό ξύλινο αλογάκι σπασμένο από το ζόρι, ένα ποδηλατάκι που το διέλυσα στα 2 χρόνια μου, μια Κούνια κρεμαστή στην Καμπύλη της εξώπορτας στο παραΘαλάσσιο εξοχικό μας κι ύστερα περνώντας ο Καιρός η εκπλήρωση του μεγάλου ονείρου: μια μηχανή γρήγορη, καλογυαλισμένη πάντα. Ο ανοιχτός Ορίζοντας κι ο αέρας με τις Θωπείες του στο πρόσωπο μου είναι από αυτά που μου γεννάνε δυνατά Συναισθήματα. Ξεχνιέμαι από το σκληρό Kαθεστώς της καθημερινότητας! Κρίμα που δεν μπορώ να εκφράσω με ωραία λόγια όσα νιώθω, αν και υπήρχαν Εποχές που έγραφα τις σκέψεις μου σε ένα Tετράδιο, ξεχασμένο σε ένα μπαουλάκι πια μαζί με κάποιες παλιές ζωγραφιές, Τοπία της Άνοιξης. Παιδιάστικα ήταν τα σχέδια αυτά, μια Ωδή στην αγνή αγάπη ενός 7χρονου Καλλιτέχνη, άσχετα αν εγώ τον κυνηγούσα με τις Πέτρες γιατί είχε γίνει ο Ίσκιος μου. Ελπίζω κάποτε να τον ξαναδώ.
Κι όταν μια μικρή Ελπίδα βρίσκει τον προορισμό της ανθίζει ένα μεγάλο Χαμόγελο!!! :mrorange:
#8
Καλλιτεχνικός καφενές / Re: Αποχρώσεις
Φεβρουαρίου 02, 2013, 05:48:07 ΜΜ
Ωραία ωραία!!!!! :mrorange:


Οι λέξεις μου τώρα..........................................................


Χαμόγελο
Ταχύτητα
Κούνια
Άνοιξη
Τετράδιο
#9
Καλλιτεχνικός καφενές / Re: Αποχρώσεις
Ιανουαρίου 13, 2013, 11:42:06 ΜΜ
Ουφ! Επιτέλους μια Ελεύθερη, καθαρή, Ανάσα στην εξοχή! Η απόδραση στη φάρμα έμοιαζε με Υπόσχεση απατηλή μέχρι Χθες Βράδυ που το αποφασίσαμε. Κάθε φορά μεταθέταμε την ιδέα αυτής της εκδρομής στο Αύριο, και να που Σήμερα έλαβε σάρκα και οστά. Σε όλη τη διαδρομή, παρ' όλη τη Σκόνη στην επικίνδυνη έως και Ολέθρια ανηφοριά με τις λακκούβες στον καρόδρομο, επικρατούσε η χαρά και τα Τραγούδια. Άλλωστε ήταν τόσο όμορφες οι εικόνες, από ψηλά τα σπαρμένα χωράφια θύμιζαν έναν υπέροχο Καμβά με πινελιές από γήϊνα χρώματα.
Το πρώτο πράγμα που μου κίνησε το Ενδιαφέρον όταν φτάσαμε, ήταν ένα θερμοκήπιο με γαρδένιες, γιασεμί και φανταστικές Μανόλιες. Επίσης η ξύλινη πέργκολα που ένας Θεός ξέρει πώς στηριζόταν αφού στις Γωνίες είχε μια Αστάθεια.
Η Θεωρία μου για την ταύτιση με τη φύση κάπως έτσι δικαιώνεται, γι' αυτό δίνω Όρκο να το επαναλάβω στο Μέλλον. Ελπίζω ο Χρόνος να μου αφήσει ένα μικρό Μερτικό σε παρόμοια ξεγνοιασιά!!!!!
#10
Καλλιτεχνικός καφενές / Re: Αποχρώσεις
Ιανουαρίου 08, 2013, 10:10:27 ΠΜ
Eνδιαφέρον

Γωνία

Ανάσα

Θεωρία

Αύριο
#11
Σωστά τα διαβάζω εδώ με κάτι συμπληρωματικό αν και εφόσον επιτρέπεται, αυτές τις αξίες των άλλων θα πρέπει κι εμείς να τις αναγνωρίζουμε και να τις σεβόμαστε. Να καταλαβαίνουμε ότι κάποια πράγματα είναι των αλλονών και ναι μεν μπορούμε να τα νιώθουμε σαν δικά μας, να εκφραζόμαστε με αυτά, αλλά δεν έχουμε το δικαίωμα να τα πασσάρουμε σαν δικά μας!!!!!!  

 :razz:

Αυτό είναι που δεν αντέχω!!!!!!!
#12
To βρίσκω πολύ έξυπνο!!! 'Εχω ακούσει επίσης πως σε στιγμές αμηχανίας όταν η νικοτίνη παίζει τα παιχνιδάκια της κι εσύ ψάχνεσαι, καλό αποτέλεσμα επίσης έχουν οι καραμέλες ευκάλυπτου και οι μεντούλες!!!
#13
Cafe / Re: Τι σκέφτεστε αυτή τη στιγμή?
Ιανουαρίου 06, 2013, 03:57:14 ΜΜ
Τη μανούλα μου που γιορτάζει σήμερα και είναι μόνη......................................................
#14
Την κλεψιά πνευματικής ιδιοκτησίας!!!!
#15
Αχ μην το κάνετε αυτό, σαν κακόγουστη φάρσα μοιάζει! Με όλο το θάρρος της γνώμης θέλω να παρακαλέσω για κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό.
Ας μην παραφράζουμε και τον Μπωντλαίρ τώρα κατά τον τρόπο μας! Κάθε σκέψη και νόημα εδώ του ανήκει!!!! Στα σημεία μάλιστα που επισημαίνονται με σκούρο χρώμα τον αντιγράφεις κιόλας χωρίς να κάνεις αναφορά στο όνομά του! :razz:  :evil:  :lol:  
Δεν είναι καλύτερα να μεταφέρουμε την εξαιρετική γραφή του Μπωντλαίρ αυτούσια να χαρούν και τα ματάκια μας?

Ο οποίος έλεγε......................................

''Για να μην νιώθετε το τρομερό φορτίο του χρόνου που τσακίζει τους ώμους σας και σας γέρνει προς τη γη, πρέπει να μεθάτε χωρίς ανάπαυλα.
 
Αλλά από τι? Από κρασί, από ποίηση, από αρετή, από οτιδήποτε προτιμάτε. Αλλά μεθύστε!
 
Κι αν κάποιες φορές στα σκαλοπάτια ενός μεγάρου, πάνω στο πράσινο χορτάρι ενός χαντακιού, μέσα στη μελαγχολική τη μοναξιά του δωματίου σας σας τύχει να ξυπνήσετε, αφού η μέθη έχει ελαττωθεί ή χαθεί, ρωτήστε τον άνεμο, το κύμα, το αστέρι, το πουλί, το ρολόι, ό,τι φεύγει, ό,τι κυλάει, ό,τι τραγουδάει, ό,τι μιλάει... ρωτήστε το τι ώρα είναι. Και ο άνεμος, το κύμα, το αστέρι, το πουλί, το ρολόι θα σας απαντήσουν:

Είναι ώρα για να μεθύσετε!''

ΣΑΡΛ ΜΠΩΝΤΛΑΙΡ
ΥΓ. Με κάθε σεβασμό ''Η μελαγχολία του Παρισιού'' είναι από τα αγαπημένα μου βιβλία δεσποσύνη. ;-)