Ειδήσεις:

Το φτιάχνουμε ακόμα.. υπομονή ...

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Θέματα - titica

#1
Ψυχολογία / Είσαι ό,τι βλέπεις!
Ιανουαρίου 27, 2012, 01:02:07 ΠΜ
Ε λοιπόν, ναι! Όλα αυτά που βλέπεις θέλουν να σου δείξουν ποιος πραγματικά είσαι, σαν ένας καθρέφτης.  Αυτή η θεωρία δεν γίνεται εύκολα αποδεκτή. Παρότι δεν είναι περίπλοκη, δύσκολα εφαρμόζεται στη ζωή μας, γιατί η περηφάνεια μας δέχεται σκληρό χτύπημα, κυρίως αν αυτό που βλέπουμε μας ενοχλεί. Γιατί, ακόμα και όταν θαυμάζουμε κάποιον, δυσκολευόμαστε καμιά φορά να δούμε ότι και εμείς είμαστε το ίδιο ξεχωριστοί, ότι είμαστε μια άλλη εικόνα του ίδιου πλάσματος.
 
Τι βλέπεις γύρω σου; Πως βλέπεις τα άτομα με τα οποία ζεις; Πως βλέπεις τα άτομα με τα οποία εργάζεσαι; Πως βλέπεις τους ανθρώπους γενικά, στο δρόμο, στην αγορά; ΄Οπου πέφτει το βλέμμα σου, είναι η αντανάκλασή σου. Αν εφάρμοζες τη σπουδαία τούτη θεωρία του καθρέφτη για λίγες μόνο στιγμές κάθε μέρα, θα γινόταν μια πολύ σημαντική μεταβολή στη ζωή σου.
 
Ας υποθέσουμε ότι σε αυτήν εδώ τη ζωή, πάνω στη γη, για να σε βοηθήσουν να γνωρίσεις τον εαυτό σου, για να εξελιχθείς και να δεις πραγματικά τον εαυτό σου, σε περιβάλλουν καθρέφτες. Όπου και αν πας, ό,τι και αν κάνεις, μπορείς να παρατηρείσαι συνεχώς μέσα σε έναν καθρέφτη. Αντί να βλέπεις άτομα επιθετικά, άτομα που σε ταράζουν ή άτομα ασυνήθιστα, βάλε στη θέση τους ένα καθρέφτη και η ζωή σου θα πάρει τελείως άλλη πορεία.
 
Όταν στέκεσαι μπροστά στον καθρέφτη σου, εύκολα καταλαβαίνεις ότι το πρόσωπο που αντανακλάται είσαι εσύ. Όπως και αν είναι το πρόσωπό σου, σκυθρωπό ή ακτινοβόλο, χαρούμενο ή θλιμμένο, με λείο δέρμα ή με εξανθήματα, ξέρεις ότι πρόκειται για το δικό σου. Αν δεν σου αρέσει η εικόνα που σου στέλνει ο καθρέφτης, δεν κακίζεις τον καθρέφτη, έτσι δεν είναι ;
 
Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει στη ζωή: Όλα τα πρόσωπα που ελκύεις, σου στέλνουν την εικόνα μιας όψης του εαυτού σου. Κάθε μέρα, ο υπερσυνειδητός νους σου δημιουργεί καταστάσεις για να βρεθούν γύρω σου οι άνθρωποι που χρειάζεσαι τη συγκεκριμένη στιγμή, για να μάθεις να γνωρίζεις τον εαυτό σου. Όπως είπα και πιο πάνω, δύσκολα δέχεσαι αυτή τη θεωρία. Εννιά φορές στις δέκα, η πρώτη μας αντίδραση θα είναι να πούμε: “Δεν είναι δυνατόν! Δεν είμαι έτσι! Δεν είμαι τόσο εγωίστρια! Δεν είμαι τόσο ανυπόμονη!” Μπορεί επίσης να πεις: “Δεν είμαι τόσο καλή σαν αυτή! Δεν είμαι ούτε τόσο υπέροχη ούτε τόσο πεισματάρα!” Συγκρίνουμε ασταμάτητα τον εαυτό μας με τους άλλους, είτε τους κρίνουμε καλύτερους είτε χειρότερους από τον εαυτό μας.
 
Όσο έχουμε αυτή τη φιλοσοφία, αυτή την αντίληψη για τη ζωή, το μη αποδεκτό πρότυπο αναπαράγεται συνεχώς. Απεναντίας, τη στιγμή που θα το δεχτείς ότι όσα προκαλείς να συμβούν γύρω σου είναι απλώς μια αντανάκλαση του εαυτού σου, και τη στιγμή που θα σταθείς να το σκεφτείς “Μήπως είμαι έτσι; Ποιό κομμάτι του εαυτού μου μοιάζει με το άλλο άτομο;” ανοίγει στην καρδιά σου μια πόρτα. Ο εσωτερικός σου ήλιος σου φέρνει αμέσως το φως που χρειάζεσαι, για να δεις καθαρά. Ξάφνου, θα ακούσεις τον εαυτό σου να λέει: “Μάλιστα! Τώρα κατάλαβα!” Και θα νοιώσεις ευτυχία με την καινούργια τούτη συνείδηση.
 
Ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι ο σύντροφός σου τεμπελιάζει, ότι περνά πολλή ώρα μπροστά στην τηλεόραση μετά τη δουλειά του. Αν σε ενοχλεί πολύ η συμπεριφορά του, αν τον επικρίνεις μονολογώντας “Θέλει διαρκώς σπρώξιμο! Βαρέθηκα να περνούν όλα από το χέρι μου και να τον παρακαλάω να κάνει κάτι και αυτός!”, αυτό σημαίνει πως έχεις κάτι να μάθεις για τον εαυτό σου μέσα από αυτήν την κατάσταση. Ας υποθέσουμε ακόμα πως αναστατώνεσαι βλέποντας τα παιδιά να μη μελετούν τα μαθήματά τους, να μη βοηθούν ποτέ στο σπίτι και τα μαλώνεις ότι τεμπελιάζουν. Μέσα απʼ όλα αυτά, μαθαίνεις ότι ένα κομμάτι του εαυτού σου τεμπελιάζει. Εσύ βέβαια δεν θεωρείς ότι είσαι τεμπέλα, σε απορροφά πολύ το να βλέπεις στους άλλους την τεμπελιά! Ή, ένα κομμάτι του εαυτού σου θεωρεί απαράδεκτη την τεμπελιά και δεν την επέτρεψες ποτέ στον εαυτό σου. Ιδού μια απόφαση που πήρες σε μια συγκεκριμένη φάση της ζωής σου, μάλλον από αυτά που διδάχτηκες. Μήπως σου έλειψε αγάπη, όταν πρόσφερες στον εαυτό σου μια στιγμή τεμπελιάς; Ό,τι και αν είναι, η γνώση του τι είναι η τεμπελιά δημιουργεί μέσα σου βαθιά ταραχή. Σε ταράζει το ότι κάποιος άλλος επιτρέπει στον εαυτό του  κάτι που, κατά βάθος, θα σου άρεσε και εσένα να κάνεις που και που. Όχι να το ρίξεις τελείως στην τεμπελιά, βέβαια. Απλώς να το παίξεις και εσύ λίγο κηφήνας. Καμιά φορά, μάλιστα, δεν θα σου έβγαινε σε καλό. Βλέπεις;
 
Το ίδιο ισχύει για όλο τον κόσμο. Αν το σκεφτούμε, δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό, και δεν έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε κανέναν και τίποτα. Καθένας πράττει πάντα όπως θεωρεί καλύτερα. Αν ενεργήσει λάθος, ποιος θα υποστεί τις συνέπειες,; Μην κρίνεις λοιπόν και μην επικρίνεις. Δεν έχεις παρά να χρησιμοποιήσεις ό,τι βλέπεις γύρω σου, για να μάθεις να γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου.
 
 
 
Απόσπασμα από το βιβλίο της Lise Bourbeau: 'Μάθε ποιός στ΄ αλήθεια είσαι'
#2
Cafe / Η ευγένεια είναι ξεπερασμένη;;
Μάρτιος 08, 2011, 12:39:24 ΠΜ
Σήμερα βρέθηκα σε τραπέζι πολλών ατόμων, άγνωστοι μεταξύ αγνώστων οι περισσότεροι και μεταξύ χταποδιού και ούζου, παρατηρώντας συμπεριφορές, έκανα από μέσα μου αυτή την σοβαρή ερώτηση.

Πριν προλάβουν οι οικοδεσπότες να καθίσουν στο τραπέζι, μιλάμε για μια οικοδέσποινα καλωσυνάτη και αγχωμένη να μας σερβίρει πάνω από το κεφάλι μας, κάποιοι είχαν αρχίσει ήδη αγενώς να τρώνε, ενώ φυσικά οι έχοντες την σχετική αγωγή, περίμεναν υπομονετικά.
Κάποιος δάγκωνε μια ολόκληρη λαγάνα ή έκοβε τα κομμάτια με τα χέρια για να τα προσφέρει, κι ένας άλλος έπαιζε με τις λεμονόκουπες.
Ένας χοντρός απέναντί μου μιλούσε δυνατά με μπουκωμένο στόμα και με πήραν τα σκάγια δυο φορές και μια κυρία είχε αφήσει αμέριμνη το κορδονάκι της μπλούζας της να κολυμπάει στη γαβάθα με τη σαλάτα, τρώγοντας από εκεί με το πιρούνι αντί να σερβίρει στο πιάτο της. 'Ελεος!
Δεν μπορώ φυσικά να πω ότι πέρασα καλά, παρ' όλα αυτά ευχαρίστησα διακριτικά λέγοντας πως όλα ήταν υπέροχα.

Αναρωτιέμαι ακόμα σε ποιό σημείο διαφέρουν κάποιοι άνθρωποι από τα ζώα ως προς την συμπεριφορά. Πού πήγε η ευγένεια; Υπάρχει;
#3
Πιστεύετε ότι οι άνθρωποι μπορούν να καταταχθούν σε κατηγορίες ανάλογα με τη συμπεριφορά τους?


Κατά τον Βάκωνα, υπάρχουν 3 τύποι ανθρώπων:
1. Ο άνθρωπος αράχνη που θέλει να κάνει τα πάντα μόνος του και να είναι αυτάρκης, αλλά ταυτόχρονα είναι απόκοσμος και μοναχικός
2.  Ο άνθρωπος μηρμήγκι που συγκεντρώνει ότι βρει μπροστά του (γνώσεις άχρηστες, άχρηστα αντικείμενα, αγοράζει πράγματα που αργότερα ανακαλύπτει ότι δεν ήταν χρήσιμα, κτλ) και
3. Ο άνθρωπος μέλισσα που επιλέγει, καταχωρίζει, κατατάσσει και επεξεργάζεται όλα τα γνωστικά θέματα που ασχολείται.


Στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό οι άνθρωποι κατατάσσονταν σε 4 τύπους ανθρώπων:
1. Ο Οδυσσέας: Ο άνθρωπος που με πονηριές και ελιγμούς καταφέρνει να βγαίνει πάντοτε νικητής
2. Ο Αχιλλέας: Πρότυπο μετωπικής  σύγκρουσης, αλλά και πιστός φίλος, άνθρωπος με λεπτά αισθήματα που δεν διστάζει να κλάψει για τον πολύ καλό του φίλο
3. Ο Ηρακλής: Ο ήρωας και λυτρωτής της ανθρωπότητας
4. Ο Σπαρτιάτης: Για το συμφέρον της πατρίδας του και των “πιστεύω” του δεν διστάζει να  θυσιάσει τη ζωή του.


Και σύμφωνα με τον Πασκάλ, υπάρχουν 2 τύποι ανθρώπων:
1.  Ο Άθεος που πιστεύει μόνο στην ύλη και στις δικές του δυνατότητες
2. Ο  άνθρωπος που πιστεύει και υπηρετεί τον Θεό του θρησκεύματός του.


Εσείς μπορείτε να κατατάξετε τον εαυτό σας σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες;
Αν ναι, τότε μάλλον γνωρίζετε καλά τον εαυτό σας. Αν όχι, τότε μάλλον θα πρέπει να ασχοληθείτε λίγο παραπάνω με τον εσωτερικό σας κόσμο!

Μπορείτε να μας πείτε τι τύπος είστε???  :smile:
#4
Το τεστ αυτογνωσίας του Dr Phil είναι ένα τεστ που δίνεται από το Human Relations Dept. σε μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις σήμερα. Αφορά τους υπαλλήλους τους ή τους μελλοντικούς υπαλλήλους και βοηθάει να έχουν καλύτερη εσωτερική γνώση.

Οι απαντήσεις είναι για το ποιός είστε τώρα και όχι αυτός που ήσασταν κατά το παρελθόν. Πάρετε στυλό και χαρτί για να σημειώσετε τις απαντήσεις σας.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1. Πότε νοιώθεις ότι είσαι στα καλύτερά σου?

α) το πρωί

β) μεταξύ απογεύματος και νωρίς το βράδυ

γ) αργά τη νύχτα


2. Συνήθως περπατάς:

α) αρκετά γρήγορα, με μεγάλα βήματα

β) αρκετά γρήγορα, με μικρά βήματα

γ) λιγότερο γρήγορα με το κεφάλι ψηλά, κοιτώντας τον κόσμο στο πρόσωπο

δ) λιγότερο γρήγορα, με το κεφάλι χαμηλά

ε) πολύ αργά


3. Όταν μιλάς στους ανθρώπους, εσύ:

α) κάθεσαι με τους αγκώνες αναδιπλωμένους

β ) έχεις τα χέρια σου πιασμένα σαν παλαμάκια

γ) έχεις το ένα ή και τα 2 χέρια στους γοφούς ή στις τσέπες

δ) ακουμπάς ή σπρώχνεις το πρόσωπο που μιλάς

ε) παίζεις με τα αυτιά σου, τρίβεις το πιγούνι σου ή φτιάχνεις τα μαλλιά σου4. Όταν είσαι χαλαρός κάθεσαι:

α) με τα πόδια ελεύθερα δίπλα δίπλα

β) με τα πόδια σταυρωμένα

γ) με τα γόνατα τεντωμένα και ίσια

δ) με το ένα πόδι κάτω από σένα5. Όταν κάτι σε συναρπάζει, αντιδράς:

α) με ένα δυνατό χαμόγελο

β) με ένα γέλιο, αλλά όχι δυνατό

γ) με ένα ήσυχο γελάκι

δ) με ένα ανόητο γέλιο

 

6. Όταν πηγαίνεις σε ένα πάρτυ ή σε μια εκδήλωση κάνεις την εμφάνιση σου:

α) με μια μεγαλειώδη είσοδο έτσι ώστε όλοι να σε προσέξουν

β) μια ήσυχη είσοδο, ψάχνοντας γύρω για κάποιον που γνωρίζεις

γ) μπαίνεις ήσυχα χωρίς να κάνεις αισθητή την παρουσία σου

 

7. Όταν δουλεύεις ή είσαι πολύ συγκεντρωμένος , και διακόπτεσαι?

α) ξεκινάς ένα διάλειμμα

β) εκνευρίζεσαι αφάνταστα

γ) και με τις δυο παραπάνω καταστάσεις8. Ποιο από τα παρακάτω χρώματα σε εκφράζουν περισσότερο?

α) Κόκκινο/πορτοκαλί

β) Μαύρο

γ) Κίτρινο/γαλάζιο

δ) Πράσινο

ε) Σκούρο μπλε/πορφυρό

ζ) Ασπρο

η) Καφέ/γκρι

 

9. Όταν είσαι στο κρεβάτι τη νύχτα, τις τελευταίες στιγμές πριν σε πάρει ο ύπνος, ξαπλώνεις

α) ανάποδα απλωμένος

β) παρατεντωμένος μπρούμυτα με το πρόσωπο σου να κοιτάζει το στομάχι σου

γ) στην πλευρά σου ελαφρά κουλουριασμένος

δ) με το κεφάλι σου στο μπράτσο σου

ε) με το κεφάλι σου κάτω από τα σκεπάσματα10. Συνήθως ονειρεύεσαι όταν:

α) ξαπλώνεις

β) μαλώνεις ή φωνάζεις

γ) ψάχνεις για κάτι η κάποιον

δ) πετάς η επιπλέεις

ε) συνήθως δεν βλέπεις όνειρα

ζ) τα όνειρα σου είναι συνήθως ευχάριστα

 

 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. (α) 2   (β) 4   (γ) 6

2. (α) 6   (β) 4   (γ) 7   (δ) 2    (ε) 1

3. (α) 4   (β) 2   (γ) 5   (δ) 7   (ε) 6

4. (α) 4   (β) 6   (γ) 2   (δ) 1

5. (α) 6   (β) 4   (γ) 3   (δ) 5   (ε) 2

6.   (α) 6   (β) 4   (γ) 2

7.   (α) 6   (β) 2   (γ) 4

8.   (α) 6   (β) 7   (γ) 5   (δ)4  (ε) 3   (ζ) 2   (η) 1

9.  (α) 7   (β) 6   (γ) 4   (δ) 2   (ε) 1

10.  (α) 4   (β) 2   (γ) 3   (δ) 5   (ε) 6   (ζ) 1

Τώρα πρόσθεσε την τελική σου βαθμολογία.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Πάνω από 60 βαθμούς

Οι άλλοι σε βλέπουν σαν κάποιον που πρέπει να τα έχουν καλά μαζί του και να σε προσέχουν. Φαίνεσαι σαν ματαιόδοξος, εγωκεντρικός και κάποιος που είναι εξαιρετικά δικτατορικός. Οι άλλοι μπορεί να σε θαυμάζουν, ευχόμενοι να σου μοιάσουν, αλλά χωρίς να μπορούν να σε εμπιστευτούν ποτέ ενώ διστάζουν να έχουν στενότερη επαφή μαζί σου.

Από 51 έως 60 βαθμούς

Οι άλλοι σε βρίσκουν συναρπαστικό, ιδιαίτερα άστατο, και κάπως αδιάλλακτη προσωπικότητα. Ένας φυσικός ηγέτης, κάποιος που παίρνει γρήγορες αποφάσεις, χωρίς να σκέφτεται πάντα το σωστό. Σε βρίσκουν έντονο και περιπετειώδη, κάποιος που θα τα δοκίμαζε όλα; Κάποιος ο οποίος αρπάζει τις ευκαιρίες και απολαμβάνει την περιπέτεια. Χαίρονται να είναι στην παρέα σου λόγω του ενθουσιασμού που εκπέμπεις.

Από 41 έως 50 βαθμούς

Οι άλλοι σε βρίσκουν φρέσκο, ζωντανό, γοητευτικό, συναρπαστικό, πρακτικό και πάντα ενδιαφέρων. Κάποιος που είναι σταθερά στο κέντρο της προσοχής, αλλά αρκετά ισορροπημένο χωρίς να τους κάθεσαι στο σβέρκο. Συχνά σε χαρακτηρίζουν ως ευγενή, διακριτικό και κατανοητό. Κάποιος που θα τους ανεβάσει πάντα και θα τους βοηθήσει.

Από 31 έως 40 βαθμούς

Οι άλλοι σε βλέπουν σαν λογικό, σοβαρό, προσεκτικό και πρακτικό. Σε θεωρούν έξυπνο, χαρισματικό, ή ταλαντούχο, αλλά μετριοπαθή. Όχι ένα άτομο που κάνει φίλους γρήγορα ή εύκολα, αλλά κάποιος που είσαι εξαιρετικά πιστός σε φίλους που τελικά κάνεις και περιμένεις να κάνουν το ίδιο και αυτοί. Άνθρωπος που δεν κλονίζεται εύκολα η φιλία του, αλλά εξίσου δύσκολα επανέρχεται όταν μια φιλία σπάσει.

Από 21 έως 30 βαθμούς

Οι φίλοι σου σε θεωρούν προσεκτικό κι επιμελή και προχωρώντας αργά και σταθερά σε κάποια πράγματα. Θα ήταν μεγάλη έκπληξη αν έκανες κάτι από παρόρμηση  ή από μια στιγμή παρακίνησης, από οποιαδήποτε γωνία και μετά να αποφασίσεις για την συνέχεια. Πιστεύουν ότι αυτή η αντίδραση οφείλεται από την καχύποπτη και προσεκτική φύση σου περιμένοντας από εσένα να εξετάσεις τα πάντα προσεκτικά.

Κάτω από 21 βαθμούς

Οι άνθρωποι πιστεύουν πως είσαι ντροπαλός, νευρικός, και αναποφάσιστος, κάποιος που χρειάζεται φροντίδα, που πάντα χρειάζεται κάποιον άλλον να παίρνει τις αποφάσεις και που δεν θέλει να αναμιγνύεται με κανέναν και με τίποτα!  Σε θεωρούν στενάχωρο διότι βλέπεις προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Κάποιοι σε θεωρούν βαρετό. Μόνο αυτοί που σε ξέρουν πραγματικά γνωρίζουν ότι δεν είσαι καθόλου.
#5
Cafe / Μαντάμ Υγράνς!!!
Ιουνίου 19, 2010, 12:46:24 ΜΜ
Ή αλλιώς ένα φρικτά εξευτελιστικό post για υγρά!!!

Είσαι στη δουλειά.

Είναι Ιούνιος, καλή ώρα.

Το κλιματιστικό δουλεύει από τις 7 το πρωί στους 19 βαθμούς του Κελσίου.

Όλοι καπνίζουν ασταμάτητα από τις 7:30 το πρωί και σου συμβαίνουν τα εξής: έχεις πάθει γρίπη (εδώ και μέρες) και παράλληλα έχεις ή ωορρηξία ή κρυφή ερωτική επιθυμία ή αχαλίνωτη τάση για κλάμα.

Κατάσταση τρελής αφυδάτωσης. Γελάς (συνέχεια), βήχεις (ένεκα που καπνίζεις κι εσύ γαμ@ τη νόσο του λεγεωνάριου μου μέσα), κάνεις μια απότομη κίνηση και νιώθεις υγρά να κυλάνε.

Πας τουαλέτα και δεν ξέρεις τι να πρωτοκάνεις. Να φυσήξεις τη μύτη? Να τσεκάρεις βρακί? Ή να συμμαζέψεις τα δάκρυα?

Φυσάς μύτη και πετάγονται δάκρυα από το αριστερό σου μάτι. Κλείνεις μύτη και φυσάς, πάλι πετάγονται δάκρυα από το δεξί μάτι this time!!! Τι γίνεται, ρε φίλε? Όλα τα σωληνάκια μου έχουν βουλώσει ή έχουν πάθει διαρροή.

Το μεσημέρι έχεις meeting. Πέφτει τρελό γέλιο. Φρουρρρ τα υγρά.

-Ρε λες να έχω πρόωρη ακράτεια? Από τα 32?

Κάνεις φάρσες τηλεφωνικές εντός της εταιρείας με ρεμάλια συναδέρφους. Κι άλλα γέλια. Κι άλλα υγρά.

Κάνεις τη διαδρομή βρακί, τουαλέτα, φύσημα μύτης καμιά 40 φορές. Γυρνάς σπίτι. Ιδρώτας. Υγρασία. Που είναι ο Βαρδάρης όταν τον χρειάζομαι? Ε? Πού είναι?

Πάνω που είσαι έτοιμη για ύπνο. Κι αφού έχεις αλλάξει βρακί. Jesus!!! Τρως φλασιά και αυνανίζεσαι! Γιατί καλή μου γυναίκα? Για να πάθεις αφυδάτωση? Είσαι με τα καλά σου?

Και ξαφνικά μέσα σε 5 λεπτά έρχεται ένας αναπάντεχα ωραίος οργασμός και στρώνει το mood που ήταν πεσμένο, η λίμπιντο(ς) που ήταν πεσμένη, σου φεύγει ο φόβος ότι έπαθες ακράτεια κι αρχίζεις και γελάς μόνη σου μες το σαλόνι σου, χαζεύοντας τον ψηλό Βραζιλιάνο με την κοτσίδα να κάνει αιδοιολειξία σε μια ξανθιά με υπέροχα τεράστιο κ@λο!!!!!Ξαφνικά σκάει μύτη άλλη μια ξανθιά πάνω σε ένα άλογο και γίνεται της κολάσεως. Ουαου!!!!!! Τι κάνει ο άνθρωπος? Πώς τις καταφέρνει και τις δυο? Μήπως να πάω Βραζιλία αυτό το καλοκαίρι? Καλά, πόσα χρήματα δώσανε για αυτή την υπερπαραγωγή?
Γιατί οι οργασμοί μοιάζουν με bossa novες και να, τώρα, εγώ που αγαπώ το χορό, παρασύρομαι πάλι?
#6
Σαράντα περίπου λεπτά πριν από τον ύπνο η θερμοκρασία του σώματος αρχίζει να πέφτει και αγγίζει το χαμηλότερο σημείο τέσσερις ώρες μετά. Δηλαδή, στην πιο έντονη φάση του λεγόμενου «ύπνου REM», κατά την οποία και ονειρευόμαστε. Tο ξύπνημα, αντίθετα, αντιστοιχεί σε μια εκτίναξη του υδράργυρου προς τα πάνω. Η θερμοκρασία του σώματος είναι πλέον τόση, ώστε περνάμε  απότομα στην εγρήγορση. Ο κύκλος ύπνου-εγρήγορσης και οι αυξομειώσεις της θερμοκρασίας βαδίζουν χέρι χέρι και ρυθμίζονται από ένα μυστικό σκηνοθέτη: το βιολογικό ρολόι. Αυτό εποπτεύει επίσης και τις καρδιοαγγειακές λειτουργίες, την απελευθέρωση της ορμόνης της ανάπτυξης (σωματοτρόπος ορμόνη) και της κορτιζόλης (μια ορμόνη που συνδέεται με τη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της εγρήγορσης). Το βιολογικό ρολόι βρίσκεται σε μια περιοχή του εγκέφαλου που ονομάζεται «υπερχιασματικός πυρήνας».


Σύμφωνα με κάποιους ειδικούς, ο χρόνος ανάπαυσης χρησιμεύει στον οργανισμό ως ένα είδος γενικής συντήρησης. Κατά τη διάρκεια του ύπνου εκκρίνονται σημαντικές ορμόνες, όπως αυτή της ανάπτυξης. Oι νευροφυσιολόγοι έχουν ανακαλύψει ότι ο ύπνος χρησιμεύει στον εγκέφαλο για τη «συγκρότησή» του. Η δραστηριότητα των νευρώνων στη διάρκεια του ύπνου REM ή παράδοξου ύπνου (φάση κατά την οποία ονειρευόμαστε) διεγείρει το σχηματισμό εγκεφαλικών κυκλωμάτων και ενεργοποιεί αρκετές δομές του εγκεφαλικού φλοιού, οι οποίες παραμένουν αδρανείς κατά τη διάρκεια της εγρήγορσης.

O ύπνος φαίνεται να παίζει αποφασιστικό ρόλο και στη μνήμη. Δοκιμάστε να ρωτήσετε κάποιον: «Ποιος εικονίζεται στο παλιό χαρτονόμισμα των εκατό δραχμών;». O ερωτηθείς θα προσπαθήσει νʼ ανασύρει την πληροφορία από τη μνήμη του, «σαρώνοντας» το προσωπικό νοητικό του αρχείο. Λίγο πολύ αυτό κάνουμε κατά τη διάρκεια του ύπνου REM (ακροστοιχίδα των λέξεων Rapid Eye Movement), κύριο χαρακτηριστικό του οποίου είναι οι γρήγορες κινήσεις των ματιών. Αυτές θα πρέπει να σχετίζονται με την αναζήτηση και την επεξεργασία των πληροφοριών που συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια της μέρας και είναι απαραίτητες στη δημιουργία των ονείρων. Tα όνειρα, με τη σειρά τους, ίσως χρησιμεύουν στην αποκρυστάλλωση αυτών των πληροφοριών στη μνήμη.

Tο βέβαιο είναι ότι ο ύπνος αποτελεί μια ζωτικής σημασίας λειτουργία. H σύγχρονη έρευνα αποκαλύπτει ότι κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού ύπνου μάλιστα απελευθερώνεται σημαντική ποσότητα αυξητικής ορμόνης, η οποία αναζωογονεί τα κύτταρά μας. Όμως πόσο ακριβώς πρέπει να κοιμάται κάποιος; Ο αριθμός των ωρών ύπνου είναι υποκειμενικός απαντούν οι ειδικοί. Yπάρχουν άνθρωποι που με τρεις ώρες ύπνο τη νύχτα ξυπνούν ξεκούραστοι. Kι άλλοι, αντίθετα, που νιώθουν ερείπιο συμπληρώνοντας οχτώ ώρες ύπνου. Αυτοί πλήττονται περισσότερο από τους σύγχρονους ρυθμούς ζωής. Όμως ανάμεσα στα δύο άκρα υπάρχει και ο μέσος όρος: η ανάγκη για ύπνο ενός ενηλίκου κυμαίνεται γύρω στις εφτά ώρες τη νύχτα.


Μια χαρά δεν μας τα λέει το focus?  ;-)

Ας το συνεχίσουμε λοιπόν αυτό το αρθράκι.
 

Aϋπνία!

Οι ειδικοί αναγνωρίζουν τουλάχιστον τρεις τύπους αϋπνίας: την περιστασιακή, την παροδική και τη χρόνια. Η τελευταία μπορεί να υπάρχει εκ γενετής. H περιστασιακή σχετίζεται συχνά με κάποιο συμπτωματικό γεγονός -ένα δυσάρεστο συμβάν, μια επικείμενη δοκιμασία ή ένα χρέος. Μόλις ξεπεραστεί το πρόβλημα, εξαφανίζεται. Αντίθετα, η παροδική αϋπνία μπορεί να σχετίζεται μʼ ένα συμπτωματικό γεγονός, αλλά διαρκεί πολύ περισσότερο, τουλάχιστον για μερικές βδομάδες. H παροδική αϋπνία πρέπει νʼ αντιμετωπίζεται χωρίς αναβολές, γιατί αν την παραμελήσουμε μπορεί να εξελιχθεί στην απαρχή ενός φαύλου κύκλου ο οποίος θα οδηγήσει σε μονιμότητα της διαταραχής  

Απλοί κανόνες για τέλειο ύπνο!

Oι ειδικοί ισχυρίζονται ότι συχνά αρκεί να τηρούνται κάποιοι απλοί κανόνες «υγιεινής του ύπνου». Ένα ποτήρι γάλα, ένα καλό βιβλίο μάς βοηθούν στη χαλάρωση. Πρέπει οπωσδήποτε να πέφτουμε στο κρεβάτι και να ξυπνάμε την ίδια πάντα ώρα. Αν δεν μπορούμε να κοιμηθούμε, δεν πρέπει να μένουμε ξαπλωμένοι αλλά να σηκωνόμαστε και νʼ ασχολούμαστε με κάτι ευχάριστο μέχρι να μας έρθει ύπνος. Δεν πρέπει να τρώμε ή να βλέπουμε τηλεόραση στο κρεβάτι. Οποιαδήποτε δραστηριότητα-εκτός από τη σεξουαλική- απομακρύνει τον ύπνο. Η καφεΐνη και η νικοτίνη πρέπει θα πρέπει νʼ αποφεύγονται το απόγευμα ή το βράδυ. Μετά το δείπνο αντενδείκνυται το γυμναστήριο, γιατί η θερμότητα του σώματος μας εμποδίζει νʼ αποκοιμηθούμε. Δεν πρέπει να τρώμε πολύ αργά για βράδυ -ο ύπνος κατά τη διάρκεια της πέψης είναι από τους πιο ταραγμένους- και προπαντός προσοχή στο αλκοόλ. Στην αρχή μετριάζει το άγχος, μετά όμως ευνοεί τα νυχτερινά μικροξυπνήματα ή ένα πρόωρο ξύπνημα.


Χρήσιμες οι πληροφορίες νομίζω.................... :smile:
#7
Πολιτικός καφενές / Ρατσισμός
Μάρτιος 21, 2010, 05:21:45 ΜΜ
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ υπάρχει όταν κάποιος υποστηρίζει ότι εγγενείς λόγοι καθιστούν τους ανθρώπους της λευκής φυλής ανώτερους από εκείνους της μαύρης φυλής.

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ δεν υπάρχει όταν λες ότι ένας πολιτισμός είναι διαφορετικός από κάποιον άλλον.

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ δεν υπάρχει όταν συγκρίνοντας μεταξύ τους τούς 2 πολιτισμούς καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι ο ένας υπερτερεί του άλλου. Όταν π.χ. αποδείξεις ότι η επιρροή του ενός φτάνει μέχρι τις μέρες μας ενώ του άλλου εξαφανίστηκε χωρίς να συντρέχει φυσική ή άλλη καταστροφή.

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ δεν είναι να πεις ότι το θέατρο, η πολιτική, η βουλή, η δημοκρατία, οι αρχές διοίκησης της πόλης, οι αρχές που διέπουν τις ανθρώπινες σχέσεις προέρχονται από την Ελλάδα και όχι από αλλού.

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ είναι να υποστηρίξεις ότι εξ ορισμού ο Χριστιανός είναι καλύτερος άνθρωπος από τον Μουσουλμάνο.

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ δεν υπάρχει όταν υποστηρίζεις ότι είναι διαφορετικοί μεταξύ τους και ότι η σύγκρουση των κοσμοθεωριών στις οποίες πιστεύουν, πολύ συχνά προκαλούν ανυπέρβλητα εμπόδια στο στερέωμα μιας κανονικής ανθρώπινης σχέσης.

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ είναι κάθε τι που δέχεσαι αξιωματικά και που αποβαίνει εις όφελος ενός ανθρώπου έναντι κάποιου άλλου.

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ είναι να δέχεσαι ότι υπάρχουν ανώτεροι και κατώτεροι άνθρωποι.

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ δεν είναι να αποδείξεις ότι υπάρχει ανώτερος και κατώτερος τρόπος σκέψης. Πώς να το κάνουμε;

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ είναι να ισχυρίζεσαι ότι επειδή με την βούρτσα μπορείς να βάψεις το ταβάνι τότε η π..τσα πρέπει να καεί στην πυρά.

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ είναι να ισχυρίζεσαι ότι επειδή μόνο με την π..τσα μπορείς να κάνεις παιδιά τότε η βούρτσα πρέπει να πεταχτεί στα σκυλιά!

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ δεν είναι να ισχυριστείς ότι κάθε πράγμα, είναι τόσο χρήσιμο όσο το έργο που επιτελεί άρα κάποιο από τα δύο είναι πολύτιμο.


Αυτά κι άλλα πολλά διαβάζοντας το pare-dose.net
#8
Σχέσεις / Τα μυστικά της πίσω πόρτας!
Φεβρουαρίου 27, 2010, 01:23:31 ΠΜ
Πριν σπεύσετε να με λιθοβολήσετε και να με χαρακτηρίσετε φαν της ελαφρότητας του είναι -όχι ότι δεν είμαι και ότι δεν μου αρέσει, πετάω την σκούφια μου για τζέρτζελο και χιουμοράκι- οφείλω να σας πω ότι το θέμα του πρωκτικού σεξ πάντα με έφερνε σε αμηχανία. Ακόμα και με την μορφή απλής συζήτησης με τους συντρόφους μου. Και πιστεύω ότι οι περισσότερες γυναίκες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Πιστεύουν ότι ακόμα και η επιθυμία του συντρόφου τους για πρωκτικό σεξ τις μειώνει ως προσωπικότητες.

Πιστεύω ότι στο ερωτικό κομμάτι, τα πράγματα σε οδηγούν και δεν τα οδηγείς. Αν βάλεις φραγμούς και όρια, σημαίνει ότι δεν σε ελκύει σε τέτοιο βαθμό ο σύντροφός σου ώστε να του αφεθείς απόλυτα. Δεν γνωρίζω βέβαια από πλευρά ιατρικής κατά πόσο η πράξη αυτή εμπεριέχει κινδύνους.
Εγώ βρήκα ενδιαφέρον το αρθάκι -κλόπυ βεβαίως βεβαίως και προσπάθησα να το σώσω με τον πρόλογο αυτόν  - στο λινκ womenonly.gr)

 
Θέμα ταμπού, αλλά και κοινή πρακτική, το πρωκτικό σεξ φέρνει πολλούς να σε αμηχανία και μόνο με το άκουσμά του. Ωστόσο, όπως οι περισσότερες γυναίκες ξέρουν, είναι η υπ' αριθμόν ένα επιθυμία των περισσότερων αντρών. Οπότε, είτε είσαι απλώς περίεργη για το θέμα σ' αυτή τη φάση, είτε είναι κάτι που θέλεις να δοκιμάσεις, ρίξε μια ματιά σ' αυτές τις απλές οδηγίες.


ΤΑ ΝΑΙ

1. Να είσαι σίγουρη ότι το θέλεις. Είναι σημαντικό ν' αποφασίσετε από κοινού ότι είναι κάτι που θέλετε να δοκιμάσετε.

2. Χαλάρωσε. Το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα για την τεχνική του θέματος είναι η σωστή αναπνοή. Οι σφιγκτήρες μύες που περικλείουν τον πρωκτό είναι πολύ δυνατοί προκειμένου να ελέγχουν την αφόδευση. Αν ο σύντροφός σου προσπαθήσει να τους διαπεράσει χωρίς εσύ να αναπνέεις αργά και βαθιά, το πιο πιθανό είναι ότι θα πονέσεις. Ακόμα καλύτερα, να του ζητήσεις να βάλει πρώτα μέσα ένα δάχτυλο με πολύ λιπαντικό, ώστε να επιτρέψει στους σφιγκτήρες να διασταλούν σταδιακά στο μέγεθος του εισερχόμενου αντικειμένου μέχρι να είστε και οι δύο έτοιμοι για την διείσδυση του πέους σε στύση. Ο στόχος αυτής της τεχνικής δεν είναι να τεντώσει απότομα την δίοδο του πρωκτού, αλλά να του επιτρέψει να χαλαρώσει αργά, πριν μπορέσει να δεχτεί οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο.

3. Λίπανση! Το τρίτο μυστικό για ευχάριστο πρωκτικό σεξ είναι η χρήση άφθονου λιπαντικού. Αν χρησιμοποιείς προφυλακτικά από λάτεξ, πρέπει να διαλέξεις ένα λιπαντικό με βάση το νερό και όχι το λίπος -όπως οι κρέμες ή η βαζελίνη- γιατί αυτό το είδος καταστρέφει τα προφυλακτικά.


ΤΑ ΟΧΙ

1. Μην βιάζεσαι και μη το ζορίζεις. Το χειρότερο είναι η βεβιασμένη είσοδος στον πρωκτό. Καμιά φορά, μια βιαστική διείσδυση ή η υπερβολική πίεση αρκεί για να σε κάνει να ξενερώσεις για πάντα από την ιδέα της πρωκτικής ηδονής. Αν το πας αργά και χαλαρά τκατά τη διάρκεια της διείσδυσης η όλη εμπειρία γίνεται πολύ πιο απολαυστική.

2. Μην ξεχνάς τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Ένα απ' τα πιο συχνά λάθη που κάνουν τα ζευγάρια δοκιμάζοντας το πρωκτικό σεξ είναι να αγνοήσουν την υγιεινή. Το πρωκτικό σεξ είναι ένας εξαιρετικός τρόπος εναλλακτικής σεξουαλικής επαφής χωρίς την έννοια της εγκυμοσύνης. Όμως η αδιαφορία για τη μετάδοση νοσημάτων δεν είναι καθόλου αποδεκτή για μια υγιή ερωτική έκφραση. Όπως και με τον παραδοσιακό τρόπο διείσδυσης του πέους στον κόλπο πρέπει πάντα να χρησιμοποιείς προφυλακτικά από λάτεξ ή πολυουρεθάνη, με σπερματοκτόνο ή χωρίς. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει οπωσδήποτε να βάζεις λιπαντικό πάνω στο προφυλακτικό πριν τη διείσδυση. Μετά τον οργασμό και την εκσπερμάτωση, πριν ο σύντροφός σου αποτραβηχτεί, πρέπει να κράτα σταθερά το προφυλακτικό απ' την βάση του πέους για να μην γλιστρήσει ή να μην χυθεί το σπέρμα.

3. Ποτέ μην επιτρέπεις την απευθείας επαφή του πέους από τον πρωκτό σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος. Αυτό σημαίνει ότι αν αποφασίσετε να κάνετε πρωκτικό σεξ πριν από την κολπική ή τη στοματική διείσδυση, πρέπει να πλύνετε πρώτα προσεκτικά το πέος με ζεστό νερό και σαπούνι. Τα βακτηρίδια που υπάρχουν εκ φύσεως στην περιοχή του πρωκτού, μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση ή ερεθισμό αν μεταφερθούν σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος, γι' αυτό η καθαριότητα έχει πολύ σημασία.


Τέλος, μην ξεχνάς ότι τα περισσότερα ζευγάρια χρειάζονται εξάσκηση να δοκιμάζουν κάτι καινούργιο στο κρεβάτι. Αν η πρώτη προσπάθεια δεν αποδώσει, μην απογοητεύεσαι. Δοκίμασε ξανά, με υπομονή και λεπτότητα. Μην πιέζεις τα πράγματα. Και πάνω απ' όλα, ζήσε τη χαρά της εξερεύνησης!

 :lol:  :lol:  :lol:  :oops:

Θα μας κάψει ο Θεός!!! :razz:  :mryellow:
#9
Σχέσεις / Διάρκεια???
Φεβρουαρίου 27, 2010, 01:15:05 ΠΜ
Στα λόγια όλοι μπορούν να κάνουν έρωτα για μέρες ολόκληρες και ασταμάτητα.  
Πόσες φορές κατά την διάρκεια μιας βραδιάς πιστεύετε ότι θα έπρεπε να αντέχει ένας άνδρας ώστε να ικανοποιηθεί πλήρως η σύντροφός του?

Πω πω τι άγχος έχετε εσείς οι άντρες καμιά φορά για τις ερωτικές σας επιδόσεις!!!
Μια με το μέγεθος και μια με το πόσες φορές, αγχώνεστε τόσο που δεν μπορείτε ούτε να ικανοποιήσετε ούτε να ικανοποιηθείτε. Φταίμε κι εμείς οι γυναίκες όμως που καμιά φορά γινόμαστε επικριτικές και στρίγκλες!ΥΓ.Πάντως αν ψάχνετε πώς να ικανοποιήσετε καλύτερα μια γυναίκα, απλώς κάντε τη να σας πει μόνη της το πώς. ;-)
#10
[ Το κειμενάκι είναι της Ρομίνας Ξύδα. Απλά εκπληκτικό!!! ]

Λίγα λουλούδια αν θέλεις στείλε μου...

"Μόνο ο ηλίθιος μπερδεύει την τιμή με την αξία". Θα στο πω πολλές φορές. Μέχρι να το βουλώσεις και να πάψεις να με ρωτάς: "Μωρέ, πόσο λες να κάνει το δώρο που μου έκανε ο καλός μου? "

"Μόνο ο ηλίθιος μπερδεύει την τιμή με την αξία". Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς άκουσα αυτά τα λόγια του Αντόνιο Ματσάδο. Ήμουν μικρή και ξεκινούσα την ζωή μ' αυτή τη φράση. Στις φιλίες, στις σχέσεις, στον έρωτα. Ιδίως στον έρωτα. Που περιμένεις τα πάντα και δίνεις τα πάντα. Που δίνεις τα πάντα χωρίς να σε νοιάζει το "κάτι". Που παίρνεις το "κάτι" αναζητώντας, προσδοκώντας, αναμένοντας ακόμη και το τίποτα. Πληρότητα κενού! Γεμάτα στομάχια, γεμάτες τσέπες, γεμάτη καρδιά. Ακόμη και στο κενό.

"Μόνο ο ηλίθιος μπερδεύει την τιμή με την αξία". Το ήξερα και δεν έπεσα στην λούμπα της εξίσωσης: "Με πάει ταξίδι, άρα είναι ερωτευμένος μαζί μου. Μου αγόρασε χρυσόλουρο, άρα μ' αγαπάει. Μου χάρισε μονόπετρο, άρα θα μείνουμε για πάντα μαζί". Η ζωή είναι πολύ περήφανη για τέτοιες δοσοληψίες και άκρως αλλεργική όταν την "ξεπληρώνεις" με αποστειρωμένες επιταγές χωρίς μυρωδιά. Όποιο ποσό κι αν αναγράφεται στις τελευταίες...

"Μόνο ο ηλίθιος μπερδεύει την τιμή με την αξία". Με το που την είδα το υποπτεύθηκα. Κλασική μπαρμπουίτα "χυμένη" στον ώμο του Τζον-Τζον μπούλη της, παραμονές Χριστουγέννων. Να χαζεύουν τα μαγαζιά πιασμένοι χεράκι-χεράκι κι εκείνη να κοντοστέκεται και να τρίβει τη μύτη της στις βιτρίνες των 10.000 ευρώ. Και ο Τζον-Τζον μπούλης της να την ακολουθεί κουβαλώντας τις τσάντες, απωθημένα και το άχτι της να αγαπηθεί. Πληρώνοντας αδρά...

"Μόνο ο ηλίθιος μπερδεύει την τιμή με την αξία". Της το είχα πει, αλλά δεν το καταλάβαινε. Ίσα-ίσα ένιωθε μοναδική τη μέρα που ο καλός της παράτησε στα χέρια της τη χρυσή πιστωτική του κάρτα με τη φράση: "Αγάπη μου, δεν προλαβαίνω να σου πάρω κάτι. Πάρε την κάρτα και ψώνισε ότι θέλεις".
Όχιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι κουκλίτσα μου, δεν σ αγαπάει. Γιατί ο άντρας που αγαπάει δεν σου πετάει στα μούτρα το πλαστικό χρήμα για να το εκταμιεύσεις όπως θέλεις εσύ. Ούτε "λαμβάνει" λίστα με τις χρηστικές οδηγίες των απωθημένων σου και τρέχει στα μαγαζιά να τα εξαργυρώσει.
Ο άντρας που αγαπάει αληθινά δεν νοθεύει τη μαγεία του παραμυθιού, ούτε είναι απών από την πραγμάτωσή του. Γιατί ναι, τα δώρα είναι ένα παραμύθι. Το μόνο-ίσως- ικανό να ζωντανέψει όλες μας τις αισθήσεις.

"Μόνο ο ηλίθιος μπερδεύει την τιμή με την αξία". Στο λέω για να το ξέρεις. Ακόμη και το πιο ακριβό δώρο όταν δεν έχει "συμπαίκτη" και "συνένοχο" μυρίζει φτήνια. Τόσο που δεν αντέχεται.
Υπερτιμημένα κουρέλια τα Gaultier, μπρούτζος η μονόπετρη κοτρόνα και ναυάγιο το ταξίδι στην Νέα Υόρκη. Α, κι εκείνο το "Χρόνια πολλά" φράση χωρίς κανένα απολύτως νόημα, ακριβώς έτσι όπως την άκουγα βερεσέ από μικρό παιδί.
Γιατί μόνο τα "Χρόνια καλά" έχουν αξία, κουκλίτσα μου.
Τα "Χρόνια καλά"....
#11
Νομίζω θα συμφωνήσετε μαζί μου: τα αγαπάμε τα αρσενικά, με τις παραξενιές και τα ελαττώματά τους. Έλα όμως, που κάποια ελλατωματάκια ανάμεσα στα σεντόνια πολύ μας εκνευρίζουν και καλό είναι να βοηθήσουμε τα αγόρια μας να τα διορθώσουν, προτού κουνήσουμε το μαντήλι του χωρισμού. Ενημέρωσέ τον για τα λαθάκια του, διορθώστε τα μαζί οριζοντίως και επί του καναπέ και μεταμόρφωσέ τον σε ξεφτέρι στο σεξ!


Λαθάκι Νο1: Τα προκαταρκτικά δεν ξεκινάνε στο κρεβάτι και μόνο

Εμείς τα κοριτσάκια μπορούμε να διεγερθούμε και από το πιο ανεπαίσθητο αλλά γεμάτο σεξουαλική ενέργεια χάδι. Ένα φιλί πίσω από το αυτί ή στο λαιμό, ένα απαλό χάδι στο στήθος είναι αρκετό για να σου φτιάξει τη σεξουαλική διάθεση. Για κάθε γυναίκα το σεξ είναι πρώτα και πάνω απ' όλα ένα παιχνίδι του μυαλού, και το καλύτερο προκαταρκτικό είναι να θελήσει κι εκείνος να παίξει με αυτό και το σώμα εννοείται ότι θα ακολουθήσει. Κάθε γυναίκα θέλει να ξέρει (έστω και με ένα γραπτό μήνυμα) ότι ο καλός της και την θέλει και την επιθυμεί. Τα ξαπλωτά προκαταρκτικά (αφού φτάσετε να είστε οριζόντια), θα κορυφώσουν μια κατάσταση που έχει ήδη ανάψει προτού φτάσετε να μπερδεύετε πόδια και χέρια ανάμεσα στα σεντόνια.

Λαθάκι Νο 2: Ξεχνάει να κατέβει πιο χαμηλά, πιο χαμηλά

Ζήτα από τον αγαπημένο σου να σκεφτεί, πως θα του φαινόταν αν σταματούσες να τους προσφέρει το ωραίο στοματικό που του κάνεις συχνά πυκνά ή όποτε το κάνεις να θυμίζει καταναγκαστικά έργα και αγγαρεία. Έλα όμως που πολλά αγόρια αμελούν να περιποιηθούν τα ιδιαίτερα σημεία μιας γυναίκας, απλά και μόνο επειδή πιστεύουν ότι τα χάδια και φιλιά στην εν λόγω μικρή μας περιοχή, δεν τα χρειαζόμαστε αλλά ούτε και τα σπουδαιολογούμε. Μέγα λάθος! Και το θέλουμε το στοματικό από εκείνον και πρέπει να αρχίσουμε να το διεκδικούμε! Άλλωστε, όσο πιο πολύ σε ανάψει με ένα καλό στοματικό, τόσο πιο εύκολα θα κορυφώσεις κατόπιν κατά την διείσδυση.

Λαθάκι Νο 3: δεν ξέρει κατά που πέφτει το μαγικό κουμπί, η κλειτορίδα

Όσο καλά κι αν γνωρίζουμε εμείς τα θηλυκά ότι η κλειτορίδα μας φέρνει το θαύμα του οργασμού, οι περισσότεροι άντρες (πιθανότατα και ο δικός σου) ακόμα πιστεύουν στη δύναμη της διείσδυσης του πέους τους και μόνο! Σε μια απέλπιδα προσπάθεια ας διαφωτίσουμε τα απανταχού αρσενικά: κύριοι, το 70% των γυναικών που έρχονται σε οργασμό, τα καταφέρνουν μέσω της πολύτιμης διέγερσης της κλειτορίδας τους. Η διέγερση της μαγικής κλειτορίδας, μας κάνει πιο χαρούμενες, υγραίνει τον κόλπο και επιτρέπει την καλύτερη διείσδυση του πέους. Τελεία και παύλα!

Λαθάκι Νο 4: ψάχνει εναγωνίως το σημείο G

Μήπως ο καλός σου κάνει ανασκαφές με το πέος του, με σκοπό την ανακάλυψη του σημείου G μέσα στον κόλπο σου; Προειδοποίησε το ξεφτέρι σου, ότι ψάχνει λάθος και πως αν υπάρχει το σημείο G, αυτό μάλλον βρίσκεται στο μυαλό και όχι στον κόλπο σου. Όπως και να έχει, για να βρει το καυτό σου σημείο, ο αγαπημένος σου θα πρέπει πρώτα να σε ανάψει. Εφόσον καταφέρει το πρώτο αυτό κομβικό θα λέγαμε σημείο, θύμησέ του, ότι η διαδρομή και το ταξίδι μετράει περισσότερο από τη διέγερση του μυθικού σημείου G.

Λαθάκι Νο 5: πιστεύει ότι ο οργασμός του είναι ό,τι σημαντικότερο

Στις περισσότερες περιπτώσεις, στο μυαλό των περισσότερων ανδρών και όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, με το που θα έρθει σε οργασμό ο αγαπημένος σου, το γλέντι σταματά και για τους δύο, είτε πρόλαβες εσύ, είτε όχι να χορέψεις τον τελευταίο χορό. Εξήγησέ του ότι καταλαβαίνεις πόσο σημαντικός είναι για εκείνον ο οργασμός του, αλλά την ίδια στιγμή και η δική σου κορύφωση πρέπει να συνεκτιμάται και να προηγείται να μη τι άλλο!

Λαθάκι Νο 6: νομίζει ότι τα έχει με πορνοστάρ

Γνωρίζω ένα σωρό κορίτσια που υποφέρουν από τη μάστιγα της πορνοστάρ και εξηγούμαι: το αγόρι σου βλέπει ταινίες ερωτικού περιεχομένου, όταν ακόμα εσύ έπαιζες με κούκλες και συνέπασχες με την Μπρέντα που δεν ήθελε να το κάνει με τον Ντίλαν στα ''Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς''. Κακά τα ψέματα αλλά με τόσες ταινίες, κάπου κι εκείνος (ο καλός σου) το μπέρδεψε το πράγμα και από την πρώτη σας φορά πίστευε ότι θα κρεμιέστε στους πολυελαίους σαν πορνοστάρ. Οφείλεις, για το καλό σου και για το καλό του, να του εξηγήσεις, ότι οι σεξοταινίες βασίζονται στη φαντασία.

Καμία, μα καμία γυναίκα δεν θα τελειώσει με πάθος και ηδονή στο πρώτο δευτερόλεπτο και δεν φταις εσύ που αργείς να ολοκληρώσεις. Ταυτόχρονα, καμία μα καμία από εμάς, δεν χαίρεται τόσο πολύ με το πρωκτικό, ειδικά χωρίς λίπανση και τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Ναι, μπορείς να γίνεις σκανταλιάρα στο σεξ, να μπορείς να δοκιμάσεις πράγματα και καταστάσεις. Όχι, δεν θα κάνεις μόνο ''αχ και βαχ'' για να του θυμίζεις την Σάσα Γκρέι (μεγάλη πορνοστάρ, ελληνικής καταγωγή που διαπρέπει στα εξωτερικά).

Λαθάκι Νο 7: νομίζει ότι κι εκείνος είναι πορνοστάρ

Σε συνέχεια του προηγούμενο σεξολάθους του, ο αγαπημένος σου πιστεύει πως ο ίδιος είναι διάσημος πορνοστάρ μεγάλου βεληνεκούς (από Γκουσγκούνη και πάνω) και η εμμονή που έχει με το μόριό του δεν περιγράφεται με λόγια. Αγαπημένο αγόρι της πολυαγαπημένης αναγνώστριας του WomenOnly ένα έχω να σου πω: ξεκόλλα! Ούτε επέμβαση επιμήκυνσης πέους χρειάζεσαι, ούτε νον στοπ στύση για μερόνυχτα. Αυτό ου έχουμε ανάγκη είναι έναν παρτενέρ, που να χρησιμοποιεί και να εκμεταλλεύεται τα προσόντα που διαθέτει στο μέγιστο βαθμό.

Από την Κ.Π
#12
Σχέσεις / Ποιά η γνώμη σας για το συζυγικό Sex?
Φεβρουαρίου 25, 2010, 01:51:23 ΠΜ
Yπάρχουν ορισμένοι που αναφέρουν ότι το συζυγικό σεξ είναι σε κάθε περίπτωση αλληλένδετο με τις εξελίξεις του έγγαμου βίου.
Τελικά, ποιος απ' όλους έχει δίκιο?

Αν θέλετε να δώσουμε ευθύς εξαρχής μια δίκαιη και ολοκληρωμένη απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ο μύθος που θέλει το γάμο να σκοτώνει τον έρωτα βάζοντας τη σεξουαλική ζωή στον... πάγο, έχει από καιρό καταρριφθεί.

Η αντίληψη, εξάλλου, των καιρών μας είναι ότι η επιτυχής ολοκληρωμένη σεξουαλική σχέση ανθεί στους σταθερούς και μακροχρόνιους δεσμούς. Η απόλαυση του σεξ εξασφαλίζεται μέσω της εξοικείωσης των ερωτικών παρτενέρ και οι εμπειρίες βελτιώνονται με την επανάληψη ή το πειραματισμό. Αντίθετα, λοιπόν, μ' αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, οι συνθήκες του έγγαμου βίου βοηθούν τη σεξουαλική σχέση να ευδοκιμήσει και να γίνει περισσότερο συναρπαστική από ποτέ! Αρκεί να καταφέρει το ζευγάρι να υπερπηδήσει κάποια εμπόδια που αποδεδειγμένα σαμποτάρουν το συζυγικό σεξ!

" Πόσο συχνά; "

Το συζυγικό σεξ παρουσιάζει το εξής πλεονέκτημα: είναι απανταχού διαθέσιμο! Πράγμα που σημαίνει ότι ένα παντρεμένο ζευγάρι μπορεί να κάνει έρωτα όποτε και όπου θέλει. Οι αριθμοί, ωστόσο, αποδεικνύουν ότι από άποψη συχνότητας οι παντρεμένοι δεν το κάνουν πιο συχνά από τους ελεύθερους. Πιο συγκεκριμένα, οι περισσότεροι συμφωνούν με το 95% που υποστηρίζει ότι κάνει έρωτα περίπου μία φορά την εβδομάδα και όχι με το 4% που υποστηρίζει ότι κάνει έρωτα κάθε μέρα. Κάποια, μάλιστα, από τα παντρεμένα ζευγάρια παραδέχονται ότι έχουν ακόμη πιο αραιές σεξουαλικές επαφές, όπως μια φορά στις δεκαπέντε ή μια φορά το μήνα. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν θέλουν να κάνουν έρωτα πιο συχνά.

Πρόκειται σύμφωνα με τους ειδικούς για μία από τις μεγαλύτερες παγίδες όσον αφορά στο συζυγικό σεξ. Τα περισσότερα ζευγάρια θεωρούν τόσο δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα κάνουν έρωτα που τελικά δεν κάνουν... Θεωρούν τόσο εύκολο ν' αγγίξουν το σύντροφό τους που κοιμάται δίπλα τους που δεν βρίσκουν πια το ενδιαφέρον να το κάνουν. Έχουν τόσο εξοικειωθεί με τη θέα του γυμνού όσον αφορά στον ερωτικό τους παρτενέρ, που αδιαφορούν. Έτσι, ασυνείδητα υποτιμάται η αξία της ερωτικής επαφής, με αποτέλεσμα το ζευγάρι ν' απομακρύνεται.

(μην γελάσετε μόλις δείτε την πηγή...πληζζζζζζζζζζζζζζζζ  
Noikokyra.gr  :lol:  )


Πριν απαντήσετε σκεφτείτε:

Tι κοινό έχει το συζυγικό sex με μία καντίνα στην εθνική οδό ?

1. Ποιότητα μέτρια…
2. Ποικιλία περιορισμένη…
3. …αλλά στις τρεις η ώρα τα χαράματα, τι άλλο να βρεις ανοιχτό ?
;-)  :idea:
#13
Σχέσεις / Sex σε δημόσιο χώρο???
Φεβρουαρίου 25, 2010, 01:31:06 ΠΜ
Σκανδαλιστικό..........

Θα το διακινδυνεύατε? Φαντασιώνεστε να το ζήσετε ή τρέμετε για τις επιπτώσεις και τις συνέπειες αν κάποιος σας έκανε τσακωτούς?

Αλήθεια, πολύ θα ήθελα να μάθω............
Ποιά θα ήταν η αντίδρασή σας σε περίπτωση που σας έπιαναν στα πράσα?  :evil:  :lol:  :lol:
#14
Cafe / Από τα δίδυμα το ένα ήταν δικό του!
Φεβρουαρίου 24, 2010, 12:04:34 ΠΜ
Ένας άντρας, από την Κίνα, υπέβαλε αίτηση διαζυγίου όταν η γυναίκα του γέννησε δίδυμα και αυτός ανακάλυψε πως είναι ο βιολογικός πατέρας μόνο του ενός!

Ο κύριος Liu Yuan, από την πόλη Nanjing, δήλωσε πως είδε την διαφορά μεταξύ των δυο μωρών από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκαν.

«Το πρώτο μωρό που γεννήθηκε ήταν πολύ μεγαλύτερο ενώ το δεύτερο ήταν αδύνατο και έμοιαζε με άρρωστο» είπε ο κύριος Liu Yuan.

Ο κύριος Liu άρχισε να υποπτεύεται πως κάτι δεν πάει καλά όταν ανακάλυψε πως το αδύνατο μωρό είχε διαφορετικό τύπο αίματος και τα χαρακτηριστικά του προσώπου δεν έμοιαζαν με το άλλο μωρό.

Ο εν λόγω άντρας υπεβλήθη, μαζί με τα δυο μωρά, σε τεστ DNA και ανακάλυψε πως είναι ο βιολογικός πατέρας τους ενός μωρού!

«Η σύζυγος μου παραδέχτηκε πως έκανε έρωτα με τον πρώην φίλο της αφότου είχαμε εμείς παντρευτεί,» είπε ο κύριος Liu Yuan.

Οι γιατροί εξήγησαν πως πρόκειται για σπάνια περίπτωση που όμως έχει πιθανότητες αφού το σπέρμα του άντρα μπορεί να επιζήσει για τουλάχιστον 72 ώρες μέσα στο σώμα της γυναίκας!Υπάρχει και πηγή του θέματος  : ethnos.gr
#15
Σχέσεις / Δημιουργική απασχόληση
Φεβρουαρίου 23, 2010, 04:52:52 ΜΜ
Εδώ είμαστε.........

Τι εννοώ? Μα τι άλλο??? Το θείο δώρο που μπορούν να μοιραστούν δύο άνθρωποι κι αυτό είναι φυσικά μια απολαυστική ερωτική σχέση με χρώματα κι αρώματα. Και πολλά συναισθήματα, αλλά:
Η υπερβολική ευαισθησία βλάπτει. Η κούλ αναισθησία πληγώνει. Η ζήλεια είναι ο ορισμός του χαζού. Η κτητικότητα είναι νοσηρή. Η μιζέρια κακιά προοπτική.
Τι χρειάζεται για να είναι ευτυχισμένο ένα ζευγάρι? Ούτε ακριβά σπίτια, ούτε αυτές οι ηλίθιες προϋποθέσεις που πάνε σετάκι με το γάμο. Χρόνος ξεγνοιασιάς και ειλικρίνειας χρειάζεται. Απλότητα. Γυμνοί ο ένας απέναντι στον άλλον, και με ένα τεράστιο χαμόγελο αποδοχής χωρίς κόμπλεξ. Ερωτική διάθεση και προσφορά όλη μέρα. Οι φαντασιώσεις είναι υπέροχες!!!
Εγώ τουλάχιστο αυτό θεωρώ την πιο δημιουργική απασχόληση και σ' αυτό το σημείο ευχαρίστως ξοδιάζομαι.
Κάνω λάθος? :roll:
#16
Σχέσεις / Τηλεφωνικό σεξ!!!
Φεβρουαρίου 22, 2010, 10:33:39 ΜΜ
Πάντα είχες την περιέργεια να το δοκιμάσεις. Όμως, είτε δεν σου είχε δοθεί η ευκαιρία, είτε δεν ήξερες τι να πεις. Ο τηλεφωνικός έρωτας αποτελεί εμπειρία που πρέπει να δοκιμάσεις έστω και για μια φορά ή παραπάνω -ειδικά αν βρίσκεσαι σε σχέση εξ' αποστάσεως. Τι θα πεις και πώς θα το ευχαριστηθείς κι εσύ; Μάθε όλα τα μυστικά παρακάτω (κόπυ απ' το διαδίκτυο είναι, μην κολάζεστε)
 

Μίλα μου να σου μιλώ: αρχικά θα πρέπει να μιλήσεις με τον καλό σου για τη συγκεκριμένη μορφή έρωτα. Πολλά ζευγάρια δεν έχουν συζητήσει ποτέ το θέμα της τηλεφωνικής ηδονής. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο ένας από τους δύο (συχνά είσαι εσύ) να μην καταλαβαίνει τη σεξουαλική διάθεση του άλλου μέσα από μηνύματα ή το τηλέφωνο και το παιχνιδάκι να μην συνεχίζεται. Μιλήστε ανοιχτά για το ενδεχόμενο του τηλεφωνικού σεξ, ειδικά αν τα έχετε εξ' αποστάσεως ή δεν μπορείτε να βρίσκεστε συχνά. Έπειτα, το τηλεφωνικό σεξ μπορεί φέρει το κάτι διαφορετικό σε μια πολύχρονη σχέση, σπάζοντας την ανία και την μονοτονία.
Φτιάξε ατμόσφαιρα: εφόσον πάρεις σοβαρά του θέμα του τηλεφωνικού έρωτα, πρέπει να διεκδικήσεις όσο καλύτερα μπορείς τον οργασμό (το δικό σου και του αγαπημένου σου). Σίγουρα δεν μπορείς να νιώσεις ηδονή σε ένα δωμάτιο γεμάτο θορύβους. Αρχικά, θα πρέπει να κλείσετε ένα τηλεφωνικό ραντεβού. Όσο πλησιάζει η ώρα του ραντεβού, φρόντισε να κάνεις ένα χαλαρωτικό μπάνιο, να απομονωθείς από τους εξωτερικούς θορύβους και να' αφήσεις να παίζει αισθησιακή μουσική στο ραδιόφωνο. Φυσικά και ο τρόπος που θα ντυθείς παίζει σημαντικό ρόλο. Ντύσου όπως θα το έκανες αν συναντούσες τον παρτενέρ σου από κοντά. Αν δεν μπεις εσύ στο κλίμα πως θα του ανοίξεις την όρεξη; Αφού ξαπλώσεις στο κρεβάτι, κάλεσέ τον. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσει το παιχνιδι.
Πες μου τι φοράς τώρα'': υπάρχει κάποιος λόγος που η παραπάνω φράση έχει μετατραπεί σε κλισέ του τηλεφωνικού έρωτα. Ο λόγος είναι πως όντως η φράση αυτή έχει αποτέλεσμα. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο σέξυ είναι για τον παρτενέρ σου να σε ακούει να μιλάς για το τι κάνεις στον εαυτό σου όσο μιλάτε. Από εκεί θα εμπνευστεί κι εκείνος. Και πώς να του μεταδόσεις τη σεξουαλικότητά σου αν είσαι ντυμένη με τη βράκα της γιαγιάς; Η περιγραφή που θα κάνεις στο τι φοράς θα πρέπει να είναι ακριβής και λεπτομερής. Και εφόσον δεν είσαι επαγγελματίας call girl θα πρέπει να υπάρχει μια αλήθεια πίσω από όσα περιγράφεις. Μην ξεχνάς πως ζούμε στην εποχή των βιντεοκλήσεων που αν ακολουθήσεις τον δρόμο αυτό, πρέπει να ακούγεσαι και να δείχνεις σέξυ!

Πιο χαμηλά πιο χαμηλά: θα ξεκινήσεις με την περιγραφή του τι φοράς, για να συνεχίσεις περιγράφοντας τις κινήσεις που κάνουν τα δάχτυλά σου πάνω στο ιδρωμένο κορμί σου. Σκοπός είναι ξεκινώντας από το στόμα και τον λαιμό να δίνεις τις οδηγίες μέχρι να φτάσεις στα γεννητικά σου όργανα. Αν αρχικά δεν νιώθεις πολύ άνετα με την περιγραφή, χαλάρωσε. Ζήτα του να σου περιγράψει κι εκείνος τι κάνει ταυτόχρονα . Δώσε στον εαυτό σου μερικά λεπτά για να λυθείς. Σκέψου τι φαντασιώνεσαι όταν ικανοποιείσαι μόνη σου. Αλλά μην ξεχνάς πως το κλειδί είναι να φαντάζεσαι πως έχεις τον καλό σου εκεί κοντά σου. Γνωρίζεις πολύ καλά το κορμί του και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευθείς. Για παράδειγμα καμία βρώμικη φράση δεν συγκρίνεται με το '' τώρα περνάω τα χείλη μου πάνω από το λακκάκι στο σαγόνι σου ή την ελίτσα που μόνο εσύ ξέρεις πως έχει στη βουβωνική χώρα.
 
Τι είναι λάθος και τι σωστό; Έχε υπόψη πως δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος για το πώς θα αναφερθείς στα διάφορα μέρη του κορμιού του/ σου. Αν γενικά σου αρέσει να μιλάς κατά τη διάρκεια του σεξ, είναι πιθανό να τα καταφέρεις καλύτερα και στο τηλεφωνικό. Άλλωστε κάθε ζευγάρι έχει το δικό του λεξιλόγιο για να αναφέρεται στα απόκρυφα σημεία του άλλου ή για να τον ανάψει. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις πως να τον ανάβεις, είναι να ακούσεις το πως μιλάει κι εκείνος σε σένα. Αν αναφέρεται στο στήθος σου ως ''μεμέ'', χρησιμοποίησε το κι εσύ για να του πεις: ''ναι, μου αρέσει πολύ όταν μου γλείφεις τα μεμέ μου''. Αν πάλι χρησιμοποιεί λέξεις που δεν σε φτιάχνουν, μπορείς να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς τις δικές σου αγαπημένες.
 
Ιδιαίτερα μαθήματα: πριν το καυτό τηλεφώνημα μπορεί να φέρεις στο μυαλό σου μερικές εκφράσεις που χρησιμοποιείς κι εσύ και θα μπορούσαν να βάλουν φωτιά στην ερωτική σου διάθεση. Όπως το '' πες μου κι άλλα'', ''δεν ξέρεις πόσο με ανάβεις με αυτά που λες'' ή να κάνεις εξάσκηση στην αναπνοή και την σέξυ φωνή σου (μια σεξουαλική φωνή σε συνδυασμό με μια αργή καυτή ανάσα μπορούν να οδηγήσουν στον οργασμό σε χρόνο ντε τε.

Όποιος ντρέπεται, στερεύεται: ακόμα αισθάνεσαι ντροπή; Θα πρέπει να εξασκηθείς λίγο παραπάνω. Με τον καιρό θα μπορείς πολύ πιο άνετα να λες αυτά τα τόσο πρόστυχα πραγματάκια που κάνεις στον εαυτό σου και μέσω τηλεφώνου!  :razz: :mryellow:  :mryellow:  :mryellow: