Ειδήσεις:

Το φτιάχνουμε ακόμα.. υπομονή ...

Main Menu

Μurgh Μakhani

Ξεκίνησε από pixie, Ιουλίου 06, 2010, 08:47:33 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Από τα πιο συνηθισμένα αλλά και νόστιμα ινδικά πιάτα!

Βutter Chicken

 


Συστατικά

Για τη μαρινάδα
 
2-3 στήθη κοτόπουλου σε κύβους
1 κούπα γιαούρτι
1/4 κ.γ. κάρδαμο σε σκόνη
1/4 κ.γ. garam masala [προαιρετικά]
1 + 1/2 κ.γ. χυμό λεμονιού
1/2 κ.γ. πάπρικα
1 κ.σ. πάστα τομάτας
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 μεγάλο κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

 
Για τη σάλτσα
 
1 μεγάλο κρεμμύδι [σε κύβους]
Λάδι
2 εκατοστά περίπου φρέσκο τζίντζερ σε κομμάτια
2-3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο  
1 χούφτα ξερά φύλλα μοσχοσίταρου [αν βρείτε]
1 χούφτα ξερά φύλλα κάρυ ή σκόνη
1 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα
8-10 ολόκληρους σπόρους πράσινου κάρδαμου
1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν ή σκόνη τσίλι
1/4 κ.γ. κανέλλα
1 κ.γ. ζάχαρη
Λίγο μαύρο πιπέρι
1 + 1/2 κούπα τριμμένη ντομάτα ή πασσάτα
 
Για το τελείωμα
 
3 κουταλιές βούτυρο
1/4 κούπας συμπυκνωμένο γάλα ή κρέμα γάλακτος


Οδηγίες

Πρώτα φτιάχνουμε τη μαρινάδα. Βάζουμε όλα τα υλικά [εκτός από το κοτόπουλο] σε δοχείο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά, ώστε να καλυφθεί όλο από τη μαρινάδα. Καλύπτουμε το δοχείο και το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Συνεχίζουμε με τη σάλτσα. Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και τα αφήνουμε για μερικά λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας ώστε να μην καεί το σκόρδο.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας, ανακατεύουμε καλά και την αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 5 λεπτά.
Έπειτα την πολτοποιούμε στο μπλέντερ, σκεπάζουμε το δοχείο και το βάζουμε στο ψυγείο
Όταν είμαστε έτοιμοι να μαγειρέψουμε ζεσταίνουμε τη σάλτσα σε χαμηλή θερμοκρασία, προσέχοντας να μη βράσει γιατί θα χάσουν την έντασή τους τα αρώματά της.
Σε μεγάλο τηγάνι ή γοκ βάζουμε το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τα μαριναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου.
Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για ακόμα 10 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο το κοτόπουλο, ανακατεύοντας συχνά.
Ρίχνουμε το συμπυκνωμένο γάλα ή την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για ακόμη 2 λεπτά.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

Τόσο απλό! :smile:

kapoia_za

ο σπόνσορ κάνει έτσι απ 'την πείνα ;

(νομίζω πως σ' αυτά τα θέματα δε γράφουμε ,ε;)

pixie

'Οτι θέλουμε κάνουμε, Ζαχαρούλα... μην ανησυχείς!!! :grin: