Λαχματζούν με Κισίρ

Ξεκίνησε από pixie, Αυγούστου 11, 2010, 10:45:41 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

ΥΛΙΚΑ


Για το Λαχματζούν


• Μικρές αραβικές πίτες
• 2 μεγάλα κρεμμύδια  
• 750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
• Σάλτσα από 3 ντομάτες
• 2 ψιλοκομμένες πιπεριές
• ½ κουτάλι αλάτι και ½ πιπέρι
• Λίγο μπούκοβο  
• Μια χούφτα μαϊντανό
• 2 κουταλιές λάδι
• Σουμάκ


Για το Κισίρ

• 1 ποτήρι πλιγούρι (πολύ ψιλοκομμένο)
• 1 ματσάκι μαϊντανό
• 1 ματσάκι δυόσμο
• 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμύδια
• 3 ντομάτες
• Αγγουράκι τουρσί
• 3 πιπεριές
• 1 κ.γ. αλάτι  
• Πιπέρι, κύμινο, μπούκοβο
• 1 κουταλιά σάλτσα ντομάτας
• Λάδι
• Λεμόνι
• Λίγα φύλλα από σγουρή σαλάτα




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το Λαχματζούν


Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε τον κιμά. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το λάδι και συνεχίζετε το τσιγάρισμα. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο και τη σάλτσα από τις φρέσκιες ντομάτες με λίγη ζάχαρη. Καπακώνετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει για 10 με 15 λεπτά και να «πιει» το ζουμί του. Αποσύρετε απ’ τη φωτιά και μόλις κρυώσει, απλώνετε τον κιμά στις πιτούλες. Τις βάζετε για λίγο στο φούρνο, μέχρι να «καθίσει» ο κιμάς. Πασπαλίζετε τις πιτούλες με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό, αλάτι και σουμάκ.


Για το Κισίρ

Βάζετε το πλιγούρι σε ένα μπολ με βραστό νερό και αλάτι για μία ώρα. Το σουρώνετε και το ρίχνετε σε μια σαλατιέρα. Ψιλοκόβετε τα λαχανικά και τα μυρωδικά της συνταγής και τα προσθέτετε στη σαλατιέρα. Περιχύνετε τα υλικά με τη σάλτσα ντομάτας, το λάδι, τα μπαχαρικά και το σερβίρετε με τη σγουρή σαλάτα.