Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 226
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 146
  • Total: 146

Αποχρώσεις

Ξεκίνησε από Nikos Apomakros, Ιουλίου 21, 2011, 03:40:05 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

titica

Να γράψω και γω ιστορία? Εγώ λέω να γράψω κι ας μην έχω πει γράμματα......................................................... :lol: :lol:

Τρόμος και κρύος ιδρώτας έλουσε την Μαρία όταν βγαίνοντας από το Hilton σε μια στροφή κάπου στην Ομόνοια τη σταμάτησε πρωί πρωί μες στο μαύρο σκοτάδι η δυνατή σειρήνα ενός περιπολικού γιατί είχε περάσει με κόκκινο το φανάρι και με υπερβολική μάλιστα ταχύτητα. Της άρεσε να τρέχει με δυνατά και ακριβά αμάξια, τα θεωρούσε οχυρά ασφαλείας, άλλοτε χορεύοντας με τη ζωή κι άλλοτε με τον θάνατο.
Ριψοκίνδυνη από τη γέννησή της, ατίθαση τόσο που η μάνα της τη φώναζε Ταρζανομαρία. Δύσκολος ήταν κι ο ρόλος εκείνης, μάχες έδινε καθημερινά για να στρώσει την κόρη της με την ψυχή γεμάτη απόγνωση κι απελπισία χωρίς όμως καμία βελτίωση στον αυθαίρετο χαρακτήρα της μικρής, που πάντα στην αγκαλιά της εύρισκε καταφύγιο.

-Μαρία, αστεράκι μου!! Ξύπνα να φας την τσιπούρα σου! Έχει και μπακλαβά! Μεσημέριασε! Ακούστηκε μια γυναικεία φωνή έξω από το δωμάτιο.
-Θεέ μου, όνειρο ήταν, συλλογίστηκε η Μαρία...............................................................όνειρο με αίσιο τέλος...........................................................

Nikos Apomakros

Καθένας μπορεί να φτιάξει ιστορία, ασχέτως αν έχει συμβάλλει με λέξεις ή όχι. Απλά πριν αρχίσουμε
τις ιστορίες μας, θα πρέπει να έχουν μαζευτεί 25+ λέξεις.

Ωραία η ιστορία σου όπως και οι υπόλοιπες. Μ' αρέσει που καθένας με τις ίδιες λέξεις πλάθει ένα
τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα στο νου του. Αυτός ήταν κι ο λόγος άλλωστε που πρότεινα αυτό
το παιχνίδι.

Pixie καλύτερα να αφήσουμε την πρόκληση για την επόμενη ιστορία  ;-)

pixie

[quote user="Nikos Apomakros" post="359800"]Pixie καλύτερα να αφήσουμε την πρόκληση για την επόμενη ιστορία  ;-)[/quote]

Μήπως ήρθε επιτέλους αυτή η μαγική στιγμή για την επόμενη ιστορία? Δεν κρατιέμαι... :oops:

Να πούμε πάλι από 5 λέξεις όποιος ενδιαφέρεται να δηλώσει συμμετοχή?  :idea:

Nikos Apomakros

εννοείται θα συμμετέχω. Υπολείπονται 3 συμμετοχές

pixie

[quote user="pixie" post="370102"]Να πούμε πάλι από 5 λέξεις όποιος ενδιαφέρεται να δηλώσει συμμετοχή?  :idea:[/quote]
Ελάτε βρε παιδιά να στήσουμε από μια ιστοριούλα και πάλι! :smile:

Να κάνω την αρχή?

Καλύβα

Ήλιος

Προκατάληψη

Επιρροή

Σχέδιο

Αν υπάρχει ενδιαφέρον συνεχίστε με τις δικές σας λέξεις...

Nikos Apomakros

Υστερία

Φύλακας

Αντίτιμο

Κάστανο

Ισορροπία

titica

Αχ, τι ωραία!!!!!!!!!!!!! :shock:  :grin:

Ψιθυρίζω

Απόσυρση

Χυμοί

Νεροποντή

Εκστασιάζομαι

papadia

χαρα

απογνωση

στερηση

απελπισια

διαισθηση
...οσο μπορω...οταν μπορω...

pixie

Ανακεφαλαίωση!  :smile:

Μέχρι στιγμής έχουμε 20 λέξεις για τη δημιουργία μιας ιστορίας, τις εξής παρακάτω:

Καλύβα

Ήλιος

Προκατάληψη

Επιρροή

Σχέδιο

Υστερία

Φύλακας

Αντίτιμο

Κάστανο

Ισορροπία

Ψιθυρίζω

Απόσυρση

Χυμοί

Νεροποντή

Εκστασιάζομαι

Χαρά

Απόγνωση

Στέρηση

Απελπισία

Διαίσθηση

Περιμένουμε 5 λέξεις ακόμα από κάποιον/α ή ξεκινάμε τις ιστοριούλες μας οι ενδιαφερόμενοι?

pixie

Ας είναι και 20 οι λέξεις!  :grin:

Κι ας κάνουμε μια απόπειρα γραφής ενός κειμένου [μέχρι 150 λέξεις όπως ορίζεται από τον Νίκο] με τις υπάρχουσες λέξεις.

Ήταν από εκείνα τα μαγικά απογεύματα που ο ήλιος αποσύρεται κατακόκκινος καθώς δύει στο σημείο που μοιάζει να ενώνεται ο ουρανός με τη γη. Έπιασα τον εαυτό μου να φαντάζεται πως ισορροπεί σαν τους ακροβάτες πάνω στη νοητή γραμμή που σχηματίζεται στον ορίζοντα, να στέκει εκστασιασμένος αποθησαυρίζοντας την τελευταία φωτεινή σταλαγματιά της μέρας ψιθυρίζοντας κι αποκαλύπτοντας τα σχέδιά μου στη θάλασσα χωρίς προκαταλήψεις σαν να'ταν η εξομολογήτρα μου.

Ώσπου ξαφνικά, μια δυνατή νεροποντή με συνέφερε απότομα και με οδήγησε να τρέχω αλαφιασμένη και σε κατάσταση υστερίας στην κοντινή καλύβα του φύλακα. Η αρχική απελπισία και απόγνωση γρήγορα έδωσαν τη θέση τους στη χαρά αφού ο φύλακας μου πρόσφερε φιλοξενία, κάστανα ψημένα στο τζάκι και χυμό από φρεσκοστιμμένο πορτοκάλι.
Τελικά η διαίσθησή μου να τρέξω εκεί λειτούργησε σωστά και το αντίτιμο ήταν όχι μόνο να μην στερηθώ τίποτα, αλλά η μικρή αυτή περιπέτεια να έχει μια θετική επιρροή πάνω μου!

titica

Η αυθαίρετη κατάλυση των κοινωνικών δικαιωμάτων προκαλεί δυστυχία και οδηγεί σε  Aπόγνωση και Aπελπισία.
Η Στέρηση της ελεύθερης φωνής των πολιτών είναι εγκληματική και η χειρότερη προοπτική.
Και τώρα στα δύσκολα Ψιθυρίζεται από πολλούς το γνωστό: Ποιος θα βγάλει τα Κάστανα από τη φωτιά?
Η Διαίσθησή μου λέει το Αντίτιμο αυτής της διαφθοράς θα είναι η μιζέρια, η κοινωνική Προκατάληψη και η οικονομική φτώχεια. Σε λίγο θα ζούμε σε Καλύβες, λέει η μάνα μου. Στα σκουπίδια κάθε ουσία και Χυμός ζωής κι η Χαρά πέταξε σε μέρη μακρινά!!!
Αντί να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι αυτής της κατάστασης ή να Αποσυρθούν έστω από ντροπή, Εκστασιάζονται με τα κακόβουλα Σχέδιά τους και το παίζουν θεματο-Φύλακες αξιών. Μου προκαλεί ναυτία το σκηνικό, με οδηγεί στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, πιθανότατα είμαι κάτω από την Επιρροή μιας μόνιμης Υστερίας.

Εύχομαι να ξαναβρούμε την Ισορροπία μας, να βγει ξανά ένας καθαρός Ήλιος, όπως λάμπει μετά από κάθε γερή Νεροποντή!!!!!

:smile:

Nikos Apomakros

Στον Ήλιο αντίκειμαι, Φύλακας της σκιάς μου,
στη Καλύβα του κόσμου. Αυτό είμαι, αυτό είναι όλα.
Το Σχέδιο μιας Νεροποντής στο χώμα. Μια Υστερική
ζωγραφιά απόλυτης Ισορροπίας. Ένα αποτύπωμα.
Αποσύρομαι. Ίσως η Διαίσθηση να είναι η Επιρροή μιας
Στέρησης, ίσως και όχι. Δεν έχει σημασία. Τους αφήνω.
"Όλα θα πάνε καλά", λένε. Η Χαρά της Προκατάληψης.
Έκστασιασμένοι πίνουν Χυμούς και δε τρέχει πια Κάστανο.
Απόγνωση κι Απελπισία καραδοκούν το τέλος της γιορτής.
Από πριν όμως Ψιθυρίζαν το Αντίτιμο. Απόψε δε γιορτάζω.

pixie

Μια χαρά, παιδιά μπράβο! :grin:

Ποιός άλλος ενδιαφέρεται για τη δημιουργία μιας ιστοριούλας με τις συγκεκριμένες 20 λέξεις?

Εν τη αναμονή συμμετοχής... ;-)

ΥΓ. Υπενθυμίζω ότι στην περίπτωση που δεν έχετε βάλει εσείς λέξεις δεν έχει σημασία, μπορείτε να γράψετε με τις 20 υπάρχουσες.

papadia

....Μια ζωη ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ..φτωχια..λιγο ψωμι για φαγητο κ σιροπιαστα ΚΑΣΤΑΝΑ για γλυκο..

κιομας καποτε ητα ολα αλλοιως αλλα το ΑΝΤΙΤΙΜΟ της ΧΑΡΑΣ ακριβο..

συχνα με επιασε ΥΣΤΕΡΙΑ..κ μετα επεφτα σε ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ..

η ΑΠΟΓΝΩΣΗ ειχε θρονιασει μονιμα στη ψυχη μου που ειχε στεγνωσει

πια ..δεν ειχε ΧΥΜΟΥΣ  η χαρα ειχε σημανει ΑΠΟΣΥΡΣΗ απο ολα

ειχα χασει τις ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ μου...

αλλα ξαφνικα λες κ κατι εγινε

ενας ΦΥΛΑΚΑΣ αγγελος μου ΨΥΘΙΡΙΣΕ να παω

σε εκεινη την ερημικη ΚΑΛΥΒΑ

που εβλεπασυχνα στα ονειρα μου..
    οταν εφτασα...ΕΚΣΤΑΣΙΑΣΤΗΚΑ...ολα ονειρεμενα..
    η ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ ξαφνικα μου εδωσε τη ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ οτι
    ξεπλυνε   ολεςμου τις ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

μου μου ταλανιζαν τη ζωη μου

τερμα πια οι ΕΠΙΡΡΟΕΣ

αρχισα να κανω ονειρα να κανω ΣΧΕΔΙΑ

μπηκε ΗΛΙΟΣ στη ζωη μου κ φωτισε τα παντα

κ επειδη μου αρεσει πολυ...μα παρα πολυ το χιουμορ

ευθαρσως δηλωνω οτι ειναι δικο μου αυτο το κειμενακι :lol:  :lol:  :lol:
...οσο μπορω...οταν μπορω...

pixie

Ουάου! Πολύ καλό κειμενάκι και το παραπάνω! Αυτό είναι το ωραίο, 4 ιστοριούλες, 4 διαφορετικές κεντρικές ιδέες. :grin:

Οπότε πάμε άλλες 20 νέες λεξούλες ώστε να το συνεχίσουμε εμείς οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι συμμετέχοντες εδώ σε τούτη την ενότητα βεβαίως, αλλά και όποιος άλλος το επιθυμεί? :mrblue:

Ξεκινάμε? :grin:

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΜΑΝΟΛΙΑ

ΚΑΜΒΑΣ

ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΥΠΟΣΧΕΣΗ

146 Επισκέπτες, 0 Χρήστες