Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 438
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 174
  • Total: 175
  • Leon

Καλαμαράκια τηγανητά

Ξεκίνησε από Ntama, Ιουλίου 12, 2005, 10:51:28 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Ntama

Καλαμαράκια τηγανητά          
 

 1kg καλαμαράκια
 1 φλιτζάνι αλεύρι
 ½ φλιτζανάκι του καφέ αυγό
 ηλιέλαιο και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
 αλάτι – χοντροαλεσμένο πιπέρι
 1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
 χυμό 1 λεμονιού


 
Μπορούμε αντί να αλευρώσουμε τα καλαμαράκια να τα βουτήξουμε σε χυλό που θα φτιάξουμε ως εξής: · 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις · αλάτι – πιπέρι · 1 κουταλιά λάδι · 1 φλιτζάνι ανθρακούχο νερό · 2 ασπράδια.
Βάζουμε 1 φλιτζάνι αλεύρι σ’ ένα μπολ με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ανοίγουμε στη μέση μια λακουβίτσα και ρίχνουμε 1 κουταλιά λάδι και 1 φλιτζάνι ανθρακούχο νερό.
Ανακατεύουμε προσεκτικά μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές.
Αφήνουμε το χυλό να «σταθεί» 1 ώρα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε απαλή μαρέγκα, την ανακατεύουμε απαλά μέσα στο χυλό και είναι έτοιμος να τον χρησιμοποιήσουμε.
      
 
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμαράκια.
Αν είναι καταψυγμένα τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν.
Αν είναι μικρά τα χρησιμοποιούμε ολόκληρα.
Αν είναι μεγάλα, χωρίζουμε τα πλοκάμια και κόβουμε το σώμα σε ροδέλες.
Τα βάζουμε σ’ ένα μπολ, τα αλατίζουμε ελαφρά και ρίχνουμε μέσα το αυγό και το λεμόνι.
Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο.
Σ’ ένα πιάτο ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο και το αλεύρι.
Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο και λίγο ελαιόλαδο, το αφήνουμε να κάψει καλά και τα τηγανίζουμε λίγα – λίγα στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Για να γίνουν τραγανά πρέπει το λάδι να καίει καλά.
Όταν τα βγάζουμε από το τηγάνι τα απλώνουμε σε απορροφητική χάρτινη πετσέτα.
Σερβίρουμε σε πιατέλα γαρνίροντάς τα με φέτες λεμονιού και στολίζοντάς τα με τρυφερά φύλλα μαρουλιού.

174 Επισκέπτες, 1 Χρήστης