Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 187
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 263
  • Total: 264
  • Leon

Κεφτέδες Σολομού

Ξεκίνησε από ChEf, Μάρτιος 06, 2010, 10:29:42 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf

Συστατικά

250 γρ. φρέσκος σολωμός
125 γρ. καβούρι κονσέρβας
1/2 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
2 αυγά
1/2 κούπα τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί
1/2 κουτ. γλ. πιπέρι καγιέν
αλάτι
πιπέρι
1/2 κούπα λευκό κρασί
λάδι για τηγάνισμα
τριμμένη φρυγανιά για το πανάρισμα


Οδηγίες

Αχνίζουμε τον σολομό,τον στραγγίζουμε και τον "λιανίζουμε". Στραγγίζουμε το φιλέτο καβουριού και το ψιλοκόβουμε.
Ανακατεύουμε σ΄ένα μπολ τα θαλασσινά με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και 2 κουτ. της σούπας από το κρασί.
Στο υπόλοιπο κρασί βρέχουμε τις παλάμες μας και πλάθουμε κεφτεδάκια τα οποία τα πανάρουμε και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν.

 
Η συνταγή ανήκει στους "Ανοιξιάτικους Μεζέδες" της Βέφας Αλεξιάδου

263 Επισκέπτες, 1 Χρήστης