Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 187
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 264
  • Total: 265
  • Leon

Θαλασσινά με Πιλάφι

Ξεκίνησε από pixie, Μάρτιος 18, 2010, 05:56:56 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie





Υλικά


1/2 κιλό μύδια καθαρισμένα

1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες σε κομματάκια

250 γρ. καλαμάρια ψιλοκομμένα

3/4 κούπας λάδι

1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

2 μικρές πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες

1 κιλό ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες

3 κουταλιές κέτσαπ

1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν

2 κούπες ρύζι για πιλάφι

70 γρ. κουκουνάρια

5-6 μεγάλες γαρίδες βρασμένες


 
 
Εκτέλεση
 
Ζεματίστε τα μύδια σε λίγο νερό και στραγγίστε τα. Κρατήστε το ζουμί. Ζεματίστε τις γαρίδες και στραγγίστε τες, κρατώντας και πάλι το ζουμί. Μετρήστε το ζουμί. Πρέπει να είναι 4 κούπες. Αν είναι λιγότερο, συμπληρώστε με νερό. Αν είναι περισσότερο, πετάξτε το υπόλοιπο. Βάλτε τα καλαμάρια σε μικρή κατσαρόλα, επάνω σε μέτρια φωτιά, σκεπάστε τα και βράστε τα, ώσπου να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους και να μισομαλακώσουν. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, ρίξτε και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Ρίξτε τις ντομάτες κι ανακατέψτε μερικά λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε την κέτσαπ, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, το πιπέρι καγιέν και τα καλαμάρι. Σκεπάστε και σιγοβράστε τα, ώσπου να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα. Προσθέστε το ζουμί από τα θαλασσινά κι όταν αρχίσει να βράζει, ρίξτε κι ανακατέψτε το ρύζι. Σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να απορροφηθεί όλο το νερό και να μαλακώσει το ρύζι. Ρίξτε κι ανακατέψτε τα υπόλοιπα θασασσινά, 5' πριν κατεβάσετε το ρύζι από τη φωτιά. Αδειάστε και στρώστε το πιλάφι θαλασσινών σε φόρμα με σχήμα αστερία. Αναποδογυρίστε το σε πιατέλα και σερβίρετέ το ζεστό ή κρύο, είναι το ίδιο νόστιμο. Γαρνίρετε με κουκουνάρια σοταρισμένα σε καλαμποκέλαιο, με ψιλοκομμένο μαϊντανό και με τις ολόκληρες βρασμένες γαρίδες.


Η συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλίο ΝΗΣΤΗΣΙΜΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ.

264 Επισκέπτες, 1 Χρήστης