Ειδήσεις:

Το φτιάχνουμε ακόμα.. υπομονή ...

Main Menu

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ...

Ξεκίνησε από papadia, Μαΐου 26, 2012, 05:39:00 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Rizla

ναι ναι.. αλλα  ο Μητσοτακης ηταν πρωθυπουργος..
πως να σωθει μια χωρα που την κυβερνησε ο Μητσοτακης.. χα!

saliara

Γιάτρεψαν μικρό κορίτσι από τον ιό του AIDS

Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως έπειτα από επίμονες προσπάθειες κατάφερα να θεραπεύσουν ένα μικρό κορίτσι το οποίο γεννήθηκε με τον ιό του AIDS τον οποίο μετέδωσε η μητέρα του.
Το μικρό κορίτσι, 30 ώρες μετά την γέννηση του, ξεκίνησε θεραπευτική αγωγή και μετά από 2.5 χρόνια είναι απολύτως υγιές χωρίς να έχει λάβει φάρμακα για ένα χρόνο ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις μόλυνσης.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η περίπτωση αυτή δεν αποτελεί "εκρίζωση του ιού", αλλά εμφανίζει τον ιό να έχει εξασθενήσει σε τέτοιο βαθμό ώστε το ανοσοποιητικό σύστημα του μικρού κοριτσιού να μπορεί να ελέγξει την μόλυνση χωρίς να είναι απαραίτητη η χορήγηση θεραπευτικής αγωγής.
Οι επιστήμονες, δηλώνουν αισιόδοξοι και ότι ίσως βρήκαν τον τρόπο να "ξεκλειδώσουν" το μυστικό της θεραπείας του HIV αλλά υποστηρίζουν ότι χρειάζονται να γίνουν και άλλες δοκιμές προκειμένου να δουν εάν θα έχει τα ίδια αποτελέσματα σε άλλα παιδιά, ενώ ο δρ Ντέμπορα Περσάουντ υποστήριξε ότι το συμβάν ίσως να είναι "μια απόδειξη πως μπορεί να είναι δυνητικά ιάσιμος ο ιός HIV σε βρέφη".Καλή αρχή...

κώστας

πως να σωθει μια χωρα που την κυβερνησε ο Μητσοτακης.. χα!

[size=13]Η χώρα είναι οι κάτοικοί της, εμείς. Για να σωθεί η χώρα πρέπει πρώτα να σωθούμε εμείς για να σώσουμε τη χώρα. Αλλά εμείς είμαστε στο "ο σώζων εαυτόν σωθήτω"· η έμφαση στο 'εαυτόν'.[/size]
eLe

larus audouinii

Μεταλλεία Κασσάνδρας.
Η ιστορία τους ξεκινά από  την αρχαιότητα, περίπου τον 6 αιώνα π.Χ. Σκουριές λέγονται τα παλιά πηγάδια και τα αρχαία μεταλλευτικά απορρίματα που σώζονται μέχρι σήμερα και χάρισαν το όνομα στην περιοχή. Μαντεμοχώρια τα χωριά γύρω από τα μεταλλεία,  στην τουρκοκρατία στις αρχές του 17 αιώνα κράτησαν την αυτοδιαχείριση πληρώνοντας φόρο αργύρου στην Μεγάλη Πύλη μέχρι την αποτυχημένη επανάσταση της περιοχής το 1822.  Πολύ αργότερα το 1893 πήραν το όνομά τους από τον νομό της Κασσάνδρας, έτσι λεγόταν η Χαλκιδική. Μετά το 1920 την Γάλλο-Οθωμανική εταιρεία αναλαμβάνει την διοίκηση η ΑΕΕΧΠ&Λ, ανώνυμη Ελληνική Εταιρία κυρίως για την κατασκευή λιπασμάτων με την εξόρρυξη θείου, λόγω και της ανάγκης τότε για την ανάπτυξη της γεωργίας στην χώρα. Μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο το πακέτο των μετοχών περνάει κυρίως στα χέρια της οικογένειας του Πρόδρομου Μποδοσάκη και δίνει ώθηση στον μεταλλευτικό κλάδο. Δεν κάνει εξόρρυξη χρυσού τότε, αν και έγιναν κάποιες προσπάθειες, αλλά μόλυβδου και ψευδάργυρου. Λιγα χρόνια μετά δολοφονείται από την 17 Νοέμβρη ο πρόεδρος της εταιρείας Αλεξανδρος. Λίγα χρόνια μετά από άκαρπες προσπάθειες δημοπράτησης των μεταλλείων τα μεταλλεία αγοράζονται από την Καναδική ΤVX Gold και την θυγρατρική της στην Ελλάδα.
Η επένδυση της εταιρίας ουσιαστικά δεν θα προχωρήσει λόγω των αντιδράσεων των κατοίκων της Ολυμπιάδας αλλά τις δυο αποφάσεις του ΣτΕ για τους κινδύνους που θα προκύψουν για την δημόσια υγεία και την καταστροφή του περιβάλλοντος. Πολλοί κάτοικοι της περιοχής έρχονται σε απόγνωση, περίπου 400 οικογένειες μένουν στην ανεργία. Καμία πρόβλεψη ή αλλαγή από τους τοπικούς παράγοντες για την απορρόφησή τους σε άλλες μορφές ανάπτυξης.
Ο Δήμαρχος του Αριστοτέλη κ Πάχτας δίνει δηλώσεις εκφράζοντας την συμπαράσταση στους άνεργους και γίνεται προσπάθεια επίλυσης, είτε με επιδόματα ανεργίας είτε με λύσεις επαναλειτουργίας των μεταλλείων.
Το 2004 τα χρυσοφόρα πεδία της περιοχής και ολόκληρο το πακέτο τους έρχονται στα χέρια της Eldoradogold, μέτοχος και η Ελλάκτορ, Καλλιτσαντσής Πρόεδρος, Μπόμπολας Δ.Σύμβουλος.
Ουσιαστικά έχουν γραφεί πάρα πολλά και καθόλου αναίτια, για την εν λόγω αγορά με αντίτιμο τα μόλις 11 εκατομμύρια ευρώ για μια τεράστια περιοχή στον Νομό Χαλκιδικής, κτίσματα, δυο μεταλλεία, μεταλλευτικά αποθέματα, κτηριακές εγκαταστάσεις κ.α Λίγο αργότερα η Qatar Holding δανειοδοτεί την εταιρία αγοράζοντας και μετοχές πάνω από 1 δις ανεβάζοντας την αξία της επένδυσης πάνω από τα 2 δις. Το Ελληνικό κράτος από την επένδυση θα μετρήσει ψίχουλα.

Επί Μποδοσάκη η ανεργία οδήγησε και άλλους κατοίκους από την Χαλκιδική στα μεταλλέια. Τότε όλοι οι εργαζόμενοι γνώρισαν την χαλίκωση κυρίως και τον καρκίνο. Πολλοί πέθαναν, ο Μποδοσάκης στήριξε με τα έξοδα νοσηλείας. Αρκετοί εργαζόμενοι που δεν γνώρισαν κάτι άλλο στα χωριά τους από τον Μαντέμ Λάκο, έχασαν γυναίκες από καρκίνο, μεγάλωσαν τα παιδιά χωρίς μητέρα και νοσηλεύτηκαν συχνά πυκνά πεθαίνοντας νέοι, αν και η επιστήμη έχει προχωρήσει. Δεν είχαν άλλη επιλογή και αργότερα την συνταξιοδότηση στα ΒκΑ. Έτσι μεγάλωσαν παραδοσιακά, τίμια έβγαλαν το ψωμί τους. Λίγο παλιότερες εποχές μόνο οι ρυτινολόγοι στον Χολομώνοντα ήταν κάπου 50.000, οι εργαζόμενοι σήμερα στα μεταλλεία με πρόσφατη δήλωση του προέδρου τους είναι 1050. Στην περιοχη που χυνόταν το νερό από ένα μεταλλείο δεν έβρισκες ζωή, παρά μόνο πέτρες στον βυθό σε μεγάλη απόσταση. Σήμερα που οι ψαράδες ακόμη και σε ανοιχτές θάλασσες δυσκολεύονται να βγάλουν τα έξοδα. Σε λίγο θα βλέπουμε στην plasma όχι μόνο την αντακτρική στον σκάι. Εδώ στην Χαλκιδική πληρώνουμε στην παραλία εμφιαλωμένο νερό όλο τον χρόνο, βάζουμε πανάκριβα φίλτρα και το νερό του Χολομώντα, των δασών βρωμίζει και αυτό.Πληρώνουμε και τις παραλίες αλλά αυτό ειναι άλλο θέμα. Έχει καεί η Κασσάνδρα, μέρος της Σιθωνίας.
Ο Πρόεδρος των Ελλήνων κτηνοτρόφων, Χαλκιδικιώτης από το Γομάτι έχει αντιδράσει για την καταστροφή του επαγγέλματος στην Χαλκιδική. Οι μελισσοκόμοι το ίδιο και πολλά άλλα επαγγέλματα. (και όχι πως εμείς οι Χαλκιδικιώτες δεν έχουμε συμβάλλει στην υποτίμηση της περιοχής.)
Θα έπινες νερό, το γάλα, το τυρί και το μέλι από την Βόρεια Xαλκιδική;

Στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό οι αποφάσεις είναι μεταξ΄τ Σκύλλας και Χάρυβδης. Πολλές προτάσεις είναι επιβεβλημένες και στην καλύτερη περίπτωση δεν είναι ελκυστικές. Γνωρίσαμε ακόμη τελευταία την οικοτρομοκρατία, μπλοκς φυτρώνουν κατα καιρούς και για το τελευταίο χαμόσπιτο, την πυρομανία, τις βάρβαρες κλοπές, την κοινωνική και ανθρωπιστική διάλυση, τον εμφύλιο. Την αδικία της αυτοδικίας .Δεν αφήνω απέξω ότι είναι ντυμένο με κουστούμι και γυαλισμένο παπούτσι.Ξενόφερτα για το τοπίο. (σαλτάραμε) Ο χρυσός όμως της χαλκιδικής είναι γεγονός πως δεν θα σώσει, από ότι δείχνει καθαρά, την Ελλάδα.
Αν δεν κάνω λάθος σήμερα ήταν μια σύσκεψη στο Δημαρχείο της Θεσ/κης με όλους τους φορείς και τον Κ Πάχτα. Ίσως σε ευνομούμενες κοινωνίες, πολιτισμένες και οργανωμένος ευδοκιμεί ο διάλογος, και η ελευθερία. ϊσως η αλληλεγγύη, ο ορθολογισμός, η αξιοπρέπεια... Θα στοιχίσει, κοστίζει η καταστροφή ενός μεγάλου και πολύτιμου μέλους της Χαλκιδικής, αυτό είναι γεγονός.

Rizla

ακριβως "ο σώζων εαυτόν σωθήτω" κοιταξε το γουρουνι αλαζονεια.. καμερες μικροφωνα..
τιποτα δεν τον τρομαζει.. και γιατι αλλωστε?? τι θα του κανουν..
και μαλακες καθονται και τον κοιτουν αλληλεγγυη ρεεεε


papadia

ταίει ο Παπανδρέου. Φταίει ο Καραμανλής. Φταίει ο Σημίτης. Φταίει ο Μητσοτάκης. Φταίει ο Ανδρέας Παπανδρέου. Φταίει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Φταίει η χούντα. Φταίει η Αποστασία. Φταίει ο Εμφύλιος. Φταίει ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Φταίει ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος. Φταίει η Τουρκοκρατία.
Φταίνε. Φταίμε;
Εμείς όλοι ευθύνες δεν έχουμε; Καθόλου; Αθώοι του αίματος; Αμέτοχοι του εγκλήματος; Τουρίστες στην ίδια μας τη χώρα; Μετανάστες στην ίδια μας τη ζωή; Καμιά ευθύνη; Κανένα σφάλμα; Καμιά πατάτα; Τίποτα;
Κι όμως... Αν τα βάλουμε κάτω, δεν βγαίνουν τα κουκιά. Μια χώρα δεν αυτοαναφλέγεται ερήμην των πολιτών της. Κι ας μην το πιάσουμε από τον Κιουταχή. Ας το πιάσουμε από την τελευταία 20ετία. Απ'  την εποχή της ροζ τσιχλόφουσκας.
Τότε, η «Μαντάμ Σουσού» του Δημήτρη Ψαθά έζησε ιστορικές - και υστερικές - στιγμές. Γιατί περί μαζικής υστερίας επρόκειτο. Η μαντάμ Σουσού και η μαντάμ Λουσού, χέρι χέρι, ψωνίζανε σαν να μην υπάρχει αύριο. Καταναλώνανε σαν να κρέμεται η ζωή τους από ένα βλαχομπαρόκ lifestyle. Βρες το λάθος.
Μισθωτοί συμπεριφέρονταν ως Κροίσοι. Παλιά, αγόραζαν αμάξι για να κάνουν τη δουλειά τους. Οχι για να κάνουν φιγούρα στον γείτονα. Αλλά, βλέπεις, είναι πολλά τα κυβικά, Αρη! Ξεκολλήσανε το «Η Παναγιά μαζί σου» και «Μπαμπά μην τρέχεις» και βάλανε το τρέντι γούρι από το τρέντι μαγαζί. Βρες το λάθος.
Παντρεύανε τα παιδιά τους; Δεξιώσεις, μπουφέδες, τούρτες, σαμπάνιες, χλίδα... Ζωτικά ψεύδη: «Οσα στερηθήκαμε εμείς, να τα δώσουμε στο παιδί μας». Στο παιδί μας που παντρεύτηκε άρχοντας και σήμερα είναι άνεργο. Ο ξυπόλητος πρίγκιπας. Βρες το λάθος.
Τα χρόνια της φούσκας του χρηματιστηρίου κάποιοι αγόραζαν ό,τι βρίσκανε μπροστά τους. Πληρώνανε όσο όσο! Οσο πιο ακριβό τόσο πιο καλό. Πουλιέται; Το αγοράζω. Το δίνεις; Το παίρνω! Βρες το λάθος.
Οι τράπεζες σε κυνηγούσαν από πίσω με πιστωτικές κάρτες και προεγκεκριμένα δάνεια. Κάθε τρεις και λίγο, ραβασάκι: «Επειδή είστε καλός πελάτης σάς εγκρίνανε 6.000, 10.000, 20.000». Επειδή είστε καλός πελάτης. Επειδή είστε καλός άνθρωπος. Επειδή έχετε ωραία μάτια. Επειδή μια ζωή την έχουμε κι αν δεν τη γλεντήσουμε τι θα καταλάβουμε τι θα καζαντίσουμε. Βρες το λάθος.
Θυμάμαι παλιά διαφήμιση τράπεζας στην οποία το ζευγάρι έπαιρνε δάνειο για να πάει χλιδάτες διακοπές. Επαναλαμβάνω: ΔΑΝΕΙΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΙΣ ΜΑΛΔΙΒΕΣ! Οχι για να ρίξεις λεφτά στο μαγαζί. Οχι για να βοηθήσεις το παιδί στις σπουδές. Οχι για να πληρώσεις τη δόση του σπιτιού. Για να πας στους κοκοφοίνικες να λιάζεσαι. Βρες το λάθος.
Και το κράτος από κοντά! Να σιγοντάρει, να ενθαρρύνει, να σπρώχνει στην καταστροφή. Ελλάδα, η απόλυτη μαντάμ Λουσού! Πρώτο βραβείο στη Γιουροβίζιον. Πήρε φωτιά το Κορδελιό. Πανηγύρια, εκδηλώσεις, δεξιώσεις, πάρτι, χαμός. Τι έμεινε από όλα αυτά; Μια ξεβαμμένη παγέτα από το φόρεμα της συμπαθέστατης Παπαρίζου. Να μας θυμίζει το μηδέν. Το απολύτως τίποτα. Βρες το λάθος.
Ασε τις χαρές, τις αγκαλιές, τα φιλιά της Γιάννας Αγγελοπούλου με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, όταν ανέλαβε η Ελλάδα τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Που μας κοστίσανε τη μάνα ΜΑΣ και τον πατέρα ΜΑΣ. Θα ξεχάσω εγώ τους Καλατράβες που πλακώσανε και μας πήραν και τα σώβρακα; Τους τρελούς μισθούς που δόθηκαν αβέρτα κουβέρτα; Τους «ημετέρους» που κάναν σουλάτσο στα δικά μας λεφτά; Τις ασύλληπτες κατασκευές, στάδια, κολυμβητήρια, ολυμπιακά χωριά - που τώρα ρημάζουν στη μέση του πουθενά; Θα ξεχάσω που σκοτώνονταν Σημίτης με Καραμανλή ποιος θα πρωτοχρεωθεί την επιτυχία; Βρες το λάθος.
Αποδείξεις δεν ζητούσαμε. Είναι γεγονός. Οπως γεγονός είναι πως δεν φταίγαμε - τουλάχιστον όχι στον βαθμό που μας εγκαλούν. Αν ζητούσες απόδειξη από υδραυλικό - δεν ξαναπάταγε στο σπίτι σου ο υδραυλικός. Τόσο απλά. Αν ζήταγες απόδειξη από τον γιατρό - δεν ξαναρχόταν ο γιατρός. Τόσο απλά. Αν ζήταγες απόδειξη από ηλεκτρολόγο - δεν ξανάβλεπες ηλεκτρολόγο. Τόσο απλά: Εμενες στα μαύρα σκοτάδια, με ξεχειλισμένο καζανάκι και 40 πυρετό. Τόσο απλά!
Βρες το λάθος στα ρουσφέτια. Εχω έναν θείο που θα με διορίσει στο Δημόσιο. Εναν γείτονα που θα φέρει το παιδί από τον Εβρο. Εναν που θα τον λαδώσω να μου βγάλει τη σύνταξη που δεν δικαιούμαι. Εναν κουμπάρο στην Πολεοδομία που θα κάνει τα στραβά μάτια στο αυθαίρετο. Εχω... έχεις... έχει... Ρουσφέτι, μέσο, δόντι, βύσμα. Κι όποιος δεν έχει, την πάτησε. Το παιδί του θα υπηρετήσει στον Εβρο, θα μείνει άνεργο, το αυθαίρετο θα το φάει η μαρμάγκα και η σύνταξη δεν θα βγει ποτέ. Ετσι γυρίζουν τα γρανάζια αυτής της μηχανής. Βρες το λάθος.
Τους ψηφίσαμε. Βρες το λάθος. Τους πιστέψαμε. Βρες το λάθος. Μπρος στα μάτια μας η αλήθεια κι εμείς εθελοτυφλούσαμε. Στρουθοκαμηλίζαμε. Βρες το λάθος.
Μπουκάραμε στην κρεβατοκάμαρα, πιάναμε τον άντρα μας με μια άλλη. Κι αντί να τα βάλουμε με αυτόν, ξεμαλλιάζαμε αυτήν. Βρες το λάθος.
Για το κραγιόν στο πουκάμισο δεν φταίει αυτή που το έβαλε. Φταίει αυτός που την ενθάρρυνε. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί πήραμε διαζύγιο; Βρες το λάθος.
Με λίγα λόγια... Φταίνε οι πολιτικοί που τα κάνανε σκατά...
Φταίμε εμείς που τους το επιτρέψαμε.
Που τους το επιτρέπουμε. Ακόμη. Και σ' αυτό το τελευταίο - κυρίως σ' αυτό - βρες το λάθος!      Αρθρο της Ελενας Ακριτα                         Βρες το Λαθος..


                         Ας ψαξουμε ολοι μας να το βρουμε γτ στον καθενα μας

                         αναλογουν κ ...οι αναλογες...ευθυνες
...οσο μπορω...οταν μπορω...

larus audouinii

Η οικονομική κρίση έχει δύο πρόσωπα.
Η άνθηση  σε τομείς που εκμεταλλεύονται το όλο τοπίο. Δυο παραδείγματα.
Εκατομμύρια ευρώ που αναλώνονται σε βραχυπρόθεσμο διάστημα  για την ανακαίνιση ξενοδοχειακών μονάδων δουλεύοντας σε εντατικούς ρυθμούς με κεφάλαια ουσιαστικά από τα ανατολικά. Δυο συνεχόμενες χρονιές με εντατικούς ρυθμούς ανακαινίσεις για αναβάθμιση, πακτωλός χρημάτων από μαύρο χρήμα ουσιαστικά και άνθηση του τουρισμού κυρίως από την Ρωσία. Ο τουρισμός αυτός προσφέρει ελάχιστα στην τοπική οικονομία με το σύστημα του all inclusive. Σε ότι αφορά τις προσλήψεις ...προηγούνται οι ανατολικής προέλευσης και ιδιαίτερα οι παλιννοστούντες.
Αγοροπωλησίες από κατόχους πολλών μόνιμων κατοικιών στο εξωτερικό, κυρίως από την κεντρική και Ευρώπη και τα ανατολικά που το ελληνικό σύστημα παρέχει την ευκαιρία για αγορές και λόγω της πτώσης των τιμών και της ανάγκης των πωλήσεων λόγω της φορολογίας. Κάποτε τα ακίνητα προς πώληση ήταν ελάχιστα, σήμερα είναι πάρα πολλά. Μαύρο χρήμα και πάλι αφορολόγητο για όλο το σύστημα που περιλαμβάνει και τα παράθυρα του τραπεζικού. Οι αξίες έχουν πέσει κατακόρυφα και εν προκειμένω προηγούνται τα προνομιούχα. Σε ότι αφορά τις τιμές των ενοικίων για τις σεζόν σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζουν και τις 50.000. (χωρίς αμφισβητήσεις)
Το άλλο πρόσωπο είναι της ανέχειας.
Και δεν θα σταθώ στο "όπως στρώσεις θα κοιμηθείς" γιατί υπάρχουν φυσικά και ανάλογα πολλά παραδείγματα.
Αναφέρομαι σε ερείπια που έχουν απομείνει από τα λάθη των κυβερνήσεων επί ετών. Άνθρωποι που με 150 άτομα προσωπικό παρέσυραν οι αλλαγές των καιρών, έχασαν πρόσωπα από δυστύχημα, ποιος αντέχει την μεγάλη πίεση και νοσηλεύονται σήμερα με ανίατες ασθένειες. Αναφέρομαι σε οικογένειες, τον άνθρωπο που διέλυσε το βάναυσο σύστημα κάποιων. Δεν είναι λίγοι, είναι ακριβώς δίπλα μας και είναι ανώνυμοι.
Καθημερινά οι αυτοκτονίες περνούν σαν εικόνες από τα δελτία. Εγκλήματα δεν διαπράττονται μόνο εν καιρώ πολέμου, με τα όπλα και τα χημικά.
Αν η μεγάλη βδομάδα αυτής της χρονιάς έχει κάτι το διαφορετικό, δεν θα ήταν ούτε οι διατροφικές συνήθειες, ούτε το ωράριο των καταστημάτων. Είναι η προσδοκία της Ανάστασης μαζί με την ευχή να ξαναγίνει η Ελλάδα της φτώχειας, η Ελλάδα της ελπίδας.

papadia

...
Δύο παράλληλοι κόσμοι


Είναι πρωί και ο Εθνικός κήπος προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία για να απολαύσει κανείς τις πρώτες ρωγμές που πετυχαίνει η Άνοιξη στο χειμωνιάτικο σκηνικό.  Με πλησιάζει ένας υπάλληλος του δήμου.  Διστακτικά είναι η αλήθεια. Προφανώς με έχει πετύχει σε κάποιο τηλεοπτικό παράθυρο. Με εξετάζει από πάνω ως κάτω, εξονυχιστικά. Σκέφτεται αν θα το πει ή όχι...

Τελικά αποφασίζει να μιλήσει! «Μου έχουν μειώσει τα λεφτά σε 850 ευρώ. Δεν θέλω να δουλέψω. Δεν αξίζει να δουλεύω για 850 ευρώ». Τον ρωτάω γιατί τότε δεν παραιτείται, αφού εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι μπορεί και να σκότωναν ακόμη για να βρεθούν στην θέση του. Για να έχουν έναν μισθό 850 ευρώ και την θαλπωρή και την ασφάλεια του δημοσίου. Με κοίταξε με απορία, σαν να του είπα κάτι πραγματικά περίεργο. Απομακρύνθηκε μουρμουρίζοντας, ήταν φανερό ότι η συνάντησή μας δεν εξελίχτηκε όπως θα ήθελε.

Την ίδια μέρα, από καθαρή σύμπτωση και μόνο, αποφάσισα να τακτοποιήσω κάτι εκκρεμότητες που είχα με την τεχνολογία και επισκέφτηκα ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας.  Πάνω στη συναλλαγή και εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι η κίνηση ήταν σχετικά περιορισμένη, ρώτησα τον εργαζόμενο που με εξυπηρετούσε για τις αποδοχές του. Έτσι στην ψύχρα. Δεν είχα να χάσω και κάτι!

«Μας πληρώνουν καλά. Ο μικρότερος μισθός εδώ μέσα είναι 800 ευρώ. Καλό εργασιακό περιβάλλον, δεν καθυστερούν τις πληρωμές, συνεχής επιμόρφωση και μπόνους». Τότε είναι που πήρα το προβοκατόρικο ύφος μου! «Μα τι λέτε τώρα; Είναι λεφτά τα 800 ευρώ; Δέχεστε να δουλέψετε με τόσα λίγα χρήματα»; Εκείνος με κοίταξε με απορία: «Ξέρετε εσείς κάτι καλύτερο και ασφαλέστερο»;

Ήταν φανερό ότι είχα να κάνω με δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους. Ο ένας ήταν ο κόσμος των δημοσίων υπαλλήλων. Ένας κόσμος που έχει νιώσει την αδικία της κρίσης μέσα από μειώσεις των αποδοχών του. Κι ένα μεγάλο μέρος αυτού του κόσμου αποφάσισε να αντιδράσει  με ένα είδος λευκής απεργίας. Το αποτέλεσμα είναι να παρατηρείται ακόμη μεγαλύτερη μείωση της παραγωγικότητας του δημοσίου, όταν αυτό ήταν έτσι κι αλλιώς το κυρίαρχο πρόβλημα και την εποχή που όλα δούλευαν δήθεν τέλεια.

Κι από την άλλη είναι ο κόσμος των ιδιωτικών υπαλλήλων. Ένας κόσμος γεμάτος ανασφάλεια. Και πολλά θύματα! Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι πλήρωσαν το σκληρό τίμημα της κρίσης. Οι άνεργοι είναι μέλη του δικού τους καταραμένου club. Η απασχόληση είναι το ζητούμενο. Η ασφάλεια λέξη άγνωστη σε έναν κόσμο σκληρό και ανταγωνιστικό! Κι όμως! Οι άνθρωποι εργάζονται με αξιοπρέπεια. Παλεύουν για να αποδείξουν ότι είναι χρήσιμοι και παραγωγικοί.

Κι αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν να οικοδομήσουμε μία νέα Ελλάδα, όταν  καλούνται να συνυπάρξουν σε αυτήν δύο τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους κόσμοι. Είναι σαφές! Αυτό δεν γίνεται...
       αρθρο της σημερινης capital του θ.μαυριδη


       ουφφφφφφφφ συγχιστηκα πρωι - πρωι η γυναικα....
...οσο μπορω...οταν μπορω...

jcdenton

Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

papadia

...εχει γραφτει πριν απο 150 περιπου χρονια

         κ τπτ δεν εχει αλλαξει


         Το ελληνικόν πρόβλημα με την Πένα του Εμ. Ροΐδη...

"Ως οι Ινδοί εις φυλάς, ούτω και οι Έλληνες διαιρούνται εις τρεις κατηγορίας: α) Εις συμπολιτευομένους, ήτοι έχοντας κοχλιάριον να βυθίζωσιν εις την χύτραν του προϋπολογισμού. β) Εις αντιπολιτευομένους, ήτοι μη έχοντας κοχλιάριον και ζητούντας εν παντί τρόπω να λάβωσιν τοιούτον. γ) Εις εργαζομένους, ήτοι ούτε έχοντας κοχλιάριον ούτε ζητούντας, αλλ' επιφορισμένους να γεμίζωσι την χύτραν διά του ιδρώτος των.

Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Ελληνας.

Κόμμα: Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι να αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι.

Γνωρίζει δώδεκα τρόπους να προσπορίζεται χρήματα εκ των οποίων ο τιμιότερος είναι η κλοπή.
(για διατελέσαντα υπουργό)
 
Στην Ελλάδα άπαντες οι έχοντες ονύχια αγωνίζονται να σπαράξωσιν τους έχοντες πτερά.

Όπως όλοι οι Εσκιμώοι αλιείς, όλοι οι Άραβες ιππείς, και όλοι οι αρχαίοι Πάρθοι τοξόται, ούτως και όλοι οι σημερινοί Έλληνες είναι πολιτευταί, όλοι ψηφοθήραι, όλοι κομματάρχαι και εκ τούτου και κάπως ρήτορες εξ ανάγκης!

Ο Έλλην στέργει συνήθως να είπη την αλήθειαν, ουχί όμως και να την γράψη..."    τιποτα μα τιποτα

   κ για του λογου το αληθες

   παραθετω το αρθρο του στουπα απο την capital


    Ελλάδα καλή Ανάσταση...

11 Σχόλια

1) Ελλάδα καλή Ανάσταση...
 
Ο κ. Καραμανλής ο νεώτερος, ο επονομαζόμενος και «κουρασμένος» ή «Βούδας της Ραφήνας» διόρισε ένα συνδικαλιστή φαρμακοποιό διοικητή του ΙΚΑ κι αυτός  όπως  ήταν φυσικό φρόντισε τη συντεχνία των φαρμακοποιών, αυξάνοντας τις φαρμακευτικές δαπάνες του ιδρύματος, το δημόσιο χρέος και κατά συνέπεια τους φόρους σε εμάς και τα παιδιά μας...

Ο κ. Σαμαράς μετά τη χρεοκοπία και άρα την Αποκάλυψη του παραμυθιού εντός του οποίου ζούσαμε για δεκαετίες, αντί να στείλει τον εν λόγω κύριο σε κάποιο εισαγγελέα τον αντάμειψε με τη θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ.

Ο κ. Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ όντας υπόδικος για κατάχρηση χρημάτων από το συνδικάτο στο οποίο ήταν πρόεδρος,  εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ με την ψήφο της ΣΑΔ, συνδικαλιστικής παράταξης προσκείμενης πολιτικά στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Καραμανλής (ο «Βούδας») για μικροκομματικές σκοπιμότητες επέλεξε να υποστηρίξει για πρόεδρο της δημοκρατίας ένα παροπλισμένο πολιτικό αντίπαλο, ο οποίος θα μείνει στη ιστορία γνωστός για το δάνειο με το οποίο κάλυψε, μεταξύ άλλων φίλων και σπουδαίων «σοσιαλιστών-πατριωτών» του τόπου, το πόθεν έσχες του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου για τη ροζ βίλα, με την οποία προίκισε την Μιμή(το κατά τον αείμνηστο Ευάγγελο Γιαννόπουλο «Κώλοσπιτο» καθώς είχε εκφέρει την φράση: «Κινδυνεύει να πέσει η κυβέρνηση για ένα «κώλοσπιτο»).

Τι άλλο μας απομένει να δούμε; Να επιλέξει ο κ. Σαμαράς επικεφαλής του νέου θεσμού Εθνικού Συντονιστή καταπολέμησης  της διαφθοράς τον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο με αντιπρόεδρο τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης;

...στην επιλογή αυτού του πρόσωπου  ενδέχεται να πετύχει ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή αφού τα «εξαπτέρυγα» του κ. Τσοχατζόπουλου της εποχής της παντοδυναμίας στο ΠΑΣΟΚ (και του ΠΑΣΟΚ) έχουν μεταβληθεί τώρα σε «εξαπτέρυγα» του κ. Τσίπρα, μεταφέροντας ομού τα πολυπόθητα ψηφαλάκια.


Πηγή:www.capital.gr
...οσο μπορω...οταν μπορω...