Το μαύρο στην ΕΡΤ οπτικοποίησε την ζωή μας

Ξεκίνησε από KostasD33, Ιουνίου 13, 2013, 11:13:21 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KostasD33

[albumimg align=left]12492[/albumimg]Χιλιάδες κόσμου για 3η μέρα έξω από ραδιομεγαρο της ΕΡΤ.
Χιλιάδες μέσα μαζικής ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο έχουν την κατάργηση της Ελληνικής τηλεόρασης πρώτο θέμα.

Τυχαίο?

[albumimg align=left]12489[/albumimg]Υπενθυμίζω ότι και το πολυτεχνείο είχε μεγάλο προαύλιο χώρο
Και στο πολυτεχνείο μαζευόταν ο κόσμος χωρίς να τον καλέσουν τα κόμματα.
Και στο πολυτεχνείο εξέπεμπε σε πειρατικό σήμα ράδιο.
Και στο πολυτεχνείο υπήρχε ένα σύνθημα, 6 χρόνια είναι αρκετά, δεν θα γίνουν 7....
Και στο πολυτεχνείο οι συγκεντρώσεις κόσμου δεν ήταν μόνο στην Αθήνα αλλά σε πολλές πόλεις της Ελλάδας συγχρόνως.


[albumimg align=right]12491[/albumimg]Υπάρχουν σήμερα πρώτη φορά στην Ελλάδα νησιά και ολόκληρες περιοχές που δεν έχουν Ελληνικό σήμα από Ελληνικό Ράδιο, από Ελληνική τηλεόραση.

Νομίζω πως τις επόμενες μέρες δεν θα είναι όπως θα περιμέναμε ένα ήσυχο καλοκαίρι και με μεγάλη πιθανότητα δεν θα υπάρχει η ίδια κυβέρνηση με ότι συνέπειες μπορεί να σημαίνει αυτό.
Ειδικά όταν το προκαλεί αυτό το γεγονός η ιδία η κυβέρνηση που λέει ότι θέλει σταθερότητα διότι ξεκίνησε το σουξές της Ελλάδας.

[albumimg align=left]12490[/albumimg]Τρομάρα τους.... Πόσο λίγοι αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι είναι.
Πόσο λίγοι είναι όταν προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο κλητήρας μεγαλοεισοδηματιας και πως θα τον απολύσει είναι το Γκρικ Σουξές....

papadia

απο capital 14.6.2013

  αρθρο κ.στουπα

  Γιατί η ΕΡΤ δεν πρέπει να ξανανοίξει ποτέ...1) Γιατί η ΕΡΤ δεν πρέπει να ξανανοίξει ποτέ...

Το βαθύ κράτος βρυχάται...

Η απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα   της μεταπολιτευτικής πελατοκρατίας, δείχνει πως το μαχαίρι ακούμπησε για πρώτη φορά το κόκκαλο του βαθέους κράτους.

Το βαθύ κράτος της μεταπολίτευσης δομήθηκε με την έλευση των πρασινοφρουρών συνδικαλιστών, εν είδη κομματικών κομισάριων του καταστροφικού όπως αποδείχτηκε για τη χώρα,  πειράματος του Ανδρέα Παπανδρέου.

Όσοι έχουν μελετήσει το σοβιετισμό ξέρουν πως οι κομισάριοι του κόμματος είχαν μεγαλύτερη ισχύ από τους διευθυντές στα εργοστάσια ή τους αξιωματικούς στο στρατό. Πολιτικούς επίτροπους τους έλεγαν στον εμφύλιο στο ΔΣΕ.

Ανάλογο ήταν το μοντέλο των ναζισμού με τα μέλη του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος στην οικονομία και τα Βάφεν Ες Ες στο στρατό.

Το κόμμα σε αυτά τα καθεστώτα απλώνεται σαν καρκίνος και κυριαρχεί σε κάθε δραστηριότητα.  Στο ελληνικό σοβιετικό μοντέλο συμμετείχαν αναλογικά όλα τα κόμματα στο μηχανισμό διοίκησης του δημοσίου και της χώρας και αυτά που κυβέρνησαν και αυτά που δεν κυβέρνησαν. Δεν είναι τυχαίο πως η αριστερά στις συνδικαλιστικές εκλογές του δημοσίου είχε πάντα πολλαπλάσια ισχύ σε σύγκριση με τα εκλογικά της ποσοστά.

Η Ελλάδα δεν κυβερνάται από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία που κερδίζει τις εκλογές αλλά από το μηχανισμό των μεσαίων στελεχών του κόμματος που κερδίζει τις εκλογές (σε αγαστή συνεργασία με τους συνδικαλιστές και των υπολοίπων κομμάτων).

Οι διοικητές που διορίζει η εκάστοτε κυβέρνηση στις ΔΕΚΟ και τις λοιπές κρατικές επιχειρήσεις και οι διευθυντές στο υπόλοιπο δημόσιο στην ουσία είναι διακοσμητικοί. Τη διοίκηση την  έχουν οι συνδικαλιστές με τους πελάτες τους. Όσοι δεν συμβιβάζονται εκπαραθυρώνονται. Όσοι συμβιβάζονται κερδίζουν μερίδιο στα λάφυρα...

Όπως μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί,  σε όσο  ικανούς διοικητές και διευθυντές να αναθέσουν την αναδιάρθρωση μιας επιχείρησης  ή μιας διεύθυνσης  καμία μεταρρύθμιση δεν μπορεί να υλοποιηθεί αν δεν το θέλουν τα πραγματικά αφεντικά: Το ιδιότυπο παρακράτος της μεταπολίτευσης. Αν δεν διαλυθεί το παρακράτος καμία μεταρρύθμιση δεν μπορεί να προχωρήσει.

Το μεταπολεμικό παρακράτος της δεξιάς δομήθηκε με βάση ανταλλάγματα όπως οι άδειες για ταξί, φορτηγά και άλλα προνόμια και μονοπώλια.

Το μεταπολιτευτικό παρακράτος ανάλογα, ανδρώθηκε με τις θέσεις στο δημόσιο και τις ΔΕΚΟ και τα προνόμια των συντεχνιών.

Η ΕΡΤ όμως αποτελεί την κορωνίδα του μεταπολιτευτικού παρακράτους  τόσο γιατί το είδος του παρασιτισμού που προάγει στην κοινωνία και την οικονομία όσο και για την πολιτική ισχύ  της λόγω της θέσης της στην άλλη ισχυρή συντεχνία, της δημοσιογραφίας.

Παρατηρήσατε πως μετά τη απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ τα μόνα δελτία ειδήσεων που βρίσκονταν στον αέρα ήταν αυτά των απολυμένων της κρατικής τηλεόρασης.

Η πρωτοβουλία Σαμαρά ήταν αιφνιδιαστική και ενδεχομένως απροετοίμαστη. Τα κόμματα της συγκυβέρνησης σύρθηκαν από το βαθύ κράτος να απειλήσουν την κυβέρνηση.

Η αντιπολίτευση ούτως ή άλλως όπως κάθε αντιπολίτευση εδώ και δεκαετίες κινείται ευκαιριακά πλειοδοτώντας σε αιτήματα.

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης φαίνεται πως θα καταλήξουν τη Δευτέρα σε μια σύνθεση να ανοίξει όσο το δυνατόν νωρίτερα η νέα ΕΡΤ.

Το σωστό θα είναι να μην ανοίξει  ξανά και ποτέ.

Ποιος χρειάζεται ενημέρωση με κρατική σφραγίδα στην εποχή που μαθαίνεις τι συμβαίνει στον κόσμο σε πραγματικό χρόνο μέσω του διαδικτύου και χιλιάδων άλλων επιλογών.

Η κρατική τηλεόραση είχε αξία την εποχή του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού μονοπωλίου για να ασκεί η εκάστοτε κυβέρνηση την προπαγάνδα της.

Είναι πιο αντικειμενική η κρατική τηλεόραση ή η δυνατότητα του πολίτη να επιλέγει από πού θα ενημερωθεί δωρεάν ή με συνδρομή. Οι μετρήσεις δείχνουν πως η κοινωνία δεν δείχνει εμπιστοσύνη στα δελτία ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης.

Σίγουρα μια κοινωνία χρειάζεται δημόσια τηλεόραση για τις ανάγκες της παιδείας και του πολιτισμού.

Για τις ανάγκες της παιδείας και του πολιτισμού αρκεί το κανάλι της Βουλής και δυο ραδιοφωνικές συχνότητες  με 100 ανθρώπους προσωπικό και συνθήκες εργασίας ιδιωτικού τομέα και όχι με 2.700 και ετήσια επιδότηση που αρκεί για τις συντάξεις 25-30.000 ανθρώπων.
 
Το κανάλι της Βουλής είναι υπεραρκετό γι' αυτό. Τα έσοδά του θα μπορούσαν να προέρχονται από τις εισφορές για τις άδειες λειτουργίας των ιδιωτικών καναλιών και σταθμών.

Η ΕΡΤ και η ΕΣΗΕΑ κυβερνάνε αυτό το τόπο;

 Θα σου πω εγώ τι ήταν η ΕΡΤ. Έτσι όπως την έζησα

Υπάρχει μια ξένη λέξη, γνωστή σε όλους: SOS.

Ξέρεις τι σημαίνει αυτή η λέξη; Αμ δεν ξέρεις. Άκου.

Κάθε βράδυ που γινόταν ο προγραμματισμός της επόμενης μέρας, δηλαδή ποια θέματα θα καλυφθούν (θα γίνουν ρεπορτάζ), υπήρχε δίπλα από κάποια θέματα η λέξη SOS. Ήταν το ΣΥΝΘΗΜΑΤΙΚΟ που χαρακτήριζε όχι τη σπουδαιότητα ενός θέματος, αλλά τη σπουδαιότητα αυτού που το έδινε. Ήταν τα λεγόμενα θέματα «παραγγελιές».

Παράδειγμα: Ερχόταν ένα χαρτί π.χ. από τον Πρόεδρο της ΕΡΤ που έλεγε «να καλυφθεί αυτό το θέμα και να παίξει στο κεντρικό δελτίο». Τα θέματα παραγγελιές (SOS) ήταν συνήθως ΑΣΗΜΑΝΤΑ (αν ήταν σημαντικά τα είχε αξιολογήσει ήδη ο αρχισυντάκτης βάρδιας). Και όταν λέμε ασήμαντα ας βάλει ό,τι θέλει ο νους σας (από ασήμαντες κομματικές εκδηλώσεις, μέχρι Γιορτή του Μελιού στην Άνω Παναγιά). Από κει και πέρα τα πράγματα έπαιρναν το δρόμο τους. Το (ασήμαντο) SOS του προέδρου ήταν η απόλυτη εντολή στην ΕΡΤ. Κλαρίνο όλοι.

Βέβαια ο Πρόεδρος ή ο Γενικός ή ο γνωστός παρουσιαστής δεν είχαν, τις περισσότερες φορές, άμεση σχέση με αυτό που ζητούσαν, αλλά ήταν παραγγελιές τρίτων (υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι, επιχειρηματίες κοκ.). Θελήματα έκαναν οι άνθρωποι και δημόσιες σχέσεις.

Δικαίωμα σε παραγγελιές (εκτός από τους παραπάνω) έφτασαν να έχουν κάτι απίθανοι τύποι: συνδικαλιστές, μεγαλοπαράγοντες, ακόμα και κομματικά στελέχη που απευθείας σήκωναν το τηλέφωνο και απαιτούσαν.

Αυτό που έβλεπε ο τηλεθεατής στα δελτία ειδήσεων και στις ενημερωτικές εκπομπές ήταν σε μεγάλο βαθμό θέματα SOS. Έβλεπε ο πολίτης την παρουσίαση μιας έκθεσης ζωγραφικής και χαιρόταν ότι «η ΕΡΤ βρίσκεται κοντά στην τέχνη και τον πολιτισμό». Ο πολίτης όμως δεν έμαθε ποτέ γιατί παρουσιαζόταν αυτή η έκθεση και όχι κάποια άλλη. Αυτή η συναυλία και όχι κάποια άλλη. Αυτή η παρουσίαση βιβλίου και όχι κάποια άλλη. Αυτό το πολιτιστικό δρώμενο και όχι κάποιο άλλο. Αυτή η ομιλία βουλευτή και όχι κάποιου άλλου. Δεν έμαθε γιατί δεν ήξερε.

Η επιλογή θεμάτων ήταν το αποτέλεσμα ενός παρασκηνίου γνωστού σε ΟΛΟΥΣ στην «δημόσια τηλεόραση». Κανείς δεν μιλούσε για τον απλούστατο λόγο ότι με αυτόν τον τρόπο όλοι έκαναν τη δουλειά τους. Και οι πάνω και οι κάτω.

Η κεφαλή του συστήματος ήταν ο εκάστοτε υπουργός τύπου. Ήταν αυτός που επέλεγε τις διοικήσεις οι οποίες με τη σειρά τους έκαναν τα πάντα όχι μόνο να μην δυσαρεστήσουν αυτόν, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Έπρεπε να κρατούν ισορροπίες γι' αυτό και έτρεμαν τη γκρίνια (ή και τις καταγγελίες) των κομμάτων. Άλλωστε τα κόμματα συνομιλούσαν μαζί τους. Τους είχαν ανάγκη. Και εκείνοι εκείνα. Η φράση «το ΚΚΕ (ή το ΠΑΣΟΚ ή Ο ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ κοκ) θέλει συνεργείο» ήταν κλισέ στην αίθουσα σύνταξης. Αφού το κόμμα ήθελε τηλεοπτική κάλυψη, η δημοσιογραφική αξιολόγηση περίσσευε. Ποτέ άλλοτε ο δημοσιογράφος δεν ένιωσε πιο διακοσμητικός όσο στην ΕΡΤ. Αλλά, είπαμε, ο λαός έβλεπε την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του ποιητή κ. Ανύπαρκτου και αναφωνούσε: «να το σοβαρό κανάλι!».

Κάποια στιγμή τόλμησα να βάλω μια σημαντική πολιτιστική εκδήλωση με θέμα τον Καβάφη. Μόλις το είδε ο προϊστάμενος με κοίταξε έκπληκτος και ρώτησε: «ποιος έδωσε αυτό θέμα;». «ΕΓΩ, γιατί αξιολόγησα ότι είναι σπουδαία εκδήλωση», του απάντησα. «Καλά, αν βρούμε συνεργείο να πάμε». Συνεργείο βέβαια δεν βρέθηκε ποτέ. Γιατί το θέμα δεν ήταν SOS. Δεν είχε έρθει από ψηλά.

Αυτή ήταν η κατάσταση στην ΕΡΤ. Οι παλιοί, αυτοί που δεν φοβούνται να μιλήσουν, έχουν να πουν πολλά. Ρωτήστε τους. Κάποτε ήρθε ένας νέος διευθυντής με όρεξη και πρόγραμμα να βάλει τάξη στην αταξία. Έτσι έλεγε. Την πρώτη μέρα της θητείας του καθώς ήταν σε εξέλιξη το δελτίο ειδήσεων, η πραγματική διοίκηση της ΕΡΤ (οι συνδικαλιστές-άλλη πληγή αυτή) του «έριξε μαύρο» (σταμάτησαν για λίγα δευτερόλεπτα την εκπομπή σήματος-μαύρο στην οθόνη). Ήταν το σήμα και η προειδοποίηση: «κουμάντο εδώ κάνουμε εμείς και κάτσε φρόνιμα». Και όντως έκατσε φρόνιμα. Βρείτε τον και ρωτήστε τον να σας τα πει.

Όλοι ασέλγησαν στην ΕΡΤ. Η δημόσια τηλεόραση ξεκίνησε ως μια παρθένα κόρη, και στο τέλος κατάντησε πόρνη. Όλοι υπήρξαν πελάτες της.

Την ΕΡΤ δεν την έκλεισε κανείς. ΠΕΘΑΝΕ. Από αλλεπάλληλους βιασμούς.

ΟΛΩΝ.

Φώναζε η καημένη SOS, αλλά δεν την άκουγε κανείς.
     +1000 συμφωνω με το αρθρο πειραζει????

       επικροτω κιολας προς λυπη μερικων...πειραζει??????
...οσο μπορω...οταν μπορω...

KostasD33

Γιατι να πειράζει μπρε παπαδιά?
Δημοκρατία έχουμε παρ ότι ο Στούπας δεν είναι από τους φανατικούς φαν της......

Προσωπικά όμως βρίσκω πιο ενδιαφέρον το κείμενο ενός ξεχασμένου από εναν πληρωμένο διαφωτιστή...
[align=center]Ζητά πίσω τη δωρεά που έκανε στο αρχείο της ΕΡΤ[/align]

Τη δωρεά που έκανε στο τμήμα Αρχείου και Μουσείου της ΕΡΤ, των πάνω από χιλίων δίσκων βυνιλίου και cd, με σπάνιες εκτελέσεις έργων κλασσικής μουσικής, ζητά πίσω ο κ. Μανώλης Βραχνάκης από το Ηράκλειο... Ο κ. Βραχνάκης σε επιστολή του προς τον υπουργό οικονομικών και τον προϊστάμενο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, αναφέρει ότι μετά το θάνατο του Έφορου Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Κρήτης Μανώλη Μπορμπουδάκη, τα παιδιά του, Αλέξανδρος και Μαρία, τουπαραχώρησαν τμήμα της προσωπικής του δισκοθήκης. Στη συνέχεια ο κ. Βραχνάκης δώρισε το υλικό αυτό στο αρχείο της ΕΡΤ γιατί θεωρούσε ότι ήταν ο μοναδικός δημόσιος φορέας που θα μπορούσε να το αξιοποιήσει και να το ψηφιοποιήσει. Επειδή όμως, όπως τονίζει, μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, φοβάται για την τύχη του αρχείου, ζητά την επιστροφή της δωρεάς στον ίδιο. Διαβάστε την επιστολή του κ. Μανώλη Βραχνάκη:

Προς Υπουργό οικονομικών, προϊστάμενο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης.

Υπουργέ των οικονομικών,
Όσο ακόμα μπορούμε να επικοινωνούμε, γιατί δεν ξέρω αν αύριο μεθαύριο σε τούτη τη χώρα θα υπάρχουν επικοινωνίες όπως τις ξέρουμε, σου στέλνω αυτήν την επιστολή, την οποία και κοινοποιώ στον Ελληνικό λαό, μιας και τον αφορά άμεσα. Πριν δύο χρόνια μετά από πολύ σκέψη και με την προτροπή της φίλης, δημοσιογράφου στην ΕΡΑ Ηρακλείου, κυρίας Νέλλυς Κατσαμά, ήρθα σε επικοινωνία με το Τμήμα Μουσείο και Αρχείο της ΕΡΤ και συγκεκριμένα με τον κ. Χριστόφορου Μπόκα. Όχι, δεν ήθελα να ζητήσω κάτι, ήθελα να προσφέρω κάτι. Κάτι που κατά την κρίση μου ήταν σημαντικό και, δεν θα έπρεπε να μείνει στα μπαούλα μου.

Πριν, τά όλο και σκληρότερα οικονομικά μέτρα των μνημονιακών κυβερνήσεων, που και συ συμμετέχεις, με ανάγκαζαν να εκποιήσω τα πάντα για να πληρώνω τα κέρατα, να έμενε αυτό το πολύτιμο υλικό σιρμαγιά και παρακαταθήκη στον ελληνικό λαό.  Έκρινα πως μονάχα ένας δημόσιος φορέας με το κύρος της ΕΡΤ και μια ομάδα ειδικών ανθρώπων σαν αυτούς που εργάζονται στο Τμήμα Αρχείο και Μουσείο, θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν. Βρέθηκα να έχω στην κατοχή μου, υπουργέ των οικονομικών, μια μεγάλη και ιδιαίτερη μουσική δισκοθήκη, ενός σημαίνοντος πνευματικού Άνδρα της πόλης μας, του Ηρακλείου.  Ο εκλιπών είχε ζήσει αρκετά χρόνια στην Αγία Πετρούπολη, και λάτρης της καλής μουσικής, αναζητούσε και αγόραζε ότι καλύτερο κυκλοφορούσε κείνα τα χρόνια.  Πάνω από χίλιοι δίσκοι βυνιλίου και ακτίνας (κοινώς cd), με σπάνιες εκτελέσεις έργων κλασσικής μουσικής, από ορχήστρες των χωρών του Ανατολικού Μπλοκ, αλλά και από τη δύση, καθώς και συλλογές «ιδιαίτερης» μουσικής της πατρίδας μας.

Επικοινώνησα με τον κύριο Χριστόφορο Μπόκα. Πακέταρα τους δίσκους, πλήρωσα την ACS, και στις 02-02-2011 απέστειλα στην ΕΡΤ τρία δέματα βάρους 75κιλών. (Μιλάω με νούμερα για να καταλαβαινόμαστε). Το μόνο που ζήτησα, υπουργέ των οικονομικών, ήταν όταν το αρχείο ψηφιοποιηθεί να αντιγράψουν και να μου στείλουν και μένα ένα στικάκι, (ξέρεις, σαν αυτά που κυκλοφορούν στην αγορά με ονόματα και καταθέσεις ελλήνων φορολογουμένων).  Νάχω μια ανάμνηση του θησαυρού που πέρασε απ΄ τα χέρια μου βρε αδερφέ, αυτό μονάχα!

Υπουργέ των οικονομικών Στουρνάρα,
Επειδή ποτέ δεν είχα εμπιστοσύνη στο πρόσωπο και στις πολιτικές επιλογές σου, Επειδή φοβάμαι ότι η προσφορά-δωρεά μου θα αποτελέσει περιουσιακό στοιχείο προς εκποίηση από εσένα και τους πολιτικούς προϊσταμένους σου, Επειδή φοβάμαι για την τύχη και κατάληξη της δωρεάς μου, όχι βέβαια πως οι άνθρωποι της ΕΡΤ δε θα σεβαστούν την πολιτιστική μας κληρονομιά αλλά... ξέρω γω αν σε κάποιο ντου, τα όργανα προστασίας του πολίτη δε τα κάνουν όλα λαμπόγυαλο, Επειδή ρίξατε μαύρο ακόμα και στο τμήμα Μουσείο και Αρχείο της ΕΡΤ, στερώντας από τους Έλληνες πολίτες την πρόσβαση σε ένα μεγάλο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς τους,

Για όλα τα παραπάνω:
Αίρω την προσφορά-δωρεά μου προς το τμήμα Μουσείο και Αρχείο της ΕΡΤ και σου ζητώ με δικιά σου ευθύνη και έξοδα να συσκευάσεις τα 75 κιλά των δίσκων μου και να μου τα αποστείλεις το συντομότερο δυνατό. Καταλαβαίνεις, θέλω εγώ να προφυλάξω αυτό που, για μένα και για ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, έχει αξία.

Και επειδή, υπουργέ οικονομικών, πολλά περνούν από το μυαλό μου θέλω να ξέρω τι έχεις σκοπό να κάνεις με το Μουσικό σχολείο Ηρακλείου που εδρεύει στην πρώην αμερικανική βάση Γουρνών.  Δώρισα και κεί 670 cd, κλασσικής και όχι μόνο μουσικής. Βλέπεις το κράτος προίκισε το σχολείο με δυο τρεις δίσκους από τους ένδοξους ολυμπιακούς αγώνες του 2004, νάχουν να ακούνε τα παιδιά.  Αν σκοπεύεις να βάλεις και κει λουκέτο, που θεωρώ πιθανό, να πάω από τώρα να σε βγάλω από τον κόπο...

Α, και σε ένα σχολείο, στον Αη Γιάννη Ηρακλείου, Ξηρουδάκη 17, πήγα καμιά 600ριά βιβλία, παλιατζούρες τίποτα σπουδαίο, μυθιστορήματα ελλήνων και ξένων συγγραφέων, ποίηση, θέατρο, δοκίμια, μελέτες, καμιά 150ριά τεύχη του περιοδικού. Διαβάζω, τεύχη για το θέατρο, τον κινηματογράφο, τις τέχνες, παλιατζούρες λέμε τώρα. Τι να κάνω και για αυτά, πες μου.

Μην νομίσεις πως είμαι κάποιος μεγαλοφοροφυγάς και μου στείλεις τα όργανά σου, μεροκαματιάρης ήμουν πάντα και άνεργος, καμιά φορά και αγρότης, στο νοίκι, δεν έχω τίποτα, ένα ποδήλατο, μια μοτοσικλέτα 14 χρόνων, πολλά βιβλία και άλλα τέτοια ακόμα, και ένα σκυλί τριάμισι κιλά, τη Θοδωρίτσα. Καλώς να ορίσετε...  Περιμένω την απάντησή σου, όπως εσύ με πιέζεις και περιμένεις να πληρώσω τους φόρους μου, (υπέρ τοκογλύφων και άλλων σκοτεινών δυνάμεων-αγορών).  Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν πλήρη στοιχεία που είναι στη διάθεσή σου. Έχω κρατήσει την ίδια λίστα που παρέλαβε η ΕΡΤ, και αυτούς τους δίσκους περιμένω. Τα πλήρη στοιχεία μου είναι παρακάτω...

larus audouinii

Αν υπολογίσω τα χρήματα που κατέβαλα με κόπο κάθε χρόνο στην ΕΡΤ,και που δεν είχα, με δυσκολία πλήρωνα όλα τα κάθε φύσεως φέσια από το πουθενά που μου επέβαλαν τα τελευταία χρόνια και από ένα προστάτη μιας μονογονεϊκής οικογένειας, σήμερα θα ήμουν μέτοχος σε κάποιο σταθμό ή θα είχα ένα υπερπολυτελές οικογενειακό πρόγραμμα υγείας. Αν αντιμετωπίσεις το πρόσωπο της δημόσιας υγείας,και να είναι καλά το προσωπικό που ενάντια στις συνθήκες παλεύει, απογοητεύεσαι τόσο ακόμη μια φορά. Ελλάδα πόσο πληγώνεις.  Δεν είναι ούτε 50 ευρώ, ούτε 500 τον χρόνο.
Αυτό το ρεζίλεμα του Πολιτισμού, η ΕΡΤ είναι ένα και μόνο παράδειγμα, το σύστημα της διαπλοκής της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα, του "μαζί τα φάγαμε".


papadia

KostasD33 Σήμερα at 12:00
Γιατι να πειράζει μπρε παπαδιά?
Δημοκρατία έχουμε παρ ότι ο Στούπας δεν είναι από τους φανατικούς φαν της......

Προσωπικά όμως βρίσκω πιο ενδιαφέρον το κείμενο ενός ξεχασμένου από εναν πληρωμένο διαφωτιστή..
      διαβασα με ενδιαφερον την επιστολη

      την οποια δε βρηκα κ τοσο ενδιαφερουσα

      προσωπικο θεμα του καθενος να κανει δωρεα οτι κ οπου θελει...

      αλλα ειναι εντελως ασχετο με το κλεισιμο της ερτ

      ειναι ασχετο με τους 2.100 υπαλληλους που τριγυριζουν

      απο γραφειο σε γραφειο χωρις αντικειμενο επι της ουσιας

      κ παρολα αυτα αμοιβονται αστρονομικα

      πληρωνοντας τους βεβαια ολοι εμεις ....

      στον ιδιωτικο τομεα γινεται στη κυριολεξια σφαγη

      με ενα αβεβαιο αυριο

      κ ασχολουμαστε τωρα αν θα κλεισει η ερτ ή οχι?

      ΣΦΑΓΗ γινεται ...σφαγη οχι αστεια

      να κλεισει χιλιες φορες να κλεισει κ να ανοιξει με ενα

      πιο ευελικτο κ μειωμενο προσωπικο

      κ ποιοι αντιρδρουν για το κλεισιμο?

      οπως παντα οι συνδυκαλιστες..

      μια ζωη οπως παντα


      κ τι φταιμε εμεις που δουλευουμε στον ιδιωτικο τομεα-οσοι δουλευουμε δλδ-

      κ δεν ειμαστε βεβαιως κ συνδυκαλιστες????

      εμεις οι μισοι - γτ μισοι ειμαστε- θα πληρωνουμε τους αλλους μισους δημοσιους υπαλληλους???????????????????????
...οσο μπορω...οταν μπορω...

KostasD33

Ενημερωτικά.
Πριν λίγη ώρα έγινε σεισμός 6R στο Ηράκλειο Κρήτης.

Δεν ξέρουν ακόμα αν είναι ο βασικός σεισμός ή προσεισμικός.

Με την κατάργηση της ΕΡΤ ο κόσμος εκεί για να μπορέσει να ενημερωθεί πρέπει να βρει internet για να συνδεθεί με την Πειρατική ΕΡΤ που αυτή την στιγμή ενημερώνει αδιάκοπα, παρ ότι έχουν απολυθεί όλοι.

Αν χρειαστεί (που ελπίζω να μη χρειαστεί) να δώσει οδηγίες το κράτος πως θα τις δώσει? Με ταχυδρομικά περιστέρια ή με τους ιδιωτικούς σταθμούς οι οποίοι δεν είχαν φροντίσει να έχουν σήμα και στα μικρά χωριά διότι δεν ανέβαζαν ακροαματικότητα παρά μόνο έξοδα.


Και τους πυροσβέστες τους πληρώνουμε 11 και μήνες τον χρόνο για να κάθονται. Όταν όμως χρειαστούν θα τρέξουν.
Και στην τελική πάντα να παρακαλάμε να είναι αχρείαστοι και τεμπέληδες... που δεν θα είναι ποτέ.[quote user="larus audouinii" post="373610"]Αν υπολογίσω τα χρήματα που κατέβαλα με κόπο κάθε χρόνο στην ΕΡΤ,.....
...., σήμερα θα ήμουν μέτοχος σε κάποιο σταθμό .....[/quote]
Μια μικρή διόρθωση Στέλλα...
Αυτοί που είναι μέτοχοι στους ιδιωτικούς σταθμούς και τους απέκτησαν σε μια νύχτα δεν πλήρωσαν για αυτό ούτε τα 10ευρω που δίνουμε εμείς τον μήνα για την ΕΡΤ.
(άσε που ούτε αυτά πήγαιναν όλα αυτά τα χρόνια στην ΕΡΤ αλλά λέμε τώρα)

Οπότε άμα θες να γίνεις μέτοχος δεν πρέπει να βρεις το κατάλληλο χρήμα αλλά το κατάλληλο κονέ.
Από κορόιδα θα βρεις αρκετούς να το χάψουν ότι επένδυσες με ρίσκο.

papadia

....ααααα δε τα ξερεις καλα κωστη

             θες να πεις οτι τα μονα καναλια που δεν πιανουμε ειναι τα κρατικα

              εκει κατω στη νοτια κρητη  ...εδω κ κατι χρονια

              οποτε η μονη ενημερωση που εχουμε - εδω κ χρονια - ειναι τα ιδιωτικα
   
                :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
...οσο μπορω...οταν μπορω...

KostasD33

[align=center]
[/align]
Και αυτό μ αρέσει που ξανά άκουσα ζωντανά.....

Υπέροχη η ορχήστρα και οι απολυμένοι ως παράσιτα και κηφήνες μουσικοί της.

Ευτυχώς αυτοί που τους απέλυσαν ιδρώνουν χρόνια τώρα στην δουλειά που κάνουν στο να μας δουλεύουν.

larus audouinii

[quote user="KostasD33" post="373612"]Ενημερωτικά.
Πριν λίγη ώρα έγινε σεισμός 6R στο Ηράκλειο Κρήτης.

Δεν ξέρουν ακόμα αν είναι ο βασικός σεισμός ή προσεισμικός.

Μερικά τουλάχιστον είναι σίγουρα. Τουλάχιστον από ότι φαίνεται.
Δεν έπεσα έξω στις προβλέψεις για αυτό τον σεισμό.
Θα πληρώνω την ΕΡΤ για όσα χρόνια ζω.
Το γκρίζο τοπίο πάνω από την Ελλάδα της επόμενης μέρας δεν έχει αλλάξει.
(Υποψιάζομαι πως εκλογές θα έχουμε μετά το καλοκαίρι)
Δεν θα γίνει μεγάλος σεισμός στην Θεσσαλονίκη την επόμενη δεκαετία κατά τον κ.κ Παπαζάχο.

KostasD33

ελπίζω κάτι σαν αυτό να μείνει μόνο ως πλάκα και να μη το δούμε ζωντανά τις επόμενες μέρες...

[align=center]
[/align]