Ειδήσεις:

Το φτιάχνουμε ακόμα.. υπομονή ...

Main Menu

σχολια

Ξεκίνησε από sevenseas, Φεβρουαρίου 15, 2014, 11:49:46 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

sevenseas

διαγομεν εποχη ριζοσπαστικης υστεριας των μικροαστων . . ..

papadia

...το θεμα ειναι να ...διαγομεν ριζοσπαστικην αλλαγην της νοοτροπιας μας

   ο καθενας χωριστα κ ολοι μαζι.. μπας κ παμε ενα βημα παραπερα τη καλησπερα μου
...οσο μπορω...οταν μπορω...

sevenseas

[size=18]φταιει ο λαος που δεν μας ψηφιζει
ας τον κατααργησουμε !!!!!!!!!!!!!
[/size]

sevenseas

[size=18]τα φαινομενα σεν απατουν ποτε[/size]

sevenseas

#4
η αναπτυξυ ειναι μεγεθος αντιστροφο με την ποιοτητα ζωης

sevenseas

αριστερά κι αριστεροί
οπως μου ειχε πει μια μερα ο φιλος ο Κοροβεσης
Γιωργο ατην αριστερα δεν υπαρχουν αριστεροι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sevenseas

[size=24]καλο ειναι να παλευεις φια το δικιο σου, εχεις αναρωτηθεί ομως ποσο δικαιο ειναι?[/size]

sevenseas

#7
η ιστορια με τις ναρκες δεν ειναι κατι απο ντοπια κατασοπια λιγο ?

larus audouinii

Έν προκειμένω, δεν γνωρίζω, άρα και δεν μπορώ να έχω άποψη.

Όπως δεν γνωρίζω επίσης για το οικονομικό  θέμα που έχει ανακύψει με τον ΕΣΕΠΑ. Θα αποφανθεί το πόρισμα της δικαιοσύνης.
Το τελευταίο διάστημα η επικαιρότητα έχει κάνει στάση στις Μ.Κ.Ο. Για μένα το πρωτεύον ζήτημα  δεν είναι το ό,τι συμβαινει για κάποιους λόγους απροπροσανατολολισμού όπως επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους οι ActionAid, Greenpeace και WWF.
Η (και) επικαιρότητα οφείλει να στέκεται πάντα στο πλευρό του Εθελοντισμού, όπως η ευνομούμενη πολιτεία να προστατεύει τα συμφέροντα και το δίκιο του πολίτη.
Η αλήθεια είναι πως υπήρχαν πολλά κενά στον κρατικό μηχανισμό, κενά που πληρώνουμε ως σήμερα σε πολλούς τομείς. Ούτε η γραφειοκρατία για παράδειγμα μπόρεσε να εξαλειφθεί ως σήμερα, ούτε τα συμφέροντα διαπλοκής σε πολλούς τομείς που κάνουν την χώρα που ζούμε δύσκολη ως τραγική στην διαβίωση.
Αν το 2004 έγιναν οι Ολυμπιακοί αγώνες, και τιμή μας, στον τόπο που γεννήθηκαν ας σκεφτούμε τι μας δίδαξαν.

 Υπερτιμημένα έργα, υπερβολικά έξοδα, χλιδή, μίζες, έργα που ερήμωσαν μετά ανάμεσα σε σκουπίδια κλπ. Πόσο θα βαθμολογούσε ο καθένας την οργάνωση και την διαφάνεια αυτού του κράτους, του κρατικού μηχανισμού. Πόσο επίσης θα την βαθμολογούσε λαμβάνοντας υπόψιν πως πάνω κάτω σε μια δεκαετία το ίδιο σύστημα του κράτους έλαβε μέρος σε τεράστια σκάνδαλα υποβάλλοντας σήμερα μια μεγάλη μερίδα των πολιτών να ζει εξαθλιωμένα.
Η αξιοκρατία σε πολλούς τομείς τραυματίστηκε θανάσιμα. ΜΚΟ όμως δεν θα μπορούσε να μην είναι και.. η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς. μιας οργάνωσης κατά της διαφθοράς...

Θα μπορούσε επίσης να διδάξει εκτός των άλλων "πως μαζί δεν τα φάγαμε όλοι".
Η πολιτεία όφειλε να έχει δομή και στο σύστημα των εθελοντικών οργανώσεν, συλλόγων , ΜΚΟ και όπως αλλιώς λέγονται. Δεν είναι ανθρώπινο άλλοι να βάζουν ψυχή, κόπο, χρόνο, ιδρώτα, αγάπη, μεράκι και τόσα άλλα από λίγα που διαθέτουν και άλλοι να καρπώνονται ανέξοδα, άκοπα. Δεν είναι δυνατόν κοντά στα ξερά να καίγονται αναίτια και τα χλωρά. Όφειλε να ελέγχει τους διάφορους συλλόγους, όφειλε να έχει οργανώσει το όλο σύστημα και να προωθεί τον Εθελοντισμό. Δεν είναι της παρούσας κουβέντας οι λόγοι που όφειλε να το πράξει. Ποιος εγγυάται, έχει εγγυηθεί στον πολίτη πως τα άλλα βαίνουν καλώς.
Το σύστημα του Εθελοντισμού οφείλει να βαδίζει αλληλέγγυα στην ευθύνη προς την κοινωνία με το κρατικό σύστημα και τους νόμους.
Γινόταν για χρόνια οι απαραίτητοι έλεγχοι και από την πλευρά του κράτους ;


Ψιλά γράμματα εν τέλη. Όποιος θέλει να κάνει κάτι θα το κάνει. Αθόρυβα, ανώνυμα. Όταν είναι σε θέση και κρίνει πως μπορεί να το κάνει συμβάλλοντας την επίτευση στόχου και έργου.. Απλά.

Όσο αφορά τον ΕΣΕΠΑ, από τα ελάχιστα που μπορώ να γνωρίζω είναι περίπου όπως παρουσιάζονται στην ειδησεογραφία.
Τα 2.5 περίπου εκατομ ευρώ, αφορούν διάστημα μεγαλύτερο μιας δεκαετίας. Αν γνωρίζει κάποιος, πόσο περίπου πληρώνει το Ελληνικό κράτος ανάλογα και μόνο για την αγορά ανταλλακτικών, συντήρηση και λειτουργικών εξόδων (όχι μισθών), οι μετρήσεις θα είναι πολύ δυσανάλογες με το συγκεκριμένο ποσό. Ο ΕΣΕΠΑ πλήρωνε ακόμη και τα διόδια. Δεν μπορείς να κρατήσεις διαφορετικά, βάση λογικής έναν διεθνή σύλλογο πανελλαδικά.
Το δυσάρεστο σε αυτές τις περιτπώσεις εκτός από την έντονη γεύση σκανδάλου πρώτα, ανταγωνισμού και συμφερόντων είναι σίγουρα η διαπίστωση πως το τίμημα πληρώνει ο σεβασμός προς τον εθελοντισμό.
Εύχομαι τουλάχιστον ο προεδρός τους να ανταπεξέλθει στην ευθύνη που του αναλογεί εύλογα και το πρόβλημα υγείας του.

sevenseas

#9
χαμος στην Ουκρανια. πηραν καμμια θεση τα ελληνικα κομματα , δημοσιευσαν καμμια αναλύση ?

μπαααααααααααα , τι θεμα κανει τζιζ

larus audouinii

Μετά από τρία χρόνια πληρώθηκαν κάποιες υποτροφίες. Τυχαίο δεν νομίζω.

larus audouinii

Συνέχεια με το θέμα του ΕΣΕΠΑ.

Είχα εκφράσει πριν λίγες μέρες την άποψή μου χωρίς να έχω συζητήσει το θέμα, εκφράζοντας την αντικειμενικά.
Αυτό που με αγανακτεί, εκτός από τις ευαισθησίες μου όταν θίγονται άδικα θεσμοί και αξίες στο βωμό διάφορων συμφερόντων, τα ανόητα κουτσομπολιά, είναι η δημοσιογραφία του ποδιού και συνήθως μαζί κατευθυνόμενη.

ΕΣΕΠΑ. Σκάνδαλο 2.5 εκατ. ευρώ. Αυτό που δεν ειπώθηκε , μεταξύ άλλων από το ρεπορτάζ είναι 1. Τα μισά χρήματα από το ποσό διαχειρίστηκε η ίδια η Εμπορική Τράπεζα. Χάρις σε αυτή τα οχήματα της ΕΣΕΠΑ απέκτησαν (επιτέλους) πινακίδες ώστε να κυκολοφορούν νόμιμα. Το κράτος όμως είχε αυτη την στοιχειώδη υποχρέωση, για να λέγεται και του στραβού το δίκιο, να δίνει σε οχήματα όπως της πυρόσβεσης και ασθενοφόρα που έχουν σκοπο το κοινό όφελος και ενισχύουν την κρατική μηχανή και της κοστίζουν πολύ λιγότερο.!
Δηλαδή, είμαι εθελοντής , αφιερώνω χρόνο, παραταω την δουλειά μου ενώ τρέχουν έξοδα, την οικογένειά μου και τα παιδιά μου, πληρώνω από την τσέπη μου εξοπλισμό, τροφή κλπ, διόδια, σώζω ζωές, δεν είμαι αδιάφορος, παίρνω μέρος φυσικά σε χιλιάδες περιστατικά, προσφέρω, χαρίζω ένα (ο ΕΣΕΠΑ ενίσχυσε την κρατική μηχανή με πάρα πολλά. Φορητά χειρουργεία, φορεία, επιδεσμικό υλικό, ειδικά διασωστικά οχήματα 6x6, ασθενοφόρα και ειδικά φορτηγά παντός εδάφους. Έκανε όμως και δωρεές σε άλλες εθελοντικές ομάδες. Ας υπολογιστούν σε αυτά και άλλα απαραίτητα υλικά και εργαλεία, γεννήτριες, αντλίες, κράνη, ασύρματοι και τόσα άλλα. ) πυροσβεστικό όχημα στην υπηρεία του κράτους...βοηθησέ με τουλάχιστον ώστε να είναι νόμιμο. Το αυτονόητο.
2. Ας υποθέσουμε ότι ο κ Φούχτελ είναι ανόητος χορηγός, όπως και ο πρών βασιλιάς. Το ίδιο και η Εμπορική Τράπεζα, η Microsoft, η Ανεκ Λάινς και τόσοι άλλοι χορηγοί, περιφερειάρχες, διάφοροι πολιτικοί και στρατιωτικοί των διάφορων εκδηλώσεων τόσα χρόνια. Τον Προιστάμενο της Πολιτικής Προστασίας της κ Μακεδονίας επι 17 χρόνια, έναν έντιμο και χαρισματικό άνθρωπο στον τομέα του. Και παρότι βγήκε στην σύνταξη πρόσφατα ο ίδιος στηρίζει τον Κ Σαχινίδη. Τόση ανοησία?
3. Από τα υπόλοιπα 1.2 εκατ όπως προείπα στο πρώτο κείμενο μου, αν διαιρεθεί τουλάχιστον για 10 χρόνια βγαίνει 120.000 ευρώ τον χρόνο. Πόσα χρειάζονται για υλικο εκπαίδευσης και συντήρησης έχει αναλογιστεί βάση λογικής κάποιος? Πόσα θα χρειαζόταν μόνο για μισθοδοσία προσωπικού πάνω από τους 800? Πόσα οχήματα έχει ο Εσεπα?
Τουλάχιστον τα στοιχειώδη είναι αυτά. (Προτιμώ να μην αναφερθούν περισσότερα όπως και κάποιες σκέψεις διαβάζοντας άρθρο του φόκους. Κρίμα Ελλάδα για ένα κομμάτι σου που πάντα θα αιμορραγεί και θα πληγώνει :evil:
20:46
25/02/2014
      


«Ό,τι έχουμε κάνει είναι νόμιμο και δεν εξαπατήσαμε κανέναν» υποστήριξε ο πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης ΕΣΕΠΑ (Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών) Νίκος Σαχινίδης, ο οποίος κατηγορείται, μαζί με άλλα δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ότι απέσπασε από χορηγίες και δωρεές, τουλάχιστον τα τελευταία 12 χρόνια, το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ.
 
Όπως διευκρίνισε σε συνέντευξη τύπου, το απόγευμα της Τρίτης, από το συνολικό ποσό, το 1,2 εκατ. ευρώ είχε χορηγήσει και διαχειρισθεί απευθείας, για ανάγκες της ΜΚΟ, η Εμπορική Τράπεζα και τα υπόλοιπα η οργάνωση.
 
«Πού διατέθηκαν τα υπόλοιπα χρήματα; Διαιρέστε 1,3 εκατ. με 14 χρόνια λειτουργίας του ΕΣΕΠΑ και διά των 30 σταθμών που λειτουργούσε» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ωστόσο ότι για όλα τα χρήματα υπάρχουν παραστατικά, ενώ ΣΔΟΕ και εφορία που έλεγξαν την οργάνωση δεν βρήκαν κάτι μεμπτό.
 
Απαντώντας στις καταγγελίες ότι ο στόλος των περίπου 100 πυροσβεστικών οχημάτων και ασθενοφόρων, που διαθέτει η οργάνωση, δεν είχε πινακίδες, δεν είχαν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας και δεν είχε περάσει τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους, παραδέχθηκε ότι αυτό ίσχυε έως το 2010.
 
Από τότε και μέχρι τώρα, όλα τα οχήματα έχουν πινακίδες και έχουν καταβληθεί τα τέλη από τα χρήματα που διαχειρίζεται η Εμπορική Τράπεζα.
 
«Επειδή αδυνατούσαμε να καταβάλουμε τα τέλη κυκλοφορίας, είχαμε απευθυνθεί στην πολιτική ηγεσία, η οποία μας υποσχόταν λύση, χωρίς όμως ποτέ να την υλοποιήσει» ανέφερε ο κ.Σαχινίδης, κάνοντας λόγο «για ένα ανάλγητο κράτος, που δεν φρόντιζε να απαλλάξει τους εθελοντές από αυτό το βάρος».
 
Ο ίδιος, πάντως, χαρακτήρισε τη δικογραφία που έχει σχηματισθεί ως «κίνηση αποπροσανατολισμού», εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι προωθείται η ιδιωτικοποίηση των πυροσβεστικών υπηρεσιών.
 
Σημειώνεται ότι η οργάνωση λειτουργεί πλέον 12 σταθμούς, από τους 52 που είχε κατά το παρελθόν και στο δυναμικό της ανήκουν περίπου 1000 εθελοντές.
 
Υπερασπιζόμενος τη δράση του ΕΣΕΠΑ, ο Κώστας Κοκολάκης, πρώην γενικός διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας, εξήρε το έργο των εθελοντών μιλώντας για μια αγαστή συνεργασία.
 
Όσο για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων, έφερε ως παράδειγμα τη συντήρηση ενός πυροσβεστικού οχήματος για το οποίο, μόνο για τα ελαστικά, απαιτούνται 2000 ευρώ ετησίως.
 
«Σκεφθείτε ότι με τις πυρκαγιές στη νότια Ελλάδα το 2009, το ΕΣΕΠΑ, με τα οχήματα που συνέδραμε, πλήρωσε μόνο για τα διόδια 3800 ευρώ» συμπλήρωσε, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η Πολιτική Προστασία δεν έδωσε ποτέ χρήματα σε εθελοντική οργάνωση.
 
Για «απόλυτη ανατροπή του τεκμαρτού της αθωότητας» μίλησε, από την πλευρά του, ο συνήγορος του κ. Σαχινίδη, Κωνσταντίνος Λογοθέτης, τονίζοντας ότι η προκαταρκτική εξέταση βασίζεται σε τρεις καταθέσεις παραπονούμενων και είναι ακόμη στο στάδιο της μελέτης.
 
«Είναι αξιοπερίεργο, πάντως, μια οργάνωση να έχει εξαπατήσει το ελληνικό κράτος, 50 δήμους και κοινότητες και ξένους» κατέληξε ο κ. Λογοθέτης.

sevenseas

δεν του παει του Βαγγελη η ελια
δεν του παει του Βαγγελη η ελια
να του παρουμε ενα αγγoυρι
να το παιζει πρωτη μουρη
και να παει στο διαολο και στην δεξιαααααααααααααα

larus audouinii

Θα ήθελα ακόμη και το νέο κόμμα που έχει ιδρυθεί τελευταία να μην έχει καμιά σχέση με τα βρώμικα παιχνίδια κάποιων. Με προβληματίζει. Μετά βεβαιότητας γνωρίζουν καλά, αφού υπήρξαν στους κόλπους τους.

Αλήθεια πόσο είναι το χρέος στις πλάτες μας σήμερα, ξέρουμε αφού εμείς θα το πληρώσουμε ;

Με ένα πρόχειρο ψάξιμο βρήκα αυτό. http://justiceforgreece.wordpress.com/about/
Ποια είναι η αλήθεια μας;

Γ. Βάμβουκας: Το συνολικό χρέος ανέρχεται σήμερα σε 697 δις ευρώ ή 383% του ΑΕΠ.

Με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών (Δελτίο Δημοσίου Χρέους, Ιούνιος 2013), το χρέος της Κεντρικής Διοίκησης (ή Κεντρικής Κυβέρνησης) τον Ιούνιο 2013 διαμορφώθηκε σε 321,4 δις ευρώ  ή 176% του ΑΕΠ.

Τον Αύγουστο του 2013, το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης εκτιμάται σε 329 δις ευρώ ή 181% του ΑΕΠ.

Το δημόσιο χρέος της Ελλάδος κυμαίνεται σήμερα γύρω στα 467 δις ευρώ ή 257% του ΑΕΠ.

 Αν στο χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης αθροιστούν,

·        τα χρέη των ΔΕΚΟ ύψους 30 δις ευρώ,

·        οι χορηγήσεις δανείων 20 δις ευρώ σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου,

·        οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους   8 δις ευρώ προς ιδιώτες

·        και swaps αξίας 80 δις ευρώ που αφορούν κρατικό χρέος το οποίο έχει μεταφερθεί στο μέλλον και γι' αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται στο σημερινό χρέος,

·        συνάγεται ότι το συνολικό δημόσιο χρέος εκτιμάται σήμερα σε 467 δις ευρώ ή 257% του ΑΕΠ


Τον Δεκέμβριο του 2013 το συνολικό δημόσιο χρέος θα προσεγγίζει τα 500 δις ευρώ.

Ωστόσο, η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας είναι ακόμα πιο τραγική.

·        Το χρέος του εγχώριου τραπεζικοπιστωτικού συστήματος εκτιμάται σε 230 δις ευρώ.

·        Το  χρέος αυτό συνιστά μέρος του εσωτερικού και του εξωτερικού χρέους της Ελλάδος

·        και αν αθροιστεί στα 467 δις ευρώ, συνάγεται ότι το συνολικό χρέος ανέρχεται σήμερα σε 697 δις ευρώ ή 383% του ΑΕΠ.

·        Ενδέχεται το συνολικό χρέος να προσεγγίσει τον Δεκέμβριο του 2013 τα 750 δις ευρώ.

Το χρέος των 750 δις ευρώ είναι γιγαντιαίο και σε συνθήκες παρατεταμένης ύφεσης του οικονομικού μας συστήματος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί και άρα είναι μη βιώσιμο.

Η δραματικότερη παρατήρηση, που αντανακλά τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνώντων είναι η ακόλουθη.

Στην διεισδυτική τους εργασία οι καθηγητές Τσιραμπίδης Α. και Φιλιππίδης Α. (2013)." Ορυκτοί Πόροι Ελλάδος" αναφέρουν ότι η συνολική αξία του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, χρυσός, λιγνίτες, κ.ά.), ανέρχεται σε 1.500 δις ευρώ.


Ας υποτεθεί ότι η αξιοποίηση των ενεργειακών μας ορυκτών πρώτων υλών θα συντελεστεί σε χρονικό ορίζοντα 70 ετών.

·        Υποθέτοντας ένα μέσο επιτόκιο δανεισμού 4% για τα επόμενα 70 χρόνια,

·        προκύπτει ότι η μελλοντική αξία των 750 δις ευρώ και σε ορίζοντα 70 ετών εκτιμάται σε 12.000 δις ευρώ.

·        Δηλαδή, το ποσό των 12.000 δις ευρώ κατά το έτος 2083 και με μέσο επιτόκιο 4%, έχουν παρούσα αξία 750 δις ευρώ.

Άρα, το εξωφρενικό συμπέρασμα που προκύπτει, είναι ότι η μελλοντική αξία του σημερινού εθνικού χρέους, είναι 16 φορές υψηλότερη από το σύνολο του ορυκτού μας πλούτου.

sevenseas

σήμερα το ΒΗΜΑ δημοσιευει μέρος των αρχείων του ΓΕΣ .
Είναι δυνατόν κάποιοι στρατόκαυλοι να έχουν δικαίωμα στην ιστορία ?
είναι δυνατόν κάποιος ελεύθερος 'ελληνας πολίτης να σχηματίσει άποψη από τα δημοσιεύματα ενός οργανισμού στρατιωτικού , όπου η προπαγάνδα είναι η μόνη αλήθεια ?
κι όμως ο κύριος Γλέζος παρέστη κατά την παρουσίαση αυτής της σειράς και μίλησε με θερμά λόγια γι΄αυτή
Αντιλαμβανομαστε , έτσι ποια είναι η αντίληψη της αντιπολιτευσης για την ιστορία
εθνικιστική και ψευδεπιγραφη