Είμαστε Έλληνες όσο και εσύ!

Ξεκίνησε από KostasD33, Νοεμβρίου 16, 2014, 06:28:52 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KostasD33

Στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, η τυπική αναγνώριση ενός παιδιού μεταναστευτικής καταγωγής ως πολίτη της χώρας (ιθαγένεια) θεωρείται δεδομένη. Στην Ελλάδα όμως, παρά το γεγονός ότι διαβιούν εντός των συνόρων της περίπου 200.000 παιδιά μεταναστευτικής καταγωγής, το θέμα παραμένει αληθινό ταμπού.  
Το κράτος, αρνούμενο να τους χορηγήσει την ελληνική ιθαγένεια, τους στερεί βασικά δικαιώματα, μετατρέποντας σε ξένους (τυπικά και ουσιαστικά) τα άτομα τα οποία έχουν γεννηθεί και /ή έχουν μεγαλώσει στη χώρα. Τα παιδιά μεταναστευτικής καταγωγής έρχονται αντιμέτωπα με όλες τις μορφές διακρίσεων και ρατσισμού από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους εξαιτίας αυτού του επισφαλούς καθεστώτος νομιμότητας. Με άλλα λόγια, τα παιδιά αυτά είναι αόρατα τόσο για το κράτος όσο και για την κοινωνία.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από την έλλειψη νομοθεσίας σχετικά με την απόκτηση ιθαγένειας από τη 2η γενιά (με μια παρένθεση τον Νόμο 3838/2010, άρθρα του οποίου όμως κρίθηκαν αντισυνταγματικά από το Συμβούλιο της Επικρατείας τον Φεβρουάριο του 2013 και ακυρώθηκαν), καθώς και από το γεγονός ότι μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας αγνοεί την ύπαρξή τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Δυστυχώς, δεν είναι ορατοί ως Έλληνες μεταναστευτικής καταγωγής αλλά ως μετανάστες, οι οποίοι μάλιστα δεν δικαιούνται να ανήκουν στην ελληνική κοινωνία.

Τα μέλη της οργάνωσης Generation 2.0 for Rights Equality & Diversity καλούν σε υποστήριξη της εκστρατείας των νέων μεταναστευτικής καταγωγής για το δικαίωμά τους στην ιθαγένεια, δηλαδή για την αναγνώρισή τους ως ΙΣΟΤΙΜΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ αυτής της χώρας στην οποία γεννήθηκαν ή και μεγάλωσαν. «Μιλούν την ελληνική γλώσσα... Μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες... Σπουδάζουν τον ελληνικό πολιτισμό... Προσφέρουν στην ελληνική ανάπτυξη... και  ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΙΣΟΤΙΜΗ αντιμετώπιση και από το ελληνικό κράτος και από την ελληνική κοινωνία ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ να ζουν ως ελεύθεροι πολίτες»

«Φαντάσου να είχες γεννηθεί και/ή μεγαλώσει σε μια χώρα, η οποία αρνείται να σου αναγνωρίσει τα νόμιμα δικαιώματα ενός πολίτη. Φαντάσου να μην σου χορηγεί ταυτότητα η χώρα στην οποία γεννήθηκες και/ ή μεγάλωσες. Φαντάσου να χρειάζεσαι άδεια διαμονής για να ζεις νόμιμα στη χώρα που γεννήθηκες και/ ή μεγάλωσες. Φαντάσου να μην έχεις δικαίωμα ψήφου στη χώρα όπου γεννήθηκες και/ ή μεγάλωσες. Φαντάσου να μην έχεις πλήρη πρόσβαση στην αγορά εργασίας της χώρας όπου γεννήθηκες και/ ή μεγάλωσες. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ το δικαίωμα να είμαστε πολίτες της χώρας στην οποία γεννηθήκαμε και / ή μεγαλώσαμε. ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ για να δημοσιοποιήσουμε το ζήτημα στην Ευρώπη και να πιέσουμε την Ελληνική Κυβέρνηση να εξασφαλίσει το δικαίωμα στην ιθαγένεια για όλα τα παιδιά που έχουν γεννηθεί και/ ή μεγαλώσει στην Ελλάδα»

[align=center]
[/align]


Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για την εκστρατεία «Ισότιμοι Πολίτες» και την υπογραφή του κειμένου επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://www.ithageneia.org/el

amfiprostylos

απωκλιεται να ινε τωσο αιλιναις ωσω εγο.

αιξο η ξενη απω τιν αιλλαδαρα μας
πεισο κε σας φαγαμαι παλειωαλβανει

πατρεις θρισκια εικωγαινεια

ζιτο οι χρισει αβγι

κουμουνεια θα γειναιται σαπονοια   :lol:  :lol:  :lol:

jcdenton

Το "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια" ήταν του Μεταξά & έγινε γνωστό στη χούντα της επταετίας (γνωστή & ως χούντα των συνταγματαρχών). Οι χρυσαυγίτες έχουν το "αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή" ή (εναλλακτικά) "Ελλάς, τιμή, Χρυσή Αυγή".
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

larus audouinii

Έχω την υποψία πως μια πρόσφατη τροπολογία έχει προλάβει το επίκαιρο θέμα. Αν δεν κάνω λάθος δίνει την δυνατότητα για την απόκτηση ιθαγένειας από τη 2η γενιά και μετά τα 18.

(το ζήτημα, διαχρονικά, είναι τι σημαίνει να είσαι Έλληνας και δεν αναφέρομαι και μέσα από τις νομικές διαδικασίες.
Και το να είσαι, δύσκολο. Γλυκό και πικρό μαζί. Όπως η Ιστορία που δεν παραγράφεται.)

KostasD33

#4
ΠαράθεσηΈχω την υποψία πως μια πρόσφατη τροπολογία έχει προλάβει το επίκαιρο θέμα. Αν δεν κάνω λάθος δίνει την δυνατότητα για την απόκτηση ιθαγένειας από τη 2η γενιά και μετά τα 18.....

Αν κατάλαβα καλά, εννοούν ότι αν σήμερα 2014, μη έλληνες γονείς κάνουν παιδί που γεννηθεί στην Ελλάδα (ας πούμε έως τον Αύγουστο του 2014 θα έχει γεννηθεί),
Όταν αυτό το παιδί παντρευτεί ή κάνει κι αυτό παιδί δηλαδή με βάση το μέσο όρο ας πούμε στην καλύτερη περίπτωση στα 25 του, δηλαδή το 2049 τότε το παιδί του όταν θα συμπληρώσει τα 18 του χρόνια (δηλαδή το 2067) θα μπορεί να κάνει αίτηση για την Ελληνική ιθαγένεια?
Βάλε και 3 χρόνια επιτροπές κλπ κλπ... άρα κάπου το 2070 θα έχει προλάβει να λύσει αυτό το επίκαιρο θέμα...

Έρεε.... Μιλάμε για μεγάλη αξία το ελληνικό... μα μεγάλη...
Το μόνο που είναι πιο μεγάλο είναι η ηλιθιότητα του ελληνικού κράτους... ξεπερνά τα άπαντα...

Υ.Γ.
Φυσικά από σήμερα 2014 μέχρι και το 2070 οι γονείς σήμερα, το παιδί που θα γεννηθεί και το παιδί από το παιδί που θα γεννηθεί θα πρέπει να είναι σε κατάσταση ημιπαρανομίας, να το εκμεταλλεύονται κυκλώματα δικηγόρων ή παρατρεχάμενων για άδειες διαμονής ή άλλα χαρτιά όπως είναι και η έως τώρα καθημερινότητα...

Ευτυχώς που πρόλαβαν το επίκαιρο θέμα .... Φαντάσου να μη το έλυναν επίκαιρα.

kuria

στην ολλανδια ομως που εχουν αλλη νομοθεσια, συναντας τους πιο μαυρους  ολλανδους της γης...  :razz:
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

amfiprostylos

#6
Παράθεσησυναντας τους πιο μαυρους  ολλανδους της γης...  :razz:

εξαρταται τι εχεις "πιει"  :lol:

larus audouinii

Τι ψάχνεις Κώστα τώρα... Εδώ καίγεται το πελεκούδι ακόμη ψάχνουμε τον πάτο.
Υπολόγιζαν κιόλας ότι θα φέρουν χρήματα κάποιοι για να βοηθήσουν την παραγωγή και την ανακούφιση των αασφαλιστικών ταμείων.
Πάντως κάθε μετανάστης, οικονομικός, πολιτικός ή οτιδήποτε είναι μια και διαφορετική ανθρώπινη και πολιτική περίπτωση. Που να νομοθετήσει...