Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 244
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 253
  • Total: 253

Ενημερωτικό δελτίο για τα αδέσποτα στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Ξεκίνησε από drusilia, Οκτωβρίου 14, 2008, 05:18:53 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

spellbound

Κοπιαρισμενο απο σκυλοφορουμια, νομιζω το αρχικο ηταν στη χιμαιρα, αλλα οταν το διαβασα με συγκλονισε...

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥ...

Ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό στη ζωή ενός αδέσποτου…
Πρέπει επιτέλους να μάθουμε ότι δεν είναι άψυχα αντικείμενα, που μπορούμε όταν δεν πληρούν πια τις προϋποθέσεις να τα πετάμε στον δρόμο. Πριν πάρετε κάποιο ζώο στο σπίτι πρέπει να το σκεφτείτε καλά.
ΟΧΙ άλλα αδέσποτα στους δρόμους…

1η Εβδομάδα.
Γεννήθηκα πριν από μια εβδομάδα. Τι τύχη να έρθω σ’ αυτόν τον κόσμο!

1ος Μήνας
Η μάνα μου με φροντίζει πάρα πολύ. Είναι μια υποδειγματική μάνα.

2ος Μήνας
Σήμερα με χώρισαν από την μαμά μου. Ήταν πολύ ανήσυχη και με τα μάτια της μου έλεγε αντίο, ελπίζοντας ταυτόχρονα, ότι η καινούργια ανθρώπινη οικογένειά μου θα με φροντίζει το ίδιο καλά, όπως κι εκείνη.

4ος Μήνας
Μεγάλωσα γρήγορα και όλοι μου δίνουν την προσοχή τους. Στο σπίτι υπάρχουν πολλά παιδία, τα οποία είναι για μένα σαν αδέρφια. Είμαστε όλοι μαζί μια ζωηρή παρέα. Με τραβούν με το λουρί κι εγώ τους πειράζω παίζοντας.

5ος Μήνας
Σήμερα γκρίνιαζαν εξαιτίας μου. Το αφεντικό μου θύμωσε γιατί έκανα πιπί μου μέσα στο σπίτι, αλλά δεν μου είχαν δείξει που μπορώ να το κάνω. Στο κάτω – κάτω κοιμάμαι στο πλυσταριό….. και πολύ απλά δεν μπορούσα να κρατηθώ !

6ος Μήνας
Είμαι ένας χαρούμενος σκύλος. Έχω την ζεστασιά της οικογένειας μου, κι αισθάνομαι τόσο σίγουρος και προστατευμένος. Νομίζω ότι η ανθρώπινη οικογένειά μου μ΄ αγαπάει και με καλομαθαίνει πολύ. Όταν τρώνε, μου δίνουν κι εμένα πάντα κάτι. Η αυλή είναι μόνο για μένα και μ΄ αρέσει πολύ να θάβω την τροφή, που περισσεύει, στο κήπο, όπως οι πρόγονοί μου, οι λύκοι. Δεν με εκπαιδεύουν, άρα δεν πρέπει να ΄ναι λάθος ότι κάνω!

12ος Μήνας
Σήμερα έγινα 1 χρονών. Είμαι ένας ώριμος σκύλος. Τα αφεντικά μου λένε, ότι μεγάλωσα περισσότερο απ΄ ότι περίμεναν.
Πρέπει να ΄ναι περήφανοι για μένα !

13ος Μήνας
Σήμερα αισθάνομαι πολύ άσχημα. ΄΄Ο αδερφός μου΄΄ μου πήρε την μπάλα, παρ΄ όλο που εγώ δεν του παίρνω ποτέ τα δικά του παιχνίδια. Γι΄ αυτό του πήρα κι εγώ την μπάλα από το χέρι του. Αλλά τα σαγόνια μου έγιναν πολύ δυνατά, και τον τραυμάτισα άθελά μου.
Μετά το γεγονός, με έδεσαν γερά έξω, δεν μπορούσα να φτάσω ούτε το φως του ήλιου. Είπαν ότι θα με προσέχουν και ότι είμαι αχάριστος.
Δεν καταλαβαίνω καθόλου, τι έχει γίνει.

15ος Μήνας
Τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει. Εξακολουθώ να μένω πια μόνο στην ταράτσα. Νιώθω πολύ μόνος, η οικογένειά μου δεν με αγαπάει πια. Μερικές φορές ξεχνούν ότι πεινάω και διψάω. Όταν βρέχει δεν υπάρχει στέγη, να με προστατεύει από την βροχή και όταν ΄΄χτυπά΄΄ ο ήλιος το μεσημέρι, δεν βρίσκω πουθενά μια γωνία με ίσκιο.

16ος Μήνας
Σήμερα με κατέβασαν από την ταράτσα. Ήμουν σίγουρος, ότι η οικογένειά μου με συγχώρεσε και χαιρόμουν τόσο πολύ, που πηδούσα από τη χαρά μου μέχρι πάνω. Από τη χαρά μου κουνούσα συνέχεια την ουρά μου. Εκτός αυτού θα με έπαιρναν μαζί τους βόλτα με το αυτοκίνητο.
Κατευθυνθήκαμε προς τον αυτοκινητόδρομο και ξαφνικά σταμάτησαν. Άνοιξαν την πόρτα και πήδηξα χαρούμενος έξω, πιστεύοντας, ότι θα περνούσαμε όλοι μαζί την μέρα μας στο ύπαιθρο.
Δεν καταλαβαίνω, γιατί χωρίς να κατεβούν απ΄ το αυτοκίνητο έκλεισαν ξανά την πόρτα κι έφυγαν.
΄΄ Ακούστε, περιμένετε….΄΄ ω, με ξέχασαν !!

Έτρεξα πίσω απ΄ το αυτοκίνητο με όλες μου τις δυνάμεις. Το μαρτύριό μου μεγάλωσε, όταν κατάλαβα, ότι εξαφανίστηκαν και δεν σταμάτησαν. Τότε κατάλαβα :
ΜΕ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ !!!

17ος Μήνας
Προσπάθησα μάταια να βρω τον δρόμο για το σπίτι. Έχω χαθεί. Στο δρόμο μου συναντούσα ανθρώπους με καλή καρδία, οι οποίοι έβλεπαν την λύπη μου και μου έδιναν κάτι να φάω. Τους ευχαριστώ απ΄ την καρδία μου. Ήθελα να με υιοθετήσουν και τους υποσχόμουν να παραμείνω αιώνια πιστός.
Όμως αυτοί έλεγαν απλά : ΄΄Καημένο σκυλί΄΄ πρέπει να χάθηκε, και συνέχιζαν τον δρόμο τους.

18ος Μήνας
Πρόσφατα πέρασα μπροστά από ένα σχολείο και είδα πολλά παιδία, που μου θύμισαν τα ΄΄αδέρφια΄΄ μου. Όταν τα πλησίασα, μια παρέα από αυτά άρχισε να μου πετάει πέτρες και κοιτούσαν ποιο στοχεύει καλύτερα για να με πετύχει.
Μια από αυτές τις πέτρες τραυμάτισε το ένα μου μάτι κι από τότε δεν μπορώ πια να δω μ΄ αυτό.

19ος Μήνας
Δεν μπορώ να το πιστέψω. Όταν ήμουν ένας ωραίος σκύλος, όλοι ένιωθαν περισσότερη συμπόνια για μένα. Τώρα έχω χάσει πολύ βάρος και είμαι πολύ αδύνατος, έχω χάσει ένα μάτι και οι άνθρωποι με κυνηγούν με σκουπόξυλα, όταν προσπαθώ να βρω κάπου σκιά για το κουρασμένο και αδύναμο κορμί μου.

20ος Μήνας
Δεν Μπορώ πια να κινηθώ καθόλου. Σήμερα, όταν προσπάθησα να περάσω έναν δρόμο με πολύ κυκλοφορία, με πάτησαν. Ένας οδηγός έστριψε το τιμόνι του έτσι για να με πατήσει. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την έκφραση ικανοποίησης που είχε ο οδηγός. Ίσως ο θεός να ήθελε να πεθάνω, αλλά εγώ στραμπούλιξα μόνο τον γοφό μου.
Ο πόνος ήταν ανυπόφορος, τα πίσω πόδια δεν με υπάκουαν πια, και με μεγάλη δυσκολία σύρθηκα στην άκρη ενός δρόμου.

21ος Μήνας
Βρίσκομαι εδώ δέκα μέρες, στον ήλιο, στην βροχή, στο κρύο, χωρίς να τρώω και χωρίς να πίνω. Δεν μπορώ πια να κουνηθώ. Ο πόνος είναι ανυπόφορος. Νιώθω πολύ άσχημα, είμαι ξαπλωμένος σ’ ένα υγρό μέρος και το τρίχωμά μου πέφτει. Μερικοί άνθρωποι με προσπερνούν και είτε δεν με βλέπουν, είτε λένε : ΄΄μην τον πλησιάζει΄΄.

Είμαι σχεδόν αναίσθητος. Κάποια στιγμή με πλησίασε ένα ξένο άτομο. Η γεμάτη αγάπη φωνή της μ’ έκανε ν’ αντιδράσω. ΄΄Καημένο σκυλί, κοίτα πως σε παράτησαν΄΄ είπε…..Δίπλα της στεκόταν ένας άνδρας με άσπρη ποδιά. Άρχισε να με εξετάζει και είπε στην φιλική γυναίκα : ΄΄ΛΥΠΑΜΑΙ, αλλά αυτό το σκυλί δεν μπορώ πια να το βοηθήσω, είναι καλύτερα να το λυτρώσω από τον πόνο του. Και αυτή με δάκρυα στα μάτια συμφώνησε. Δεν μπορούσα ούτε την ουρά μου να κουνήσω και την κοιτούσα με μάτια γεμάτα απέραντη ευγνωμοσύνη.
Μόλις που ένιωσε τον πόνο από την ένεση κι έπεσα στον αιώνιο ύπνο, γεμάτος απορία

ΓΙΑΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ, ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙΣ

ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗΣΕΙ.

.......

σπελλ-φρου

κώστας

spellbound,
τόσο συγκαλυμμένος,
τόσος φασισμός,
θεώρησα ότι ήταν πλάκα.
Λάθος έκανα όμως,
δεν πρόκειται περί πλάκας.
eLe

spellbound

[quote user="κώστας" post="306822"]spellbound,
τόσο συγκαλυμμένος,
τόσος φασισμός,
θεώρησα ότι ήταν πλάκα.
Λάθος έκανα όμως,
δεν πρόκειται περί πλάκας.
[/quote]

Φασισμος??
Φιλε μας, πως σκεφτεσαι εσυ τον φασισμο??

Φιλικα
σπελλ-φρου

κώστας

Να σου δώσω ένα παράδειγμα
στο πού τον βλέπω.

Το όνομά μου είναι "κώστας",
δεν γράφει κωστής.
Αυτός που μου αλλάζει το όνομα
επεμβαίνει δεσποτικά σε μένα.
Η βούλησή του αγνοεί τη δική μου,
την παραβλέπει, την διαστρεβλώνει
κατά το δοκούν.

Και...αν και σκύλος
παραμένω αδέσποτος. Εσύ;
eLe

spellbound

[quote user="κώστας" post="306824"]Να σου δώσω ένα παράδειγμα
στο πού τον βλέπω.

Το όνομά μου είναι "κώστας",
δεν γράφει κωστής.
Αυτός που μου αλλάζει το όνομα
επεμβαίνει δεσποτικά σε μένα.
Η βούλησή του αγνοεί τη δική μου,
την παραβλέπει, την διαστρεβλώνει
κατά το δοκούν.

Και...αν και σκύλος
παραμένω αδέσποτος. Εσύ;
[/quote]

Μπα, ΚΩΣΤΑ λοιπον, δεν αγνοω τη βουληση σου.
Απλα, πολυ απλα, δεν μου αρεσει να βλεπω ζωα στους δρομους να πεινανε, να κρυωνουν, η να τα κλωτσανε και να τα βασανιζουν επειδη ειναι αδεσποτα. Δε θελω να βλεπω μονοφθαλμα η τυφλα ζωα  λογω της ανωμαλιας που εχουν καποιοι ανθρωποι και δε ξερουν που να την 'βγαλουν'. Ακομα χειροτερα σακατεμενα ζωα απο κλωτσιες η αυτοκινητα !! Καλυτερα να ηταν στειρωμενοι οι γονεις τους να μη τα εφερναν στο κοσμο αφου δεν υπαρχουν ανθρωποι να τα υιοθετησουν. Αν εισαι σε θεση και εχεις την ελευθερη βουληση να υιοθετησεις ενα αδεσποτο ΠΕΣ ΤΟ.  Υπαρχουν χιλιαδες σε ολες τις περιοχες της Ελλαδας.

(α,!δεν ειμαι αδεσποτη, λυπαμαι ομως για σενα που εισαι)

spellbound

[quote user="spellbound" post="306826"][quote user="larus audouinii" post="306751"]δεν θέλουν πολύ μεγάλο κόπο, τρόπο και χρόνο μόνο, χρειάζονται και χρήματα Ευτυχώς η ευαισθησία και το θέληση αναπνέουν ακόμη Κοντά στην Καλλικράτεια υπάρχει ένα μεγάλο κτήμα , που αγοράστηκε για να φιλοξενεί  πάρα πολλά αδέσποτα της περιοχής και ασχολειται αποκλειστικά με την φροντίδα τους και το κάνουν καλά Δυο Ελληνογερμανίδες είναι, και συνηθίζεται παραδίπλα στην "γειτονιά μου", τα νεογέννητα γατάκια και σκυλάκια να πετιούνται στο κάδο της γωνίας του τετραγώνου

Η νοοτροπία πρέπει, το πρέπει ισως είναι λάθος έκφραση, να αλλάξει

http://www.oikologio.gr/
http://anadasosi.blogspot.com/
anadasosi@googlegroups.com[/quote][/quote]

Και μονο το οτι τα αφηνουν στο καδο της γωνιας σημαινει οτι ΠΡΕΠΕΙ  ν αλλαξει η νοοτροπια.

Εχεις κυρια μου ενα γατακι η ενα σκυλακι???  Στειρωσε το το ζωντανο μην κανει αλλα 50 σκυλακια η γατακια που ΔΕΝ ξερεις που θα τα δωσεις!
Γιατι το να τα αφησεις κυρια η κυριε μου σε μια γωνια ειναι το ευκολο ! Αλλα αν προνοουσες κυρια η κυριε να το στειρωσεις το ζωακι σου (και σιγα το εξοδο) θα βοηθουσες και τα πλασματα που θα φερει στο κοσμο, που ενιοτε πατουνται απο αυτοκινητα, αλλα τα τυφλωνουν καποιοι για τη πλακα τους,  και ουτως η αλλως πεινανε, κρυωνουν , τα κλωτσανε και δε συμμαζευεται.

Τωρα τα περι φασισμου εγω τα ακουω βερεσε!  

Ξυπνα και δες ΚΩΣΤΑ! Δες γυρω σου και καταλαβε το τι συμβαινει.

κώστας

Δύο επισημάνσεις.

1. Αυτός που σίγουρα λυπάται για ένα(ν) αδέσποτο είναι όποιος επιθυμεί να γίνει δεσπότης του.
2. Το όνομά μου είναι "κώστας", όχι "ΚΩΣΤΑΣ".
[Τόσο δύσκολο σού είναι να σεβαστείς τη βούληση του άλλου; Προτιμώντας μάλιστα να δυσκολευτείς περαιτέρω (βάζοντας κεφαλαία)].
eLe

spellbound

[quote user="κώστας" post="306847"]Δύο επισημάνσεις.

1. Αυτός που σίγουρα λυπάται για ένα(ν) αδέσποτο είναι όποιος επιθυμεί να γίνει δεσπότης του.
2. Το όνομά μου είναι "κώστας", όχι "ΚΩΣΤΑΣ".
[Τόσο δύσκολο σού είναι να σεβαστείς τη βούληση του άλλου; Προτιμώντας μάλιστα να δυσκολευτείς περαιτέρω (βάζοντας κεφαλαία)].
[/quote]

Ολες οι αποψεις δεκτες και σεβαστες!!!  Ασχετως του αν δεν τις ασπαζομαι προσωπικα  :grin:

drusilia

[quote user="κώστας" post="306747"]...Δε μπορεί...
...Δεν είναι δυνατόν...
Κάνετε πλάκα...ναι;
[/quote]

για τις στειρώσεις εννοεις;
οχι καθόλου πλάκα δεν κάνω.
Οι στειρώσεις είναι διεθνής πρακτική στο θέμα του ελέγχου του πληθυσμού των αδεσπότων. Δες και εδώ αν θες:
http://adespotologio.blogspot.com/2008/09/blog-post_29.html

απο 2 γάτες μπορείς να φτάσεις σε 60 σε 2 χρόνια με μεγάλη άνεση. Και 60 γάτες είτε μέσα στο σπίτι σου είτε αδέσποτες στον ακάλυπτο σου δεν είναι αστείο πράγμα όπως θα αντιλάμβάνεσαι....
Η άμεση συνέχεια σε αυτο το στόρυ είναι η φόλα αν οι γάτες εινα ιστο δρόμο ή το υγειονομικο αν τις έχεις σπίτι σου, οποτε πάλι στην φόλα καταλήγουν.

Και θα μου πεις, ναι, φυσικη επιλογη, πεθαίνουν απο φόλα. Θεωρητικα το συζηταάμε άνετα. Αν ομως έχεις δει δηλητηριασμένο ζώο να αργοπεθαίνει έχεις άλλη άποψη.

Εκτος αυτου τους τελευταίους μήνες μόνο είχαμε 5 περιστατικά τουλάχιστον από γάτςε που λόγω αποτυχημένης κύησης με τα γατακια νεκρά στην κοιλιά τους αν δεν μεταφέρονταν στο γιατρο θα πέθαιναν απο σηψαιμια. Και παλι αν δεν έχεςι δει με τα μάτια σου την κατάσταση ενός ζώου που του έχει συμβεί αυτο και δεν το έχεις μυρίσει δεν μπορείς να καταλάβεις σε τι αναφέρομαι...

Καλα στη θεωρια τα περι ελευθεριας και φυσικης ζωης των αδεσπότων, αλλα οπως και να το κάνουμε οι γατες και τα σκυλια ειναι ζωα που εξημερώσαμε εδώ και χιλιάδες χρόνια και ειναι εξαρτημένα απο εμας. Η φυση τους δεν ειναι ουτε να τρώνε σκουπίδια στο δρόμο, ου΄τε να τα πατάνε αμάξια, ούτε να πεθαίνουν αβοήθητα απο αρρώστιες.
Δεν ειπε κανεις να στειρώσουμε την αρκουδα το ελάφι και τον σκατζόχοιρο, αλλα ναι, την γάτα μας και στον σκύλο μας πρεπει να τον στειρώνουμε.

larus audouinii

Κορίτσια να σας ευχηθώ καταρχήν το καλύτερο Ανάλογες προσπάθειες μόνο σεβασμό αρμόζουν

θεώρησα πως είναι αυτονόητο το.." το πρέπει ισως είναι λάθος έκφραση",
γιατί θέλω να πιστεύω πως κάποια πράγματα αν βασίζονται και μόνο στο πρέπει ή ρηχά στο γιατί
και όχι από την ώριμη αντίληψη σκέψης και τρόπου ζωής του καθε ατόμου προς όλες τις κατευθύνσεις δεν αλλάζει πολλά πράγματα Ούτε τα κακώς κείμενα της εποχής μας  Αναφέρομαι στο σύνολλο φυσικά
Αυτό ίσως άφησε να εννοηθεί κάπου και  ο "κώστας", εν ολίγης....χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρη

Εξάλλου δεν συμβαίνει ?...κάποιος να φέρετε καλά σε ζώα και άσχημα παραπέρα ως την ίδια την φύση, τον κόσμο που τον περιβάλλει  Να χτυπάει γιατι αγαπάει ..Να περνάει καιρός για να αγγίξει ένα αγαπημένο πρόσωπο Να δώσει το χέρι σε κάποιον που το έχει ανάγκη Να αδιαφορεί γύρω του για ένα σωρό Θυμάμαι έναν άστεγο στην Αθήνα σε ένα κεντρικό παγκάκι έξω από ένα μεγάλο θέατρο Νεαρός, όμορφος καλοντυμένος που μάλλον είχε κακοπέσει για μέρες σε κείνη την μεγάλη πόλη  Δίπλα περνούσε τόσος κόσμος Στο πάρκο έβγαζαν  βόλτα εκεί τα σκυλιά Για μια στιγμή ήθελα να απτυπώσω την εικόνα αλλα προτίμησα να γυρίσω στον κόσμο που εμπαινε στο τραμ βιαστικά απέναντι (δεν ήθελα το προσωπό του)

Και θέλω να νομιζω ακόμη πως τα ζωα που πετάνε σε κάδους, δεν είναι δικά τους, αλλά απο τα αδέσποτα που γεννάνε στο χώρο τους
Όσο για την στείρωση, θα προτιμούσα να μην κάνω στο ζώο που έχω στο σπίτι μου, γιατί θα ήταν λάθος Γιατί είναι όλο η ευθύνη από την αρχή Γιατί θα της στερούσα αυτό που της έδωσε η φύση για να κάνει όπως ξέρει εκείνη καλύτερα Αλλά η παροιμία λέέι ..smile, even if it's a sad smile. because sadder than a sad smile is the sadness of not knowing how to smile

drusilia

[quote user="larus audouinii" post="306923"]Κορίτσια να σας ευχηθώ καταρχήν το καλύτερο Ανάλογες προσπάθειες μόνο σεβασμό αρμόζουν

Και θέλω να νομιζω ακόμη πως τα ζωα που πετάνε σε κάδους, δεν είναι δικά τους, αλλά απο τα αδέσποτα που γεννάνε στο χώρο τους
Όσο για την στείρωση, θα προτιμούσα να μην κάνω στο ζώο που έχω στο σπίτι μου, γιατί θα ήταν λάθος Γιατί είναι όλο η ευθύνη από την αρχή Γιατί θα της στερούσα αυτό που της έδωσε η φύση για να κάνει όπως ξέρει εκείνη καλύτερα Αλλά η παροιμία λέέι ..smile, even if it's a sad smile. because sadder than a sad smile is the sadness of not knowing how to smile

[/quote]

ευχαριστούμε!  :mryellow:
Αλλά μια ερώτηση:
δηλαδή κάνει διαφορά αν πετάνε στον κάδο τα αδέσποτα στο χώρο τους ή τα δικά τους; ποια ακριβώς η διαφορά σε αυτο; Γιατί δεν νομίζω ότι πονάει λιγότερο το οικόσιτο από το αδέσποτο που το λυώνει η σκουπιδιάρα...

Εγώ θυμάμαι πάντως γειτόνισσα όταν ήμουν 10 χρονών που ειχε την γάτα της αστείρωτη, την κατέβαζε στον ακάλυπτο να ζευγαρώσει και μετά πέταγε τα μικρά στην λεκάνη της τουαλέτας και τράβαγε το καζανάκι. Κι αυτο γιατι δεν ήθελε να πληρώσει την στείρωση. Τελικά φυσικά η γατούλα πέθανε 6 ετών από μαστίτιδα, μετά από γέννα, επειδή δεν είχε μικρά να θηλάσουν. Και αυτη η κυρία ήταν στις καλές περιπτώσεις "φιλόζωων" που έχω γνωρίζει.

Για τα σκυλιά είναι πιο εύκολα τα πράγματα, αλλά η γάτα να μείνει στο σπίτι αστείρωτη είναι αδύνατον. Απλά βασανίζεται. Οπότε και πάλι στο δρόμο θα καταλήξει αργά ή γρήγορα, πηδώντας από μπαλκόνια ή φωταγωγους. Και ποιες ειναι οι πιθανότητες επιβίωσης για μια γάτα που έχει μεγαλώσει σε διαμέρισμα και ξαφνικά βρίσκεται στο δρόμο;

Ας μην προβάλουμε ανθρώπινα συναισθήματα πάνω στα ζώα. Ζευγαρώνουν και γεννάνε από ένστικτο, επειδη ειναι υποχρεωμένα να το κάνουν, όχι για την χαρά του σεξ. Το ζευγάρωμα στις γάτες είναι επίπονη διαδικασία για όλους τους εμπλεκόμενους, θηλυκό και αρσενικά. Ναι, είναι φυσικο, ναι χρειάζεται για την διαιώνιση του είδους, αλλά όποιος έχει παρακολουθήσει από κοντά θηλυκά και αρσενικά ζώα, πριν και μετά την στείρωση, η διαφορά είναι τεράστια. Είναι σαν να μην έχουν βάρος και ευθύνη πλέον και να γίνονται ξανά χαρούμενα και παιχνιδιάρικα γατάκια.

Ναι, πραγματικά μπορεί να ακούγεται αφύσικο αυτό που λέω, αλλά είναι κάτι που το είδα και το έζησα στην πράξη και μπορώ να μιλήσω για δεκάδες περιπτώσεις ζώων που ζουν στειρωμένα σε σπίτι και εινια πραγματικά ευτυχισμένα, σε αντίθεση με άλλα, αστείρωτα.

Εάν είμαστε κατά της επέμβασης στην φύση θα έπρεπε να έχουμε κάτσει στις σπηλιές μας, να κηνυγάμε και να τρώμε ρίζες, όχι να ζούμε σε τσιμεντουπόλεις με ζεστό νερό και ηλεκτρικο. Καλώς ή κακώς τον δρόμο της επέμβασης επιλέξαμε σαν είδος και καλό θα ήταν να τον περπατήσουμε με γνώση και υπευθυνότητα.

andreasec13

Θα συμφωνήσω με τον larus audouinii ότι δεν πρέπει να επεμβαίνουμε στην φύση,αλλά...

...στη χώρα μας,όπου δεν υπάρχει πρόνοια και παιδεία για το θέμα των ζώων,η στείρωση είναι η καλύτερη λύση (προς το παρόν),μέχρι να φτιάξει η κατάσταση (μετά από πολλά χρόνια)

Σας έχω πει,ότι φιλοξενώ αδέσποτα τα οποία εμβολιάζω και στειρώνω.Όλα αυτά,είναι 'δώρα" διαφόρων φιλόζωων του σκεπτικού: "α,ο Ανδρέας τα αγαπάει,ας πάμε να τα 'πετάξουμε' στην αυλή του κρυφά",γιατί αν το κάνουν φανερά,η καραμπίνα θα τους ψάλλει το ύστατο χαίρε,έχω δώσει βαρύ ορκο και το ξέρουν.

Εάν κάποιο γατί βγει άγριο και δεν μπορώ να το πιάσω,μου φέρνει 3-4 κατσούλια ανα 3μηνο (οπότε κάντε λογ/σμό).

Μερικοί δε -καλοί ανθρωποι- φροντίζουν από καιρού εις καιρόν,να απαλλάσσονται από τα "ενοχλητικά" ζώα δια της γνωστής οδού κι εγω να τρέχω με τη ψυχή στο στόμα και τις σύριγγες στα χέρια,να προλάβω μπας και σώσω κάποιο προσωρινά,μέχρι να έρθει ο ΗΡΩΑΣ κτηνίατρος (ας είναι καλά το παλληκάρι),να βάλει τους ορούς.

Δεν παραπονούμαι για τα έξοδα,αλλά για τις αθώες ζωές.

Κι έχει μεγάλο δίκιο η drusilia στα λεγόμενά της για την ζωή των 4ποδων φίλων μας μετά την στείρωση.Το διαπιστώνω εδώ και 30 χρόνια.

Στείρωση και πάλι στείρωση.Και όχι μόνο στα ζώα τα τετράποδα,αλλα και στα παρανομούντα δίποδα,για να μη περάσει το "μολυσμενο" DNA στην επομενη γενιά.

drusilia

:lol:  :lol:
Αντρέα είσαι φοβερός!
Απλά!
Αυτο με την καραμπίνα με σκότωσε.  :lol:

Οπως τα λες ειναι δυστυχως. Επειδη ο αλλος δεν θέλει να στειρώσει το ζώο του για οποιοδήποτε λογο την πληρώνουν άνθρωποι σαν κι εσένα, Αντρέα.
Οποιος δεν το έχει ζήσει το παραμύθι δεν μπορεί να καταλάβει την απελπισία του να σου πετάνε διαρκώς ζώα...

Tzoulia

andrea άλλαξες avatar και κόντεψα να μην σε γνωρίσω!!!!! :lol:  :lol:   σε βλέπω "ξανάνιωσες" δεν πιστεύω να έκανες τίποτα απο υπερβάλλοντα ζήλο???? :razz:  :razz:

Για να μην σας ζαλίζω, απλά με κάλυψε η drusilia και ο andreas,

και ΑΝ κάποιος πιστεύει ότι θα εκλείψουν οι γάτες ή οι σκύλοι, αν στειρωθούν κάποια.... (γιατί και αυτό άκουσα...)
ας μου πει διεύθυνση,  να του στείλω ένα φορτηγό απο το κάθε είδος.. για αρχή!!!! :| :roll:  :roll:

253 Επισκέπτες, 0 Χρήστες