Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 179
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 185
  • Total: 186
  • Leon

Παραθρησκευτικές Οργανώσεις - Εταιρίες...

Ξεκίνησε από pixie, Σεπτεμβρίου 25, 2009, 11:01:52 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

[quote user="laras" post="333365"]Αν καταννοουσαμε...

Οσον αφορα το πραγματικο θεμα της συζητησης...[/quote]

Σωστά όλα όσα αναφέρεις... Εκτός από αυτό το κατανοώ που εξακολουθείς να το γράφεις με δυο ν!  ;-)   :mrorange:

Φετίχ είναι? :oops:

laras

:razz:  :razz:  :razz:

Το ανακαλυψες λοιπον!!!!!!!!
Το καταννοω και τα κολλητα μποξερακια μου ειναι τα φετιχ μου!!!!!
Δεν τα αποχωριζομαι ποτε!!!!! :idea:  :idea:  :idea:

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

laras

KostasD33

Εγώ πάντως αυτό που θυμάμαι ήταν με του γιεχωβάδες
Έπρηζαν ότι είχες και δεν είχες και με αναλύσεις επί αναλύσεων για το πότε θα έρθει η δευτέρα παρουσία
Κάθε δεκαετία την προσδιόριζαν 5 με δέκα χρόνια μετά και δώσου πάλι απ την αρχή
Και είχαν κάνει την καινή διαθήκη φύλο και φτερό αυτό είπε σε εκείνη την παράγραφο αυτό στην άλλη, λες και είχαν σκονάκι

Το δια ταύτα
Αν ήμουν Θεός θα είχα στείλει στην κόλαση όλους όσους προσπαθούν να πείσουν για εμένα χωρίς εμένα
Σαν το άσμα του Παπακωνστανινου (νομίζω)

black_velvet

[quote user="laras" post="333365"]
Η ουσια δεν ειναι να σκοτωσεις το θεο που εχεις μεσα σου....
Αντιθετα αν τον εξιψωσεις πραγματικα,τοτε θα καταλαβεις οτι ολα αυτα τα τελετουργικα των οργανωμενων θρησκειων,δε σου χρειαζονται....
Αν καταννοουσαμε ολοι μας τη θεικη ουσια απο την οποια αποτελουμαστε,θα ημασταν πολυ πιο ευτυχισμενη κοινωνια,και με πολυ λιγοτερα συνδρομα και ψυχολογικα....

Οσον αφορα το πραγματικο θεμα της συζητησης,τις παραθρησκευτικες οργανωσεις,η αποψη μου ειναι οτι δρουν ακριβως οπως κι οι μεγαλες θρησκειες,απλα λογω ελλειψης κοσμου,δε θεωρουνται θρησκειες...

Ας παψουμε ομως να βαζουμε ταμπελες,κι ας δουμε το καθετι τι μπορει να μας δωσει,αν εχει κατι να δωσει η' αν ειναι απλα χασιμο χρονου....[/quote]

Βασικά, δε θεωρούνται θρησκείες διότι δεν έχουνε κάποιο δικό τους υπόβαθρο αλλά πατάνε σε κάποιο από τα ήδη υπάρχοντα. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, πρόκειται για εκμετάλλευση ανθρώπινων συναισθημάτων και αδυναμιών από κάποιους επιτήδειους στον ύψιστο βαθμό.

Από κει και πέρα, το ερώτημα δεν είναι τι έχει ο άλλος (η θρησκεία εν προκειμένω) να μας δώσει αλλά τι είναι ικανός ο καθένας μας να λάβει. Και πάνω απ' όλα, τι θέλει να λάβει και να δεχτεί.  ;-)
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

pixie

Είτε θρησκεία, είτε παραθρησκεία... το ίδιο ακριβώς πράγμα είναι!

Κάθε ''αγέλη'' έχει τους οπαδούς της και ένα ανάλογο τελετουργικό για να εκφράζεται...
Και φυσικά έχει τους νόμους και τους παρανόμους που χρησιμοποιούν την αφέλεια και τον φόβο των πιστών...

'Οτι πιστεύει κανείς είναι θρησκεία...

NoName

Παράθεση'Οτι πιστεύει κανείς είναι θρησκεία...
το πιστεύεις αυτό?

pixie

[quote user="NoName" post="333423"]
Παράθεση'Οτι πιστεύει κανείς είναι θρησκεία...
το πιστεύεις αυτό?[/quote]

Φυσικά... για να το αναφέρω...

NoName

Άρα έχεις κι εσύ θρησκεία.
Ότι αναφέρεις !!!

pixie

[quote user="NoName" post="333432"]Άρα έχεις κι εσύ θρησκεία.
Ότι αναφέρεις !!![/quote]

Ασφαλώς και έχω τις πεποιθήσεις μου...

Σε θρησκευτική αγέλη δεν συμμετέχω!!! Δεν το κρίνω απαραίτητο... :cool:

NoName

Σωστά.
Υπερκαλύπτει η ποσότητα των πεποιθήσεων σου την όποια άλλη ποσότητα ανθρώπων για να χρειαστείς εξωγενή θρησκεία.
Επαρκεί η δική σου αγέλη πεποιθήσεων δεν χρειάζεσαι άλλες
Είπαμε έχεις τα "πιστεύω σου" για θρησκεία
Δεν χρειάζομαι άλλη ανάλυση επ αυτού. Με έπεισες

pixie

[quote user="NoName" post="333437"]Σωστά.
Υπερκαλύπτει η ποσότητα των πεποιθήσεων σου την όποια άλλη ποσότητα ανθρώπων για να χρειαστείς εξωγενή θρησκεία.
Επαρκεί η δική σου αγέλη πεποιθήσεων δεν χρειάζεσαι άλλες[/quote]

'Οπερ σημαίνει? 'Οτι το τοκοχρεωλύσιό μου με το σύστημα έληξε, εντάξει?

Και τα αγελαία θρησκευτικά συναισθήματα?  :roll:

Δεν θα τον ξαναπληρώσω τον φόρο μου στην ευφυία? :razz:

larus audouinii

Είναι γεγονός πως η ιστορία της ανθρωπότητας στους αιώνες, έχει αλλάξει και με γνώμονα τις θρησκευτικές πεποιθήσεις  Ακόμη και σήμερα κάποιες λέσχες. ομάδες, αδελφότητες κλπ έρχονται στο φως της δημοσιότητας με ασαφή υπονούμενα και ακατανόητα σενάρια ή γεγονότα
Ξεφυλλίζοντας Ravenscroft για παράδειγμα ή και Κύθρα που είναι αρκετά υπερβολικός, το όλο θέμα αποχτάει άλλη διάσταση
Ας μην ξεχνάμε τις σταυροφορίες, τους ναίτες κλπ Και έχω την εντύπωση πως είναι πλέον γνωστό σε όλους μας πως η ιστορία που διδασκόμασταν στα σχολεία μάλλον είναι διαφορετική στο σύνολό της Για παράδειγμα, μια και αναφέρθηκε, για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των ναζί, την ένια όλης της ιστορίας στο πρόσωπο ενός δεκαεννέα που κατάφερε να μείνει στις μαύρες σελίδες της ως χίτλερ

black_velvet

[quote user="pixie" post="333418"]Είτε θρησκεία, είτε παραθρησκεία... το ίδιο ακριβώς πράγμα είναι!

Κάθε ''αγέλη'' έχει τους οπαδούς της και ένα ανάλογο τελετουργικό για να εκφράζεται...
Και φυσικά έχει τους νόμους και τους παρανόμους που χρησιμοποιούν την αφέλεια και τον φόβο των πιστών...

'Οτι πιστεύει κανείς είναι θρησκεία...[/quote]

Εύκολο να βάζει κανείς "όλα τα γουρούνια στο ίδιο σακί". Ειδικά όταν όχι μόνο δεν ξέρει να τα ξεχωρίσει, αλλά ούτε καν μπαίνει στον κόπο να ασχοληθεί μαζί τους.

Αυτή την αγέλη ακριβώς είναι που δεν θέλω ούτε να την βλέπω.
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

pixie

[quote user="black_velvet" post="333550"]

Ειδικά όταν όχι μόνο δεν ξέρει να τα ξεχωρίσει, αλλά ούτε καν μπαίνει στον κόπο να ασχοληθεί μαζί τους.[/quote]

Πού ακριβώς αναφέρεσαι μ' αυτά σου τα λόγια?  :oops:

Και πώς είσαι σε θέση να γνωρίζεις ότι κάποιος δεν έχει μπει στον κόπο και μάλιστα πολύ πιο βαθιά από μια επιδερμική κρίση? :roll:

Και αν υποθέσουμε ότι η δική σου θέση είναι η σωστή, ποιά είναι τα ερείσματά σου?

185 Επισκέπτες, 1 Χρήστης