Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 261
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 222
  • Total: 223
  • Leon

Παγωτό τριανταφυλλένιο

Ξεκίνησε από Crazy, Μαΐου 02, 2010, 02:56:54 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Crazy

Υλικά
480 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
5 κρόκοι αυγών
4-5 κουταλιές σούπας ροδόνερο
100 γρ. ζάχαρη
λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Τρόπος Παρασκευής

Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά.
Μόλις η κρέμα αρχίσει να αφρίζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Χτυπούμε στο μίξερ τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε λίγη λίγη τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.να ενωθούν τα υλικά μας.
Βάζουμε το μείγμα σε μπεν μαρι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.
Προσθέτουμε το ροδόνερο και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Βάζουμε το παγωτό σε δοχείο και το τοποθετούμε στη κατάψυξη.

Μικρά Μυστικά
Όταν το παγωτό μας μισοσφίξει.. το χτυπάμε ελαφρά με το μίξερ
αυτό το βοηθάει να γίνει αφράτο ...

καλή επιτυχία!

222 Επισκέπτες, 1 Χρήστης