Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 261
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 216
  • Total: 217
  • Leon

Παγωτό Σοκολάτα Πορτοκάλι

Ξεκίνησε από Lady D, Μαΐου 13, 2010, 08:55:56 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Lady D

Υλικά
500 ml κρέμα γάλακτος
250 ml φρέσκο γάλα πλήρες
2 γεμάτες κ.σ. κακάο
150 γρ. σοκολάτα υγείας ή κουβερτούρα σε κομματάκια
ξύσμα απο 3 πορτοκάλια (ακέρωτα)
175 γρ. καστανή ζάχαρη
5 μεγάλους κρόκους αυγών
μια πρέζα αλάτι

Τρόπος παρασκευής
Χτυπάμε λίγη ώρα στο μουλτι τη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ζεσταίνουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τη μισή ποσότητα κρέμας γάλακτος
και οταν έχει ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το κακάο.
Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα για να διαλυθεί το κακάο,
αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε απο τη φωτιά.
Ρίχνουμε τη σοκολάτα, ανακατεύουμε μέχρι να λυώσει και ρίχνουμε μέσα την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπωλ (κατα προτίμηση όχι πλαστικό) και απο πάνω τοποθετούμε ένα σουρωτήρι.
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη, το ξύσμα και το αλάτι στο ίδιο κατσαρολάκι.
Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε τους κρόκους αυγών.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά μερικές κουταλιές απο το ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα
και στη συνέχεια ριχνουμε τα αυγά μέσα στο υπόλοιπο γάλα.
Με μια ξύλινη κουτάλα με επίπεδη άκρη, ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά,
ξύνοντας με την άκρη της κουτάλας τον πάτο,
μέχρι να νοιώσουμε οτι αρχίζει να πήζει το μίγμα και ελαφρώς κολλάει στον πάτο.
Προσοχή, δε θέλουμε να βράσει!
Περιχύνουμε το μείγμα πάνω απο το σουρωτήρι στο μπωλ με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε .
Αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το βάζουμε σε δοχείο με καπάκι
το κλείνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο αρκετές ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά.

καλή επιτυχία!

216 Επισκέπτες, 1 Χρήστης