Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 157
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 155
  • Total: 156
  • Leon

ο μικρος πριγκηπας

Ξεκίνησε από papadia, Σεπτεμβρίου 12, 2011, 11:14:43 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

papadia

......αποσπασμα απο το βιβλιο "Ο μικρος ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ"

........ο μικρος πριγκηπας πηρε τη καρεκλα, την εβαλε στη  ακρη του πλανητη...

και ατενιζοντας το βλεμμα του  αρχισε να κλαιει

.....κλαιει γτ το τριανταφυλλο του ειναι ενα συνηθισμενο τριανταφυλλο...

.....αλλά οχι...το τριανταφυλλο του ειναι μοναδικο...

κ ειναι ιδιαιτερο γτ ειναι αυτο που αγαπα.....

γιατι ειναι αυτο, γιατι ειναι δικο του, γιατι ειναι το όνειρό του

κ κανείς δε μπορει να του παρει...
...οσο μπορω...οταν μπορω...

Pappas10

Ίσως το κορυφαίο βιβλίο.

Όσες φορές κι αν το έχω διαβάσει, ανακαλύπτω κάτι καινούργιο. Πραγματικά... δεν ξέρω τι είδους φώτιση είχε ο Εξπερύ όταν το έγραψε αλλά μπορείς να το ονομάσεις "Θεϊκό" βιβλίο.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

papadia

συμφωνω

......απολυτως με τον προλαλησαντα...δεν θα μπορουσα αλλωστε να μη συμφωνησω..σσναδελφικη

αλληλεγγυη......

εχω διαβασει δεκαδες βιβλια κ ποιηματα αυτο ομως το βιβλιο μαζι με κανα  δυο ακομα με εχουν

σημαδεψει...

ειδικα αυτο με εκανε να αλλαξω τροπο σκεψης κ τροπο ζωης κ να βλεπω τη ζωη απο αλλη οπτικη γωνια..

papadia

κανένας μεγάλος δεν θα καταλάβει ποτέ γιατί αυτό έχει τόση πολλή σημασία. Αυτό για μένα είναι το πιο όμορφο και λυπημένο τοπίο στον κόσμο. Εδώ πρωτοφανερώθηκε ο μικρός πρίγκιπας, στην έρημο. Αν τύχει και περάσετε από κει ,σας ικετεύω, μην βιαστείτε, περιμένετε λίγο κάτω από τ αστέρι. Αν λοιπόν κάποιο παιδί σας πλησιάσει, αν γελάει, αν έχει χρυσαφένια μαλλιά, αν δεν απαντάει στις ερωτήσεις σας, τότε θα καταλάβετε αμέσως ποιος είναι. Τότε κάντε μου σας παρακαλώ την χάρη, μην μʼ αφήσετε τόσο λυπημένο: γράψτε μου γρήγορα πως ξαναγύρισε”

Belladona

Μολονότι υποτίθεται ότι είναι παιδικό βιβλίο, ο Μικρός Πρίγκιπας κάνει μερικές βαθυστόχαστες και ιδεαλιστικές παρατηρήσεις σχετικά με τη ζωή και την ανθρώπινη φύση. Η ουσία του βιβλίου περιέχεται στις ατάκες που βγαίνουν από το στόμα της αλεπούς προς τον μικρό Πρίγκιπα: "On ne voit bien qu'avec le cœur. L'essentiel est invisible pour les yeux." (Δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνον με την καρδιά. Το ουσιώδες είναι αόρατο για τα μάτια). Η αλεπού στέλνει και άλλα μηνύματα-κλειδιά, όπως: "Είσαι υπεύθυνος για πάντα, γι' αυτό που έχεις εξημερώσει" και "Ο χρόνος που πέρασες με το τριαντάφυλλο σου είναι αυτό που το κάνει ξεχωριστό για σένα".

papadia

.....Πάνω στο μικρό σου πλανήτη, όμως, θα σου ήταν αρκετό να τραβήξεις την καρέκλα σου μερικά βήματα πιο πέρα. Και τότε θα 'βλεπες το δειλινό κάθε φορά που θα το 'θελες ...
- Μια μέρα είδα τον ήλιο να βασιλεύει σαραντατρείς φορές!
Και λίγο μετά, πρόσθεσε:
- Ξέρεις ... όταν είναι κανείς έτσι λυπημένος, του αρέσουν τα ηλιοβασιλέματα ...
- Τη μέρα που τα είδες σαραντατρείς φορές ήσουνα, λοιπόν, τόσο πολύ λυπημένος;
Μα ο μικρός πρίγκιπας δεν απάντησε.

papadia

....-Πήγαινε πάλι να δεις τα τριαντάφυλλα, θα καταλάβεις πως το δικό σου είναι μοναδικό στον κόσμο.
- Θα ξανάρθεις να με αποχαιρετήσεις κι εγώ θα σου κάνω δώρο ένα μυστικό.
Ο μικρός πρίγκιπας έφυγε για να πάει να ξαναδεί τα τριαντάφυλλα:
- Δεν είναι ολότελα όμοια με το δικό μου, ακόμη δεν είσαστε, τους είπε. Κανείς δεν σας έχει εξημερώσει και σεις δεν έχετε εξημερώσει κανένα. Είσαστε όπως ήταν η αλεπού μου. Κι εκείνη δεν ήταν παρά όμοια με εκατό χιλιάδες άλλες. Όμως εγώ την έχω κάνει φίλη μου κι είναι τώρα μοναδική στον κόσμο.
Και τα τριαντάφυλλα έδειξαν να τα 'χουν πειράξει πολύ τα λόγια του μικρού πρίγκιπα.
- Είσαστε όμορφα, μα είσαστε άδεια, πρόσθεσε. Κανείς δεν θα μπορούσε να πεθάνει για σας. Σίγουρα, κάποιος τυχαίος περαστικός, βλέποντας το δικό μου λουλούδι θα νόμιζε πως σας μοιάζει. Μα, από μόνο του αυτό, είναι πιο σημαντικό από όλα εσάς, γιατί εγώ το ποτίζω, το προφυλάσσω κάτω από ένα γυάλινο δοχείο. Γιατί είναι αυτό που εγώ προφύλαξα με το παραβάν. Γιατί αυτό είναι που του σκότωσα τις κάμπιες (εκτός από δυο ή τρεις που τις άφησα για να γίνουν πεταλούδες). Γιατί αυτό είναι εκείνο που το άκουσα να παραπονιέται ή να περηφανεύεται ή, μάλιστα, μερικές φορές να σωπαίνει. Γιατί είναι το τριαντάφυλλό μου.
Και γύρισε προς την αλεπού.
- Γεια σου, είπε ...
- Γεια σου, είπε η αλεπού. Να το μυστικό μου. Είναι πολύ απλό: δεν βλέπει κανείς πολύ καλά παρά μονάχα με την καρδιά. Ότι είναι σημαντικό, δεν το βλέπουν τα μάτια.
- Ότι είναι σημαντικό δεν το βλέπουν τα μάτια, επανέλαβε ο μικρός πρίγκιπας, για να το θυμάται.
- Είναι ο χρόνος που έχεις χάσει για το τριαντάφυλλό σου και που το κάνει τόσο σημαντικό.

155 Επισκέπτες, 1 Χρήστης