Ειδήσεις:

Το φτιάχνουμε ακόμα.. υπομονή ...

Main Menu

ΣΑΛΤΣΕΣ

Ξεκίνησε από ChEf, Μαΐου 12, 2006, 12:00:29 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf

Αγαπητοι φίλοι οι σάλτσες νοστιμεύουν τα φαγητα μας και μπορουν ν αλλαξουν ενα οποιοδηποτε φαγητο.Κλασσικες εξωτικες πικαντικες ή δικης μας εμπνευσης...ολες οι σαλτσες βρισκονται εδω

Ntama

ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ



-1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο, φρέσκο μαϊντανό
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-2/3 φλιτζανιού κουκουναρόσπορους κοπανισμένους
-2 κουτ. της σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού
-2/3 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
-1 πρέζα άσπρο πιπέρι
-3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο





Ετοιμάζουμε τη σάλτσα πέστο ρίχνοντας όλα τα υλικά της στο μπλέντερ και τα δουλεύουμε για 2 λεπτά. Η σάλτσα είναι έτοιμη. Τη διατηρούμε κατά μέρος στο ψυγείο, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Ntama

ΣΑΛΤΣΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ



1/3 φλιτζανιού σπορέλαιο
1/4 φλιτζανιού ξίδι από κόκκινο κρασί
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα άσπρο πιπέρι



Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ, αναμιγνύοντας καλά όλα τα υλικά σε ένα σέικερ ή μπώλ. Το κλείνουμε καλά και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα. Αν αναμίξουμε τα υλικά σε μπώλ, φροντίζουμε για πολύ καλο ανακάτεμα.Τοποθετούμε τη βινεγκρέτ στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Jezebell

Μαρινατα με βοτανα

ΥΛΙΚΑ
# 3/4 της κούπας Ελαιόλαδο.
# 1/4 της κούπας λευκό Ξύδι ή χυμό Λεμονιού.
# 2 σκελίδες Σκόρδο λυωμένες.
# 1 κ. κ. Μουστάρδα.
# 1/2 κ. κ. Βασιλικό.
# 1/2 κ. κ. Ρίγανη.
# 1/2 κ. κ. Ματζουράνα.
# 1/2 κ. κ. Δενδρολίβανο.
# 1/4 κ. κ. μαύρο Πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
# Ανακατέψτε τα υλικά και χρησιμοποιείστε την μαρινάτα.

Jezebell

Μαρινατα μπυρας

ΥΛΙΚΑ
# 2 κουτιά μπίρα
# 2 κ. κ. Αλάτι.
# 1/2 κούπα Ελαιόλαδο.
# 1 κ. κ. πιπέρι Καγιέν.
# 1 κ. σ. Ξύδι.
# 1 κ. σ. χυμό Λεμονιού.
# 1 σκελίδα Σκόρδο λυωμένο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
# Ανακατέψτε τα υλικά και χρησιμοποιείστε την μαρινάτα.
# Χρησιμοποιήστε το μίγμα για να αλείφετε τα τρόφιμα στην διάρκεια του ψησίματος.

Jezebell

ΜΑΡΙΝΑΤΑ BLOODY MARY

ΥΛΙΚΑ
# 3/4 της κούπας χυμό Τομάτας.
# 1/4 της κούπας Βότκα.
# 1 κ. κ. χυμό Λεμονιού.
# 1/2 κ. κ. σάλτσα Σόγιας.
# 2 σταγόνες Tabasco.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
# Ανακατέψτε τα υλικά και χρησιμοποιείστε την μαρινάτα.

Jezebell

ΣΑΛΤΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
ΥΛΙΚΑ
# 2 φλ. φύλλα φρέσκου βασιλικού
# 2 σκελίδες σκόρδο
# 2 κ. κ. κουκουνάρι
# 5-6 κ. σ. Λάδι
# 120 γρ. τριμμένη παρμεζάνα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
# Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό και το σκόρδο και τα βάζουμε μαζί με τα κουκουνάρια στο μπλέντερ να γίνουν ένας ομοιόμορφος πολτός.
# Προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι και την παρμεζάνα μέχρι να τελειώσουν.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
# Χρησιμοποιήστε την σε ζυμαρικά ή σαλάτες.
# Μπορείτε να διατηρήσετε την σάλτσα κλειστή στο ψυγείο για πολλές μέρες.

papi

Αυγολέμονο

  • 2 φλυτζάνια ζωμό από οτιδήποτε φτιάχνετε
  • 1 1/2 ποτήρι γάλα
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας γεμάτη κορν φλάουερ
  • 2 λεμόνια
  • 2 κρόκους
  • αλάτι

-Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το ζωμό να βράσει

-Διαλύετε το κορν φλάουερ στο γάλα

-Χτυπάτε τους κρόκους

-Στίβετε τα λεμόνια και τα προσθέτετε στους κρόκους

-Αποσύρετε το ζωμό από τη φωτιά

-Προσθέτετε το γάλα με το κορν φλάουερ στο ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς να μην σβολιάσει

-Προσθέτετε και τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα

-Το ξαναβάζετε σε ελάχιστη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι η σάλτσα να δέσει

papi

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

  • 1 φλυτζ τσαγιού λάδι
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • χυμός λεμονιού
  • αλάτι

-Βάζετε σε ένα μπωλ τη μουστάρδα, το αλάτι και τους κρόκους.

-Ανακατεύετε με σύρμα, προσθέτοντας μερικές σταγόνες ξύδι, ώστε το μείγμα να γίνει σαν αλοιφή.

-Ανακατεύοντας συνέχεια ρίχνετε λάδι πολύ σιγά μέχρι να τελειώσει.

-Ενδιάμεσα ρίχνετε σταγόνες ξύδι.

-Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και η μαγιονέζα είναι έτοιμη.

papi

Μαρέγκα

  • 4 ασπράδια αυγών
  • 1 σταγόνα λεμόνι

-Σε ένα μπώλ στεγνό βάζετε τα ασπράδια με το λεμόνι

-Χτυπάτε με το μίξερ ή με σύρμα μέχρι να γίνει μία σφικτή παχύρευστη κρέμα

papi

ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑ

  • 1 φλυτζ. τσαγιού λάδι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες φρέσκιες και 1 κουταλιά της σούπας πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό ή
  • 1 κουτί ντοματάκια και 1 κουταλιά της σούπας πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό
  • ½ κουτ.γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

-Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να ροδίσει .

-Τα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.

-Προσθέτουμε την ντομάτα, λίγη ζάχαρη, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ανάλογο νερό.

-Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι ν απορροφηθεί το νερό.

papi

Σάλτσα Ψητού

  • 3-4 κουταλιές της σούπας λίπος από το ταψί
  • 1 1/2-2 φλυτζάνια νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • αλάτι και πιπέρι

-Παίρνετε από το ταψί το λίπος και το βάζετε σε ένα κατσαρολάκι

-Ρίχνετε στο ταψί το νερό και το ξύνετε να πάρετε όλα τα συστατικά

-Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό να ζεσταθεί

-Ζεσταίνετε το βούτυρο και διαλύετε το αλεύρι

-Ανακατεύετε μέχρι να γίνει καφέ σκούρο

-Προσθέτετε σιγά σιγά το ζεστό νερό

-Αλατοπιπερώνετε

-Ανακατεύετε μέχρι να πήξει και σερβίρετε

Evitaki

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

ΥΛΙΚΑ
2 κροκοι αβγων
1 κουταλι της σουπας νερο λιγο αλατισμενο
λιγο αλατοπιπερο
1 κουταλακι του γλυκου ξυδι λευκο
1/2 κουταλακι του γλυκου μουσταρδα
1 φλιτζανι καλαμποκελαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βαζετε στο μπλεντερ τους κροκους με το νερο,το ξυδι,το αλατοπιπερο,κ τη μουσταρδα κ χτυπατε πολυ καλα
Προσθετετε το λαδι σε μικρες ποσοτητες στην αρχη σχεδον σταγονα σταγονα μεχρι να αρχησει να στερεοποιειται το μιγμα κ σε μεγαλυτερες στην συνεχεια μεχρι να το χρησιμοποιησετε ολο κ να πηξει καλα η μαγιονεζα

Evitaki

ΣΑΛΤΣΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΓΙΑ ΨΑΡΙ

ΥΛΙΚΑ
300 γρ μαγιονεζα
100γρ καροτο βρασμενο κ πολυ ψιλοκομμενο
50γρ καπαρη ψιλοκομμενη
1 κουταλια της σουπας ξερο εστραγκον


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
αναμιγνυετε ολα τα υλικα σε ενα μπολ κ αφηνετε το μιγμα στο ψυγειο να παγωσει
σερβιρετε το ψαρι στο τραπεζι κ ξεχωριστα σε ενα ή περισσοτερα μπολ σερβιρετε κ τη συνοδευτικη σαλτσα