Ειδήσεις:

Το φτιάχνουμε ακόμα.. υπομονή ...

Main Menu

Πόσο άπιστες είμαστε;

Ξεκίνησε από balland, Σεπτεμβρίου 18, 2007, 02:04:19 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

balland

Πρωταθλήτριες στην απιστία δεν μας λες. Το έχουμε κάνει, αλλά όχι κατʼ εξακολούθηση, δεν μετανιώσαμε, αλλά λίγες τύψεις νιώσαμε. Δεν θα το συμβουλεύαμε σε φίλες αν δεν είναι σίγουρες ότι το θέλουν.

Και τις περισσότερες φορές απιστήσαμε επειδή ερωτευτήκαμε τον επόμενο. Άντρες, μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι. Το κέρατο δεν είναι τόσο μακρύ για να σας ενοχλεί...

Από μικρή άκουγα για τη μυθική εγκράτεια των γυναικών. Αυτήν που τους επιτρέπει να διάγουν βίον άσπιλον μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος, και αυτήν που -αφού τον παντρευτούν- τους επιτρέπει να δείξουν ανοχή σε έναν βασανιστικό βίο εξαιτίας του άπιστου -όπως αποδείχτηκε τελικά- συζύγου. Για χάρη των παιδιών. Για χάρη των πεθερικών, του μπακάλη, του παπά της ενορίας. Μεγάλωσα όμως και κατάλαβα ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο αθώα. Οι γκαρσονιέρες με παράνομους εραστές του σήμερα είναι οι αγροί και οι σιταποθήκες του χθες. Πάρε απιστία να έχεις και τότε και τώρα και πάντα. Δεν μας έφτανε να κραδαίνουμε τα σουτιέν μας. Η γυναικεία χειραφέτηση για να ολοκληρωθεί απαίτησε να κραδαίνουμε και τα βρακιά (στρινγκ) μας. Και η γυναικεία απιστία έγινε official...

Ω κέρατο, ω κέρατο, μ' αρέσεις πως μ' αρέσεις
Δεν είναι ν' απορείς. Το εννοώ. Στο ερωτικό ισοζύγιο έσοδα και έξοδα (για βόλτες με τον τάρανδο) κατανέμονται εξίσου και στα δύο μέλη της σχέσης. Με απάτησες, σε απατώ. Αφού μπορείς εσύ, μπορώ κι εγώ. Κάπως έτσι η βεντέτα ανάμεσα σε συντρόφους γίνεται σίριαλ αυτοτελών με θεατές γνωστούς και φίλους. Αλλά αυτή είναι η απλούστερη των εκδοχών. Δεν ρέει σε όλες μας το αίμα της εκδικητικής σκύλας. Που δίκιο έχει στην τελική. Οι περισσότερες από εμάς (όπως αποδεικνύεται από τα λεγόμενα σας) απιστούμε όταν και γιατί η σχέση έχει φθαρεί. Όταν έχει επέλθει το τέλμα. Όταν έχουμε βρει τον επόμενο. Δεν μας αποκαλούν τυχαία συναισθηματικές. Ούτε τυχαία ντόμπρες. «Αγάπη μου, ήρθε η ώρα να σου αποκαλύψω ότι είμαι με άλλον και θέλω να χωρίσουμε» θα πεις εσύ. «Αγάπη μου, μπορεί να πήγα με άλλες, αλλά εσένα αγαπώ» λέει εκείνος. Είναι θέμα οπτικής. Εσύ θα φύγεις, αυτός θα μείνει. Εσύ σκέφτεσαι (και ντρέπεσαι για) την καινούρια σου ορθοστατική κουπ, εκείνος βολεύεται άνετα με κέρατα και κουδούνια. Πιθανόν να χωράει να περάσει και την πόρτα. Αλλά γεγονός παραμένει ένα: Όλες, ή σχεδόν όλες, το έχουμε κάνει. Μία φορά, δύο φορές... δεν έχει σημασία. Το έχουμε κάνει και νιώσαμε καλά. Γεμίσαμε αυτοπεποίθηση. Είμαστε ακόμα ζωντανές, σαν ροκ συγκρότημα. We will, we will cheat you...And the oscar goes to...
Ξέρω πια. Ανυπομονείτε να ακούσετε τα αποτελέσματα. Γιατί η Diva ξέρει να μοιράζεται μαζί σας τις ανησυχίες: Πόσο άπιστες είμαστε, κορίτσια; Enjoy the ride:

Σε ποσοστό 80 % οι γυναίκες που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο μας έχουν απιστήσει. Το υπόλοιπο 20% απομένει σε όσες απάντησαν αρνητικά. Και δεν είναι όλες παντρεμένες για να ψάξουμε ελαφρυντικά. Το 50% το έχει κάνει μία φορά και μέσα στην ίδια σχέση. Το υπόλοιπο 40% έχει απιστήσει στην ίδια σχέση κατιτί παραπάνω (δύο φορές) και ένα 10% μία φορά σε κάθε σχέση. Βρήκα και μία που το έχει κάνει πολλές φορές στον μόνιμο σύντροφο της (φίλε, η κατάληξη του προλόγου μου δεν σε αφορά!).

Μαθέ το γιατί: Είπαμε ερωτευτήκαμε άλλον (40%). Απατάμε. Βαρεθήκαμε. Η σχέση είχε κορεστεί. Περνάμε κρίση (40%). Απατάμε. Από εκδίκηση (10%). Απατάμε. Από περιέργεια (10%). Απατάμε. Α, και κάποια μου έγραψε ότι είχε μεθύσει. Αυτό το τελευταίο δεν ξέρω αν πιάνεται για απιστία ή για μαλακία.

Tι νιώσαμε: Το 40% ένιωσε τύψεις. Και όπως λέει και η κολλητή μου, που δεν έχει απιστήσει ποτέ, την ώρα που άνοιγες τα πόδια σου ήταν καλά; Αλλά εκείνη τη στιγμή δεν έχεις το χρόνο να νιώσεις (κάτι περισσότερο από ηδονή). Το άλλο 40% ένιωσε λίγες τύψεις. Εντάξει, λογικό. Και αυτός (ο απατημένος) δική σου επιλογή είναι. Τον αγάπησες. Τον καημένο! Μετά θυμάσαι το τέλειο σεξ και στέλνεις τον καημένο στα δίχτυα. Το υπόλοιπο 20% ένιωσε ικανοποίηση, πιο όμορφο και επιθυμητό, μία κατάλαβε ότι έπρεπε να χωρίσει και μία ότι έπρεπε να δώσει μια ευκαιρία στη σχέση της (αφού φούλαρε το ντεπόζιτο). Ωραία τα λέτε, κορίτσια. Εγώ πάλι, τότε ένιωσα ένα πιάσιμο και μια κούραση από τις απανωτές φορές.

To 60% από τις ερωτηθείσες απάντησε ότι η περίπτωση τους ήταν one night stand και το υπόλοιπο 40% μίλησε για παράλληλη σχέση. Το κέρατο νομίζω έχει το ίδιο σχήμα και στις δύο περιπτώσεις. Το 60% το απέκρυψε από τον σύντροφο του, το 40% το είπε και χώρισε ή το είπε γιατί εκείνος κατάλαβε. Μα καλά, χρυσή μου, ξέχασες να βάλεις κονσίλερ στην πιπιλιά;

Ο απατημένος σύντροφος: Σε ποσοστό 80% δεν κατάλαβε τίποτα. Κοινώς, αγρόν αγόραζε. Καναδύο (το 20% δηλαδή) σας τσακώσανε. Πώς, απορείτε. Και εγώ. Δεν φημίζονται για τα πουλιά που πιάνουν στα αέρα. Το χειρότερο όμως δεν τους το διαβάσατε ακόμα: Με πανηγυρικό ποσοστό (80%) ο εραστής είναι αυτός που κάνει το καλύτερο σεξ. Θα μου πεις και τι άλλο θα μπορούσε να ενώσει δύο -τυπικά- άγνωστους μεταξύ τους. Η ακατανίκητη σεξουαλική έλξη είναι θεά! Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει και αυτό, τις περισσότερες φορές (60%) ο εραστής γνώριζε την ύπαρξη του συντρόφου. Και τι έκανε γι' αυτό; Προχώρησε. Αυτό θα πει αλληλεγγύη μεταξύ ομοφύλων!

Σε ποία περίπτωση κρίνετε δικαιολογημένη τη γυναικεία απιστία; Μας απάντησαν όλες, άπιστες και μη:
- Σε στιγμή ακατανίκητης επιθυμίας.
- Σε καμία. Αν δεν τον θες, τον χωρίζεις.
- Όταν ο σύντροφος σε κουράζει με τη ζήλια του.
- Όταν η σχέση δεν σου δίνει όσα χρειάζεσαι.
- Όταν ο σύντροφος σου κάνει επανειλημμένα τα ίδια.
- Σε περίπτωση κεραυνοβόλου έρωτα.
- Όταν σε μια σχέση δεν περνάς καλά, αλλά για κάποιους λόγους δεν γίνεται να χωρίσεις.
- Είναι ένας τρόπος για να διαπιστώσεις αν θες να χωρίσεις.
- Όταν πραγματικά σοβαροί λόγοι δεν σου επιτρέπουν τον «επίσημο» χωρισμό, δεν συνεχίζεις να έχεις παράλληλα σεξουαλική σχέση με τον σύντροφο/σύζυγο και δεν το παίζεις «γλυκιά και αφοσιωμένη», είσαι προσεχτική και διακριτική, δεν εκτίθεσαι και δεν εκθέτεις τον άνθρωπο με τον οποίο ζεις (έστω κατά συνθήκη) ή την οικογένεια σου.
- Πάντα είναι δικαιολογημένη. Κάνεις αυτό που θες.

Και τι θα συμβουλεύατε τη φίλη σας που κρέμεται κι αυτή από το στόμα σας;
- Εξαρτάται από το λόγο που θέλει να το κάνει.
- Να το σκεφτεί καλά.
- Να το κάνει αν είναι ερωτευμένη.
- Να κάνει ό,τι νιώθει.
- Να ελέγξει πρώτα τι δεν πάει καλά με την σχέση της και μετά να κάνει ό,τι κάνει.
- Να μην το μετανιώσει.
- Να μην το κάνει.
- Να σκεφτεί τις συνέπειες.
- Να ξεκαθαρίσει πρώτα με τον σύντροφο της.
- Να είναι προσεχτική, να μην το πει πουθενά και να σκεφτεί καλά τους λόγους που το κάνει.
- Να ζυγίσει πολύ καλά τις συνέπειες και τις αντοχές της.

Tι είναι αυτό που σας εξιτάρει στην απιστία; Το 40% δεν βρίσκει τίποτα. Για το 30% είναι η παρανομία. Ένα 20% επιβεβαιώνεται και το υπόλοιπο 10% μοιράζεται ανάμεσα στα: το σεξ, ότι ανακαλύπτεις νέα σώματα και πρωτόγνωρα συναισθήματα. Και η τελευταία ατάκα ανήκει στην Έφη: «Η απουσία συναισθηματικών δεσμεύσεων που, έτσι κι αλλιώς, κάνουν κακό στη σχέση».

Ρωτήσαμε να μάθουμε αν κατέληξε ποτέ απιστία σε σχέση και, βουαλά, τα ποσοστά μοιράστηκαν: 50% ναι, 50% όχι και μία που θα ήθελε αλλά ατύχησε.

Μετανιώσατε; 70% βροντοφώναξε όχι (το θέλαμε!), 30% ναι (και επέστρεψε στη βάση του). Για τον εαυτό μου, μου απάντησε κάποια. Και λέει την αλήθεια: Επειδή είναι πολύ άνανδρο να κοροϊδεύεις τον άλλο. Και το τελευταίο που θες είναι να κάνεις ό,τι σου κάνουν... οι άντρες.


Της Δήμητρας Βγενοπούλου


ante k sta dika sas koritsia mas
an k den sas einai agnwsta
ta osa leei to ar8raki... :wink:

Jezebell

Καταρχας μπερδευτηκα με τον τιτλο σου!!
Κατα 2 αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι σας κανει τρελλη εντυπωση οτι οι γυναικες ειναι απιστες!Γιατι να μην ειναι?Ποια ειναι η διαφορα μας με εσας?
Προσωπικα το θεωρω φυσιολογικο αλλα δεν επιλεγω να το κανω λογω αυτοσεβασμου αλλα και σεβασμου ενος συντροφου που επελεξανα εχω διπλα μου.
Ομως ξαναρωταω τι ακριβως σας κανει εντυπωση?

snoopy

και εγώ την ίδια απορία έχω... οτι ισχύει για τους μεν ισχύει και για τους δε.....
θα συμφωνήσω με την Jezebell .. ολα ειναι θέμα σεβασμού στον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου. αν δεν το πολυσέβεσαι... εισαι πιο "ανοιχτος" σε προτάσεις.

Rakendytos

Στελιο..
Δημητρα Βγενοπουλου λεγεται η Σοφια?

Μια Σοφια (ειναι και ψυχολογος)  την εχω διαβασει με αναλογα κειμενα.. που το βρηκες?

balland

Παράθεση από: "Rakendytos"Στελιο..
Δημητρα Βγενοπουλου λεγεται η Σοφια?

Μια Σοφια (ειναι και ψυχολογος)  την εχω διαβασει με αναλογα κειμενα.. που το βρηκες?

odysea anazhthsa ar8ra gia tis sxeseis k epesa panw sto site MyWorld..
den kserw an thn lene sofia h alliws thn syggrafea..

balland

misom k snoopako den yparxei kamia aporia sto keimeno..
apanthsh sthn erwthsh tou titlou yparxei mesw statistikwn k ereunwn..
(opws fantazomai 8a eidate)...

misom entypwsh den kanei se kanenan oti oi gynaikes einai apistes..

apla xreiazotan ena keimenaki edw mesa,grammeno apo gynaika,
pou na antikrouei to tsoubalistiko,'oloi oi antres einai to idio gourounia'...

na grapsw thn ataka pou 8a poun oi antres diabazontas to?
mpaaa den xreiazetai..hdh perase apo to myalo sas... :wink:

anzelina

:scratch:  :scratch:  :scratch:  :scratch:

Pappas10

Καλά κι αυτή η τύπισσα έγραφε τόσην ώρα για κάτι τέτοιο;;;;

Εδώ το είπε ο Ζήκος

"Αι γυναίκαι είναι άπισται... το φιλοσόφησα τώρα"

Ρε πλάκα μου κάνετε.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

kodikas

μ αλλα λογια να αγαπιομαστε..

το μονο κερατο που ειναι αποδεχτο ειναι αυτο που μνημονευουμε ( το κερατο μου το τραγιο)
οταν μας φαει τη θεση παρκαρισματος "αυτος ο ξεφτιλας με το landa"

σε καθε αλλη περιπτωση
ή το κανεις γαγαρα και χωνεις το κεφαλι σου στην αμμο, εχοντας την κρυφη ελπιδα να μην βγει απεναντι αυστραλια μερια,
 στολιζοντας την επιλογη σου με χιλιες δυο ψυχολογικοψυχωτικες δικαιολογιες τυπου «αφες αυτόν ,ου γαρ οιδασι τι ποιουσιν»

ή επαναστατεις , κανεις το χουλιγκανι σε αγωνα παναθηναικου-ολυμπιακου,
και βγαζεις στη φορα ολη τη σεξουαλικη ζωη της αειπαρθενου μαριας και ολων των αγιων, βριζοντας..

όλα τα αλλα είναι απλες οδοντοκρεμες..
λογια που λεμε στον εαυτο μας για να τον παραμυθιασουμε και να απαλυνουμε την φαγουρα
που ενιοτε μας πιανει εκει ψηλα στην κεφαλη..
καθως και λογια που λεμε στον εαυτο μας για να τον πεισουμε στην μη
προσφορα του κερατου.(εως την στιγμη της προσφορας παντα)

οι πραττοντες δε, το κανουν με σωας τας φρενας και εχοντας γνωση των κινδυνων οποτε είναι τουλαχιστον ανοητο
να λεμε «ειμαι πικραμενος που στα φορεσα αγαπη μου»..
κι οσο δε για την αναζητηση των αιτιων σε παλια αγιατρευτα ψυχολογικα τραυματα..
αστο καλυτερα, ας μην το πω, γιατι παλι θα θεωρηθω ασεβης προς τον πονο του συνανθρωπου..

παντως οπως και να ειναι
το κερατο ειναι μερος μιας καθημερινοτητας ενηλικων κι οπως κι αν το αντιμετωπισεις (στωικα ή υστερικα)
αυτο θα ειναι παντα εκει..

Anonymous

μεγαλη σημασια δινετε στο κερατο.....ουφφ....

Athinoula

to kerato einai kerato....ti simasia exei...poli simasia tou dosame simfono me thn prolalisasa... :D

Rakendytos

το ενα δε λεει.. κανω χωριστρα.. :D

Τριχες αδελφια..ολα μες την ζωη ειναι..
Αν αγαπας και νοιαζεσαι τον αναθρωπο σου θα τον καταλαβεις κι αν χρειαζεται θα τον συγχωρισεις..

samorc

εγω θα ελεγα..οσο μας γραφουν..τοσο θα ειμαστε απιστες..