Ειδήσεις:

Το φτιάχνουμε ακόμα.. υπομονή ...

Main Menu

Το εγχειρίδιο της Ελιάς!

Ξεκίνησε από pixie, Οκτωβρίου 07, 2009, 08:52:44 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Σημάδια γοητείας οι ελιές στο σώμα μας και η ερμηνεία τους έχει μακροχρόνια ιστορία.
'Ηδη από την εποχή των αρχαίων Ελλήνων, οι ελιές θεωρούνταν ότι μπορούν να ξεδιπλώσουν πτυχές του χαρακτήρα ακόμα και το πεπρωμένο του ανθρώπου.

Σε ένα παλιό περιοδικό, κάνοντας spaceclearing, βρήκα τούτο το αρθράκι!

Οι αλχημιστές του Μεσαίωνα, λοιπόν, ισχυρίζονταν ότι οι ελιές ήταν θεϊκά σημάδια.
Γύρω στο 1600 η μελέτη τους διαδόθηκε ακόμα περισσότερο, ακολουθώντας τις θεωρίες της εποχής που συσχέτιζαν τη γη με τον ουρανό και το σώμα με τα άστρα. Οι ελιές, ανάλογα με το σημείο που βρίσκονταν, αντιστοιχούσαν στον αστρολογικό συμβολισμό των δώδεκα ζωδίων.
Γύρω στο 1700 η μαντική τέχνη που βασιζόταν στη θέση των ελιών, έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής, μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, που οι κυρίες της αριστοκρατίας χρησιμοποιούσαν ακόμα και ψεύτικες ελιές!

ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ

Μαύρο.. Απογοητεύσεις, δυσκολίες, ισχυρά εμπόδια.
Ανοιχτό καφέ.. 'Οχι τόσο ουσιαστική τύχη, όσο σταθερή. Αργή άνοδος.
Κοκκινωπό.. Γρήγορες επιτυχίες από εκεί που δεν τις περιμένετε.Κεραυνοβόλοι έρωτες, απρόσμενη τύχη.
Στρογγυλή & ομοιόμορφη ελιά.. Πράος, γλυκός και ευέλικτος χαρακτήρας.
Ανώμαλη.. Δύσκολος χαρακτήρας, πεισματάρης και ιδιότροπος.
Οβάλ.. 'Ελλειψη τύχης, αγώνες για να φτάσετε στο στόχο σας.
Επιμήκης.. Οικονομική ευεξία, ψυχρότητα.

ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

Οι ελιές συνήθως βρίσκονται σε σημεία του σώματος που συμβολικά είναι συνδεδεμένα με κάποιο από τα 12 ζώδια, προσδίδοντας στο άτομο τα χαρακτηριστικά του ζωδίου.

-Μία ελιά στο μέτωπο, αποδίδει τα χαρακτηριστικά του Κριού. Παρορμητικότητα, κουράγιο, εντάσεις, ζωηράδα.
-Πάνω στο λαιμό,περιοχή που αποδίδεται στον Ταύρο, οι ελιές αποκαλύπτουν λαιμαργία, αισθησιασμό, υπομονή και φόβο για τις αλλαγές.
-Πάνω στα χέρια, τα μπράτσα και τους ώμους, που συνδέονται με τους Διδύμους, αποκαλύπτουν εξυπνάδα, δυναμισμό,διορατικότητα στον επαγγελματικό τομέα.
-Οι ελιές στο θώρακα και στο στήθος, περιοχές που συμβολίζουν τον Καρκίνο, δείχνουν γλυκύτητα, πλούσια φαντασία και ευθιξία.
-Στη ράχη, που αντιστοιχεί στον Λέοντα, δείχνουν υπερηφάνεια,αυστηρότητα και χαρίσματα αρχηγού.
-Στην κοιλιά, περιοχή της Παρθένου, υποδηλώνουν ακρίβεια, υγιεινή ζωή και υψηλή αίσθηση καθήκοντος.
-Στα πλευρά και τους γλουτούς, περιοχές του σώματος συνδεμένες με το Ζυγό, οι ελιές μιλούν για αποπλάνηση, κοινωνικότητα και καλό γούστο.
-Στην ήβη, που αντιστοιχεί στον Σκορπιό, είναι σύμβολα σεξουαλικότητας αλλά και εκδικητικού χαρακτήρα και δείχνουν χαρισματικό άνθρωπο.
-Οι ελιές στους γοφούς και τους μηρούς, περιοχές του Τοξότη, σκιαγραφούν έναν άνθρωπο ιδεαλιστή, που έλκεται από τον ανοιχτό ορίζοντα και τα μακρινά ταξίδια.
-Οι ελιές στα γόνατα, που συνδέονται με τον Αιγόκερω, είναι δείκτες ψυχρότητας και φιλοδοξίας.
-Στις γάμπες, που αντιστοιχούν στον Υδροχόο, οι ελιές δείχνουν ανεξαρτησία, αυθεντικότητα και πνεύμα συνεργασίας.
-Στα πόδια, περιοχή που ανήκει στους Ιχθύες, υπόσχονται πνευματικότητα, φαντασία αλλά και έλλειψη πρακτικότητας.

pixie

Και συνεχίζουμε σιγά - σιγά με την ύπαρξη ελιών σε όλα τα μέρη του σώματος...

ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΛΑΙΜΟΣ

Μία ελιά στο μέτωπο δείχνει παρορμητικό χαρακτήρα αλλά ταυτόχρονα και πολύ θαρραλέο, που θυμώνει όμως εύκολα.

Στον αριστερό κρόταφο δείχνει πείσμα, λανθασμένες θέσεις, τάσεις για να ξοδεύει κανείς πολλά. Στον δεξί κρόταφο ικανότητα να εκμεταλλευτεί κανείς τα χαρίσματά του, επιτυχία γενικά.

Στο αριστερό βλέφαρο ή στην γωνία του αριστερού ματιού, είναι σημάδι ευτυχίας και παθιασμένου έρωτα. Στο δεξί βλέφαρο ή στη γωνία του δεξιού ματιού, υποδηλώνει ειλικρίνεια, ανοχή, ευαισθησία, έντονο συναισθηματικό φορτίο.

Στα φρύδια δείχνει σταθερότητα στον έρωτα και στην αγάπη καθώς και στα επαγγελματικά και τις φιλίες.

Μια ελιά στον κερατοειδή χιτώνα δείχνει παραψυχολογικές δυνάμεις.

Στην μύτη, όπου κι αν βρίσκεται, η ελιά δείχνει έναν συμπαθητικό χαρακτήρα που μπορεί κανείς να εμπιστευτεί, έναν άνθρωπο με διάθεση να συνάψει φιλίες με όλους.

Οι ελιές στα μάγουλα, στην περίπτωση της γυναίκας, μιλούν για ένα ελκυστικό θηλυκό ή για μιά γυναίκα με τρομερή αυτοπεποίθηση. Στο αριστερό μάγουλο σημαίνει ότι είναι κτητική και της αρέσει να διοικεί. Στο δεξί, ότι είναι μία περήφανη γυναίκα με γοητευτική προσωπικότητα.
Αν είναι άντρας που έχει ελιές στα μάγουλα, πρόκειται για έναν κατακτητή, έναν άνθρωπο που μπορείτε να τον εμπιστευτείτε, αλλά παράλληλα και έναν δεσποτικό χαρακτήρα, που διαθέτει όμως αρκετή γοητεία.

Πάνω ή κάτω από τα χείλη, οι ελιές δείχνουν άτομο με έντονη σεξουαλικότητα και αρκετά υπερήφανο, αλλά υποδηλώνουν και απληστία.

Οι ελιές στο πηγούνι είναι σημάδια πρακτικότητας, εμπορικής και επιχειρηματικής ικανότητας αλλά και καλλιτεχνικών ταλέντων.

Μία ή περισσότερες ελιές στο λαιμό, φανερώνουν ένα μεγάλο φορτίο ενέργειας, μία ηγετική και χαρισματική φύση, κυρίως αν η ελιά βρίσκεται στη λακουβίτσα του λαιμού, εκεί από όπου ξεκινούν τα οστά της κλείδας.
Σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του λαιμού, αντιπροσωπεύουν ένα λαμπρό, αισιόδοξο άτομο, που προορίζεται να ζήσει μέσα στον πλούτο.

Μία ελιά στον αυχένα θεωρείται σημάδι παρορμητικότητας και ισχυρογνωμοσύνης. Ωστόσο, μπορεί να θεωρηθεί και πολύ θετικό σημάδι σύμφωνα με μία Κινέζικη παροιμία που λέει:
''Όποιος έχει μία ελιά που δεν τη βλέπει, έχει κρυφή τύχη που δεν πιστεύει!''

larus audouinii

χαχα δεν εχω χρόνο τώρα, θα το κοιτάξω αργότερα
Υπαρχουν και κάποια δεντρα που θέλουν και αυτα τον χρόνο σου, είναι η εποχή τους Για αυτό δεν εμαθα τον πατερα μου το ιντερνετ  :lol:  :lol:  :lol:

pixie

ΩΜΟΙ - ΠΛΑΤΗ - ΜΕΣΗ -ΓΛΟΥΤΟΙ
Τι μαθαίνουμε!!! ;-)  :grin:


Οι ελιές που δεν μπορούμε να δούμε, γενικώς θεωρούνται καλοί οιωνοί και ευοίωνα σημάδια. 'Οσες βρίσκονται στο πίσω μέρος των ώμων δείχνουν υπομονή, επιμονή και δύναμη ψυχής. Στο μπροστινό τμήμα του δεξιού ώμου φανερώνουν δυσκολία, παρεξηγήσεις, αλλά και έναν πανούργο χαρακτήρα που δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε. Στο αριστερό μπροστινό τμήμα των ώμων φανερώνουν άτομο πανέξυπνο που αγγίζει τις χαρές της ζωής.

Οι ελιές στην πλάτη περιγράφουν ένα πολύ περήφανο άτομο, με αρκετή όμως αυθάδεια, ένα άτομο ιδιαίτερα χαρισματικό που διψά όμως για εξουσία. Κάτω από τη δεξιά μασχάλη μαρτυρούν την ικανότητα να ξεπερνά κανείς κάθε είδους δυσκολία. Κάτω από την αριστερή μασχάλη αποκαλύπτουν ένα άτομο που φτάνει στην επιτυχία μόνο μέσα από σκληρή δουλειά, έναν άνθρωπο που τίποτα δεν του χαρίζεται.

Μία ή περισσότερες ελιές στην περιοχή της μέσης δείχνουν ένα δυνατό άτομο, που είναι σε θέση να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στα καθήκοντά του και να φέρει άψογα εις πέρας οτιδήποτε του ανατεθεί. Ωστόσο πρόκειται για ένα ήρεμο άτομο που θέλει να ζει αρμονικά με τους άλλους.

Η ελιά στους γλουτούς είναι σημάδι κακεντρέχειας, σεξουαλικότητας, κοινωνικότητας αλλά και επιπολαιότητας.
Μια ελιά στον κόκκυγα ή στο ιερό οστό, δείχνει ένα πολύ ισορροπημένο και ηθικό άτομο αλλά με απίστευτη αδιαλλαξία..

pixie

Και πού μείναμε? :mryellow:


ΣΤΗΘΟΣ - ΣΤΟΜΑΧΙ - ΚΟΙΛΙΑ - ΗΒΗ

Μιά ελιά στο στήθος είναι ευνοικό σημάδι για μια γυναίκα και φανερώνει γονιμότητα, αφθονία και καλή τύχη. Στη θηλή όμως, δείχνει χαρακτήρα ευμετάβλητο και ιδιαίτερα επιπόλαιο και ασταθή.
Για τους άντρες, οι ελιές στο θώρακα δείχνουν πάθος, γενναιοδωρία και ερωτισμό.

Οι ελιές στην περιοχή του στομαχιού είναι αμφιλεγόμενες.
Υποδηλώνουν ένα άτομο ανεκτικό, διπλωματικό, ευγενικό, με καλή παιδεία, αρκετά όμως εύθικτο, άπληστο και εγωκεντρικό.

Στην περιοχή της κοιλιάς, οι ελιές εκφράζουν αισθησιασμό και δείχνουν μία ροπή του ατόμου προς την ηδονή και τις ερωτικές απολαύσεις. Μια ελιά στην αριστερή πλευρά της κοιλιάς φανερώνει άτομο με έντονο αισθησιασμό αλλά και ιδιαίτερα ζηλότυπο!

Οι ελιές κοντά στον ομφαλό [περιοχή της Αφροδίτης] εκφράζουν τρυφερότητα, προτίμηση για το ωραίο, υγεία, γονιμότητα και καλή τύχη.

Στην ήβη και στην γύρω περιοχή εκφράζουν ερωτισμό, πάθη, επιδειξιομανία, κτητικότητα, γοητεία και ακαταμάχητο μαγνητισμό..

pixie

Και συνεχίζουμε... :grin:

Μπράτσα - Χέρια - Δάχτυλα

Οι ελιές στα επάνω άκρα, στο δεξί ή το αριστερό μπράτσο, συνήθως είναι σημάδια καλής τύχης. Δεν πρόκειται όμως για μια ουρανοκατέβατη καλοτυχία, αλλά χρειάζεται καθημερινή προσπάθεια.
Εππλέον, στο αριστερό μπράτσο, σημαίνουν μακροζωία και ήρεμα γεράματα, ενώ στο αριστερό δείχνουν επιμονή, ευγένεια και έναν γλυκό, ήπιο χαρακτήρα.

Μια ελιά στον αγκώνα δείχνει καλλιτεχνική κλίση και πάθος για τα ταξίδια.

Οι ελιές στα χέρια έχουν διαφορετική σημασία και η ερμηνεία του λένε πως αφορά τη χειρομαντεία.
Συνοπτικά μπορούμε να πούμε, ότι οι ελιές στο πάνω μέρος του χεριού δείχνουν άνθρωπο ιδεολόγο που μονίμως αναζητά το νόημα της ζωής.
Αντίθετα, αν βρίσκονται στην παλάμη, φανερώνουν άνθρωπο υλιστή και συμφεροντολόγο, που προσέχει και την παραμικρή κίνηση στην οικονομική του διαχείριση.


Οι ελιές στα δάχτυλα έχουν θετική σημασία, γιατί τονίζουν τις ικανότητες που αντιστοιχούν σε καθένα από αυτά:
Θέληση, όταν βρίσκονται στον αντίχειρα, αισιοδοξία στον δείχτη, ευφυία στο μεσαίο δάχτυλο, εφευρετικότητα στο τέταρτο δάχτυλο και συστολή στο μικρό δάχτυλο...

katinaki

-Στη ράχη, που αντιστοιχεί στον Λέοντα, δείχνουν υπερηφάνεια, αυστηρότητα και χαρίσματα αρχηγού.

 Στο αριστερό μάγουλο σημαίνει ότι είναι κτητική και της αρέσει να διοικεί.

''Όποιος έχει μία ελιά που δεν τη βλέπει, έχει κρυφή τύχη που δεν πιστεύει!''

Οι ελιές στην πλάτη περιγράφουν ένα πολύ περήφανο άτομο, με αρκετή όμως αυθάδεια, ένα άτομο ιδιαίτερα χαρισματικό που διψά όμως για εξουσία.


όλα καλά τα λέει.  :mrgreen:

KostasD33

Να τα κρατήσω σκονάκι αυτό με τις ελιές........  Μπορεί να φανεί χρήσιμο αν ανακαλύψεις ελιές σε απόκρυφα σημεία :P

kapoia_za

[quote user="larus audouinii" post="326842"]χαχα δεν εχω χρόνο τώρα, θα το κοιτάξω αργότερα
Υπαρχουν και κάποια δεντρα που θέλουν και αυτα τον χρόνο σου, είναι η εποχή τους Για αυτό δεν εμαθα τον πατερα μου το ιντερνετ  :lol:  :lol:  :lol:[/quote]

Κι εμένα εκεί πήγε το μυαλό   :razz:  :razz:  :razz:

pixie

Και πάμε αισίως στα κάτω άκρα, λοιπόν! :grin:


Οι ελιές στο δεξιό μηρό υποδηλώνουν οικονομική άνεση και τύχη στα αισθηματικά.
Στον αριστερό μηρό, δείχνουν υπέρμετρο αισθησιασμό!

Στο δεξιό γόνατο, μια ελιά σημαίνει φιλοδοξία και πρακτικό πνεύμα.
Στο αριστερό γόνατο, δείνει χαρακτήρα αυθόρμητο, ευερέθιστο αλλά και με επιχειρηματικό δαιμόνιο.

Οι ελιές στο πίσω μέρος του γόνατου προστατεύουν από τους κινδύνους.

Οι ελιές στη δεξιά γάμπα εκφράζουν πρωτοποριακό πνεύμα και καλή συνεργασία.
Στην αριστερή γάμπα αντίθετα, και συγκεκριμένα κάτω από το γόνατο, δείνουν άτομο νωθρό και ασυνεπές...

pixie

Στα πόδια μας τώρα, που λένε ότι εκεί οι ελιές παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον! ;-)  :smile:

Συγκεκριμένα είναι, λέει, πολύ αποκαλυπτικές για το πεπρωμένο ενός ανθρώπου...

Στο δεξί πόδι, φανερώνουν πικρίες για αισθηματικές σχέσεις, που τελείωσαν άδοξα!
Φανερώνουν όμως και κίνδυνο οικονομικής καταστροφής.

Ενώ στο αριστερό πόδι, οι ελιές δείχνουν μια ενδιαφέρουσα ζωή, προστασία από τα δύσκολα και μακροζωία!


Και πάμε στους αστραγάλους... μόνο αισιόδοξα μηνύματα, ζωντάνια και ενθουσιασμό  συμβολίζουν οι ελιές εκεί...  :grin:

katinaki


pixie

[quote user="katinaki" post="340177"]στο τριχωτό της κεφαλής?[/quote]

Χαχαχα! Σωστά, υπάρχουν κι εκεί ελιές... δυστυχώς αυτό το σημείο δεν το καλύπτει η έρευνά μου! :smile:
'Οποιος γνωρίζει ας μας ενημερώσει...